Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No, pod zlewem mniejsze zło. Gorzej, jak się trafi as, który takie cuda robi właśnie dalej. W kuchni to i tak młynek można zamontować, ale w odpływach z łazienek, jak kobita ma długie włosy, to się dopiero dzieje.

Opublikowano
Cytat

Rząd wycofuje się z ujednolicenia umów hipotecznych. Ukryte zapisy zostają

Polacy chcący zaciągnąć kredyt hipoteczny muszą uzbroić się w cierpliwość i ogromną wiedzę, ponieważ analiza umowy kredytowej niejednokrotnie wymaga od nich, aby wcielili się w rolę prawników, jeśli chcą być pewni, że w dokumencie nie zostały zawarte kruczki, które w przyszłości mogą być dla nich

https://www.fxmag.pl/finanse-osobiste/lobby-bankowe-wygralo-rzad-wycofuje-sie-z-pomyslu-ktory-mial-dac-wieksze-bezpieczenstwo-kredytobiorcom

banki zadowolone, rzad dumnie wygrywa z obywatelami XD

Opublikowano (edytowane)

Wiem, tam muszę taśmą 2 stronną przykleić do blatu -  bo sobie wymyśliłem że kafelki będą poniżej blatu tylko w miejscu zlewu i kuchenki i tam dobrze dociska do sciany :P

Edytowane przez bbandi
Opublikowano (edytowane)

Teraz ponoć najpierw się montuje zabudowę, a potem kładzie płytki, żeby opierały się na blacie i jednocześnie podpierały wiszące szafki? Listwy przyblatowe są passe, Ikea ich już nawet nie sprzedaje.

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Tor Poznań dostał dziś decyzję o zamknięciu od Głównego Inspektora Ochrony Środowiska.

Również dzisiaj, zostały opublikowane dane odnośnie... działek budowlanych na jego terenie, wyznaczone przez starostwo xD

To jest już jawne walenie i znów betonowe złoto i działeczki wygrywają. Bo to nie jest nawet wyznaczanie ich "wokół toru", żeby ten zniknął kiedyś w przyszłości. To wyznaczanie na jego terenie działek budowlanych, w momencie gdy funkcjonuje i dokładnie w ten sam dzień w którym jest zamykany decyzją "środowiskową".

https://radiopoznan.fm/informacje/pozostale/tor-poznan-zamkniety-dla-wyscigowej-rywalizacji-jedyny-taki-obiekt-w-polsce

kasowac wszystko pod betonowe zloto, Polak wytrzyma XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

1019995bec228f040a727c8e0a32b05645313d7e

Edytowane przez kubikolos
Opublikowano
W dniu 13.04.2026 o 19:13, Zas napisał(a):

Teraz ponoć najpierw się montuje zabudowę, a potem kładzie płytki, żeby opierały się na blacie i jednocześnie podpierały wiszące szafki? 

Co? Znaczy można robić po, ale opieranie płytek na blacie i podpieranie szafek na płytkach to głupota. Dylatacja musi być.

Opublikowano
3 godziny temu, kubikolos napisał(a):

kasowac wszystko pod betonowe zloto, Polak wytrzyma XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ale co tam chcą wybudować niby? Obok lotniska? Żeby stękali znowu że głośno? Czy to gwóźdź do Ławicy już? 

Jest tyle terenów gdzie mogą budować... 

Opublikowano (edytowane)
Opublikowano
W dniu 13.04.2026 o 19:13, Zas napisał(a):

Teraz ponoć najpierw się montuje zabudowę, a potem kładzie płytki, żeby opierały się na blacie i jednocześnie podpierały wiszące szafki? Listwy przyblatowe są passe, Ikea ich już nawet nie sprzedaje.

Ja akurat nie mam płytek tylko kafelki winylowe samoprzylepne 60x30 :P

Opublikowano (edytowane)
W dniu 15.04.2026 o 14:24, Lypton napisał(a):

Co? Znaczy można robić po, ale opieranie płytek na blacie i podpieranie szafek na płytkach to głupota. Dylatacja musi być

Nie no, trochę się zbijam, wiadomo, że 1-2 mm przerwy się robi, stąd pewnie to kładzenie płytek po montażu szafek, jeśli płytki mają być nad blatem, a nie sięgać za dolne szafki (górne zawsze można powiesić jak się chce, a te dolne teraz często są przykręcane do ściany - na pewno Ikea takie ma).

Co do Poznania - nie sądziłem ,ze również w Wielkopolsce jest taka patola. Niestety samo wstrzymanie decyzji sprawy nie kończy. Niewiele ta presja dała, skoro decyzja nie została uchylona (a presja była pewnie już na etapie postępowania odwoławczego) 

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)

Tak mi się dzisiaj rzuciło w oczy w lokalnym serwisie informacyjnym, projekt nowego osiedla TBS.

pictures.html?co=show2&id=472870&instanc

pictures.html?co=show2&id=472868&instanc

pictures.html?co=show2&id=472867&instanc

To co tworzą deweloperuchy wygląda przy tym jak ponury żart pod względem komfortu życia a budownictwo społeczne w zasadzie wyprzedziło prywatne o lata świetlne.

Edytowane przez Kris194