hubio 1 174 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Długofalowo polityka USA oparta o izolacjonizm oczywiście już raz pokazała, że obraca się przeciwko samym Stanom Zjednoczonym. Przed IIWŚ był izolacjonizm - niech Europa radzi sobie sama, aż im Japońce dołączyli do III Rzeszy i zrzucili bomby w Pearl Harbor Tym nie mniej to wszystko poszło o wiele za daleko i w 2024r wyborcy powiedzieli dość. Ja doceniam samo to, że Trump próbuje załatwić ten pokój bo równie dobrze mógłby całkowicie odciąć pomoc i powiedzieć, żeby UKR i Europa radziła sobie sama i to nie jest jego zmartwienie. Ukraina ma szansę oszczędzić życie swoich obywateli, a życie tu jest najważniejsze.
TheMr. 2 606 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 17 minut temu, VRman napisał(a): To jest po prostu dramat. I to, że ruskom udało się zwerbować/zaszantażować Trumpa, i to, że nawet w tym wątku niektórzy nadal nie rozumieją co się dzieje i nie widzą w zachowaniu Trumpa niczego złego. On przecież tylko nie chce wydawać kasy na jakieś głupie wojny. Masakra. Nie chce wydawać kasy na zbrojenia, ale tworzy wyceny z dupy, powiela fejki o wydatkach, blokuje minimalną federalną żeby ludziom w USA lepiej się żyło Ci którzy nie potrafią zrozumieć co się dzieje, to i tak ratunku dla ich dwóch walczących komórek nie było. 5
Keller 727 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 15 minut temu, hubio napisał(a): Ja doceniam samo to, że Trump próbuje załatwić ten pokój bo równie dobrze mógłby całkowicie odciąć pomoc i powiedzieć, żeby UKR i Europa radziła sobie sama i to nie jest jego zmartwienie. Rosja uważa że wojna z Ukrainą to tak naprawdę wojna z USA na terenie ZASTĘPCZYM, bo niby oni tam próbowali budować strefę wpływów i bronie biologiczne skierowane wobec Rosji. Taka jest przynajmniej ruska propaganda. Ale nadal nikt nie dał na to dowodów, mimo tylu lat wojny. Ano i Trump ją poddaje w takim razie. Edytowane 20 Lutego przez Keller
hubio 1 174 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego @Keller no to w takim razie tym bardziej to co robi Trump ma sens mówiąc, że kończy tą wojnę.
Keller 727 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 2 minuty temu, hubio napisał(a): @Keller no to w takim razie tym bardziej to co robi Trump ma sens mówiąc, że kończy tą wojnę. Poddaje*. Czyli liże tyłek Ruskim. Oczywiście to też może być jakaś dziwna gra o neutralność, ale słabo to wygląda bo Rosja nie jest neutralna, co kilka lat wywołuje wojny. Edytowane 20 Lutego przez Keller
VRman 2 640 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 13 minut temu, Keller napisał(a): Nie, po prostu powielasz propagandę chin i rosji o tym że toksyczna męskość nie istnieje a normalność to np agresja i tępienie słabszych u mężczyzn, bo słabością trzeba gardzić A może wcale tego nie pisałem, tylko sobie dorobiłeś tyle, że aż mnie zszokowało, jak ktoś tak szybko galopujący może nie mieć czterech kopyt? To się nazywa projekcja i generalizowanie. Tak w dyskusji daleko się nie zajdzie, jak się zaczyna komuś wkładać w usta coś czego nie powiedział, albo zgadywać intencje i sens wypowiedzi zamiast ograniczyć się do tego co faktycznie zostało powiedziane/napisane. 13 minut temu, Keller napisał(a): a nie im pomagać. Homofobia czyli też z toksycznej męskości - O, homofobia jeszcze. Zaraz będzie coś o rasizmie pewnie 13 minut temu, Keller napisał(a): z tym się na stówkę zgadzasz bo przecież LGBT złe i większość mężczyzn takie musi mieć poglądy, a jak nie jest, to pewnie sami są homo, nie? I sukienki zakładają... to co zakazali właśnie w Chinach nawet u piosenkarzy mimo że przeszli pobyt w wojsku. Zakazali, bo chcą ludzi gotowych na wojnę, a LGBT temu się nie przysłuża. UWAGA: teraz Ci tłumaczę ich motywacje, a nie wyrażam opinii na kolejny temat 13 minut temu, Keller napisał(a): Podaj badania że naprawdę dzisiejszy 