Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Badalamann napisał(a):

@hubio

Póki co raczej nikt już nie bierze pod uwagę odbicia terenów okupowanych. Chodzi o to, by nie byli w stanie podbić i okupować reszty kraju. W tym celu potrzeba jeszcze ogromnych ilości broni i amunicji oraz pomocy finansowej.

Nie ma imho opcji aby Rosja zrezygnowała z obwodu zaporoskiego, a jeszcze go nawet dobrze nie napoczeła zdobywać. Być może na stole położą obwód chersoński oraz Odessę (rezygnację z nich), ale drogo za to zachód będzie musiał zapłacić. Np. tym wycofaniem wojsk z l-ł-e.

Ja osobiście uważam, że w ogóle nic nie będzie z tego porozumienia. Zależy na nim tylko Trumpowi. I Rosja i Ukraina go nie chcą. Więc niech tam sobie negocjują co chcą. Najgorsza opcja to realizacja ustaleń przez Trumpa, np. wycofanie wojsk oraz dalsze trwanie wojny. Opcja całkiem realna.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, sabaru128 napisał(a):

Gościu posądzony o gwałt i go wypuszczają. Takich sytuacje nie powinny mieć miejsca aż do wyjaśnienia. Ciekawe co zrobią jak znowu będzie próbował coś zrobić albo, np. zastraszać światka.

https://kryminalne.o2.pl/informacje/usilowal-zgwalcic-13-latke-zostal-zwolniony-z-aresztu-zlozono-zazalenie-7126901395684160a

Coś ci się chyba tematy pomyliły :) ale jako off: USIŁOWANIE a nie dokonanie... Czytaj ze zrozumieniem...

Odpowiedź strony Ukraińskiej:

https://wiadomosci.wp.pl/zyje-w-bance-zelenski-reaguje-na-slowa-trumpa-7126886226389824a

Edytowane przez hubio
Opublikowano

I co...trzy lata wojny tylko po to, by finalnie wypiąć tyłek przed zbrodniarzem i wrócić do relacji biznesowych? Geopolityka to nie moja bajka, wielu rzeczy mogę nie rozumieć, ale nawet w moim skromnym rozumku słowo "zdrada" rozbrzmiewa coraz głośniej. Być pod butem USA czy Rosji - fajny wybór i nie dziwię się, że UA odrzuca pomysł USA w obecnym zarysie. Naiwnie byłoby sądzić, że Trump będzie się cackał z UA, jednak nie spodziewałem się w najgorszych koszmarach, że pozwoli sobie na klękanie do szabli i brania w pysk po samek kukle Putina.

• Upvote 8
Opublikowano

@hubio O i kolejna klasyka z kacapskiej propagandy xD

Wcale nie chce wojny u nas. Wolałbym by udało się powstrzymać ruskich na terenie Ukrainy. W tym celu trzeba słać jak najwięcej broni i amunicji.

Nie mam pojęcia skąd wymyśliłeś sobie coś innego.

@adashi Trumpowi nie zależy na żadnym porozumieniu. Tylko na tym by przedstawić nierealizowalny plan, który odrzuci tak Ukraina jak Europa. Właśnie po to by uzasadnić odcięci pomocy z USA.

Myślę że liderzy polityczni w |Europie już wiedzą że to pewne.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
13 minut temu, crush napisał(a):

A co to zmienia? Na pal tak czy inaczej.

