SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 1 minutę temu, Fenrir_14 napisał(a): @SylwesterI. Ze zwykłej uprzejmości nie pisz już do mnie bo ja do ciebie nie zamierzam 😀 ale to ty ciągle do mnie piszesz , albo o mnie 2
Tornado3 405 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) 17 minut temu, wallec napisał(a): tornado jak wirazkowal z 14600k i testami w sotr tak teraz cisza w eterze Dlatego że w SOTR akurat Raptor też przekracza 400fps a skoro po 3-4 latach jest to samo to co tu więcej komentować ? Edytowane 31 Marca przez Tornado3 2
Phoenix. 6 093 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 10 minut temu, Krzysiak napisał(a): Zresztą to samo było z porównaniem 245k z 7800x3d w benchmarku cyberka, najpierw było przywołanie, jak pokazałem że 245k został totalnie zmieciony to "po co tu ludzie od amd piszą" No i to jest ta cała wartość merytoryczna porównań na chociażby innych systemach gdzie wydajność systemów robi różnicę więc takie porównania nie mają żadnej wartości, tak samo kłamanie o szybciej otwierających się okienkach i systemie to kolejne kłamstwa i mataczenie. Można by tak wypisywać bez końca Jak zakłamane wyniki w wybranych i sprzyjających grach dla intela się zgadzają to jest ok ale jak już wrzucamy wyniki nie na rękę to zaczyna się mataczenie i wielkie wyparcie faktów. Niestety tu już nawet psychiatra nie pomoże i trzeba po prostu ignorować. 1
Krzysiak 2 582 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca @Fenrir_14w nic nie wkręcam, jak mówię ot luźna uwaga...musicie chyba w swojej niebieskiej grupie na pw dojść do porozumienia, czy w końcu czerwoni mogą coś wrzucać czy nie Dla mnie też jest bez znaczenia czerwone czy niebieskie, jeśli nova w grach pokona zen6 x3d to będzie u mnie niebieskie 1
znaFca 182 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca Dzwoniłem już do Choroszczy, że niedługo nowi klienci w dużej ilości z forumka ITH wpadną z wizytą... 5
wallec 1 555 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca My nie porównujemy wyników patrząc na system, sterowniki, wersje Windowsa. My porównujemy efekt końcowy tj ilość fps wyświetlanych na naszych komputerach. Kończymy temat, nie dogadamy się. @Phoenix. tyle się urobiłeś z OC, niby nie grasz w benchmarki a ani jednego wyniku z gry nie ma od Ciebie
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) 16 godzin temu, Zachy napisał(a): A tymczasem po ziamie biosu na najowszy + jakies tweaki: A teraz tak przeglądam wyniki zachy to wytłumacz mi walcuś, jak to jest, że on robi testy na 2 różnych windach ? i nic o tym nie spomina? Edytowane 31 Marca przez SylwesterI.
Phoenix. 6 093 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 55 minut temu, Phoenix. napisał(a): Wynikow z gier nie wrzucam bo nie mam zadnych wynikow na 245kf oraz innych cpu na tym systemie. 7 minut temu, wallec napisał(a): tyle się urobiłeś z OC, niby nie grasz w benchmarki a ani jednego wyniku z gry nie ma od Ciebie
MarcoSimone 1 210 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 6 minut temu, wallec napisał(a): My nie porównujemy wyników patrząc na system, sterowniki, wersje Windowsa. My porównujemy efekt końcowy tj ilość fps wyświetlanych na naszych komputerach. Kończymy temat, nie dogadamy się. @Phoenix. tyle się urobiłeś z OC, niby nie grasz w benchmarki a ani jednego wyniku z gry nie ma od Ciebie Zdrowy z Choroszczą ma się dogadać?! 4
wallec 1 555 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 5 minut temu, SylwesterI. napisał(a): A teraz tak przeglądam wyniki zachy to wytłumacz mi walcuś, jak to jest, że on robi testy na 2 różnych windach ? i nic o tym nie spomina? Nie interesuje mnie build Windowsa, sterownik i cała reszta. Interesuje mnie FPS i jak zobaczę, że FPS jest wyższy bo ma inny Windows to zainstaluję sobie ten sam Windows bo chce mieć wyższy FPS, a nie będę płakał że nie mogę mojego gorszego wyniki porównać z jego bo mam inny system…
tomcug 3 557 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 12 minut temu, wallec napisał(a): My nie porównujemy wyników patrząc na system, sterowniki, wersje Windowsa. My porównujemy efekt końcowy tj ilość fps wyświetlanych na naszych komputerach. W ten sposób, to sobie możecie porównać co najwyżej, komu się udało lepiej okantować system, a nie rzeczywistą wydajność procesorów. 1 4
