Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Norrberrto napisał(a):

Miler ten stary komuch, widać po wypowiedziach że przyjmuje ze strachu narracje amerykańską i rosyjską.

Ta gnida zawsze się podlizywała ruskim, a jak strach przy dupie to tym bardziej.

Ten debil dalej wierzy w zapewnienia art 5. Nie wiem kto normalny robi z nim wywiady i po co.

Jestem ciekaw, co będzie jak się sprawdzą przewidywania Bartosiaka i amerykanie dostaną kopa w jaja, bo się przeliczyli i ani rosja ani UA nie będą chcieć zawarcia rozejmu.

Wtedy dopiero się okaże, że król jest nagi i to już drugi z kolei... Wtedy z pomarańczowego zrobi się czerwony i popuści :)

O Chiny już pokazały środkowy palec trampkowi i nie są zainteresowani zmniejszeniem wydatków na fundusz obronny.

Niech wypier... papier. Czas stawiać warunki, a nie uległość. Uległość była ok gdy uznawali się za obrońców dobrego świata, dziś za Trumpem stały się śmieciem. Tyle.

Opublikowano
2 godziny temu, Keller napisał(a):

Niech wypier... papier. Czas stawiać warunki, a nie uległość. Uległość była ok gdy uznawali się za obrońców dobrego świata, dziś za Trumpem stały się śmieciem. Tyle.

Jak ty chcesz stawiać komuś warunki jak jesteś  zbitym pionkiem leżącym obok planszy na której znajdują się szachy ? Keep more fantasy 

Opublikowano

Tramp powiedziała w któreś wypowiedzi takie słowa. :/

Cytat

Ukraina sama jest winna teko że tak trwa długo wojna. Gdyby oddali teren te które chce Putin nic by się Ukrainie nie stało! 

Czy obecna sytuacja jest hora ja uważam że tak!:E 

Opublikowano (edytowane)

Kozubel, mówił że pierwsza umowa o Ukraińskie minerały nie była z USA (ta nie podpisana przez Zełeńskiego), a z prywatnymi podmiotami, czyli syn Trumpa i reszta popleczników, niezły wał :E 

Edytowane przez 8V32 PcLab
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)

@Winter Czytaj ze zrozumieniem - pisałem odnośnie wypowiedzi Hubio, który sugeruje, że UA miała się od razu poddać i by nie zginęło tyle osób. Błąd logiczny, bo właśnie za czasów komunizmu na terenie UA ginęły tysiące ludzi i właśnie Ukraińcy nie chcieli powtórki.

Blok wschodni miał dużo lepiej niż byłe republiki ZSRR.  Hubio tak odjeżdża, że musiałby sobie pomieszkać teraz na terenach okupowanych przez ruskich i zobaczyć, czy idzie tak "żyć".

W Polsce nie było komunizmu tylko socjalizm i to z wpływami radzieckimi, a nie rządziły ruskie absolutnie, a to duża różnica. 

Na terenach Polskich robiono czystki głównie zaraz po II WS, a później to już w niewielkim stopniu, który umożliwiał ówczesnej władzy trzymanie wszystkiego w ryzach. 

Natomiast na terenach UA zamordyzm był absolutny. Nie porównuj ograniczonej swobody do braku swobody. Cenzury w Polsce do strzału w głowę za jakiekolwiek wypowiedzi niezgodne z narracją władzy. Owszem w Polsce też ginęli ludzie ale to dwa absolutnie inne poziomy.

@8V32 PcLab i dlatego trampek tak zareagował na odmowę.

O różnych prezydentach można mieć różne zdanie ale pomarańczowa małpa przebija wszystkich...

Edytowane przez Norrberrto
Opublikowano
2 minuty temu, Norrberrto napisał(a):

@Winter Czytaj ze zrozumieniem - pisałem odnośnie wypowiedzi Hubio, który sugeruje, że UA miała się od razu poddać i by nie zginęło tyle osób. Błąd logiczny, bo właśnie za czasów komunizmu na terenie UA ginęły tysiące ludzi i właśnie Ukraińcy nie chcieli powtórki.

