Skocz do zawartości

Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ryneczek w CP

image.thumb.png.da071d273c0b12921d675eabf03b551a.png

4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Zeby te procki tak brylowaly we wszystkich grach, a nie wybiorczo bo w takim codzie jak gram to te procki sa daleko za murzynami z wydajnoscia :hihot:

Nie mozna miec wszystkiego ;)

Opublikowano
1 minutę temu, tomcug napisał(a):

Musisz lepiej poszukać, to jeszcze nie jest dobre miejsce pod sprawdzanie CPU.

wlacze wiekszy tlum :)

1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

Oczywiscie ze nie i ja to rozumiem ale tu jest tendencja do testowania tam gdzie te procki wypadaja w miare dobrze a tam gdzie leza to juz nikt nie testuje bo bylby obciach xD 

zainstalowal bym baldura  III, ale obciach ;D

Opublikowano
4 minuty temu, Zachy napisał(a):

Nie mozna miec wszystkiego

Na 9800x3d masz "wszystko" w kazdej grze ;) 

5 minut temu, tomcug napisał(a):

Musisz lepiej poszukać, to jeszcze nie jest dobre miejsce pod sprawdzanie CPU.

250k potrafi szybko zadyszke zlapac xD

2026032.thumb.JPG.fc9dbd8dc89125a1edb768ecd7a01491.JPG

Opublikowano
7 godzin temu, wallec napisał(a):

To Asus ale podstawowy model więc nie wiem czy będzie ta opcja, raczej nie.

Mega tragicznie musiała sprzedawać się ta platforma.

Odnosnie ring, procek ma plus w nazwie, mobo ma plus w nazwie -> będzie cudownie ++

W magazynach sporo płyt leży LGA 1851 z 2024 r. Opakowanie mojej płyty B860 było całe pokryte kurzem, pyłem, syf kiła i mogiła. :E 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

4 godziny temu, Zachy napisał(a):

W kazdej - grze - tak :)

Tlum na maks ustawiony.

image.thumb.png.b0d6021dc7386bd3f9311199859ff88f.png

w tej miejscowce porownywalismy kiedys 9800x3d przy roznych ustawieniach

Cyberpunk2077_2026_03_31_02_22_24_989.thumb.jpg.c2733ce87eee5ff4793f0fe8238e4e00.jpg

A to wszystko na byle ramkach 6000@6200, byle mobasku b850 i cep ocowany , a bierze tylko 77W, a kolega nie chciał podbijać zegarów cepa, bo niepotrzebnie papu wciąga, a tu dalej 135W  i wynik słabszy,  podziel się kolego ustawieniami, w jakich to robiłeś, bo rozdziałka zdaje się niższa i mało vramu ci wciąga gra, u mnie 8000mb u ciebie tylko 4700

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano (edytowane)

Tak gadaliscie o tym tescie cpu dmto odpalilem save z miwjsca gdzie CPU kiedys porownywaliassmy. Ponoc miwjscowka dobra do tego.

To jest chyba 1080p

To pchwal sie wynikami w aplikacjach, gdzie ten cpu objezdza Twojego i robi wokol niego fikolki :D

A ty wyjezdzasz tu z 8rdzeniowcem stricte do gier i jarzysz facjate. :banana:

Mam obie platformy i z samych testow na portalach widac, ktory cpu jest do czego, ale Ty masz z tym jakis problem.

Zamiescilem bez oc cpu, bo i bez tego wydajność jest ok, a odpowiwdni bios i tinkering w nim plus optymalizacja sysa daja kopa, co widac doskonale w SOTR gdzie z 300 fps wyciulalem 410.

Edytowane przez Zachy
Opublikowano

No skoro wrzucacie wyniki z gier na cpu "nie do gier" to nie dziwcie się, że ktoś wrzucił do porównania wyniki z gier na cpu "tylko do gier" ;) 

Logicznym jest, że jeśli ktoś kupił x3d to do grania a nie pracy i szczerze mówiąc ma w dupie wydajność w aplikacjach :D 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Krzysiak napisał(a):

No skoro wrzucacie wyniki z gier na cpu "nie do gier" to nie dziwcie się, że ktoś wrzucił do porównania wyniki z gier na cpu "tylko do gier" ;) 

Logicznym jest, że jeśli ktoś kupił x3d to do grania a nie pracy i szczerze mówiąc ma w dupie wydajność w aplikacjach :D 

Logicznym jest ze uzytkownicy Arrow Lake musza leciec do watku AMD i tam wrzucać swoje wyniki w programach czy grach :D

I mowic jakie to 9950x czy 9950x3d są drogie i nie tak znowu wydajniejsze/moze wolniejsze bo za cene cpu i mobo u intela kupisz sam procesor AMD...

Edytowane przez Zachy
Opublikowano (edytowane)

To nie ma znaczenia gdzie co jest wrzucane ;) Ot luźna uwaga, że jeśli gdzieś wrzucam wyniki, to ktoś zechce wrzucić swoje do porównania, nie rozumiem o co się spinać. Tak to działało, działa i działać będzie ;) 

Mi osobiście się nie chce, kiedyś jedynie te wyniki z cyberka wrzuciłem i mi wystarczy testowania :E 

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, SylwesterI. napisał(a):

Cyberpunk2077_2026_03_31_02_22_24_989.thumb.jpg.c2733ce87eee5ff4793f0fe8238e4e00.jpg

A to wszystko na byle ramkach 6000@6200, byle mobasku b850 i cep ocowany , a bierze tylko 77W, a kolega nie chciał podbijać zegarów cepa, bo niepotrzebnie papu wciąga, a tu dalej 135W  i wynik słabszy,  podziel się kolego ustawieniami, w jakich to robiłeś, bo rozdziałka zdaje się niższa i mało vramu ci wciąga gra, u mnie 8000mb u ciebie tylko 4700

Jak robisz OC na 9800x3d to niestety waty tez sporo rosna jak na ten cpu

dajesz skalar x10, +200 i juz z UV tak ladnie nie zadzialasz jak przy default.

5 minut temu, Krzysiak napisał(a):

To nie ma znaczenia gdzie co jest wrzucane ;) Ot luźna uwaga, że jeśli gdzieś wrzucam wyniki, to ktoś zechce wrzucić swoje do porównania, nie rozumiem o co się spinać. Tak to działało, działa i działać będzie ;) 

ja sie nie spinam, a widziales zeby ludzie od Intelowych prockow latali po watkach AMD i wrzucali tam wyniki? :D

Kogo piecze, tego piecze :lol2:

Edytowane przez Zachy
Opublikowano (edytowane)

Cóż @SylwesterI.ma piec? To że ma lepszy CPU niż nowość intela w zastosowaniach do których kompa używa? :hihot:

Myślę że intelowcy też zaczną się konfrontować z amdkowcami w ich tematach...jeśli nova okaże się szybszy w grach niż zen5x3d ;) 

Edytowane przez Krzysiak