janek25 302 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 9 minut temu, tomcug napisał(a): Ale nie od strony wydajności CPU, tylko charakterystyki platformy w kwestii efektywności PCIe. I to z taką różnicą, która niczego w praktyce nie zmienia. Więc nie ma co zaginać rzeczywistości. Trudno.tym bardziej niczego nie zmieni 400 vs 450 FPS. Mam propozycję niech ci z x3d nie piszą bo tylko robią syf z Arrow lake ,chyba że ktoś poprosi o porównanie wyniku
Zachy 773 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) Musze sie jeszcze pobawic przy obecnym biosie w tweakowanie ramu na 270k. Zobaczymy czy to podbije wynik dodatkowo. Cel - 300fps we wbudowanym benchu. To nadal byloby o 10% mniej niz na tweakowanym 9850x3d. Edytowane 31 Marca przez Zachy
MarcoSimone 1 210 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 1 minutę temu, janek25 napisał(a): Trudno.tym bardziej niczego nie zmieni 400 vs 450 FPS. Mam propozycję niech ci z x3d nie piszą bo tylko robią syf z Arrow lake ,chyba że ktoś poprosi o porównanie wyniku To ja poproszę aby niebiescy ze swoimi kapciami nie wchodzili do czerwonej sadzawki
Zachy 773 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) 15% wydajnosci, gdzie cpu intela kosztuje 1399, a cpu amd 2050 mobasy z 1dpc cena podobna jak ktos kupuje bez promki ramy dobre tez swoje kosztuja Edytowane 31 Marca przez Zachy
janek25 302 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 2 minuty temu, MarcoSimone napisał(a): To ja poproszę aby niebiescy ze swoimi kapciami nie wchodzili do czerwonej sadzawki To jest nudne co tu robicie ....ani żadnego fiflaka z rdzeniami ani nic. Później przychodzi tu mod i mi pisze żebym nie wklejał AI kóry jest tylko dowodem na przeprowadzony test przeze mnie 1
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) 26 minut temu, Zachy napisał(a): Skoro pisales nie logicznie zwrocilem uwage, a ty zaczales swoja litanie i wjazdy personalne. Masz tam wyzej wynik. Pokaz co twoj super-hiper zestaw potrafi... Może dla ciebie było nielogicznie, ale nie musiałeś odpowiadać niegrzecznie Masz jakiegoś haxa na wbudowany benchmark i nie pochwaliłeś się jak w testach na 270k z minimalnego fps 200 W dniu 29.03.2026 o 22:25, Zachy napisał(a): bez DLSS, bo wlaczanie DLSS w tej rozdzielczosci to jak wkladanie silnika od f1 do trabanta. zrobiłeś 237fps i to w wyższej rozdzielczości W dniu 30.03.2026 o 00:20, Zachy napisał(a): w pogoni za 300fps: a teraz cwaniaczysz z benchmarkiem na haxach, a z realnej gry wrzucasz wyniki i masz dalej gorszy wynik pisałem "pokaż ten magiczny trik gdzie uzyskałeś 37fps w minimalnym więcej", to cichutko jak myszka pod miotłą, udajesz, że nie zauważyłeś Edytowane 31 Marca przez SylwesterI.