20 latek ma tyle teścia ile dziadkowie z dawnych lat. Pewnie ich nie masz, bo powieliłeś propagandę "antylewactwo" - a to leci z Rosji/Chin/Islam. Jest wiele rzeczy, które to obniżają. Mnie propaganda nie interesuje za bardzo, ale nie wszystko co ktoś się nią posługujący mówi, to kłamstwo. Niektóre rzeczy nawet z ust skrajnego lewaka czy prawaka mają sens i są prawdziwe. Rzeczy takie jak dieta mają wpływ. Brak aktywności fizycznej i sianie pierdół typu "nie ćwicz bo będziesz wyglądał jak jakiś tępy mięśniak" to wcale nie jest główny powód, przez który to napisałem. Ja w ogóle nie wchodziłem w powody. Fakt jest taki, a nie inny. Młodzież ma niedobory, a to robi z nich osoby mniej skłonne do walki, mniej muskularne, bardziej niestabilne emocjonalnie. To wszystko ma wpływ na siłę militarną w danym kraju. Co do badań. Nie chce mi się szukać, masz pierwsze z brzegu: https://health.clevelandclinic.org/declining-testosterone-levels 13 minut temu, Keller napisał(a): Testosteron spada gdy nie musisz wiecznie z wszystkimi się napinać. No, to znaczy, że forumowiczom tutaj nic nie grozi 13 minut temu, Keller napisał(a): Im więcej bezpieczeństwa tym więcej wylania na te spinanie się jaki to ja nie jestem męski i ci wpierolę. Znowu, projekcja. Założyłeś coś co zgadłeś, że ma związek z moim wpisem lub opinią. Błędnie. 13 minut temu, Keller napisał(a): Dzisiaj kobiety po prostu mają wolny wybór i wybierają mężczyzn którzy nie są jak z dawnych czasów - a wiesz jak było? Gwałciciele, wojownicy, rabusowie, piraci. Tak było, to były czasy, ale to oni wybierali kobiety a kobiety nie miały prawa głosu. Dziś kobieta chce spokoju i wybiera wg tego mało męskich, partnerskich mężczyzn. I komu to przeszkadza? Bo co, słupki testosteronu się nie zgadzają których i tak nikt nie wykazał? Czekam na badania. No i znowu, a jaki jest zdrowy poziom, daj badania i daj badania skąd wiesz że młodzi nie mają tyle? To średnia, na jakiej populacji zbadane? 2,5 osób czy 5000? Zdrowy poziom wg badań to chyba 2,5 albo 3 to już nieważne w jakich jednostkach. I sądzisz że młodzi mają teścia 1,5? Albo 1,0? Przecież nie ma takich danych. to pierniczenie jakichś redpillowców. Pierdu pierdu na kolejny jeszcze temat, którego nie poruszałem i nie zamierzam. 13 minut temu, Keller napisał(a): Nie, myślę że uwierzyłeś w propagandę właśnie takich ludków jak Trump, Dżung Srung i inni którzy robią retorykę sukcesu na "bądź męski, tęp pizdy, wszystko ich wina". No właśnie. Myślisz, zgadujesz. Przestań. Poza tym zauważ środek a nie skrajności. Dbanie o siebie i swoją kondycję fizyczną powinno być pochwalane a niedbanie i bycie roztrzęsionym płaczkiem o posturze patyka powinno być krytykowane, bo nie służy nikomu, w tym tym patykowatym płaczkom. I pisze to osoba, która genetycznie źle wylosowała i jest patykiem. Narracja lewicy jest cholernie szkodliwa i bezsensowna. I nie ma znaczenia, że ich atak na "męskość" jest trafny w odniesieniu do kilku tępych karków i Januszy. To jest promil. 13 minut temu, Keller napisał(a): No dobrze że nie bijesz ludzi (nie podejrzewam że na forum są tacy, większość to tylko "awersja do chorych homosiów i będziemy wyzywać"), ale toksyczna męskość to właśnie bicie słabszych ale od wyzwisk się zaczyna. Więc z czym dyskutujesz że tak źle dziś krytykują toksyczną męskość? Wiesz Ty co to jest? Obawiam się, że wiem co to jest toksyczna męskość jakieś 100000000x lepiej niż "wiedzą" lewicowe aktywiszcza. Oni już dawno odlecieli i dziś własnie mijają Marsa, a wcale nie zwalniają. 13 minut temu, Keller napisał(a): Moim zdaniem masy ludzi nie potrafią rozpoznać kto jest toksycznie męski a kto nie i dlatego takie Trumpy mają głosy. Proste. A w internecie to nie wiem czy czasem jakiś z patoMMA by nie wygrał wyborów. O, wróciłeś na chwilę do tematu. Fajnie Trump to buc, cham i idiota. Nie mam pojęcia dlaczego mam go brać jako przykład/dowód na cokolwiek. Trzymajmy się wojny na Ukrainie tutaj, OK? 1
