Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, JacekRTX napisał(a):

Ale Cinebench 2026 dalej nie działa na najnowszych sterach :hihot:

Nie ma jednak czego żałować :)

Jak nie działa ? Jakiś komunikat ?  Sama procedura uruchomienia wymaga parunastu sekund. Poczekaj trochę.

Edyt: DX aktualne ?  Visual  C++ aktualne ?

Link do dx: https://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=35

link do C++:  mój link: https://drive.google.com/drive/folders/1kzCg1T5hj0UyhjHt3DoqR-fQ7BEKwi-X?usp=sharing

Edytowane przez leven
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, leven napisał(a):

Jak nie działa ? Jakiś komunikat ?  Sama procedura uruchomienia wymaga parunastu sekund. Poczekaj trochę.

Edyt: DX aktualne ?  Visual  C++ aktualne ?

Link do dx: https://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=35

link do C++:  mój link: https://drive.google.com/drive/folders/1kzCg1T5hj0UyhjHt3DoqR-fQ7BEKwi-X?usp=sharing

Nie produkuj się, nie działa na majowych sterownikach. 

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano
12 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Koledzy radeoniarze - wasze sztuki 9070XT ile UV znoszą na rdzeniu?
Chwilowo testuję ustawienie -100mV i nic nie działo się złego w długich sesjach Cyberpunka/Pragmaty/Resident Evil Requiem i Counter Strike 2.

Ja mam do każdej gry oddzielny profil UV, zazwyczaj -90mV , -100mV. Ale są wyjątki gdzie mam inaczej ustawione .

Opublikowano
5 minut temu, Hard Reset napisał(a):

Ja mam do każdej gry oddzielny profil UV, zazwyczaj -90mV , -100mV. Ale są wyjątki gdzie mam inaczej ustawione .

A ja zrobię inaczej - zejdę do wartości która jest stabilna wszędzie. Pojawi się niestabilność na -100mV to zejdę np. na -90mV itd.

Opublikowano
27 minut temu, Lameismyname napisał(a):

A ja zrobię inaczej - zejdę do wartości która jest stabilna wszędzie. Pojawi się niestabilność na -100mV to zejdę np. na -90mV itd.

Ja wole do każdej gry osobno , naciskasz alt+R  podczas gry i ustawiasz wszystko pod konkretny tytuł . 

Opublikowano

Ja mam jeden profil do wszystkich, z -100 zszedłem na -50 :E

W ogóle muszę przysiąść nad tym pure, bo od jesieni go mam i tylko UV zrobiłem bo nigdy nie było czasu. Pasuje w końcu jeszcze i PL się pobawić żeby nie przepalał 317W stockowe. Ripera miałem obcykanego w kwestii UV i PL żeby nie przepalał wacików a nie miał wydajności niższej niż z pudełka.

Opublikowano
16 minut temu, nalewator napisał(a):

Czy ktoś posiada może  Asrock Challenger RX 9060XT 16GB, interesuje mnie kultura pracy tej karty.W ogóle to warto obecnie ją kupić (1600zł) ?

Nie posiadam :P ale wałkowane było na różnych portalach od dawien dawna że ten challenger jak najbardziej jest oki , z amd to mnw. jak nie posmarujesz to troszkę słabiej popędzisz więc drobna zabawa z Uv i krzywą wentylców i można poprawić porządnie fabrykę ;) co do tego czy warto kupić to tak prawdę mówiąc nie ma alternatywy 1649pln za nową bo zapewne mówisz o tej aukcji z allegro oficjalnie. 

• Like 1
Opublikowano

Tak mówię o tym ( mam jeszcze kupon), nie miałem nigdy styczności z kartami graficznymi od Asrocka, natomiast miałem ich mobo (P67 Pro3) którą bardzo dobrze wspominam. Najchętniej to bym przygarnął Sapphire Pulse bo dopracowana i cicha karta ale jej ceny nie są obecnie zbyt zachęcające do zakupu

Opublikowano

Czyli prawdę mówiąc krótka piła ,albo chcesz dokładać do szafira ale to bezsensu bo nic nie wnosi albo bierzesz challengera za 1600 i też zapewne będzie dobrze a i możliwe że większa szansa na trafienie z pamięciami samsunga czyli sporo chłodniejsze niż hynixy 

• Upvote 1
Opublikowano

245W to najwyższe fabryczne TDP, które można spotkać w 9070 bez XT. 

Oprócz twojego modelu takie samo jest jeszcze w XFX Swift, Sapphire Pure, Sapphire Nitro. 

Sam mam XFX Swift, dlatego piszę, że możesz zapakować -13% power limitu i wydajność nie spadnie. 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, JacekRTX napisał(a):

Powiem Wam Pany że bez UV mam 2900 MHz, po 2700 :hihot:

Ale podkręcając VRAM troche podgonisz. Zacznij od zbadania ile -mV zejdziesz stabilnie. Potem pobaw się częstotliwością VRAM i Power Limitem. Nawet na kiepskiej sztuce coś ugrasz względem fabryki. Na AMD to wszystko jest bardzo proste i intuicyjne.