Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wgralem ten pelny pakiet  i ale mi system zaczal zmulac jak robilem kilka rzeczy na raz, wrocilem do instalacji minimalnej i jest ok :D  

4 minuty temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Ja do tej pory nie moge przekonac sie do tej gierki :hihot:

Ja gre mam za darmo, piekna grafika  i po prostu sobie chce troche polatac po tych krajobrazach :D Ale na 5070 to byla czakawka i ledwo 60fps z dlss i tylko FG ratował. Tutaj mmay duzo wiecej surowej mocy na start.

Opublikowano
Godzinę temu, Lameismyname napisał(a):

@Phoenix. Ładna "pyra". Witam w teamie Hynix gdzie pamięci są gorące za to się gorzej podkręcają :E 

Mialem brac Nitro ale w sumie niecale 200zl taniej pure wyszedl, a mowie w sumie jeden czort jesli chodzi o chlodzenie. Dalem poki co -65mv i ladnie obnizylo pobor. w warzone kreci mi 3300mhz ponad na zegarku. Ale wiadomo tu jest mniejsze obciazenie niz w grze AAA.

1 minutę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Minimum cierpliwosc przy Radkach trzeba miec, ale jak juz sie przebrnie przez poczatkowe pierdy, to pozniej jest dobrze.

Juz nie podoba mi sie to ze wlaczajac fsr w warzone nie mam suwaka ostrosci dodatkowego jak to bylo przy dlss przez co gra mi sie wydaje troche zblurowana :D 

Opublikowano
1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

Mialem brac Nitro ale w sumie niecale 200zl taniej pure wyszedl, a mowie w sumie jeden czort jesli chodzi o chlodzenie. Dalem poki co -65mv i ladnie obnizylo pobor. w warzone kreci mi 3300mhz ponad na zegarku. Ale wiadomo tu jest mniejsze obciazenie niz w grze AAA.

Sam bym wybrał Pure/Pulse nad Nitro+. Nitro+ w tej generacji jest niewiele lepszy, a ma te lipne 12V-2x6 które dosyć ciasno i pod odgięciem kabla trzeba dać. Miałeś chyba Nitro wcześniej to wiesz.
Co do UV ja lecę na -80mV i póki co jak beton stabilne. Co do pamięci - nie odpalaj na Hynixach "Fast Timings" to zawsze symbolicznie chłodniej będziesz miał. 
Większość ludu celuje w RX 9070 XT tak w okolice 250W Power Limitem (to jest chyba -18%) - powyżej to masz bardziej puste zegary jak jakikolwiek realny zysk - spróbuj ;) 

Opublikowano

Surowa moc jest potezna, te same nastawy i na 5070 z dlss zbalanoswany mialem 63fps w srednim, a tu bez fsr natywnie 70.

obraz.thumb.png.f7f3f5c544f238b92f478ed61d4fe543.png

33 minuty temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

U mnie dziala z automatu. Testowales inne gry? Zielony znaczek oznacza ze podmieniono na najnowsza wersje.

Ty masz wgrana pelna wersje pakietu amd ?? 

• Like 1
Opublikowano

1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Wgralem tak jak kiedys wersje minimalna sterownika ale nie pojawia sie komunikat o upgrade fsr, ktos cos ?? 

Z FSR jest prosta opcja. Musisz mieć w grze natywnie przynajmniej 3.1 i Ci z automatu podmieni na najnowszą jak masz włączony ten suwaczek.
Odpal najlepiej oba:
EFESER.png.de0dc6feaf6c97ddc2dacea75cfd215c.png

W grze może Ci pokazywać 3.1 ale jak masz w sterowniku powyższe opcje to Ci i tak podmieni.
Zobaczysz z resztą gołym okiem bo 3.1 to guano i jak byłeś do DLSS przyzwyczajony to moment zauważysz. 