TheMr. 2 606 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego i cyk HIMARsy zablokowane jednym przyciskiem. 1
indexinfio 180 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Męczące są te Wasze wycieczki osobiste. Każdy może mieć własne zdanie i ma prawo się mylić. Trump i Musk ewidentnie działają na szkodę Europy, w tym Ukrainy, USA i wielu innych krajów. Jestem ciekaw kto to zorganizował, pewnie jakaś rosyjska szara eminencja. Najbardziej mnie martwi to, ze amerykańskie uzbrojenie będziemy mogli wyrzucić do kosza jak tak dalej pójdzie. Edytowane 20 Lutego przez indexinfio 2
adashi 1 638 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Ciekawe jak to zrobi. Musiałby chyba zablokować cały sektor, a zatem także i Rosjanom. Inaczej byłoby to proste do obejścia. Nawet gdyby wiedział, które konkretnie są używane przez Szu.
TheMr. 2 606 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Kolejne wysrywy JD Vance nie mające nic wspólnego z rozumem. 1
Keller 727 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 19 minut temu, VRman napisał(a): A może wcale tego nie pisałem, tylko sobie dorobiłeś tyle, że aż mnie zszokowało, jak ktoś tak szybko galopujący może nie mieć czterech kopyt? To się nazywa projekcja i generalizowanie. Tak w dyskusji daleko się nie zajdzie, jak się zaczyna komuś wkładać w usta coś czego nie powiedział, albo zgadywać intencje i sens wypowiedzi zamiast ograniczyć się do tego co faktycznie zostało powiedziane/napisane. To tylko dowodzi że nie wiesz co to toksyczna męskość. Chyba widzisz w nazwie toksyczna więc nie jest taka super dobra. I tutaj nie ma zgody. Wydaje mi się że nie znasz definicji ale posłuchałeś od kogoś. 19 minut temu, VRman napisał(a): O, homofobia jeszcze. Zaraz będzie coś o rasizmie pewnie Nie, w toksycznej męskości nie ma rasizmu bo głównie jest problem z tępieniem słabszych. Np. facetów z depresją czy okazujących lęk, nieśmiałość czy łzy. 19 minut temu, VRman napisał(a): Zakazali, bo chcą ludzi gotowych na wojnę, a LGBT temu się nie przysłuża. No to potakujesz mi właśnie. Agresywne państwa nie cierpią słabych więc muszą wychować wojowników. Ale robią to nie przy wzmacnianiu siły kogoś a przy tępieniu słabych. Ale to myślenie krótkofalowe bo bijesz swojego i sam wyrażasz slabość nie umiejąc wzmocnić słabszego by był silny. Jakimś hejtem i biciem się nie da tego zrobić. 19 minut temu, VRman napisał(a): UWAGA: teraz Ci tłumaczę ich motywacje, a nie wyrażam opinii na kolejny temat Jest wiele rzeczy, które to obniżają. Mnie propaganda nie interesuje za bardzo, ale nie wszystko co ktoś się nią posługujący mówi, to kłamstwo. Niektóre rzeczy nawet z ust skrajnego lewaka czy prawaka mają sens i są prawdziwe. Rzeczy takie jak dieta mają wpływ. Brak aktywności fizycznej i sianie pierdół typu "nie ćwicz bo będziesz wyglądał jak jakiś tępy mięśniak" to wcale nie jest główny powód, przez który to napisałem. Ja w ogóle nie wchodziłem w powody. Fakt jest taki, a nie inny. Młodzież ma niedobory, a to robi z nich osoby mniej skłonne do walki, mniej muskularne, bardziej niestabilne emocjonalnie. To wszystko ma wpływ na siłę militarną w danym kraju. Oj chłopie, pytam o badania i ich nie masz. A gadanie typu "nie ćwicz bo będziesz mięśniakiem" powiela kto? Politycy nurtu głównego? Nie. Jakieś niszowe portale z czapy może o niskim zasięgu. No nie masz dowodów i tyle. Skąd wziąłeś swoje poglądy pytam? 