Skocz do zawartości

Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, SebastianFM napisał(a):

Czemu kłamiesz?

Bo mu do narracji pasuje. 

Ogólem fajne procki. Dobra cena. Wygląda wszystko nieźle. Jednak cen ramu podnosi cene całego zestawu. Widaomo, że jak ktos chce kupic intela to te nowe procki najlepsze jezeli chodzi o wybor

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Co mi do narracji pasuje?
Przecież to są idealne testy pod moje posty, że w 4k to lepiej zainwestować w dobry upscaller i frame generation niż cpu.

Idealny gpu bootleneck, jeszcze dla pewności dowalny maksymalnymi raytracingami i detalami żeby tylko w niektórych grach rtx 5090 nie limitowała ;)

Edytowane przez wallec
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, janek25 napisał(a):

Walcowni wyskoczył error ,za dużo cyfr 🤣

Pierdziele, nie robię upgrade'u bo w sumie 245k jest na równi z całą konkurencją w większości gier a niektórych to gniecie 14600k i 9800x3d xD

https://www.purepc.pl/intel-core-ultra-7-270k-plus-test-recenzja-opinia-wydajnosc-cena?page=0,57

kasuje obrazek bo nie wiem czy można tu wklejać

Edytowane przez wallec
  • Haha 3
Opublikowano
7 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Bo mu do narracji pasuje. 

Ogólem fajne procki. Dobra cena. Wygląda wszystko nieźle. Jednak cen ramu podnosi cene całego zestawu. Widaomo, że jak ktos chce kupic intela to te nowe procki najlepsze jezeli chodzi o wybor

Nic tylko czekać na obniżki 14k choćby do tego co było. Pytanie czy się człowiek doczeka.

Opublikowano
6 minut temu, wallec napisał(a):

Pierdziele, nie robię upgrade'u bo w sumie 245k jest na równi z całą konkurencją w większości gier a niektórych to gniecie 14600k i 9800x3d xD

https://www.purepc.pl/intel-core-ultra-7-270k-plus-test-recenzja-opinia-wydajnosc-cena?page=0,57

kasuje obrazek bo nie wiem czy można tu wklejać

No jasne że obecne procesory zapewniają wysokie FPS i różnice procentowe nawet jak są zauważalne to często bezwartościowe ,szczególnie teraz z FG

Opublikowano

Czyli 14900k i 13900k to nadal procesory z topowej polki. Tutaj OC wiele nie zmieni 5-10% przetasowania nie zrobi, w sumie to kazdy procek mozna tak podkrecic. Chyba, że no to byłyby jakies mocno krecące sie chipy. No ale jak pokazuje historia krecenie tych procow u AMD i Intela podnosi power consumption niesamowicie w góre i jest srednio oplacalne. Juz lepszy bylby undervolting

Opublikowano

Ynel widzę nadal w gamingu goni 5800X3D i dogonić nie może. I również dosłownie za każdym razem jak otwieram recenzję nowego procesora Yntela to słyszę, że to już dla tej podstawki end-of-the-line. Niezły obciach. W cyrku już się po tym śmiać nie chce :E

• Upvote 1
Opublikowano

Tak znacząca, że by nawet pozycji proca nie zmieniła. Bądźmy poważni, to jest nic 2%.

Teraz, HappyLittleGamer napisał(a):

Ynel widzę nadal w gamingu goni 5800X3D i dogonić nie może.

5800X3D to już w momencie swojego debiutu był w porywach na poziomie 12900K, średnio poniżej, to z czym do ludzi.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No nie wiem, nie wiem... 14900k może był lepszy ale kto poważny na sezon letni by to kupił :E  Yntel zarżnął kurę znoszącą złote jaja czyli Broadwella i za to im się należy karny nie powiem co. Aż wyjmą ręce z nie powiem czego.

Edytowane przez HappyLittleGamer