Skocz do zawartości

Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Nie zgadzam się z tym, skoro na starcie na martwej podstawce jest słabszy, tym bardziej, żeby powalczył trzeba ładować drogiego mobasa i ramki z gw. high oc 

Ty patrzysz na to tylko od strony gier, a ja pisałem, że "jak ktoś potrzebuje wszechstronnego proca". Arrow Refresh jest wystarczająco szybki w grach i bardzo szybki w programach, tak po prostu jest.

16 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

no to Cię nowe testy czekają, stare do kosza, wychodzi na to, że nowe biosy = nowe przetasowanie w testach, +37fps, po zmianie biosu nie w kij dmuchał, wyjdzie w końcu, że intel ma topkę nad topkami 

Do mojej płyty i tak nie ma nowszego niż te kilka tygodni temu ;D Ale oczywiście nie wierzę w przyrost 30% po aktualizacji BIOS-u xD

• Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, eNeSik napisał(a):

@Zachy - na chwile obecna widze, ze to Ty tutaj siejesz najwiekszy zamęt a potem placz i raporty. Reszta nie pozostaje Ci dluzna i nie jest krystaliczna ale siewcą zamętu jesteś obecnie Ty
Uspokuj sie bo wyjedziesz w Bieszczady

Co do reszty osob (m.in @SylwesterI.) - rowniez i Wam proponuje sie uspokoic i kontynuowac rozmowe w temacie trzymając odpowiedni poziom

Ci co mnie odrobine znaja, wiedzą, ze proszę raz. Drugiej prosby nie bedzie

Nie ja zaczalem wycieczki, a ja dostaje opieprz? No zajebiste bestronne podejście 

Jeszcze mi wyjezdzaja ze jestem chory psychicznie, gdzie juz dawno skonczylem odpisywac im ich poziomem.

Opublikowano
Teraz, Zachy napisał(a):

Jeszcze mi wyjezdzaja ze jestem chory psychicznie, gdzie juz dawno skonczylem odpisywac im ich poziomem.

Nie kłam. Najpierw cisnąłeś, potem edytowałes szybko posty jak szczur. 

Opublikowano
2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

bo jak potrzebujesz cepa do wszystkiego to i tak lepiej brać 9950x bez 3d, w grach będzie podobnie i w programach, a podstawka dalej ma szanse na rozwój 

800 zł różnicy w cenie jak najbardziej może być wystarczająco przekonującym argumentem. Każdy ma inne podejście, nie każdy musi mieć identyko jak Twoje ;)

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, znaFca napisał(a):

Nie kłam. Najpierw cisnąłeś, potem edytowałes szybko posty jak szczur. 

Nic nie edytowalem, pisze duzo z tel i poprawiam tez loterowki.

Uzupelnialem wypowiedzi, a do waszego uziomu zerującego mi daleko.

Edytowane przez Zachy
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Zachy napisał(a):

Nie ja zaczalem wycieczki, a ja dostaje opieprz? No zajebiste bestronne podejście 

2 przykłady dałem, gdzie ty zaczynasz wycieczki w stosunku do mnie, moderatorzy też to widzą 

EOT

Opublikowano (edytowane)

W odpowiedzi na twoje zaczepki.

Pozniej se dalem spokój, dzis to samo bo mi to zaczyna zwisac co piszecie

@eNeSik

To rozumiem ze moga mnie od psychicznych wyzywac i jest ok?

Nawet kiedy odpisujac wrzucałem merytoryczna wartosc z wymikami.

