Skocz do zawartości

Transformacja energetyczna - OZE / fuzja jądrowa / paliwa kopalne / CO2 / ceny energii / elektromobilność

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

U mnie była Straż Miejska, tyle że w mazowieckim weszło to ze 3 lata temu. Przyszli teraz jesienią i odnotowali jakie źródło ciepła . Czasem jak ktoś kopci, to przyjadą pouczyć lub mandacik, w mojej najbliższej okolicy mamy jeszcze dwa kopciuchy wśród sąsiadów

Podpisywałem dziś u notariusza umowę na wynajem z Ukrainką, po 8 latach w Polsce dostała status rezydenta, ale szczury będą Ci wmawiać że obywatelstwo rozdają na lewo i prawo jak leci.

Edytowane przez 8V32 PcLab
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano

U mnie gmina jest przychylna kopciuchom bo w okresie zimowym od listopada do marca śmieci komunalne zabierają raz w miesiącu a w pozostałych miesiącach co 2 tygodnie. Chcą by ludzie trzymali śmieci w chmurze8:E 

Opublikowano
1 minutę temu, DjXbeat napisał(a):

U mnie gmina jest przychylna kopciuchom bo w okresie zimowym od listopada do marca śmieci komunalne zabierają raz w miesiącu a w pozostałych miesiącach co 2 tygodnie. Chcą by ludzie trzymali śmieci w chmurze8:E 

U mnie w gminie, by to nie przeszło, bo drony z " patyczkami" jak to ludzie mówili ostro latały nad domami/kominami, generalnie u nas w okolicy wszyscy palą drewnem, bo po prostu jest tańsze od węgla, i nie śmierdzi.

A i 3-4 lata temu tez był jakiś spis budynków odnośnie źródeł ciepła, jak i czy jest ocieplone, w którym roku, jakie okna, ile osób mieszka itp, i to był obowiązek złożyć.

Opublikowano
Cytat

Polskie miasta drastycznie podnoszą opłaty za śmieci. Fala podwyżek

Samorządy w całej Polsce masowo korygują cenniki wywozu odpadów. Rosnące koszty energii, paliw oraz płacy minimalnej zmuszają włodarzy do przerzucania ciężaru na mieszkańców. W niektórych regionach stawki wzrosną o jedną czwartą, a roczne koszty dla rodzin sięgną tysięcy złotych.

https://www.money.pl/gospodarka/polskie-miasta-drastycznie-podnosza-oplaty-za-smieci-fala-podwyzek-7241243024181760a.html

moze i bedzie drozej ale za to trzeba bedzie nosic smieci do sklepow XDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano (edytowane)

Te śmieci też niezły wał. Widzą że ludzie mają kasę np przy remoncie to podnoszą np za betony.Cale rzesze w kamizelkach tam chodzą.Przypomina to przedstawicieli medycznych wchodzących do gabinetów lekarskich bo piniondz leży xD

Edytowane przez janek25
Opublikowano

ale to były kontrole czym palą a nie że palą w bezklasowych piecach czy kominkach.

Ciężko mi wyobrazić sobie sytuację że babcia co ledwo wiąże koniec z końcem wydała dużo z emerytury na drewno lub węgiel teraz dostanie mandat kilka tysięcy bo pali w bezklasowym piecu.

Opublikowano
3 godziny temu, 8V32 PcLab napisał(a):

U mnie była Straż Miejska

W Łodzi na Śródmieściu chodzą (straż miejska) praktycznie co roku na kontrole, znajomy dostał 2x karę 3-4 lata temu w przeciągu 2 tygodni %-)

Na szczęście dla niego tylko po 500zł, złapał przypał bo znaleźli obok pieca jakieś kawałki paneli %-)