Skocz do zawartości

Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, wallec napisał(a):

Ale teraz nagle 14600k jest niewystarczający, czy jest inny powód wywołujacy u ciebie takie emocje?

Nic nagle, po prostu znowu lipa ze strony Intela. 14600k radzi sobie całkiem przyzwoicie, o czym wiesz dokładnie. 

Wkurza mnie mydlenie oczu użytkownikom, którzy chcą Intela, a nagle po roku okazuje się, że cofaja już dane zapewnienia. :dupa:

Opublikowano

Niczego mi nie brakuje. 14600k jest całkiem sprytny pomimo tego, że wyłączyłem E-core na rzecz 5.5GHZ P-core + 5GHZ mostek.

Pyka jak ta lala, ale miał być Bartlet !! Dla tego kupiłem w sierpniu socket 1700 Z 790 + Ram  8000mt.

Opublikowano (edytowane)

r23 w takim segmencie to raczej nieporozumienie, tu się liczy co się da zrobić całym SOCiem a nie CPU. 8:E

Dokładniej to (W dla GPU):

https://www.purepc.pl/test-intel-arc-b390-kontra-nvidia-geforce-rtx-5050-igpu-panther-lake?page=0,39

19 minut temu, leven napisał(a):

A tam...

No właśnie, wszystko się zgadza z jedynym oficjalnym (naciągnijmy) slajdem intela tam, to będzie Core serii 2 na inny segment.

A w drugim artykule tu masz odpowiedź na postawione pytanie:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_nagłówków_Betteridge’a

Nawet jak w końcu przypadkiem będziesz mógł to odpalić na swojej Z790 to przecież ten CPU nie wnosi żadnej wartości, taniej już wczoraj możesz kupić i7 i wyłączyć E.

Edytowane przez Wu70
Opublikowano

14600k miał być przejściem na Bartleta i nic nie zmieni mojej złości na Intela za robienie ludzi w uja. 

Mial być ? a nie  będzie. Powinienem złożyć apelacje do Intela za niepoprawne dane informacyjne XD 

W dupie ich mam. 14600k pyka :)

Znowu kupa :( 

Mam tego dość :niegrzeczny:

Opublikowano
2 godziny temu, leven napisał(a):

Powinienem złożyć apelacje do Intela za niepoprawne dane informacyjne XD 

Nigdy intel nie twierdzil ze bartlet wyjdzie do mainstreamu, ludzie pozjadali rozum jak uslyszeli, ze to kompatybilna podstawka i reszte sobie sami dodali, a ja 100x pisalem, ze to nie wyjdzie bo wyjsc nie moglo patrzac na przeznaczenie rynku docelowego ;D No ale niektorym klapki na oczach wszystko przyslanialy ;)