Blok wschodni miał dużo lepiej niż byłe republiki ZSRR.  Hubio tak odjeżdża, że musiałby sobie pomieszkać teraz na terenach okupowanych przez ruskich i zobaczyć, czy idzie tak "żyć".

W Polsce nie było komunizmu tylko socjalizm i to z wpływami radzieckimi, a nie rządziły ruskie absolutnie, a to duża różnica. 

Na terenach Polskich robiono czystki głównie zaraz po II WS, a później to już w niewielkim stopniu, który umożliwiał ówczesnej władzy trzymanie wszystkiego w ryzach. 

Natomiast na terenach UA zamordyzm był absolutny. Nie porównuj ograniczonej swobody do braku swobody. Cenzury w Polsce do strzału w głowę za jakiekolwiek wypowiedzi niezgodne z narracją władzy. Owszem w Polsce też ginęli ludzie ale to dwa absolutnie inne poziomy.

Częściowo bym się zgodził. Byliśmy krajem satelickim, ale jednak ruscy mieli zasadniczy wpływ na naszą politykę. Myślisz, że dlaczego atomówki w Polsce nigdy nie powstały? Przecież my byliśmy najbiedniejszym krajem byłego bloku wschodniego. Kiedyś oglądałem dokument o Jugolach, gdzie dziwili się, że w Polsce taka bieda była i kolejki do sklepów.
A zgadnij, która była republika sowiecka była najbogatsza? Tak, Ukraina. Mordy to były głównie lata 50., z kolejnymi dekadami nastąpiła odwilż.

Opublikowano
13 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Czekaj, czekaj. Sugerujesz z że powinniśmy zlikwidować szkoły i służbę zdrowia? Oj jarek, każdy twój post jest głupszy od poprzedniego. 

sprywatyzować albo przesunąć część nakładów na zbrojenia. 

No i Panie liberalny wyborco - podobno my nie atakujemy personalnie i nie obrażamy adwersarzy... Rozumiem, że populiści na labie mnie wyzywali, ale z tej strony się nie spodziewałem. Jak widać choćby w tym wątku dla części osób dokładnie to samo co piszą to dla jednych jest głupie a dla innych mądre. Sama polityka dzisiaj z Trumpem to też dla jednych będzie mądra, a dla innych głupia. Ale rozumiem, że wyraziłeś jedynie swoją opinię, że moje posty są dla ciebie głupie. To ok. Dla mnie żadne posty nie są głupie bo dyskusja o wymiana zdań :) 

Opublikowano

Niektóre rzeczy są obiektywie głupie. Nie można sprywatyzować szkolnictwo, to musi być za darmo dla każdego bo w innym razie społeczeństwo będzie jeszcze głupsze. Nie można zmniejszyć nakładów na szkolnictwo bo już teraz brakuje pedagogów a będzie jeszcze gorzej, trzeba zachęcić ludzi do uczenia dzieci i młodzieży. Jakby wszystkie szkoły były prywatne a nauczyciele by zarabiali tyle, żeby ich nie brakowało  to ciekawe jaki procent dzieci by nie było stać na edukację. W służbie zdrowia już jest zapaść, jest nowoczesny sprzęt a lekarzy brakuje. Sprywatyzuj to, to ludzie będą umierać z powodu braku leczenia, zwłaszcza starszych nie będzie na to stać. Konforuskie brednie I tyle.

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

Nie ma czegoś takiego jak obiektywnie głupie czy mądre, a szczególnie w tej kwestii, którą omawiamy czyli wojny na Ukrainie co pokazuje obecnie Prezydent Trump. Nawet w głosowaniu w ONZ dla paru krajów nie było wcale "głupie" stwierdzenie, że to nie rosja zaatakowała Ukrainę. Dzisiaj niemal wszystko jest podważane więc pisanie na forum o czyiś poglądach, że są głupie jest niczym innym jak atakiem personalnym. Przy czym zgadzam się, że obecnie podważane są głosy specjalistów jak w czasie COVID-19 a w Polsce każdy zna się na wszystkim :) To jest XXI w gdzie czasami gusła i zabobony wypierają racjonalne i oaprte na wiedzy myślenie... A będzie jeszcze gorzej patrząc na obecnych idoli dzieci na TIK-TOKU :) Korpo doskonale wiedzą co robić... Głupimi ludźmi można łatwiej sterować... :) Ale to już inny temat.