Edytowane przez Zachy
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

@SylwesterI. ta winda

https://winclub.pl/topic/50034-win-jg11-2425h2-iot-ltsc-120326/

i zobaczysz jak poszybują w górę fpsy w benchmarku cyberka, mój dziadek średnio robi pod 340 :E 

Wez poprawke ze ja nie mam windowsa z 50 proxesami tylko 140+

2 minuty temu, znaFca napisał(a):

@eNeSik Masz wgląd w posty przed edycją? W jednym mnie obraził, po czym po chwili zmienił na wersję za którą nikt się nie czepi :)

Przybiegles i zaczales mi od choroszczy wymyslac typie

Opublikowano
4 minuty temu, tomcug napisał(a):

800 zł różnicy w cenie jak najbardziej może być wystarczająco przekonującym argumentem. Każdy ma inne podejście, nie każdy musi mieć identyko jak Twoje ;)

580zł

270k kosztuje 1399pln ,9950x masz w sklepach za 1979pln, wolniejsze pamięci na ryzenach wystarczyły w twoich testach, a do pełnego oc nie potrzebujesz topowych chipsetów jak do inteli 

więc sumarycznie ta różnica w platformach cenowo nie będzie tak duża, a w wypadku inteli dalej zostaje martwa podstawka

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Krzysiak napisał(a):

@SylwesterI. ta winda

https://winclub.pl/topic/50034-win-jg11-2425h2-iot-ltsc-120326/

i zobaczysz jak poszybują w górę fpsy w benchmarku cyberka, mój dziadek średnio robi pod 340 :E 

Pewnie tak, u mnie windows już zaśmiecony, zwykły stockowy pro, wydajność mi odpowiada, nie będę robił fikołków, żeby w testach "cyk" i 37fps w górę, twierdząc, że to wymiana biosu :hihot:

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano
3 minuty temu, eNeSik napisał(a):

a ktory to byl post?

Ciężko stwierdzić teraz już, bo on wszystkie ma poedytowane tak, że ciężko stwierdzić co było co. Ale...

4 minuty temu, Zachy napisał(a):

Przybiegles i zaczales mi od choroszczy wymyslac typie

...to chyba wystarczy za przyznanie się do winy :)

Opublikowano (edytowane)

Tym tokiem rozumowania to tez moge go grac i sie cieszyc ze cos nagle pracuje lepiej :)

Tak jak mowie - ja testuje na normalnym windowsie, a nie zeby koniecznie miec najwecej FPS pod sloncem.

Tyle pracy wlozylem w optymalilzacje obecnego konfigu, ze nawet mi sie nie chce tego wrzucac teraz. :D

@znaFca

ja poprawiam glownie literowki i uzupelniam tok wypowiedzi, bo pisze skrotami.

Wymysalj ze cie obrazilem... powodzenia zycze.

Przybiegles znikad i zaczales swoja glupia gadke, a teraz jeszcze kombinujesz.

@znaFca @SylwesterI.

to ktory uwaza, ze jestem chory psychicznie nadal?

Teraz rzadam, zebyscie to publicznie odwolali.

Edytowane przez Zachy
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, sideband napisał(a):

Zainstalujesz 21H2 będziesz miał jeszcze więcej :hihot:

Pewnie tak, zwykła dyszka z serwerów microsoftu, więc nie żadna cięta też wyrzuca lepsze wyniki niż ten "performance".

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
1 minutę temu, Zachy napisał(a):

Tym tokiem rozumowania to tez moge go grac i sie cieszyc ze cos nagle pracuje lepiej :)

Tak jak mowie - ja testuje na normalnym windowsie, a nie zeby koniecznie miec najwecej FPS pod sloncem.

Tyle pracy wlozylem w optymalilzacje obecnego konfigu, ze nawet mi sie nie chce tego wrzucac teraz. :D

@znaFca

ja poprawiam glownie literowki i uzupelniam tok wypowiedzi, bo pisze skrotami.

Wymysalj ze cie obrazilem... powodzenia zycze.

ale to u ciebie jeden test, daje wyniki lepsze, "cyk" i drugi test 37fps więcej, potem inny test, znowu daje wyniki lepsze, juz zapowiadasz "cyk" i poprawki mają być 

Opublikowano

Ale się porobiło. @tomcug @eNeSikCzasami mam wrażenie że te wszystkie watki tematyczne powinne być zaorane a całe forum mogłoby się kręcić tylko na dziale "ŚMIETNIK" 🤣🤣 

Ok jeszcze dział ekskluzywny VIP gdzie dostęp trzeba sobie wypracować - czyli ofc "Chłodzenie, obudowy, zasilacze i modyfikacje" 😍 

• Haha 1