bourne2008 1 594 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia Co robicie z tym zaoszczędzonym czasem? Dawniej jak komp wstawał można było herbate zrobić, śniadanie albo klocka postawić. A teraz?
janek25 302 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia dodatkowe 20s zawsze sie przyda by klamać
Krzysiak 2 582 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia 2 godziny temu, wallec napisał(a): - memory context restore disabled Ja tej opcji nie ruszam na gigusiu...leci na domyślnym ustawieniu 1
janek25 302 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) Niby taki primaaprilis co nie To zawsze mozna wkrecić levena ze ma galoty pekniete.łyknie wszystko jatta pelikano Edytowane 1 Kwietnia przez janek25 1
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia 22 minuty temu, bourne2008 napisał(a): Co robicie z tym zaoszczędzonym czasem? Dawniej jak komp wstawał można było herbate zrobić, śniadanie albo klocka postawić. A teraz? 5 godzin temu, SylwesterI. napisał(a): Walec nie musi trenować, on wciska przycisk i zanim windows wystartuje w 18s, odkurzy mieszkanie, weźmie prysznic i zrobi kawę 19s? o walec jeszcze by po zakupy do żabki skoczył 1
tomcug 3 557 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia 48 minut temu, leven napisał(a): W ogóle ustawiać fast boot w biosie, czy nie ? Jedni tak, drudzy nie Po co, szkoda zachodu. To ma pomijalny wpływ na czas uruchamiania. Na płytach Gigabyte sekundę na tym oszczędzałem 45 minut temu, wallec napisał(a): Istnieje ale nie wpływa na wydajność. na AMD jak wlaczysz* memory Context restore to nie dasz gwar down na disabled Nigdy nie ustawiałem Gear Down na wyłączone i nigdy nie narzekałem na wydajność z tego powodu. 2
wallec 1 555 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) Nie jest łatwo odnaleźć się w spamie czerwonej mafii ale żeby chociaż utrzymać minimalny poziom tematu: 245KF Stock Cinebench r23, 25320pkt 245KF 5.5 P / 5.0 E / 4.5 Ring / 3.6 D2D / 3.4 NGU @ 1.2V Cinebench r23, 27933 pkt -> Wzrost o 10% 245KF Stock Cyberpunk 282 avg min 234 245KF Cyberpunk OC 5.5 P / 5.0 E / 4.5 Ring / 3.6 D2D / 3.4 NGU, 309 AVG i 252 MIN -> Wzrost o 9% i 7% 245KF SOTR Stock, 312 avg min 227 245KF SOTR OC 5.5 P / 5.0 E / 4.5 Ring / 3.6 D2D / 3.4 NGU 344 AVG 252 MIN -> Wzrost o 10% i 10% RAM \ 270k+ wkrótce Edytowane 1 Kwietnia przez wallec
Krzysiak 2 582 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) 2 minuty temu, wallec napisał(a): Nie jest łatwo odnaleźć się w spamie czerwonej mafii ale żeby chociaż utrzymać minimalny poziom tematu: Ale wiesz że to ty go zaniżasz robiąc swoje fikołki? Edytowane 1 Kwietnia przez Krzysiak 1 2
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) 244 fps w Sotr po oc? ale kapciuch Edytowane 1 Kwietnia przez SylwesterI. 2
leven 873 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) 40 minut temu, tomcug napisał(a): Po co, szkoda zachodu. To ma pomijalny wpływ na czas uruchamiania. Na płytach Gigabyte sekundę na tym oszczędzałem To po co to w ogóle tam jest ? Ze 3 fast booty mam w biosie. Za niedługo UEFI będzie miało rozmiar sterownika Nvidii Naklepali milion ustawień i jak to ma ogarnąć zwykły leven ? Edytowane 1 Kwietnia przez leven
janek25 302 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) moze dla odmulenia benchmark ktory ma co robić na cpu a nie tylko sotr Edytowane 1 Kwietnia przez janek25
wallec 1 555 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia 23 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): 244 fps w Sotr po oc? ale kapciuch *252, nie wiem czy taki kopciuch, to poziom stock 270K+ czyli topka u intela
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia 1 minutę temu, wallec napisał(a): *252, nie wiem czy taki kopciuch, to poziom stock 270K+ czyli topka u intela Fajna ta topka taka , 246fps cpu to, co wtedy jest 9800x3d z 350fps min cpu ?
wallec 1 555 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia Nie wiem, musisz porównać czy 350fps to topka u amd czy kibel.
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia 1 minutę temu, wallec napisał(a): Nie wiem, musisz porównać czy 350fps to topka u amd czy kibel. w kiblu to spuszcza tego intelika
wallec 1 555 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia Ps. Fajnie widzieć jak Cinebench przekłada się na wyniki w Benchmarkach. Prawie jeden do jeden.
leven 873 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia Włączy kanapkę i drop na minimalnych %, które wyznaczają płynność.
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia 4 minuty temu, wallec napisał(a): Ps. Fajnie widzieć jak Cinebench przekłada się na wyniki w Benchmarkach. Prawie jeden do jeden. no szczególnie w grze z 2018 roku
Phoenix. 6 093 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia 20 minut temu, SylwesterI. napisał(a): w kiblu to spuszcza tego intelika Ale wiesz ze na Intel 250/270 ta apka intela podbijasz fps 🤣 Ta apka u mnie podbija prawie 30fps 👀
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia Ta apka to pikuś, chopaki mają magiczne biosy "cyk" i fps w górę 1
leven 873 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia Wallec, nie rób się Smalcem, który jest "po" swoim wujku. Jakie dobra noc ? Noc zaczyna się nad ranem
Krzysiak 2 582 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia 8 godzin temu, wallec napisał(a): Ps2. Nie znalazł się ani jeden który by był w stanie dogonic wolnego intela phenixa w boot time i jeden oszust także znowu sam ogarnąłem całą zgraję dobranoc, kolejne testy za kilka dni No przecież dostałeś wtedy start (power - pulpit) na amd szybszy o jakieś ~10sek niż start intela @Phoenix. Choć to i tak nie ma żadnego znaczenia dla mnie 1 3
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia 10 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Ale wiesz ze na Intel 250/270 ta apka intela podbijasz fps 🤣 Ta apka u mnie podbija prawie 30fps 👀 Walcuś tak zachwalał te apke, a tu takie kwiatki wychodzą: https://ithardware.pl/aktualnosci/intel_benchmark_geekbench_procesory_komputery-49853.html apka kantuje. A potem, Zachy pokazuje wyniki benchmarka na "magicznym" biosie gdzie ma wyniki dużo lepsze od moich, a na screenie z samej gry dalej jest , to samo z S0TR, w cp2077 benchmarku wyniki BDB i zachego i walcusia, a w starej grze nietrudno podejrzewać, że intel spodziewał się testowania CPU w tak popularnej grze, jak CP2077, to narobił wałków w programie, w benchmarku wychodzi pięknie, w samej grze słabo, SoTR to stara gra, więc tu nie zrobili "optymalizacji" 3
Phoenix. 6 093 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Szkoda strzępić ryja już na tą pajacerke Myślę że temat jest wyczerpany a każdy widział i sam może wyciągnąć wnioski co tu ludzie prezentują 🤣 6
Rekomendowane odpowiedzi