Skocz do zawartości

Transformacja energetyczna - OZE / fuzja jądrowa / paliwa kopalne / CO2 / ceny energii / elektromobilność

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, janek25 napisał(a):

A tona wegla 400zl xD

Gwoli ścisłości. Po 400zł kopalnie sprzedają węgiel elektrowniom bo tak mają zakontraktowane. Koszt wydobycia tony węgla to 1000zł, brakujące 600zł pokrywa budżet państwa a więc każdy z nas.

• Like 1
  • Upvote 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Dla mnie problemem z GT7 jest lista samochodów. Jest bardzo dużo japońskich aut ale brakuje bardzo wielu samochodów europejskich i amerykańskich. Sam już myślałem nad kupnem PS4 Pro dla syna z myślą, że też czasem zagram w GT7 ale jak zobaczyłem listę aut to byłem bardzo zawiedziony. Natomiast w FM te auta są.   Dużo ludzi z Turn 10 odeszło i mam nadzieję, że zrobią grę na miarę FM4. Jest teraz dużo kanałów na YouTube skupiających miliony petrol headow jak chociażby Driver Tribe z starym dobrym Hammmondem i Mayem. Wręcz aż prosi się żeby ktoś zrobił ciekawą grę z ich udziałem. Microsoft raczej oczekiwał zamiast pożądanych gier robienia tego co Ubisoft czyli reskinów zamiast gier.
    • 11:22 niezła jaskinia zbugowana 
    • pierwsze wybory na forum? tu zawsze do konca jest nieakceptowanie rzeczywistosci, pozniej placz chyba panuje przekonanie ze jak sie stwierdzi na forum ze poza KO wszyscy sa glupi to szanse KO rosna XD   pierwszy raz w temacie?   on tez a jednak roznica miedzy waszymi sposobami wypowiedzi jest niebywala      typowe polityczne szczekanie uwazasz za dobre podsumowanie? wycie po przyblokowaniu usaid to dobre podsumowanie na 2025? XDDDDDDDDDD   zawsze smieszy jakie brednie potraficie repostosowac bo podpasowalo pod teze      to nie takie proste bo jak ceny tam milo zaskakuja to w ciemno mozna zakladac ze ludzie tam marza zeby ktokolwiek to wzial 
    • @Send1N Dzięki prawdopodobnie moje wybredne uszy i tak będą musiały same się przekonać. Myślałem używać je na karcie graficznej w okolicach 800-1000-1200 zależnie od tego jakie temperatury osiągnę. Fabryczne wentyle 6700xt Hellhound a raczej pewnie ich łożyska(dualball bearig) dźwięk podobny do świerszczenia cewek co lekko mi przeszkadza temperatury były w granicach rozsądku. Obroty ustawione na sztywno 1150~~. Próbowałem już 2x Arctic P12 pwm pst które przeszczepiłem z chłodzenia wieżowego by sprawdzić czy to ma sens wyniki były dobre przy dwóch sztukach temperatury były podobne do fabrycznych za to kultura na moje ucho lepsza trochę ciszej w znaczeniu generowanego rodzaju hałasu który był znacznie mniej natarczywy zwyczajny szum ,obroty 1000-1100. Ogólnie uważam że te wentylatory oferują dobry kompromis między ceną/wydajnością/kulturą pracy. Ostatnio kupione po taniości 11.50zł sztuka  Thermalright tl-c12c-s trzy sztuki zamontowane na tej samej karcie przy 800rpm uzyskują podobne temperatury do fabrycznych i 2x Arctic P12 pwm zachowując przyzwoitą kulturę pracy jednak główną ich zaletą jest cena w moim przypadku to co jestem w stanie znieść to max 40% dla porównania P12 mogą działać na 60%.  
    • tak, auto to symbol statusu dla wielu ludzi i ogolnie pożądana rzecz, szczegolnie dla tych starszych osob bedzie to czesto europejska/niemiecka motoryzacja a nie chinczyk   kolejny raz pokazales ze w ogole nie znasz realiow  ty sie moglbys z nimi nie zgadzac ale ty ich nawet nie rozumiesz
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...