19 minut temu, VRman napisał(a): Co do badań. Nie chce mi się szukać, masz pierwsze z brzegu: https://health.clevelandclinic.org/declining-testosterone-levels No, to znaczy, że forumowiczom tutaj nic nie grozi To nie badanie a art. I oczywiście podał jedno źródło w którym pokazuje że teść spada, ale to wyjaśniłem że wynika to z okresu bezpieczeństwa. Nie musimy się prać po mordach co uliczkę jak w latach 90. Pamiętasz te czasy? Bo ja tak i nie wspominam dobrze. Lepiej było nie wychodzić po 18:00. Tam była męskość u tych patusów? Czy może toksyczna jednak i brana z gwary więziennej? No i nie udowodniłeś że młodzi mają teścia na poziomie dziadków. Nie udowodniłeś że młodzi mają teścia na poziomie niezdolnym do zdrowia, nie ma tego. Tu trzeba liczb a nie propagandy. Ale to się naprawdę łatwo sprzedaje "patrzcie jakie pizdy, teraz sami rurkowcy". Najbardziej na pis/konfa to słyszę. 19 minut temu, VRman napisał(a): No właśnie. Myślisz, zgadujesz. Przestań. Poza tym zauważ środek a nie skrajności. Dbanie o siebie i swoją kondycję fizyczną powinno być pochwalane a niedbanie i bycie roztrzęsionym płaczkiem o posturze patyka powinno być krytykowane, No właśnie panie paker. Ruska propaganda. - nikt globalnie nie krytykuje dbanie o zdrowie, tylko mniejszości a uznałeś za większość - "płakanie" to jest problem do rozwiązania raczej psychologicznie, a nie jak u chłopskiego rozumu "zakaż płaczu i będziesz męski" - dowody wskazują że ci którym zakazywało się emocji sami potem chleją, biją ludzi, spoko - patusami są - postura patyka - no wiadomo, informatycy do kosza, panie paker, nie można być mózgowcem, albo pielęgniarzem tylko mięśniak Nie ma innych mężczyzn. No rusek jak się patrzy, do wojowania pierwszy. A dopiero pisałeś że nie jesteś związany ze sportem. Zaraz się okaże że sam jesteś za 2 strzały, ale głośno krzyczysz co inni powinni robić. 19 minut temu, VRman napisał(a): bo nie służy nikomu, w tym tym patykowatym płaczkom. Samo takie wyzywanie ludzi pokazuje że nie masz rozwiązań dla nikogo, masz tylko wyzwiska. Więc toksyczna męskość. 19 minut temu, VRman napisał(a): I pisze to osoba, która genetycznie źle wylosowała i jest patykiem. AAAAAAAAAAAAAAAA. To jak z homofobami, najczęściej ci co krytykują sami trochę lecą na nagich mężczyzn z wzwodem. No pięknie się przyznałeś że jesteś na papierze co najwyżej męski, a oczekujesz tego od innych. Choć wiesz, syndrom sztokholmski też zbiera baty za to. Ci co byli bici przez ojców toksycznie męskich i kolegów w szkole potem im zazdroszczą i mówią "no tak, czeba być silnym, a nie patykiem". To kiedy zaczniesz walczyć o siebie by być tym Pudzianem a nie pouczać? 19 minut temu, VRman napisał(a): Narracja lewicy jest cholernie szkodliwa i bezsensowna. I nie ma znaczenia, że ich atak na "męskość" jest trafny w odniesieniu do kilku tępych karków i Januszy. To jest promil. Nie, to jest częste w szkołach, wojsku, w internecie też jak widać a nawet religijnie usprawiedliwione. to masówka. I wpadasz w to. No ale takie wychowanie. Doznałeś urazu. 19 minut temu, VRman napisał(a): Obawiam się, że wiem co to jest toksyczna męskość jakieś 100000000x lepiej niż "wiedzą" lewicowe aktywiszcza. Oni już dawno odlecieli i dziś własnie mijają Marsa, a wcale nie zwalniają. No dałem Ci link. Nie odnosisz się. I co mnie jakieś aktywiszcza z gatunku 0.1%? Liczy się to co naukowcy zbadali. I nie, nie lewicowi. Oni już wiedzą co szkodzi mężczyznom. Właśnie ta wieczna spinka że ja męski a ty nie. 19 minut temu, VRman napisał(a): O, wróciłeś na chwilę do tematu. Fajnie Trump to buc, cham i idiota. Nie mam pojęcia dlaczego mam go brać jako przykład/dowód na cokolwiek. Trzymajmy się wojny na Ukrainie tutaj, OK? No chętnie, ale jak powiedziałeś że toksyczna męskość nie istnieje to odpowiedziałem że istnieje. I wiesz co powinno się zrobić racjonalnie i bez emocji? Podać jaka męskość jest ta pozytywna, a nie toksyczna by promować u chłopców. A może i u dziewczyn bo po co komu płaczliwa baba która jest tylko utrapieniem i nie ma nawet asertywności, co? Edytowane 20 Lutego przez Keller
VRman 2 640 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Widzę, że nie masz ochoty zrozumieć czegokolwiek, więc podziękuję za dalszą dyskusję. Respectfully.
