Phoenix. 6 093 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 1 minutę temu, Zachy napisał(a): jednak krecenie ramow na AMD na 8400-8800 przy cl32-34 daje jakies wymierne wyniki, Tak jak napisalem wyniki pod AIDA, w grach nie ma zadnej przewagi Dobrze ustawione 6400 zamiata w grach wszystko dzis Ale tak jak pisali wyzej nikt nikomu nie zabroni sie bawic oczywiscie 1 2
tomcug 3 557 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 1 minutę temu, Zachy napisał(a): jednak krecenie ramow na AMD na 8400-8800 przy cl32-34 daje jakies wymierne wyniki Wymierne korzyści +2% FPS 1
MarcoSimone 1 210 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 6 minut temu, Kadajo napisał(a): Czekam bo widzę ze idzie grubo Widzę, że Kolega jak US, czeka ze ściąganiem dlugów jak odsetki sensownie narosną. I wtedy 2
kaTus 36 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca Myślałem, że takie wysrywy, że ktoś wbija na grupę Intela i pisze, że jego AMD lepsze, to tylko na FB na grupach dla nastolatków. Swoją drogą jakbym dał ~2k za 8r, multicore słabszy jak na i5 za 600zł w gratisie z BF6 i miał taktowaniu memek jak w 2022r to też bym smutał. 4
MarcoSimone 1 210 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca @kaTus Jak grasz w smarki, to faktycznie jest czym się zachwycać
Zachy 773 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca @Phoenix. przy sprzecie dla entuzjastow ceny sa od zawsze praktycznie odpowiednio wyzsze. Co dostajesz w zamian? Mozliwosc tinkeringu zestawu na poziomie ktory entry level nie zapewni. glownie dla zabawy, jak ktos to lubi 4 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Tak jak napisalem wyniki pod AIDA, w grach nie ma zadnej przewagi Dobrze ustawione 6400 zamiata w grach wszystko dzis Ale tak jak pisali wyzej nikt nikomu nie zabroni sie bawic oczywiscie 6400 nie zamiecie ci 8400cl34 nawet choc na 8-rdzeniowcu raczej jest to mniej widoczne o ile dobrze kojarze patrzac na zysku vs inwestycje moze miec to mniejszy sens ofc, ale kto zabroni bawic sie w mocniejsze oc? powyzej 6600 raczej nie podskoczysz, moze na promilu x3d, powyzej 8400 sporo ludzi wykreca ostatnio wyniki.
wallec 1 555 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 5 minut temu, tomcug napisał(a): Wymierne korzyści +2% FPS Chciałbym zauważyć że awantura leci od momentu wklejenia postu gdzie wydajność procesorów to 132 vs 139 fps czyli 4.1%
Krzysiak 2 582 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 1 minutę temu, kaTus napisał(a): Swoją drogą jakbym dał ~2k za 8r, multicore słabszy jak na i5 za 600zł w gratisie z BF6 i miał taktowaniu memek jak w 2022r to też bym smutał. Patrząc przez ten pryzmat nie zmieniłbym w 2023 roku kręconego 12600kf na 7800x3d, bo w takim cine single jak i multi niższy na amd Co do memek... a co mi za różnica, ważne że wydajność się zgadza
Phoenix. 6 093 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 2 minuty temu, Zachy napisał(a): 6400 nie zamiecie ci 8400cl34 nawet Nie ma takich nastaw w dzielniku 1:2 dzis ktore w grach beda lepsze od 6400 Ty caly czas pitolisz o wynikach i fapaniu do aida. I tam faktycznie beda lepsze. 1