No chyba wiele... Jak ktoś usiłuje cię okraść, ale jednak nie okrada to chyba lepiej... Tym nie mniej oczywiście zgodnie z prawem wszystkie formy sprawstwa zagrożone są dokładnie tą samą karą. Przy czym należy też pamiętać, że zarzut o usiłowanie czyli na podstawie zeznań tej ofiary gdzie nie było żadnych innych dowodów np. w postaci śladów biologicznych może mieć słabą moc dowodową... Innymi słowy - dziewczyna 13 w związku z 20 latkiem co obecnie się zdarza, albo chciała z nim być, chłopak się nie zgodził więc podarła na sobie ubranie i zadzwoniła na policję. Pamiętaj, że za gwałt i zabójstwo na 13 latce Komenda przesiedział 20 lat i przypłacił ciężką chorobą i zgonem to co mu zgotował wymiar sprawiedliwości. Koniec offa

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Kaczkofan napisał(a):

Naiwnie byłoby sądzić, że Trump będzie się cackał z UA, jednak nie spodziewałem się w najgorszych koszmarach, że pozwoli sobie na klękanie do szabli i brania w pysk po samek kukle Putina.

Skąd wam się te brednie biorą?

Jak nie chcę wysyłać pomocy do Palestyny to oznacza, że klękam do miecza Izraela? Nie. Po prostu uważam , że Izrael może mi przynieść większe korzyści.

Czysta kalkulacja. A wy patrzycie przez pryzmat emocji.

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano

@Dimazz no przecież piszę, żeby przestać się ekscytować codziennie tymi doniesieniami medialnymi. Szkoda czasu, choć sam się udzielam. Ja osobiście kibicuję Trumpowi i uważam, że Ukraina powinna się zgodzić na wszystkie warunki bo są w głębokiej d. ale jeszcze ją mają. Jak już pisałem - jak odrzucą propozycje pokojowe - przegrają szybciej lub wolniej w zależności od tego jak długo Europa będzie im pomagać.

Opublikowano
2 minuty temu, crush napisał(a):

Jak nie chcę wysyłać pomocy do Palestyny to oznacza, że klękam do miecza Izraela? Nie. Po prostu uważam , że Izrael może mi przynieść większe korzyści.

ale sposób w jaki to robi wyraźnie wskazuje że chce tego loda putinowi robić :)

Opublikowano
21 minut temu, Kaczkofan napisał(a):

Być pod butem USA czy Rosji - fajny wybór i nie dziwię się, że UA odrzuca pomysł USA w obecnym zarysie.

Niestety życie to nie jest bajka z filmów :) Silniejszy zawsze mógł więcej. Ukraina znalazła się pod butem rosji w momencie jak przespała 20 lat na wejście do NATO. Ma za sąsiada mocarstwo i to imperialistyczne. Nas też załatwili - najpierw w 1939 a potem po wojnie na Jałcie bo byliśmy w głębokiej d. Bez sojuszy granicząc z rosją jest się w zasadzie bezbronnym. Świat przez 3 lata bardzo pomógł Ukrainie. Znacznie więcej niż nam w 1939...

Opublikowano

@hubio 

"Ukraina powinna się zgodzić na wszystkie warunki bo są w głębokiej d. ale jeszcze ją mają"

Ty tak serio? bo już żenujące są twoje argumenty. Niby się o nich martwisz a zasadniczo życzysz im jak najgorzej.

Do ciebie nie dociera, że UA nie ma innej opcji niż uzyskać pokój na akceptowalnych dla siebie warunkach albo walczyć do ostatniego pocisku. Nie są w takiej sytuacji żeby już kapitulować.

Poddanie się na jakichkolwiek warunkach tylko dla tego, że ktoś tak sobie wymyślił to jest absurd i nie do przyjęcia dla każdego kto ma trochę rozumu.

Trampek tylko mieli ozorem żeby ugrać jak najwięcej dla USA kosztem innych. USA nie daje żadnych gwarancji.

@Klakier1984

Nie nie będą. Tchórze uciekną wcześniej, a później będą płakać, że w europie ich traktują jak w Polsce Ukraińców...

Nikt nie chce walczyć ale jak przyjdzie tak konieczność to jest duża część społeczeństwa, która nie będzie chciała zostać zrusyfikowana. 

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, crush napisał(a):

Akurat Trumpowi a konkretnie USA to Europa przynosi więcej korzyści. 