Zachy 773 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) Taki spec z ciebie i jeszcze innym zarzucasz ze kupuja to kombinuj... To sie nazywa tuning platformy jesli bys nie zauwazyl. Mam ja kilka dni i wyniki sa szlifowane codziennie. Edytowane 31 Marca przez Zachy 1
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 1 minutę temu, Zachy napisał(a): Taki spec z ciebie i jeszcze innym zarzucasz ze kupuja to kombinuj... To sie nazywa tuning platformy jesli bys nie zauwazyl. Mam ja kilka dni i wyniki sa szlifowane codziennie. już ten "tunning" platformy widzieliśmy u walcusia jak oc z ruszania kamerką robił teraz ty, w realnej rozgrywce mniej w benchmarkusiu dużo więcej, nie każdy kantuje, byle na jego wyszło
Doamdor 2 535 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 11 minut temu, Zachy napisał(a): 15% wydajnosci, gdzie cpu intela kosztuje 1399, a cpu amd 2050 mobasy z 1dpc cena podobna jak ktos kupuje bez promki ramy dobre tez swoje kosztuja Gdybym nie grał w gry, to bym kupił, a tak od 2024 posiadam 9800x3d, na którego Intel nadal nie potrafi odpowiedzieć i go przebić wydajnościowo. 2
Zachy 773 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) 3 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): już ten "tunning" platformy widzieliśmy u walcusia jak oc z ruszania kamerką robił teraz ty, w realnej rozgrywce mniej w benchmarkusiu dużo więcej, nie każdy kantuje, byle na jego wyszło wez sie ode mnie odpierwiastkuj typie i nie porownuj jakichs bzdur typu 'zmienia mi sie fps jak rusze kamera' do realnego testu ktory przy ruszaniu kamera nie zmienia tego FPS (kamera rusza sie wraz z benchmarkiem jakbys nie zauwazyl ) - jak mam poruszyc kamera we wbudowanym benchmarku? oswiec mnie bo znowu piszesz wbrew logice. co niewygodne, ze nie jestes w stanie podskoczyc do innej platformy na AMD to szukasz dziury w calym? Edytowane 31 Marca przez Zachy
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) tu w benchusiu masz W dniu 30.03.2026 o 00:20, Zachy napisał(a): w pogoni za 300fps: gdzie ja mam W dniu 29.03.2026 o 22:12, SylwesterI. napisał(a): , a w grze u ciebie 12 godzin temu, Zachy napisał(a): a tyle u mnie 1 godzinę temu, SylwesterI. napisał(a): fhd powiadasz tyle na temat haxów Edytowane 31 Marca przez SylwesterI.
Zachy 773 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) A test w tej miejscowce robiles na crowd low, czy crowd high? ja na high. a preset ustawien low wymusza low. Edytowane 31 Marca przez Zachy
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) preset low, ręcznie ustawione tłumy na high bo to ma być test cpu nie gpu Edytowane 31 Marca przez SylwesterI.
wallec 1 555 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): tu w benchusiu masz gdzie ja mam , a w grze u ciebie a tyle u mnie tyle na temat haxów Ale Ty ogarniasz że w benchmarku są generowane inne rzeczy niż w realnej grze i my go używamy do tego aby porównać ilość fps na stock i po tuningu na niepełnym gpu load? Równie dobrze mogę powiedzieć że wkleiłeś screen z inną ilością postaci itp i dlatego masz niecałe 5% większe fps. Rownie dobrze mogę poprosić żebyś nagrał 5 minutowe nagranie jak biegasz po mieście wsiadasz do auta wchodzisz do budynku, lądujesz interfejs i wtedy porównać 1% low, avg oraz min fps a także ilość stuteru spowodowanego ewentualnym amdipem. I dobrze rozumiem że Ty poprosiłeś kolegę żeby Ci zrobił print screen z fpsami i je tutaj wklejasz???
Zachy 773 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) Bede musial powtorzyc test na 270k przy obecnych ustawieniach wlasnie mialem napisac, ze wbudowany bench to nie statyczna sytuacja na screenie w pozycji stojacej w danym miejscu testowym. I ze my bencha uzywamy, bo pokazuje realne przyrosty w identycznych warunkach testowych gry, przy tweakowaniu platformy i z wiekszym % przyrostem zeby uwypuklic roznice. Edytowane 31 Marca przez Zachy
Kadajo 8 946 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 36 minut temu, Zachy napisał(a): 15% wydajnosci, gdzie cpu intela kosztuje 1399, a cpu amd 2050 mobasy z 1dpc cena podobna jak ktos kupuje bez promki ramy dobre tez swoje kosztuja Przez 10 lat Intel mniejsze miał przyrosty mocy i jakoś każdy kupował. No może prawie każdy. Ciesz się że AMD wstało z kolan i pogoniło Intela (to że po drodze Intel się przewrócił dwa razy i sobie mordkę potłukł to już sami sobie zapracowali) bo byś do dziś miał przyrosty nawet nisze i płacił dwa razy więcej.