Opublikowano
2 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Z FSR jest prosta opcja. Musisz mieć w grze natywnie przynajmniej 3.1 i Ci z automatu podmieni na najnowszą jak masz włączony ten suwaczek.
Odpal najlepiej oba:

Mam to wlaczone ale chodzi mi o to ze wczesniej jak mialem sterownik, minimalny wgralem to pojawial sie komunkat o podmianie, a teraz wychodzi na to ze trzeba miec tan pakiet spam full wgrany, wlasnie wgrywam z powrotem zeby to potwierdzic.

W tym minimlanym pakiecie nie ma nawet tego:obraz.png.4d2b6c50f90349668e55d42219a7c2fb.png

ZWiec gram pelny, sprawdze czy podmieniai wroce do minimalnego z wlaczonymi tymi opcjami. 

Opublikowano
6 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Mam to wlaczone ale chodzi mi o to ze wczesniej jak mialem sterownik, minimalny wgralem to pojawial sie komunkat o podmianie, a teraz wychodzi na to ze trzeba miec tan pakiet spam full wgrany, wlasnie wgrywam z powrotem zeby to potwierdzic.

W tym minimlanym pakiecie nie ma nawet tego:obraz.png.4d2b6c50f90349668e55d42219a7c2fb.png

ZWiec gram pelny, sprawdze czy podmieniai wroce do minimalnego z wlaczonymi tymi opcjami. 

Też mam pełny pakiet. To ze względu na UV - wole w adrenaline jak w afterburnerze.

Teraz, Phoenix. napisał(a):

Tylko w pelnej wersji sterow pokazuje update, dziwne bo FG mi nie podmienia w asasynie.

obraz.png.91e67e824d80d4651ca0b4889c8e4e9a.png

Podmiana na nowy FSR wymaga zaimplementowanego w grze FSR 3.1, a FG to przynajmniej 3.1.4. 
Jeżeli gra ma tylko FSR 3.1 to nie podmieni się generator klatek na nowszy.

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

W adrenaline jest sharpening 2, dziala wyraznie lepiej od poprzednika.

Patrzylem ale niestety robi to globalnie wiec musialbym to za kazdym razem wlaczac i wylaczac do gry :D Dobra widze ze mozna do konkretnej gry przypisac jednak wyostrzenie :D Dzieki!

4 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Podmiana na nowy FSR wymaga zaimplementowanego w grze FSR 3.1, a FG to przynajmniej 3.1.4. 
Jeżeli gra ma tylko FSR 3.1 to nie podmieni się generator klatek na nowszy.

Wszystko jasne :D 

No i odpalilem warzone to tam podmianka nie dziala wgl. Ale to muli to wiadomo ze moze blokowac :D 

8 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@Phoenix.Oznaczenie o FG w sterowniku moze byc zbugowane i nie pokazywac poprawnie. AMD chyba o tym wspominalo w patch notes.

Tak ale pisali o bf6 :D  Mniejsza juz o to :) 

41 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Sam bym wybrał Pure/Pulse nad Nitro+. Nitro+ w tej generacji jest niewiele lepszy, a ma te lipne 12V-2x6 które dosyć ciasno i pod odgięciem kabla trzeba dać. Miałeś chyba Nitro wcześniej to wiesz.
Co do UV ja lecę na -80mV i póki co jak beton stabilne. Co do pamięci - nie odpalaj na Hynixach "Fast Timings" to zawsze symbolicznie chłodniej będziesz miał. 
Większość ludu celuje w RX 9070 XT tak w okolice 250W Power Limitem (to jest chyba -18%) - powyżej to masz bardziej puste zegary jak jakikolwiek realny zysk - spróbuj ;) 

Ja PL obnizac nie bede, 300W to jest moj prog i po UV fajne tempy sa, karta dla mnie nieslyszalna jest ;) Krecic memek tez nie bede.

Dam -75 a w czym testujecie na radku ta stabilnosc?? 

7 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Też mam pełny pakiet.

Wychodzi na to ze musze miec pelny pakiet bo lubie te wsakzniki, na nvidia mialem caly czas indykator walczony podczas gry haha

Edytowane przez Phoenix.