Wymiana handlowa między USA i rosją jest niezbyt dużo warta a eksport towarów i usług do Europy to podstawa amerykańskiej gospodarki. 

Europa może zatopić USA i może zatopić dolara. W perspektywie kilku lat USA mogą być zdegradowane do takiego poziomu, że faktycznie będą na równi z Rosją. Trump tego nie rozumie. W handlu nie ma próżni, kraje, które będą pozbawione możliwości handlowania z USA przez bardzo wysokie cła na eksport będą szukać innych kontrahentów. Dlatego Trumpowi bardzo nie opłaca się obrażanie Europy. Po dużych inwestycjach Europa najpewniej zrezygnuje z zakupów zbrojeniowych w USA, inne spadki eksport-import będą podyktowane cłami a inne niestabilnością Trumpa. Piszesz o kalkulacji, ale tutaj tej kalkulacji nie ma. Trump podziwia Putina i chce grać z nim w jednej lidze, ale nie rozumie, że rujnuje w ten sposób swój kraj. To co on robi teraz będzie mieć swoje efekty jeszcze za dekadę. Nie musisz ufać jakiemuś ekonomiście z forum, poczytaj prognozy na amerykańskich portalach. Na początek będą to niewielkie konsekwencje jak inflacja rzędu 2-5% a w dłuższej perspektywie wzrost bezrobocia w USA, wyraźnie niższe wpływy do budżetu i dalsze wzrosty inflacji. Trump się bawi, ale nie za darmo i nie ma w tym żadnej kalkulacji, on nie ma pojęcia ile to będzie kosztować. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Upvote 3
Opublikowano

Dogadywanie się USA z rosją jest częściowo uzasadnione działaniem vs Chiny ale nie w taki sposób jak trampek to robi.

Nawet amerykańscy stratedzy mówią o tym, że trampek próbuje być nieprzewidywalny ale za bardzo gra kartami, których nie ma i tylko nieświadomi łykają tą narrację. W dodatku zraża do USA sojuszników i im grozi, co jest dla wszystkich nieakceptowalne i w dłuższej perspektywie odbije się na USA.

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, VRman napisał(a):

Gdybanie?

A jak Trump mówi tak:

- Ukraina też jest winna wojny

- Putin chce pokoju

- to konflikt, nie wojna

- Zelensky nie ma poparcia więcej niż 5% Ukraińców

- referendum i wybory to dobry pomysł (takie jak na zajętych terenach, w pełni demokratyczne oczywiście. Oddział zabijający opozycjonistów nazwano Demokracja)

- Putin to mądry człowiek

- NATO nie ma sensu

do tego TONA kremlowskich agentów dziwnym trafem WSZĘDZIE w obecnej administracji. Musk mówiący językiem władz chin i fiutina. Pozwalanie na ruską propagandę na Twitter/X

Do tego kasa rusków dla kanałów typu Timcast, gdzie udający na maxa wk..ionego, Tim Pool krzyczy, że Ukraina powinna zapłacić za tą wojnę i zapłacić odszkodowanie. To jest gość, który robi wywiady z Trumpem, a Muskowi i Trumpowi wchodzi głęboko od lat.

Osoby (z otoczenia Trumpa, republikanie) umoczone w kontakty z Kremlem były za blokowaniem pomocy Ukrainie.

Trump sobie gada z Putinem jak z równym sobie kolegą, a na Zelenskiego ciągle leje, ośmiesza i oczernia. 

Jakbym miał lepszą pamięć i czas, to bym wypisał ze 50x więcej. Odpal chociaż ten filmik co wrzuciłem kilka podstron temu, kanał Kapitan Lisowski, Gawęda Dwóch Łysych Kopułek. Kontakty z ruskimi wyłażą dosłownie wszędzie. Przypadkiem dokładnie tak samo jak w przypadku Orbana czy afd w Niemczech teraz. 