Camis 5 889 Opublikowano 20 Lutego Autor Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, Keller napisał(a): Toksycznie męski psychol cwaniak bullier narcyz. Idiota to w drugiej kolejności. No i gituwa!!!111 Edytowane 20 Lutego przez Camis
Keller 727 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 12 minut temu, VRman napisał(a): Widzę, że nie masz ochoty zrozumieć czegokolwiek, więc podziękuję za dalszą dyskusję. Respectfully. Luzik, moje rozsądne pytania mogą być bez odpowiedzi - nie masz ich i sam o tym wiesz. Ale kiedyś badania poszukaj zamiast propagandy. I pamiętaj że spinanie się by być jak ci toksycznie męscy może do nerwic, lęków i depresji prowadzić. A ci co potem mówią o sambójstwach mężczyzn sami się do tego przyczyniają mówiąc że słabych jednak należy hejtować bo po co komu płaczliwy patyczak. Dlatego zaufałem USA właśnie w wykonaniu przed Trumpowskim bo uznawali zdrowie psychiczne, było to ucywilizowane, a teraz znów wracamy do czasów jaskini. Survival of the fittest. Geny dostałeś fizyczne i ogarniesz, ano i dom miej dobry, a jak nie masz to spierniczaj do piachu i nie narzekaj. 10 minut temu, Camis napisał(a): No i gituwa!!!111 Coś mi się te linki nie włączają. Ale Win 11 od niedawna Edytowane 20 Lutego przez Keller
Paarthurnax 411 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego @VRman Nie wybielam Chin ale w obecnej sytuacji to są bardziej stabilni niż USA z trampkiem na czele i jakoś nie słychać żeby robili naciski militarne w innych państwach, czy zabijali, a USA robi to od lat - przewroty, wojny pod pretekstem szerzenia demokracji. Tylko kiedyś się z tym kryli, a teraz trampek prezentuje stanowisko USA otwarcie, chwali tyranie, odgraża się sojusznikom, obraża i zastrasza demokratycznie wybranego prezydenta. Państwa europejskie muszą grać na dwa fronty (USA i Chin) żeby właśnie równoważyć i patrzeć tam gdzie EU ma korzyści a nie promować interesy USA jak swoje własne. Z drugiej strony rozmawiałeś z chińczykami albo byłeś w Chinach? Współpracuję z firmami chińskimi i często mam styczność z chińczykami i jakoś nie słychać z ich strony pogardy dla ich systemu, czy ze się im źle dzieje. Mają inną mentalność. Bardzo życzliwi i czego nie można powiedzieć o większości europejczyków nie mówiąc już o ograniczonych i zadufanych w sobie amerykanach. Chińczycy dostosowali się do życia w ichniejszym systemie i wcale nie jestem przekonany, czy mają mniej wolności niż my u nas. Oczywiści czasem coś powiedzą, że otwarcie nie mogą krytykować pewnych rzeczy ale spokojnie mogą wypowiadać się że coś nie funkcjonuje prawidłowo w państwie. Oczywiście jest to dalej pewnego stopnia zamordyzm ale w możliwe już łagodnej odsłonie i chyba tylko nam się wydaje że jest im tak źle. @hubio chyba nie rozumiesz że trampek nie pomaga zakończyć wojny tylko próbuje zagarnąć z UA co tylko może i oddać UA rosji w zamian za sojusznika vs Chiny, a europa niech się później martwi sama flanką wschodnią. Łatwo się dzielić nie swoim. Może niech tramp zwróci rosji alaskę jak jest taki dobroduszny