Zachy 773 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca @wallec ja sie nie awanturuje o roznice wydajnosci ja sie w ogole nie awanturuje, a tu zaczelo sie od ceny, przez kwiczenie, po Teraz, Phoenix. napisał(a): Nie ma takich nastaw w dzielniku 1:2 dzis ktore w grach beda lepsze od 6400 Ty caly czas pitolisz o wynikach i fapaniu do aida. I tam faktycznie beda lepsze. a ja Ci mowie ze na 8400cl34 czy nawet cl36 wykrece wyzsze wyniki niz Ty na 6400 i nie mowie o Aida 1
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 3 minuty temu, kaTus napisał(a): Myślałem, że takie wysrywy, że ktoś wbija na grupę Intela i pisze, że jego AMD lepsze, to tylko na FB na grupach dla nastolatków. Swoją drogą jakbym dał ~2k za 8r, multicore słabszy jak na i5 za 600zł w gratisie z BF6 i miał taktowaniu memek jak w 2022r to też bym smutał. dać za cepa 1400 (jak 9800 lata za 1800 i nie potrzebuje top mobasa i pamiątek z gw. że zrobią 8800) i dalej cienizna, a potem krzyk, że w grach wydał więcej a ma gorzej i jeszcze W potrzebuje 2x tyle to nie tylko taktowanie memek jak w 2022, to cepy intela z 2022 roku zjadają, te buble od intela z premierą dopiero co
Krzysiak 2 582 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca Teraz, Zachy napisał(a): a tu zaczelo sie od ceny, przez kwiczenie, po Od pieczenia 3
tomcug 3 557 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 3 minuty temu, wallec napisał(a): Chciałbym zauważyć że awantura leci od momentu wklejenia postu gdzie wydajność procesorów to 132 vs 139 fps czyli 4.1% Awantura walec się zaczęła od zupełnie czego innego 1
kaTus 36 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 1 minutę temu, Krzysiak napisał(a): Patrząc przez ten pryzmat nie zmieniłbym w 2023 roku kręconego 12600kf na 7800x3d, bo w takim cine single jak i multi niższy na amd Co do memek... a co mi za różnica, ważne że wydajność się zgadza Nie no jasne, hiperbolizuję sytuację. Zwyczajnie mnie bawi, udowadnianie innym na siłe "moje jest lepsze". Przecież każdy może sobie dobrać sprzęt pod siebie i mieć z tego radochę. 1
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 3 minuty temu, wallec napisał(a): Chciałbym zauważyć że awantura leci od momentu wklejenia postu gdzie wydajność procesorów to 132 vs 139 fps czyli 4.1% to mało spostrzegawczy jesteś , a raczej wybiórczo . Awantura leci od momentu jak zachy ogłosił, że to, co w fhd jest gorsze, to w 1440p jest lepsze, bo zyskał 3fps na średnim wyniku a stracił 2 na minimalnym (wszystko przy 120+fps), po czym odtrąbił zwycięstwo w grach intel vs amd
Zachy 773 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) Ale ja w zadnym momencie sie nie odwolalem do wynikow jako takich. I nigdzie nie krzyczalem, ze cos jest nie tak po prostu zamiescilem wynik 270k bo to jest watek od tego i moge pokazac jak wyniki byly robione na 9800x3d w tym samym miejscu, kiedy to badalismy w watku amd. tylko mam je na innym dysku/zestawie ktorego teraz nie uzywam i nie jest podlaczony. mi wyniki 270k nie przeszkadzaja - sa jakie sa i prezentuje co da sie osiagnac - moze kogos to zainteresuje Wycieczek personalnych tez pierwszy nie zaczalem, a tym bardziej wylewow jak to malo sie wydalo i ze ktos inny ma generalnie mi to wisi ile kto wydaje na sprzet pc i czy chce zestaw po taniosci, czy cos lepszego do zabawy. choc osobiscie wole patrzyc na zestawy ktore nie sa tanie, ale umozliwaja taka zabawe i obojetnie jaka platforme mam takie zestawy u siebie skladam wracaj trollowac do watku amd. Edytowane 31 Marca przez Zachy 2
