Skocz do zawartości

Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, wallec napisał(a):

A może być coś dodał od siebie??

Ja napisalem wyraznie, to ty nie zrozumiales i dzwonisz, a nie ja ;) Wzrost wynikow poprzez krecenie "kafelek" nie jest juz taki spektalukalrny z podniesionych wartosci na nowych cpu  ;) A ty wrzucasz porownanie starego cpu z nowym chociaz wyraznie napisalem, ze krecenie z juz podniesionego punktu startowego nie daje takich wynikow jak z Arowa peirwszego, a refreshem. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Zachy napisał(a):

to wynk z 1440p+dlss wydajnosc tonadal miejsce graficzne w danej grze, tak?

myslalem ze to upscale z niskiej rozdzielczosci,

co powinno dawac wynik jak na niskiej rozdzialce

myle sie?

Dalej nie rozumiesz 😀 jak piszesz ze grasz dajmy na to w 4k z dlss to Cię obsmiewają że realnie grasz w 1080p i mniej nawet (w zależności od profilu dlss) - pomimo tego że w zdecydowanej przewadze sami grają z upscaler'em lol, ale jak zrobisz test platformy w 1440p z dlss to nie umiesz bo lecisz na limicie gpu 😀 

Edytowane przez Fenrir_14
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysiak napisał(a):

Po prostu nie chce widzieć ile stracił przesiadając się z porządnego sprzętu :hihot:

Po prostu nie zabieram sie za cos czego nie moge zrobic tak jak sie to powinno zrobic, a testy procesorow sa juz znane i ogolnodostepne dla kazdego ;) 

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Phoenix. napisał(a):

Ja napisalem wyraznie, to ty nie zrozumiales i dzwonisz, a nie ja ;) Wzrost wynikow poprzez krecenie "kafelek" nie jest juz taki spektalukalrny z podniesionych wartosci na nowych cpu  ;) A ty wrzucasz porownanie starego cpu z nowym chociaz wyraznie napisalem, ze krecenie z juz podniesionego punktu startowego nie daje takich wynikow jak z Arowa peirwszego, a refreshem. 

Jak mam normalnie rozmawiać z ludźmi, którzy nawet nie spojrzą, nie zastanowią się a muszą pisać po swojemu?

:*

obraz.thumb.png.81888bb2e79f5829685a57d435c9402d.png

obraz.thumb.png.4508304b4a27423cb347b49ba4b24180.png

Ok nvm nie chce mi się już xD

Opublikowano (edytowane)

Rozumiem ze nasze testy

1440p + dlss + wysoka wydajnosc to testy GPU,

a AI twierdzi:

image.thumb.png.13875ee18b63f09e7c2fccfd57514291.png

czy grafika nadal spoci sie tak samo jak w natywnym 1440p ???

Edytowane przez Zachy
Opublikowano
17 minut temu, Zachy napisał(a):

to wynk z 1440p+dlss wydajnosc tonadal miejsce graficzne w danej grze, tak?

Po raz kolejny wykazujesz jedynie niezrozumienie tematu. 1440p + DLSS wydajność jak najbardziej może być w dalszym ciągu scenariuszem graficznym (choć nie musi).

1 minutę temu, Zachy napisał(a):

czy grafika nadal spoci sie tak samo jak w natywnym 1440p ???

Nie pokazujecie użycia GPU, więc nie wiadomo.

30 minut temu, Zachy napisał(a):

Chodzi o to ze w takich benchmarkach moga pojawiac sie takie anomalie wlasnie

czy to ze strony jednego, czy drugiego cpu.

Chodzi o sam fakt ze mozna takie cos wylapac lepiej niz patrzac na statyczne miejsce GPU czy CPU bound...

A czy ten niski minimalny FPS w ogóle był widoczny jako jakieś szarpnięcie czy to tylko cyferki z benchmarka?

Opublikowano (edytowane)

obraz.png.c826576f5d59a64ea275e1986e8d7997.png

obraz.png.5960e25c4054cee0957f4035650d7720.png

Oj walcus i znowu robisz fikolki, brak podanych ustawien konkretnych mnoznikow, porownanie nie twoich wynikow na innym systemie bez jakichkolwiek informacji o ustawiniach platformy. Noi ale patrzac na brak ustawien i rozne systemy, inne gpu i sterowniki to te wyniki wiesz gdzie mozesz sobie wsadzic ;) 

I teraz zadam podstawowe pytanie, gdzie w tych wynikach jest mowa to o czym pisalem czyli wzrost poprzez krecenie D2D?? 

Edytowane przez Phoenix.
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

ale AI Ci wyjasnilo, ze CPU musi pracowac duzo mocniej zeby wszystkie dane obrobic, a GPU nie. :)

TO sa przekrojowe testy, a nie miejsce ze GPU na maksa masz obciazone.

I do tego dlss wysoka wydajnosc, wiec jaka tam rozdzielczosc jest tez masz napisane.

CO pracuje glownie? - CPU zeby nadazyc z przesylaniem danych do GPU.

Edytowane przez Zachy
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Oj walcus i znowu robisz fikolki, brak podanych ustawien konkretnych mnoznikow, porownanie nie twoich wynikow na innym systemie bez jakichkolwiek informacji o ustawiniach platformy. Noi ale patrzac na brak ustawien i rozne systemy, inne gpu i sterowniki to te wyniki wiesz gdzie mozesz sobie wsadzic ;) 

I teraz zadam podstawowe pytanie, gdzie w tych wynikach jest mowa to o czym pisalem czyli wzrost poprzez krecenie D2D?? 

Oj Pheniksuś znowu robisz fikołki najpierw stare z nowym, teraz windowsy, później rybki a później akwaria wiesz gdzie możesz sobie wsadzić taką gadkę ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Zachy napisał(a):

ale AI Ci wyjasnilo, ze CPU musi pracowac duzo mocniej zeby wszystkie dane obrobic, a GPU nie. :)

TO sa przekrojowe testy, a nie miejsce ze GPU na maksa masz obciazone.

Dalej nie łapiesz, że to nie zawsze tak działa ;) Pokaż obciążenie GPU podczas benchmarka i będzie wiadomo.

Opublikowano
3 minuty temu, wallec napisał(a):

Oj Pheniksuś znowu robisz fikołki najpierw stare z nowym

Oczywiscie ze blednie wywnioskowalem bo na moje pytanie o paramatry platformy najpierw nie odpowiedziales, teraz juz robisz zwykle przepychanki slowne bez konkretow ;)  Chciales podwazyc to co napisalem jakimis porownaniami z czapki co zreszta  kolejny raz ci sie nie udalo a konkretow o ktorych ja pisalem nadal brak ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, Zachy napisał(a):

Mozesz odpalic test wbudowany w CP2077 + 1440p + DLSS ultra performance

Pisałem wcześniej, ten wbudowany test w ogóle się nie nadaje do porównywania wydajności CPU. On ma ponad dwukrotnie mniejsze obciążenie procesora niż normalnie masz w mieście podczas rozgrywki.

• Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, Phoenix. napisał(a):

obraz.thumb.png.f7a0d6ee589a8350f8ec7391c94b71ae.png

Proszę o dowód na użycie takiego samego gpu, systemu windows, ustawień planu zasialania, sterowników żeby uwiarygodnić potwierdzenie wypluwania 250 fps xD

OK panowie kończymy spamy bo szkoda tematu na dyrdymały!

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

@Zachy na czym mam sprawdzić? Może 5070ti żeby bylo optymalnie co? 

Na czym chcesz

i mozesz dodatkowo tez na bazarku zrobic w miejscu duzym tlumem...?

Edytowane przez Zachy