Zachy 882 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca (edytowane) A tymczasem po ziamie biosu na najowszy + jakies tweaki: Edytowane 30 Marca przez Zachy 3
Phoenix. 7 204 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca Zeby te procki tak brylowaly we wszystkich grach, a nie wybiorczo bo w takim codzie jak gram to te procki sa daleko za murzynami z wydajnoscia
Zachy 882 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca ryneczek w CP 4 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Zeby te procki tak brylowaly we wszystkich grach, a nie wybiorczo bo w takim codzie jak gram to te procki sa daleko za murzynami z wydajnoscia Nie mozna miec wszystkiego
tomcug 4 146 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca 1 minutę temu, Zachy napisał(a): ryneczek w CP Musisz lepiej poszukać, to jeszcze nie jest dobre miejsce pod sprawdzanie CPU.
Phoenix. 7 204 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca Oczywiscie ze nie i ja to rozumiem ale tu jest tendencja do testowania tam gdzie te procki wypadaja w miare dobrze a tam gdzie leza to juz nikt nie testuje bo bylby obciach 1
Zachy 882 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca 1 minutę temu, tomcug napisał(a): Musisz lepiej poszukać, to jeszcze nie jest dobre miejsce pod sprawdzanie CPU. wlacze wiekszy tlum 1 minutę temu, Phoenix. napisał(a): Oczywiscie ze nie i ja to rozumiem ale tu jest tendencja do testowania tam gdzie te procki wypadaja w miare dobrze a tam gdzie leza to juz nikt nie testuje bo bylby obciach zainstalowal bym baldura III, ale obciach
Phoenix. 7 204 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca 4 minuty temu, Zachy napisał(a): Nie mozna miec wszystkiego Na 9800x3d masz "wszystko" w kazdej grze 5 minut temu, tomcug napisał(a): Musisz lepiej poszukać, to jeszcze nie jest dobre miejsce pod sprawdzanie CPU. 250k potrafi szybko zadyszke zlapac
Zachy 882 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca (edytowane) W kazdej - grze - tak Tlum na maks ustawiony. w tej miejscowce porownywalismy kiedys 9800x3d przy roznych ustawieniach Edytowane 30 Marca przez Zachy
ShaDow_Pro 1 132 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca ASRock B860 Lightning + 270K, aio jeszcze wymienimy bo był smx snowy + silent wings 4, będzie Arctic LF III Pro 240 i siedzi w Lian LI Dan A3, fajny procek, jest moc w spoko cenie.
wallec 1 910 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca Ile na tych asusach jest napięć od ramu i juz pozapominalem co jak się nazywa
Zachy 882 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca Od ramu? a co tam masz poza: MC V VDD VDDQ co jeszcze do ramu niby potrzebujesz?
wallec 1 910 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca Wszystko w innych zakładkach, na gigusiu obok siebie
Doamdor 3 118 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca 7 godzin temu, wallec napisał(a): To Asus ale podstawowy model więc nie wiem czy będzie ta opcja, raczej nie. Mega tragicznie musiała sprzedawać się ta platforma. Odnosnie ring, procek ma plus w nazwie, mobo ma plus w nazwie -> będzie cudownie ++ W magazynach sporo płyt leży LGA 1851 z 2024 r. Opakowanie mojej płyty B860 było całe pokryte kurzem, pyłem, syf kiła i mogiła. 2
SylwesterI. 1 451 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) 4 godziny temu, Zachy napisał(a): W kazdej - grze - tak Tlum na maks ustawiony. w tej miejscowce porownywalismy kiedys 9800x3d przy roznych ustawieniach A to wszystko na byle ramkach 6000@6200, byle mobasku b850 i cep ocowany , a bierze tylko 77W, a kolega nie chciał podbijać zegarów cepa, bo niepotrzebnie papu wciąga, a tu dalej 135W i wynik słabszy, podziel się kolego ustawieniami, w jakich to robiłeś, bo rozdziałka zdaje się niższa i mało vramu ci wciąga gra, u mnie 8000mb u ciebie tylko 4700 Edytowane 31 Marca przez SylwesterI.