Fiutin ma do dyspozycji największy apart wywierania wpływu na świecie, zaraz za Chinami. I z niego korzysta. A w Ameryce mieli tak dość tego co odpierdzielała administracja demokratów, z pseudoprezydentem, który nie pamięta gdzie jest, że ruscy musiliby być idiotami, żeby tego nie wykorzystać.

I nagle masz wykupienie Twittera, zaangażowanie się w wybory Muska, który... teraz jeździ na wiece afd i agituje aby wybrać proputinowskich szpionów do władz w Niemczech.

A Ty na serio masz jeszcze jakieś wątpliwości? Ja Ci zazdroszczę. Bardzo chcę też mieć. No ale nie da się.

Obaj są narcyzami, a narcyzom się lukruje. Putin taki i sraki, ale Putin zakończ wojnę. Dla amerykańskiego wyborcy to wystarczy, bo postulatem było zakończenie wojny, a z jakim wynikiem dla Ukrainy to już inna sprawa.

Przypomnij sobie, jak rozmawiał z Kimem za poprzedniej kadencji. W podobnym tonie, też go chwalił pod niebiosa.

Godzinę temu, crush napisał(a):

Oni tutaj myślą, że my walczymy o wartości. To ten sam poziom trywialności, co u tych z KODu i innych.

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Norrberrto napisał(a):

Do ciebie nie dociera, że UA nie ma innej opcji niż uzyskać pokój na akceptowalnych dla siebie warunkach albo walczyć do ostatniego pocisku. Nie są w takiej sytuacji żeby już kapitulować.

No i tu jest zasadnicza różnica w naszych poglądach. Szanuję twoje podejście, ale ja mam odmienne. Ja wiem, że Polacy mają też podobnie jak Ukraińcy takie idee typu: walka do upadłego, nie ugniemy kolan itp. Jakże to podobne do nas... Co oni i my z tego mieliśmy? 200 lat rozbiorów, potem prawie 50 lat okupacji i szczycimy się ciągle powstaniami. To najlepsze co nam wychodzi.... :) Ja prd... Ukraina gnębiona dziesiątkami lat w ZSRR (słynny głód na Ukrainie) wcześniej za czasów carskich nie wiem, niech ktoś mnie sprostuje, ale pewno też pod butem ruskich... No i co zrobili od 1989 wiedząc kogo mają obok? Kłócili się? Jakże znów podobne do nas... Szkoda słów...

I wiesz jakby chodziło o obronę jedynie do ostatniego pocisku to bym się zgodził, ale chciałeś chyba napisać: do ostatniego życia ludzkiego... Ja im k. życzę źle czy ci co chcą przedłużać tą wojnę i skazywać ludność cywilną na mordowanie...? Wczoraj znów zginęło pod bombami jakieś dziecko i matka... Niech k. dadzą te złoża Amerykanom, tą część co i tak jej nie odbiją rosjanom ALE OSZCZĘDZĄ niewinną ludność cywilną!

I tak nie skreślajcie tego pokoju i roli Trumpa i putina...

Podczas rozmowy telefonicznej - i mogę to potwierdzić - że oczywiście Stany Zjednoczone zakładają, iż proces negocjacyjny odbędzie się zarówno z udziałem Rosji, jak i Ukrainy

https://wiadomosci.wp.pl/putin-zabral-glos-po-rozmowach-w-rijadzie-mowi-o-zaufaniu-7126945052060480a

Polskie wojowanie szabelką... Czytając te posty w tym temacie właściwie nie trzeba uczyć się historii w podstawówce, w liceum i na studiach kto tam miał... ZERO PRAGMATYZMU, ZERO WSPÓŁPRACY i CIĄGŁE KŁÓCENIE SIĘ. Dlatego to takie kraje jak Francja czy Holandia czy USA nie musiały mieć powstań i nikt nigdy nie zabrał im suwerenności a zarówno my jak i Ukraina setkami lat dostawaliśmy w d. ! 

