Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, sideband napisał(a):

Tak tak zagrywka NV :hihot: Taką samą zagrywką jest brak PT :E

Przecież są gry gdzie jest tylko FSR lub tylko FG od AMD ;) A znaczka AMD tam nie świadczysz.

Brak nie oznacza, że pojawi w późniejszym czasie.

Sugerujesz, że to skrajna niekompetencja zdebilałej załogi a nie szacher macher nvidii? No nie wiem, nie wiem na dwoje babka wróżyła. 

Opublikowano

Oj tak, na pewno Jensen osobiście się do siedziby IO Interactive udał, żeby dobić ten deal!

:boink:

23 godziny temu, Art385 napisał(a):

chłop dostał z programu NVIDIA aby flagowców AMD nie testował ciągle

Odklejka widzę na stabilnym poziomie.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, tomcug napisał(a):

Oj tak, na pewno Jensen osobiście się do siedziby IO Interactive udał, żeby dobić ten deal!

Odklejka widzę na stabilnym poziomie.

Dobra następnym razem napisze jeden rabin powie tak a drugi powie nie. To będziecie mnie od antysemitów wytykać zamiast zauważyć oczywisty trolling. Pszypadek? Nie sondze, to programowanie mózgu przez AejAj Jensena. 

10 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Patodeweloperka jak widać funkcjonuje nie tylko w branży budowlanej xD 

Nufff Said :rotfl:

Edytowane przez Art385
Autokorekta
Opublikowano

Mam pełną platformę AMD tylko dlatego, że jest optymalna kosztowo a Intel na razie nic nie ma. Natomiast Fanboyem to ja jestem gskilla. Co prawda za tridenty kasują jak za mokre zboże ale co zrobić. 

• Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Jeżeli nowy Radeon zrówna się z ceną z obecnymi RTX 5070 to będzie bezsensowny

Konkurencję dla 5070 masz 9070 a to będzie pozycjonowane niżej. To ma konkursową z 5060ti 16gb.

Do tego jak wiadomo zawsze jest podatek od nowości a później szybko tanieją kary czerwonych. 

Opublikowano
38 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Konkurencję dla 5070 masz 9070 a to będzie pozycjonowane niżej. To ma konkursową z 5060ti 16gb.

Do tego jak wiadomo zawsze jest podatek od nowości a później szybko tanieją kary czerwonych. 

Konkurencją 5070 jest 9070, a 5060ti 16GB jest 9060XT 16GB.
9070 GRE jak rozumiem, będzie próbował się wgryźć "pomiędzy".

Atrakcyjność tej karty zależy od realnej ceny. Skoro realną ceną RX 9070 na dzień dzisiejszy za podstawowy model jest 2490zł, a MSRP 9070 GRE przewidziano na -$50 względem 9070, zgaduje, że na premierę 9070 GRE cenowo zrówna się z RTX 5070 przez co nie będzie atrakcyjny, dopiero klasyczny spadek wartości AMD jak nadejdzie z czasem poprawi jej sens zakupowy. A tak na marginesie 9070 non-XT i 9070 XT idą w identycznym schemacie jak 7900 XT i 7900 XTX, gdzie słabsza karta była ciągle niewiele tańsza od mocniejszej i naprawdę rzadko miała sens. Minęło wiele czasu zanim 7900 XT zaczęła się bronić jako solidna pozycja. To samo pewnie czeka 9070 non-XT. 

Opublikowano (edytowane)

Wrzucam tutaj co by się nikt nie pultał za offa ;) 

19 minut temu, Krzysiak napisał(a):

@Lameismynamejak ten radzio od gigusia? Bo nie wiem czy jego nie kupię.

Bo coś tematu nie zakładasz żeby "zgredzi" się mieli o coś rzucać :hihot:

Mówiłem Ci, że remont mam i trochę głowy nie mam ani czasu. Przyjdzie pora.
Co do karty, to spełnia moje oczekiwania. -70mV, 2710MHz VRAM + Fast Timings, Power Limit -30%. Strata wydajności ok. 4% względem fabryki ale cisza (aha bios silent załączony).
W stresie jak w coś ciężkiego pogram dłużej to wentylatory wskakują na jakieś 1200 RPM +/-. Pamiętaj, że mam AiO na froncie obudowy, gdzie RTX zaczął być bardziej niesforny.
Generalnie jak na kartę za 2k jestem zadowolony. Jeszcze w międzyczasie AMD odrobiło lekcje i ficzery działają jak złoto. Jedynie szkoda braku PT, ale to był cholerny wsysacz FPS na 5070ti - bez DLSS, FG nie podchodź.
Pomijam, że 9070XT w najnowszych grach z RT ma więcej FPS jak 5070ti (sprawdzałem na RE:R i Pragmacie), to moim największym zaskoczeniem jest jak teraz RX działa w CS2 czyli moim casualowym tytule.
Lowsy są wyższe, FPS więcej, w niektórych miejscach przyrost jest absurdalny, a znam mapy jak własną kieszeń. Spokojnie mogę czekać na next-geny bo raczej żaden tytuł tej karcie nie straszny.
Jedynie jak DLSS 5 okaże się gamechangerem, to może mnie popchnąć w stronę RTX 5080 ale to zobaczymy ;) A Tobie jak się 9070XT sprawuje?

A co do zgredziałego jopka, dostaje bana czasowego, wraca, szuka dymu z kimś innym i tak kółko zatacza. Ja mam trochę za krótkie nerwy ale chyba lepiej ignorować jak z pustostanem się szarpać.

@tomcug @unadarek @Kartofel 3 miechy temu był test 9070 GRE na Gamers Nexus 

Co z tego, że wersja na chiny i chłodzenie łajfu srajfu. 
Te obecne na Europę chyba się nie różnią?

Edytowane przez Lameismyname
  • Like 1
Opublikowano
37 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Co z tego, że wersja na chiny i chłodzenie łajfu srajfu. 
Te obecne na Europę chyba się nie różnią?

Wydajnościowo różnić się nie mogą ;)

38 minut temu, Lameismyname napisał(a):

3 miechy temu był test 9070 GRE na Gamers Nexus

Na jakiejś niemieckiej stronie to z rok temu był już.

34 minuty temu, Kartofel napisał(a):

I to chyba tyle z NDA xD

NDA na wersje europejskie obowiązuje i tu nie ma nic do rzeczy, że u Chińczyków było 13 miechów temu ;)