Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada
Tabela z porównaniem modeli
Wątek na reddit
Jak kupowałem nie było 270k, cena niższa a wydajność lepsza to akurat byłby król tylko pewnie bym i tak nie brał ze wzgledu na martwą podstawkę, mi się nie widzi zmieniać płyty co chwilę
Nie wpłąciłem im ani złotówki, więc chyba nie wspieram. Głosu też nie dostali bo nie głosuję przez 2 ostatnie wybory na nikogo.
Tyle wygoglałem. Inne dane podają w przeliczeniu na tony. Ogólnie to widełki są trochę większe. Bo jedne dane mówią o 15mld a inne nawet o 8-10mld (przeliczając tony na butelki ale to nie jest takie super dokładne), więc jest rozrzut. Więc niech będzie te 10mld nawet co jest wynikiem bardziej w dolnej granicy.
System jest po prostu źle skonstrukowany i każdy kolejny miesiąc to pokazuje. Jeśli mafia rządziła by polską i miała stworzyć system kaucyjny w Polsce, to tak by właśnie wyglądał. Im mniej butelek trafi do butelkomatów - tym więcej kasy zostaje u operatorów. Szczyt patologii. Powinno być odwrotnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
8 reakcji
Pokaż odpowiedź