Dziękuję Bogu, że trafiłem na to pokolenie, które umiało się dogadać i wypracować pokój zarówno z ZSRR jak i przy Okrągłym Stole u nas, ale następnym pokoleniom współczuję czytając ten i inne tematy na forach... Widać, że pewne cechy narodowe są wieczne i nikt nie uczy się na błędach...! K. walka do ostatniego... (pocisku) Ja prd....

Edytowane przez hubio
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubio napisał(a):

Polskie wojowanie szabelką... Czytając te posty w tym temacie właściwie nie trzeba uczyć się historii w podstawówce, w liceum i na studiach kto tam miał... ZERO PRAGMATYZMU, ZERO WSPÓŁPRACY i CIĄGŁE KŁÓCENIE SIĘ. Dlatego to takie kraje jak Francja czy Holandia czy USA nie musiały mieć powstać i nikt nigdy nie zabrał im suwerenności a zarówno my jak i Ukraina setkami lat dostawaliśmy w d. !

Ok, zatem:

1) przestań się kłócić - np. o słowa, których Trump nie wypowiedział, a co do których nie doczytałeś, że są hipotetyczne, czy też o to, co jest interesem Polski;

2) bądź pragmatyczny - rossja jest nam wroga i wykrwawianie jej rękami żołnierzy nie-polskich to zawsze plus; aneksja ukrainy i doprowadzenie jej do ruiny to większy problem dla Polski bo wielu Ukraińców po prostu ucieknie z kraju do nas, również żołnierze z PTSD; lepiej nie mieć kolejnego satelickiego kraju rossji przy naszej granicy;

3) zacznij współpracować.

Możesz to zrobić? :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)

Tylko widzisz @GordonLameman mówi się tak dużo o propagandzie rosyjskiej, a nie dostrzegasz tego, że narracja jakoby to rosja po zajęciu UKR miała zaatakować Polskę i NATO to narracja jedynie Załenskiego, która też może (podkreślam słowo: MOŻE) być ich linią obrony i propagandą? rosja w żadnej swojej doktrynie ani wypowiedziach nie zawierała ataku na Polskę i NATO i rozpętanie III wojny po zajęciu Ukrainy (chodzi o okres przed 2022). Może to oczywiście siedzieć w głowie putlera, ale równie dobrze mogą pójść na Azję... Ta narracja to żaden pewnik. I moim zdaniem ta narracja jest obecnie nieuprawniona.

Edytowane przez hubio
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, hubio napisał(a):

Tylko widzisz @GordonLameman mówi się tak dużo o propagandzie rosyjskiej, a nie dostrzegasz tego, że narracja jakoby to rosja po zajęciu UKR miała zaatakować Polskę i NATO to narracja jedynie Załenskiego, która też może (podkreślam słowo: MOŻE) być ich linią obrony i propagandą? rosja w żadnej swojej doktrynie ani wypowiedziach nie zawiera ataku na Polskę i NATO i rozpętanie III wojny po zajęciu Ukrainy. Może to oczywiście siedzieć w głowie putlera, ale równie dobrze mogą pójść na Azję... Ta narracja to żaden pewnik. I moim zdaniem ta narracja jest obecnie nieuprawniona.

Rosja też mówiła że nie zaatakuje Ukrainy. Wierz im dalej. Naprawdę masz ogromną miłość do tego kraju, bo ich idealizujesz,bardzo dziwne.

A i jeszcze jedno w nawiązaniu do tego co poprzednio pisałeś. Ukraina ma skapitulować, ok. Ale załóżmy że nas atakuje Rosja. Co robisz wtedy? Mówisz wszystkim wokół "poddajemy się, po co walczyć, zintegrujmy się z nimi?".