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) 6 minut temu, wallec napisał(a): Nie interesuje mnie build Windowsa, sterownik i cała reszta. Interesuje mnie FPS i jak zobaczę, że FPS jest wyższy bo ma inny Windows to zainstaluję sobie ten sam Windows bo chce mieć wyższy FPS, a nie będę płakał że nie mogę mojego gorszego wyniki porównać z jego bo mam inny system… Widzisz podpuściłem cię , Windows ma ten sam, a gra jest tak stara, że nie rozpoznaje w11, tyle się znasz ps. skoro to cię nie interesuje to zróby testy z gier w max ustawieniach, grafiki i cpu i porównajmy, zobaczymy czy zainteresuje cie fps, a na koniec przyjdzie kto z rtx 5090 i nas obu pozamiata Edytowane 31 Marca przez SylwesterI. 2
wallec 1 555 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca @SylwesterI. „Nie interesuje” = nie sprawdzam tego co tam jest napisane. W 4K na mojej karcie graficznej, w grach w które gram nie widzę różnicy pomiędzy procesorami które miałem od i5 12400 aż po 13900k i teraz ultre. Jak będę chciał zrobić takie testy GPU, to poproszę kogoś z 7900GRE żeby mi powrzucał wyniki w 4K i wtedy będę wiedział czy mam bardziej podkręcać rdzeń, pamięci itd Aktualnie skończyłem crash bandicoot, zajęło mi to pół roku i na wszystkich konfiguracjach limitował mnie gpu (b580, 6900xt, 4080, 7090) lub odświeżanie telewizora tj 120hz. testy sotr 720p i cyberek 720p wrzucane są w temat bo mają wbudowany benchmark i można zobaczyć czy fps wzrastają w ramach wprowadzanych modyfikacji
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 3 minuty temu, wallec napisał(a): @SylwesterI. „Nie interesuje” = nie sprawdzam tego co tam jest napisane. W 4K na mojej karcie graficznej, w grach w które gram nie widzę różnicy pomiędzy procesorami które miałem od i5 12400 aż po 13900k i teraz ultre. Jak będę chciał zrobić takie testy GPU, to poproszę kogoś z 7900GRE żeby mi powrzucał wyniki w 4K i wtedy będę wiedział czy mam bardziej podkręcać rdzeń, pamięci itd Aktualnie skończyłem crash bandicoot, zajęło mi to pół roku i na wszystkich konfiguracjach limitował mnie gpu (b580, 6900xt, 4080, 7090) lub odświeżanie telewizora tj 120hz. testy sotr 720p i cyberek 720p wrzucane są w temat bo mają wbudowany benchmark i można zobaczyć czy fps wzrastają w ramach wprowadzanych modyfikacji To ile w sotr 720p masz ?
wallec 1 555 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca Tutaj są: Najlepszy wynik z tego postu: kupiłem z bo chce dobić do 410 avg i 320 avg 95% -> gdyby nie testy zachego i innych ludzi nie wiedziałbym że można ugrać 15% średniego i 20% w najniższych 95% co jest mega różnica
tomcug 3 557 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca Będziesz mieć wersję gry, która działa z iBOT, to dobijesz do 400. Proste.
wallec 1 555 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) 4 minuty temu, tomcug napisał(a): Będziesz mieć wersję gry, która działa z iBOT, to dobijesz do 400. Proste. Musi być ze Steam? Mam z Epic Games Edytowane 31 Marca przez wallec
ju-rek 636 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 11 minut temu, wallec napisał(a): bo chce dobić do 410 avg i 320 avg 95% Jak dobijesz do tego to się zgłoś 3 2
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 11 minut temu, wallec napisał(a): Tutaj są: Najlepszy wynik z tego postu: kupiłem z bo chce dobić do 410 avg i 320 avg 95% -> gdyby nie testy zachego i innych ludzi nie wiedziałbym że można ugrać 15% średniego i 20% w najniższych 95% co jest mega różnica lipa panu lipa: 1
janek25 302 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 2 minuty temu, wallec napisał(a): Musi być ze Steam? Mam z Epic Games Wallec weź to edytuj w poincie na pinćset. Ten benchmark jest byle jaki ,nie to co Asasin origins 1
wallec 1 555 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 2 minuty temu, ju-rek napisał(a): Jak dobijesz do tego to się zgłoś Nie uda się chyba. wrzucisz jeszcze cyberka z 720p low bez skalowania? @SebastianFM jakbyś jeszcze dorzucił raptora w Twojej najwydajniejszej konfiguracji? @Send1N jak masz to 5800x3d również
tomcug 3 557 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 8 minut temu, wallec napisał(a): Musi być ze Steam? Mam z Epic Games Tego nie wiem, ale jeżeli iBOT nie robi różnicy w wynikach, to z jakiegoś powodu nie działa. 1
janek25 302 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca Tomcug zen 4 6/12 przy 45 watach ma taki wynik ?
Phoenix. 6 093 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 5 minut temu, tomcug napisał(a): Tego nie wiem, ale jeżeli iBOT nie robi różnicy w wynikach, to z jakiegoś powodu nie działa. Wersja klienta nie ma znaczenia , trzeba tylko poprawna wersje ściągnąć, u mnie ta apka dodaje 25-30fps.
Rekomendowane odpowiedzi