Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

I to nawet na  szajsungach  ;) z tego co pamiętam miałeś tego challengera zwinąć  a tu po zegarach widzę że jednak szafir z pulsem ?? :wariat:  qrw.. przeca to asrock  :P  co za wujjj  wszyscy producenci zrownali zegary :banana:

Edytowane przez unadarek
Opublikowano

Odnosząc się do szybkiej synchronizacji VRAM, to czy jest ona włączona, czy wyłączona to tak samo wywala błędy przy 2800 MHz, a na 2750 MHz już nie, więc czemu nie korzystać? :D

• Like 1
Opublikowano

To nie przypadek. Aczkolwiek rano na klopie oglądałem jak Danielowi Owenowi z youtube zjarała się 5090 po testach w 007 xD Dobrze, że chłop dostał z programu NVIDIA aby flagowców AMD nie testował ciągle, to mu dadzą drugą ale weź sobie wyobraź jak musi dupsko boleć jak jednego mah Ray tracing, mah Path tracing a drugiego dnia karta pojarana. Tymczasem typical Radeon enjoyer  jak Panisko nie zniszczalne 2 albo 3x8 pin.:jupi: 

• Upvote 1
Opublikowano

@Art385 Daleko nie trzeba szukać. Sam przez ostatnie lata miałem 4060 / 4070S / 5070ti / drugiego 5070ti i stanąłem przed ochotą zmiany, gdzie chyba najbardziej podświadomie miałem ochotę na RTX 5080 ale w moim kręgu zainteresowań był też 9070XT i ew. inny 5070ti.
Cebula wygrała u mnie też ;) Co do wtyczek, też z ulgą podpiąłem 3x8PIN normalnymi 8PINowymi kablami (też od strony zasilacza). Mam nadzieję, że 12V-2x6 zostanie porzucony totalnie. To nieudany eksperyment i tyle.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Niczego nie porzucą pewnie w końcu dadzą grubsze kable trochę, lepszej jakości styki i wsio. No chyba, że uda im się gonić jakieś dziwne gówno kabelki z blachą xD czy innym dzyndzlem  z dużą marżą to doczekamy się najwyżej sam wiesz co, sam wiesz w czym.

Edytowane przez Art385
  • Haha 1
Opublikowano

uwielbiam jak Amazon przysyła karty :E Wysłali mi dwie bo panie nie ma takiego rezygnowania. Jedną wsadzili w ten ich worek a na drugą dali naklejkę bezpośrednio na pudełko a nie muszę mówić, że Asrock nie pieczętuje pudełek %-) Dobrze, że kurier jest ten sam od lat i jest wporzo, bo jakby jakiś random jeździł, to pewnie bym w jednej znalazł cegłę zamiast 9070XT 

Opublikowano
15 minut temu, Art385 napisał(a):

uwielbiam jak Amazon przysyła karty :E Wysłali mi dwie bo panie nie ma takiego rezygnowania. Jedną wsadzili w ten ich worek a na drugą dali naklejkę bezpośrednio na pudełko a nie muszę mówić, że Asrock nie pieczętuje pudełek %-) Dobrze, że kurier jest ten sam od lat i jest wporzo, bo jakby jakiś random jeździł, to pewnie bym w jednej znalazł cegłę zamiast 9070XT 

Musisz na przyszłość w opcjach dostawy zaznaczyć aby ukryli  co jest w środku i zapakowali w opakowanie Amazon, domyślnie nie jest to zaznaczone i wychodzą takie kwiatki.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Art385 napisał(a):

To nie przypadek. Aczkolwiek rano na klopie oglądałem jak Danielowi Owenowi z youtube zjarała się 5090 po testach w 007 xD Dobrze, że chłop dostał z programu NVIDIA aby flagowców AMD nie testował ciągle, to mu dadzą drugą ale weź sobie wyobraź jak musi dupsko boleć jak jednego mah Ray tracing, mah Path tracing a drugiego dnia karta pojarana. Tymczasem typical Radeon enjoyer  jak Panisko nie zniszczalne 2 albo 3x8 pin.:jupi: 

Śmiechłem widząc kolejnego spalonego rtx :hihot: 

W 007 pewnie zagram ale najpierw chyba Horizon 6 czeka. W ogóle fajnie że w 007 są odbicia w lustrach jak żyleta. W tej grze jest wszystko na odwrót. Odbicia jedne z najlepszych ever, lepsze niż z PT, latecy lepsze z FG niż bez.

RX9070 z FSR bije wydajnością 5080 czyli 2000zł vs 6000zł xD

image.png.d10c50a787041daf78a610d5083f5fbb.png

Jak do tego jeszcze czytam że jest problem z migotaniem na DLSS to ło ezus smaria... No za tyle to wszystko się zgadza nawet z pioniersko zintegrowanym FSR. Dobrze że zintegrowali bo przynajmniej nie wypadnie z folderu, bo potem cza by się schylać i tego gdzieś szukać a tak to nie zginie. 

Edytowane przez HappyLittleGamer
Opublikowano
17 minut temu, HappyLittleGamer napisał(a):

RX9070 z FSR bije wydajnością 5080

Bije poniewaz model FSR 3 zjada mniej zasobow niz FSR 4.0 , a w dodatku masz porownanie do najciezszego modelu nvidia, ktory zjada mocno wydajnosc ;) No i czasem sie trafi rodzynek co na radeonie dziala wysmienicie jak chociazby Forza, cod czy teraz to.

No i za ten walek z FSR 4.0 i sztuczna blokada powinni za jaja powiesic i omijac szerokim lukiem ta gre.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie w tym przypadku ;) 

No upgrade to FSR 4.1 via app possible
Owners of an RX 9000 graphics card might think that the developers’ oversight isn’t so bad, since they can (as usual) improve the FSR 3.1.5 driver and upgrade to FSR 4.1. However, this isn’t actually possible, as the editorial team discovered to their own...

Source: VideoCardz.com
https://videocardz.com/newz/007-first-light-ships-without-fsr-4-support-on-pc-due-to-baked-in-fsr-implementation

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1