Edytowane przez Keller
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Norrberrto napisał(a):

Nie nie będą. Tchórze uciekną wcześniej, a później będą płakać, że w europie ich traktują jak w Polsce Ukraińców...

Nikt nie chce walczyć ale jak przyjdzie tak konieczność to jest duża część społeczeństwa, która nie będzie chciała zostać zrusyfikowana. 

Ciągnąc temat, tchórze to będą Ci którzy wyjechali w tym roku? W dniu wojny? Czy Ci którzy siedzą za granicą od lat nastu ?

Co do naszych zapałów do wojaczki można by tu zrobić ankietę. Obstawiam, że nawet zza klawiatury chętnych do siedzenia w okopie za dużo nie będzie. Poruszając z wieloma znajomymi te kwestię- ludzi, którzy żyją mottem "bóg honor ojczyzna" mogę na palcach jednej ręki policzyć. Cała reszta jednak życie stawia na pierwszy miejscu. Zakładam, że takie osoby w przypadku ewentualnego całkowitego upadku Ukrainy na drugi dzień będą spakowane i gotowe do podróży w przeciwnym kierunku. Na wezwanie z WKU czekać raczej nie będą...

Edytowane przez Klakier1984
  • Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, Keller napisał(a):

Rosja też mówiła że nie zaatakuje Ukrainy. Wierz im dalej. Naprawdę masz ogromną miłość do tego kraju, bo ich idealizujesz,bardzo dziwne.

Absolutnie nie prawda! Od 2014r toczyły się nieregularne walki o Krym i było olbrzymie napięcie między oba krajami! Miłości nie mam żadnej, ale też na IIIWŚ nie jestem gotowy.

6 minut temu, Keller napisał(a):

Ale załóżmy że nas atakują. Co robisz wtedy? Mówisz wszystkim wokół "poddajemy się, po co walczyć, zintegrujmy się z nimi?".

Obyśmy nigdy nie musieli stanąć przed taką decyzją!

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, hubio napisał(a):

Tylko widzisz @GordonLameman mówi się tak dużo o propagandzie rosyjskiej, a nie dostrzegasz tego, że narracja jakoby to rosja po zajęciu UKR miała zaatakować Polskę i NATO to narracja jedynie Załenskiego, która też może (podkreślam słowo: MOŻE) być ich linią obrony i propagandą? rosja w żadnej swojej doktrynie ani wypowiedziach nie zawiera ataku na Polskę i NATO i rozpętanie III wojny po zajęciu Ukrainy. Może to oczywiście siedzieć w głowie putlera, ale równie dobrze mogą pójść na Azję... Ta narracja to żaden pewnik. I moim zdaniem ta narracja jest obecnie nieuprawniona.

Nie.

To są zdania wypowiadane przez osoby, które uczą się z historii.

Czy rossja w swojej doktrynie miała wprost atak na Ukrainę? W 2014? W 2022?

Czy Trump swoimi działaniami nie mówi wprost "USA na Bałtyku nie będzie, nikt z USA za jakieś gówno-kraiki nie będzie umierał".

Żadna "narracja" to nie jest pewnik, ale musielibysmy być głupcami, aby tę możliwość odrzucić. A przecież chcesz działać dla interesu Polski, prawda? W interesie Polski jest gnojenie rossji tak bardzo jak tylko się da i oddalenie jej wpływów od Polski. 

4 minuty temu, hubio napisał(a):

Absolutnie nie prawda! Od 2014r toczyły się nieregularne walki o Krym i było olbrzymie napięcie między oba krajami! Miłości nie mam żadnej, ale też na IIIWŚ nie jestem gotowy.

Obyśmy nigdy nie musieli stanąć przed taką decyzją!

A w 2013 co rossja mówiła? 

Co mówiła o konwoju, który wjechał na Krym? 

Ty się czytasz w ogóle? :) 

Pamiętasz co się wtedy działo? 