MarcoSimone 1 210 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca Zaroiło się od modów na trybunach i..... A tak liczyłem że polecą Bieszczady 4
janek25 302 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 12 minut temu, SylwesterI. napisał(a): to mało spostrzegawczy jesteś , a raczej wybiórczo . Awantura leci od momentu jak zachy ogłosił, że to, co w fhd jest gorsze, to w 1440p jest lepsze, bo zyskał 3fps na średnim wyniku a stracił 2 na minimalnym (wszystko przy 120+fps), po czym odtrąbił zwycięstwo w grach intel vs amd Skoro ma 3 FPS więcej to Intel jest lepszy 1
Zachy 773 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) Ja sie wynikom AMD nawet tu nie przygladam. W benchu wbudowanym cyberka na 9850x3d smignelo mi: 332.34 avg 250.36 min 400.88 maks w 1080p. z ramem 2x32 puszczonym na 6000cl26. Edytowane 31 Marca przez Zachy
tomcug 3 557 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 4 minuty temu, janek25 napisał(a): Skoro ma 3 FPS więcej to Intel jest lepszy Ale nie od strony wydajności CPU, tylko charakterystyki platformy w kwestii efektywności PCIe. I to z taką różnicą, która niczego w praktyce nie zmienia. Więc nie ma co zaginać rzeczywistości. 1
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 1 minutę temu, janek25 napisał(a): Skoro ma 3 FPS więcej to Intel jest lepszy Tam chodziło o to, że testował cpu w teście gpu to pierwsze primo Po drugie primo 3fps więcej na średnim, 2 mniej na minimalnym, a wszystko przy 140 fps na średnim i 130 na minimalnym, więc różnice 2-2,5%, czyli żadne różnice, ba wręcz bad pomiarowy, bo większe różnice uzyskasz w tym teście na tym samym zestawie, pomiędzy różnymi przebiegami.
Zachy 773 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) odpal wbudowany benchmark i porownaj swoj super-hiper zestaw z moim 9850x3d 1080p + wszystko na low, bez dlss, bez rt. chcesz sobie porownywac, to porownaj amd budzet vs amd na 1dpc plycie. a czekaj chyba juz podawales i miales 222 FPS AVG jak wloze kostki 2x24 i puszcze je na 8400 bedzie jeszcze odrobine lepiej... ale aktualnie w nim po prostu uzywam 2x32. Edytowane 31 Marca przez Zachy
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 12 minut temu, Zachy napisał(a): Wycieczek personalnych tez pierwszy nie zaczalem, 1. Akurat te to ty zacząłeś, nie pisałem nawet do ciebie jak wypłynęła informacja o 9950x3d2, a naskoczyłeś na mnie z ironią, że chcę zmieniać jak zobaczę testy 2. miejsce z rynku pokazałem 8 godzin temu, SylwesterI. napisał(a): A to wszystko na byle ramkach 6000@6200, byle mobasku b850 i cep ocowany , a bierze tylko 77W, a kolega nie chciał podbijać zegarów cepa, bo niepotrzebnie papu wciąga, a tu dalej 135W i wynik słabszy, podziel się kolego ustawieniami, w jakich to robiłeś, bo rozdziałka zdaje się niższa i mało vramu ci wciąga gra, u mnie 8000mb u ciebie tylko 4700 to odpisałeś 4 godziny temu, Zachy napisał(a): A ty wyjezdzasz tu z 8rdzeniowcem stricte do gier i jarzysz facjate. Więc taki skromny, niewinny i nadobny to wcale nie jesteś. Pamiętaj "Jak Kuba bogu, tak bóg Kubańczykom"
Zachy 773 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) Skoro pisales nie logicznie zwrocilem uwage, a ty zaczales swoja litanie i wjazdy personalne. Masz tam wyzej wynik. Pokaz co twoj super-hiper zestaw potrafi... Edytowane 31 Marca przez Zachy
Rekomendowane odpowiedzi