hubio 1 174 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego @Norrberrto na nic innego rosja się nie zgodzi a to ona rozdaje karty bo niestety te kapiszony i proce co jeszcze pisały osoby na labie im się nie skończyły... A tak na serio to pragnę zauważyć, że obecnie armia rosyjska to już nie te stare mundury i karabiny co mieliśmy na początku tylko napier.... Ukrainę chińskimi dronami bezzałogowymi, których pewno mają po sufit Wczoraj zabiły kolejne niewinne osoby.... I nie - to nie jest żadna kapitulacja co tutaj część osób pisze. Kapitulacja to by była jakby Trump miał się zgodzić na zajęcie przez wojska rosyjskie Kijowa i Lwowa, a nie oddanie i tak już zajętych 20% terytorium... Ktoś chyba nie rozumie słowa "kompromis", "pragmatyzm", "negocjacje".... 1
Camis 5 889 Opublikowano 20 Lutego Autor Opublikowano 20 Lutego Cytat Ja sytuację rozumiem tak. Trump pierdolił od dawna jaki to on nie jest pokojowy mąż stanu, że on zrobi taki dil, najlepszy dil i pokój będzie w jeden dzień zrobiony, wystarczy że swą dłoń midasową do tego przyłoży. Oczywiście było to gadane pod publiczkę a Trump osobiście ma pokój w Ukrainie wewnątrz odbytnicy. No więc wiadomo że żadnego pokoju nie będzie, bo to skomplikowana sprawa wielu sprzecznych interesów i ani Putin, ani Zełenski nie ustąpią łatwo. A skoro nie będzie, to trzeba znaleźć chłopca do bicia, żeby na niego zrzucić winę za to że pokoju nie ma. Więc tym chłopcem został Zełenski, bo Putin swój chłop z konserwatywno-zamordystycznej międzynarodówki, a Ze jest od tych drugich, co ich nie lubimy. Teraz wystarczy tak pokierować sytuacją, żeby swój niewymagający intelektualnie rdzeń elektoratu przekonać, że my to byśmy już mieli dil najlepszy z najlepszych, sam Jezus Chrystus by lepszego nie wynegocjował, ale ten wredny Zełenski nie chce podpisać bo woli jak jego naród ginie na wojnie, zwyrol jeden. A na koniec będzie - umywamy ręce, to nie nasza wojna, jak dyktator i zbrodniarz wojenny Zełenski chce mordować swój lud to my mu nie będziemy pomagać w tym haniebnym procederze. Sprawa załatwiona, pora na golfa. https://www.skyscrapercity.com/threads/stany-zjednoczone-polityka-ekonomia-i-stosunki-polsko-amerykańskie.1476941/post-192192388 1 4
hubio 1 174 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) I właśnie dlatego Załenski czy kto tam będzie powinien się zgodzić na wszystko bo jak nie, to za rok możemy mieć wojska rosyjskie w Kijowie i Lwowie i to wtedy będzie rzeczywiście kapitulacja, a Naród Ukraiński znienawidzi zarówno Zełenskiego jak i cały Zachód i sam przystąpi do rosji. Edytowane 20 Lutego przez hubio
Keller 727 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 1 minutę temu, hubio napisał(a): I właśnie dlatego Załenski czy kto tam będzie powinien się zgodzić na wszystko bo jak nie, to za rok możemy mieć wojska rosyjskie w Kijowie i Lwowie i to wtedy będzie rzeczywiście kapitulacja, a Naród Ukraiński znienawidzi zarówno Zełenskiego jak i cały Zachód i sam przystąpi do rosji. I dlatego Zeleński powinien odmówić czego się da i zwerbować 18 latków nawet przedłużając wojnę dopóki Rosja nie wybeczy się, że za długo. 4
adashi 1 638 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Nie może się zgodzić bo go tam zabiją jako zdrajcę, a w najlepszym razie będzie musiał uciekać z Ukrainy i definitywny koniec kariery. Najlepsze co mu zostaje to liczenie na to, że Rosja odejdzie od stołu. Skapitulować może generalicja. Armia. Nie Zełeński.