Edytowane przez GordonLameman
przez przypadek napisałem nazwę pewnego kraiku z wielkiej litery :)
  • Upvote 6
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Karta przyszła i czuć w niej pieniądz. Początkowo myślałem, że to zwrot typu ktoś kupił obejrzał i oddał bo na śledziu brak śladu po śrubkach, jedynie folii brak. Na karcie też brak kurzu i rys, ale jak zajrzałem do akcesoriów to podpórka była przekręcana i brak jednej śrubki bo potrzeba takie wydłużone.   Podoba mi się bo kolor podobny do Gigabyte 7800 XT.    Backplate i kartę zważyłem. Karta 1576 gramów, backplate 309 gramów.       
    • cos sie tak tych karetek uczepil  w ogole rozumiesz sens istnienia buspasow i dzialania zbiorkomu oraz pojazdow sluzb? bo zaczynam miec watpliwosci.
    • Tak taaak. Wszystkie pieniądze z budżetu w Polsce wydaje się wzorowo. Jak kraj zbankrutuje to będzie przez pomoc dla Ukrainy.   To jest największy problem Polski. Innych nie ma. Dlatego musimy wybrać ruską pacynkę w następnych wyborach, pamiętajcie! Albo proruscy konfiarze albo Polska upadnie bo dała kasę Ukrainie! No i żeby choinek nie było w sądach. Ja od urodzenia tylko o tym myślę. Należy głosować przeciwko takim decyzjom pomocy Ukrainie, bo dzięki temu nie tylko nie będziemy płacić za nic, ale nas jeszcze ruscy ubogacą! Dziadek mi opowiadał, że podczas 2WŚ przyszli i nas ubogacali. No to przecież super! Dwa miliardy zaoszczędzone i jeszcze profit! Vivat Braun!
    • Bezsensowne są tylko, jeśli robisz zupełnie zbędne, poboczne zadania, które są dla fanów i wydłużenia czasu obcowania ze światem, ale same nic sensownego nie wnoszą. Szczególnie biorąc pod uwagę końcówkę gry, której nie polecam wyszukiwać.  Sam olałem wielu pobocznych wrogów lub zadań, przynajmniej po pierwszych lokacjach i nie wracałem do eksploracji głębin oraz przestworzy. Warto to przejść dla muzyki, widoczków, trochę walki, ale przede wszystkim kolejki emocjonalnej we fabule i dobrze skomponowanym przebiegu scen. Jeśli ktoś polubi system walki to zostanie na dłużej... A znajdźki tekstowe można sobie potem wygooglać, bo niektóre są warte odsłuchania, choćby dla śmiechu, ale uparte szukanie ich w świecie może być męczące po pewnym czasie... Za to są dobrze umiejscowione, bo otoczenie również opowiada historię. Jest to po prostu dobra, zwarta filmówka z angażującą formą i przyzwoitą walką, ale nie będzie to kultowa gra. Moim zdaniem za dużo pobocznych dupereli rozrzedza tą grę oraz jej przekaz i powinni umieścić to w drugim trybie, ale jest dość łatwo trzymać się głównej zawartości. Po takiej retrospekcji, jednak twierdzę że warto obniżyć poziom trudności, choćby na konkretne walki, jeśli nie chce się dłubać mechanikach, które nie są niesamowite. 
    • To są zazwyczaj te same auta co za 80-90 różniące się wyposażeniem czy młodsze o rok lub dwa. Ale chodzi o to, że w takim wątku tworzy się taka a nie inną dyskusja, a wskazanie na potencjalne dodatkowe koszty zakupu używki w takim budżecie odbierane jest jako wciskanie nowego a nie jako wskazanie na problematykę serwisu używki. Wskazanie kwestii np najmu przy dzisiejszych aktualnie możliwościach jako kwestie do rozpatrzenia również. A jak widać jest to wątek do rozmów z sensowną argumentacją.   No ale ważne kto z kim rozmawia a raczej odgórne nastawienie 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...