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 5 minut temu, Zachy napisał(a): Bede musial powtorzyc test na 270k przy obecnych ustawieniach wlasnie mialem napisac, ze wbudowany bench to nie statyczna sytuacja na screenie w pozycji stojacej w danym miejscu testowym. I ze my bencha uzywamy, bo pokazuje realne przyrosty przy tweakowaniu platformy i z wiekszym % przyrostem. To co? Miałeś "dobre" ustawienia do benchusia, a do gry zrobiłeś złe? Teraz wynik się nie zgadza to będziesz z haxami do realnej rozgrywki kombinował? fhd tłumy low
Zachy 773 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) 3 minuty temu, Kadajo napisał(a): Przez 10 lat Intel mniejsze miał przyrosty mocy i jakoś każdy kupował. No może prawie każdy. Ciesz się że AMD wstało z kolan i pogoniło Intela (to że po drodze Intel się przewrócił dwa razy i sobie mordkę potłukł to już sami sobie zapracowali) bo byś do dziś miał przyrosty nawet nisze i płacił dwa razy więcej. Ja tylko podalem fakt cen, mi to rybka co bedzie lepsze, bo to wtedy kupie fakt faktem 270k jest ciekawie wyceniony i o to mi chodzilo. @SylwesterI. Chce powtorzyc test zeby miec pewnosc ze byl dobrze zrobiony i na mojej platformie po update biosu i firmware do mobo. bo to przynioslo spory + wydajnosci, poza optymalizacja systemu. a ty dalej swoje i z ta sama kiepska retoryka Edytowane 31 Marca przez Zachy
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca Teraz, Zachy napisał(a): fakt faktem 270k jest ciekawie wyceniony i o to mi chodzilo. Tylko w którym miejscu jest te ciekawie, skoro już walcuś też zmienia mobasa na Z i jeszcze trzeba mieć ramy z gw zrobienia 8800mt
Zachy 773 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) skoro ci 270k nie podpowiada cenowo, mozliwosciami itp to nie jest procesor dla ciebie. dla jednego cos jest ciekawe, dla innego nie musi takie byc czy twoje preferencje to absolut dla wszystkich? @wallec chce wycisnac maksa z tego co Intel zaserwowal, to zmienia. Edytowane 31 Marca przez Zachy
znaFca 182 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca WAŻNE, ŻE PROC TANI !!!! To, że reszta aby były wyniki jak u nich wyjdzie w opór drożej niż na AMD, to tylko drobny szczegół... 1
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 1 minutę temu, Zachy napisał(a): @SylwesterI. Chce powtorzyc test zeby miec pewnosc ze byl dobrze zrobiony i na mojej platformie po update biosu i firmware do mobo. bo to przynioslo spory + wydajnosci. zaraz się okaże kolejne magiczne 37fps + Wyjęte z kapelusza, bo wyniki się nie zgadzają sami sobie z walcusiem opinie wyrabiacie , każdy kto śledzi wątek zobaczy, aha cep był od początku ocowany, wyniki be, to "cyk" magiczne 37fps więcej, wynik się na nowszych ustawieniach nie zgadza, zobaczymy ile teraz "cyk" doda fps bo wiadomo, że zmiana biosu i "cyk" dziesiątki fps wpadają a jak pytany co to za "cyk" to siup ucieczka i unikanie odpowiedzi
Zachy 773 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca Czlowieku zarzucasz mi znowu jakies klamstwo, matactwo itp Bo co - FPS ci sie nie zgadza i nie wiesz jak to ugryzc? Nie moj problem.
Rekomendowane odpowiedzi