musichunter1x 1 315 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Thy.... Napiszę komentarz ogólny, po przejrzeniu co tu się dzieje. Tak bardzo ludzie są oderwani od realizmu polityki? To nie Ukraina decyduje kiedy zakończy wojnę na tym etapie, lecz Rosja... Mogą tylko odwlekać nieuniknione, na dodatek kąsając niedźwiedzia poprzez sabotaże w głębi kraju oraz zwiększając straty na froncie, co tylko zwiększy żądania po zakończeniu wojny. Nawet jeśli tego niedźwiedzia zapędzić w róg, choćby destabilizacją to ma za duże ego by się poddać, a mają w doktrynie wojennej użycie broni atomowej... Rosja przecież też nie musi wszystkiego mądrze rozegrać. Jak inaczej wyobrażacie dążenie do pokoju, bez impasu na froncie oraz odbijania niektórych terenów przez Ukrainę? Putin wymyślał preteksty do zajęcia terenów, w tym m.in. referenda ludności... Ale taka polityka to nie urojenia o słuszności i sprawiedliwości, ale kwestia zdolności... Słuszności robi się dla publiki, aby mieć jako takie poparcie, a przynajmniej dostatecznie mały opór społeczny. A wy tutaj się kłócicie o sprawę słuszności, a nie realiów... Przynajmniej niektórzy... Załęski pewnie bardziej będzie chciał ratować swoją twarzy niż kraj... Chichotem historii będzie rząd na emigracji w Europie, gdy Rosja i USA zgodzą się na marionetkowy rząd po sfałszowanych wyborcach (deja vu PRL :E). Żeby to była jeszcze taka wielka groźba zniszczenia, jak z Niemcami w 1939r i odrzuconymi rządaniami... Ale tutaj był jeden skorumpowany rząd postsowiecki z drenażem korporacji, ale z autonomią oraz drugi postsowieckich, skorumpowany "król" regionu. Zmieniliby się tylko oligarchowie... Lub miejsce wysyłania % ze zysków. Nadal twierdzę, że bez popchnięcia ze strony poprzedniej administracji USA, Ukraina przyjęłaby rządania... A tak to zrobiono z niej kolejną wojnę proxy dla osłabienia Rosji i wepchnięciu jej w coraz silniejsze objęcie Chin... Przy okazji opóźniając kolejne nitki jedwabnego szlaku. Politykom nie chodziło o słuszności walki Ukrainy, lecz o zbijaniu punktów wyborczych na jej wspieraniu oraz realizji ówczesnego interesu USA. Koncepcja się zmieniła na ograniczenie wydatków oraz chęć zmniejszania wpływu Chin na Rosję... Edytowane 20 Lutego przez musichunter1x 1
hubio 1 174 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 17 minut temu, Keller napisał(a): I dlatego Zeleński powinien odmówić czego się da i zwerbować 18 latków W jaki sposób jak wszyscy pouciekali do Polski i Europy? A nawet - na ile mu starczy zasobów ludzkich i sprzętu, nawet przy założeniu max. pomocy ze strony Europy - na rok czy mniej? A liczysz straty ludności cywilnej... Każdy rosysjki dron czy rakieta to istnienie ludzkie. Oczywiście Ukraińcy bardzo dzielnie się bronią i zatrzymują 90% tych rakiet i dronów, ale wszystkiego nie dadzą rady.
Badalamann 986 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Już pisałem, Trump robi dokładnie to czego się obawiano jeszcze na długo zanim wygrał wybory. Szykuje grunt pod odcięcie pomocy z USA. Od ok doby mamy już z strony jego i jego najbliższego otoczenia już otwarte ataki na Zelenskiego. W tym zdanie ze nie uznaje Zelenskiego za prezydenta Ukrainy tylko dyktatora. To dzieje się tak szybko, że myślę że pomoc z USA może zostać całkowicie odcięta nawet w ciagu kilku dni, a najdalej miesiąca. To co widzimy to tylko medialny spektakl, głównie dla Amerykanów, by to uzasadnić i by przynajmniej republikańscy wyborcy to poparli. Jestem przekonany że Europa na poziomie liderów już to wie. Od kilku dni idą informacje o właśnie organizowanym dodatkowym dużym pakiecie, wartym 6 mld euro, broni i amunicji dla Ukrainy. Wiosną przejmujemy całość wsparcia.
Rekomendowane odpowiedzi