Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, indexinfio napisał(a):

Czy Waszym zdaniem warto obecnie kupić RX9070XT za 3500 zł? Alternatywą jest czekanie na kolejną generację.

Za 3399zł masz ASUSa Prime z grą Onimusha (https://www.pepper.pl/promocje/karta-graficzna-asus-amd-rx-9070-xt-prime-oc-16gb-ddr6-gra-onimusha-wartosci-299zl-1356508).
Kolega @Radio Tirana miał tą wersję i była dosyć gorąca ale myślę, że na biosie silent i UV byłoby w miarę.
Problem z czekaniem na następne generacje, to brak wiedzy kiedy będą następne premiery (wszystko się przesuwa do przodu) ale co najgorsze - jakie ceny będą. Na mój gust jeżeli nic się nie zmieni, to z kosmosu.

Teraz najlepszym wyborem są moim zdaniem: 9070 GRE (~2500zł), 9070 (~3000zł), 9070 XT (~3500zł).
Każda "dopłata" 500zł coś nowego wnosi. Zajrzyj w portfel i wybierz. Czego nie wybierzesz będzie lepsze od czekania w nieskończoność, gdzie realne ceny kart następnej generacji mogą nas z butów wyrwać.

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Myślałem o Asrock Challenger. Czytałem opinie, że Asus Prime jest dosyć głośny.

3 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Nikt nie wie do czego karta ma służyć, w co grasz, jaki obecnie sprzęt posiadasz,   itp itd

Jak lubisz przepłacać to kupuj, jak nie, to nie kupuj... 

Jakie pytanie taka odpowiedź :E 

Do 9800X3D, MSI X870E Gaming Plus WiFi i  32 GB RAM DDR5

Do grania w 4K w większości starsze gry, typu Metro Exodus i strategie. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, indexinfio napisał(a):

Myślałem o Asrock Challenger. Czytałem opinie, że Asus Prime jest dosyć głośny.

Tak głośny jest. Szkoda że tak późno się decydujesz. Za niecałe 3300 można było kupić Sappahire Pure białą lub Power Color Hellhounda, a te karty są bardzo ciche i chłodne jak trafisz na pamięci samsunga. Hellhound chyba w każdej ma samsungi, a pure to takie 60 % na samsunga. Od ascrock to leszy jest Steel Legend.

Edytowane przez Baxter
Opublikowano (edytowane)

@indexinfio Aaa to karta będzie w sam raz :) . Co do modeli to się za bardzo nie wypowiem, ale sam posiadam Challengera ale 7800xt i patrząc na testy i porównania to po lekkim UC był porównywalny a nawet lepszy od topowych modeli :) ale to testowałem po zakupie jakieś 3 lata temu.

Aha i Challneger posiada pstryczka do on/off ledów :D co dla mnie jest mistrzostwem. 

Edytowane przez AndrzejTrg