Zachy 882 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) Tak gadaliscie o tym tescie cpu dmto odpalilem save z miwjsca gdzie CPU kiedys porownywaliassmy. Ponoc miwjscowka dobra do tego. To jest chyba 1080p To pchwal sie wynikami w aplikacjach, gdzie ten cpu objezdza Twojego i robi wokol niego fikolki A ty wyjezdzasz tu z 8rdzeniowcem stricte do gier i jarzysz facjate. Mam obie platformy i z samych testow na portalach widac, ktory cpu jest do czego, ale Ty masz z tym jakis problem. Zamiescilem bez oc cpu, bo i bez tego wydajność jest ok, a odpowiwdni bios i tinkering w nim plus optymalizacja sysa daja kopa, co widac doskonale w SOTR gdzie z 300 fps wyciulalem 410. Edytowane 31 Marca przez Zachy
Krzysiak 3 318 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca No skoro wrzucacie wyniki z gier na cpu "nie do gier" to nie dziwcie się, że ktoś wrzucił do porównania wyniki z gier na cpu "tylko do gier" Logicznym jest, że jeśli ktoś kupił x3d to do grania a nie pracy i szczerze mówiąc ma w dupie wydajność w aplikacjach
Zachy 882 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) 37 minut temu, Krzysiak napisał(a): No skoro wrzucacie wyniki z gier na cpu "nie do gier" to nie dziwcie się, że ktoś wrzucił do porównania wyniki z gier na cpu "tylko do gier" Logicznym jest, że jeśli ktoś kupił x3d to do grania a nie pracy i szczerze mówiąc ma w dupie wydajność w aplikacjach Logicznym jest ze uzytkownicy Arrow Lake musza leciec do watku AMD i tam wrzucać swoje wyniki w programach czy grach I mowic jakie to 9950x czy 9950x3d są drogie i nie tak znowu wydajniejsze/moze wolniejsze bo za cene cpu i mobo u intela kupisz sam procesor AMD... Edytowane 31 Marca przez Zachy
Krzysiak 3 318 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) To nie ma znaczenia gdzie co jest wrzucane Ot luźna uwaga, że jeśli gdzieś wrzucam wyniki, to ktoś zechce wrzucić swoje do porównania, nie rozumiem o co się spinać. Tak to działało, działa i działać będzie Mi osobiście się nie chce, kiedyś jedynie te wyniki z cyberka wrzuciłem i mi wystarczy testowania Edytowane 31 Marca przez Krzysiak
Zachy 882 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) 5 godzin temu, SylwesterI. napisał(a): A to wszystko na byle ramkach 6000@6200, byle mobasku b850 i cep ocowany , a bierze tylko 77W, a kolega nie chciał podbijać zegarów cepa, bo niepotrzebnie papu wciąga, a tu dalej 135W i wynik słabszy, podziel się kolego ustawieniami, w jakich to robiłeś, bo rozdziałka zdaje się niższa i mało vramu ci wciąga gra, u mnie 8000mb u ciebie tylko 4700 Jak robisz OC na 9800x3d to niestety waty tez sporo rosna jak na ten cpu dajesz skalar x10, +200 i juz z UV tak ladnie nie zadzialasz jak przy default. 5 minut temu, Krzysiak napisał(a): To nie ma znaczenia gdzie co jest wrzucane Ot luźna uwaga, że jeśli gdzieś wrzucam wyniki, to ktoś zechce wrzucić swoje do porównania, nie rozumiem o co się spinać. Tak to działało, działa i działać będzie ja sie nie spinam, a widziales zeby ludzie od Intelowych prockow latali po watkach AMD i wrzucali tam wyniki? Kogo piecze, tego piecze Edytowane 31 Marca przez Zachy
Krzysiak 3 318 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) Cóż @SylwesterI.ma piec? To że ma lepszy CPU niż nowość intela w zastosowaniach do których kompa używa? Myślę że intelowcy też zaczną się konfrontować z amdkowcami w ich tematach...jeśli nova okaże się szybszy w grach niż zen5x3d Edytowane 31 Marca przez Krzysiak
ju-rek 811 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 22 minuty temu, Zachy napisał(a): Kogo piecze, tego piecze Widzę, że następny będzie Intel. I dobrze.
Zachy 882 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 1 minutę temu, ju-rek napisał(a): Widzę, że następny będzie Intel. I dobrze. Przymierzasz sie do Nova? 28 czy 52 rdzenie? Choc 52 moze chodzic pewnie za 1000-1200$
Rekomendowane odpowiedzi