Ja nie pisałem ani o likwidacji ani prywatyzacji tylko o przekierowaniu środków na zbrojenia. A w jaki sposób to zrobić szczegółowo to inna sprawa. Pisałem o ogólnym kierunku. Pieniądze są jedne i magicznie się nie rozmnażają więc żeby skierować strumień pieniędzy na zbrojenia trzeba robić gdzie indziej cięcia. W jaki sposób to pytanie otwarte.

A tymczasem Trump szeroko  otwiera drzwi Rosjanom. Myślę, że w ciągu pół roku będzie po sankcjach na rosję:

https://wiadomosci.wp.pl/zlote-karty-trumpa-zaprasza-najbogatszych-do-usa-7129205760871360a

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Dla mnie, dla ciebie, ale nie dla Korei Płn, Białorusi, USA i paru innych krajów + część się wstrzymała... Ale oczywiście w tym wszystkim rzeczywiście trzeba szukać prawdy. Polecam dobre przemówienie w ONZ Radka Sikorskiego. W ciągu 8 min. powiedział wszystko na ten temat.

Jednak bez względu na nasze oceny kto jest agresorem, a kto nie i pisanie co jest "głupie" a co "mądre" Ukraina jest obecnie w czarnej d. I to jest fakt.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubio napisał(a):

Polecam dobre przemówienie w ONZ Radka Sikorskiego. W ciągu 8 min. powiedział wszystko na ten temat.

I powiedział, że Rosja nie jest agresorem? Chyba jakąś wersję z ВГТРК oglądałeś.

Edytowane przez crush
Opublikowano (edytowane)

W czarnej d. była już w 2022 w chwili ataku rosjan. 

Dla Korei i Białorusi nie było głupie ani mądre tylko wkalkulowane. Dla USA to był największy kretynizm.

A dlaczego, dlatego że USA nie było państwem autorytarnym a zaczyna być.

Edytowane przez Norrberrto
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, crush napisał(a):

I powiedział, że Rosja nie jest agresorem? Chyba jakąś wersję z ВГТРК oglądałeś.

No nie... Powiedział - prawdę, że jest agresorem. Skąd taki wniosek po moim poście, że powiedział, że nie jest?

9 minut temu, Norrberrto napisał(a):

W czarnej d. była już w 2022 w chwili ataku rosjan.

Nie - wtedy jeszcze to była gdzieś w okolicy ud :) Państwo nie zniszczone, nie zbombardowane i bez ubytku 10mln :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Państwo nie jest zniszczone. Zniszczone są tereny zajęte przez rusków, a reszta funkcjonuje.

I jeszcze dobrze by się trzymało gdyby trampek nie wsadzał noża w plecy UA.

Mam taką nadzieję, że amerykanom jeszcze się to odbije czkawką.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Ukraińcy dziękują Polakom za 3 lata pomocy

https://www.rmf24.pl/regiony/bialystok/news-przystawil-taksowkarzowi-noz-do-skroni-40-letni-ukrainiec-ar,nId,7920430?utm_source=wykop_rmf24&utm_medium=link_poleca#crp_state=1

26 minut temu, Norrberrto napisał(a):

Państwo nie jest zniszczone. Zniszczone są tereny zajęte przez rusków, a reszta funkcjonuje.

I jeszcze dobrze by się trzymało gdyby trampek nie wsadzał noża w plecy UA.

Mam taką nadzieję, że amerykanom jeszcze się to odbije czkawką.

Potwierdzam byłem Ukraina w większej części jest nienaruszona , dlatego dziwię się że ośrodki dla uchodźców nie są budowane na zachodniej Ukrainie gdzie można normalnie żyć tylko są przyjmowani w nieograniczonej liczbie przez Rzeczpospolitą przyjaciół Polin państwo teoretyczne 

Polacy w 1939 roku uchodzili z Polski bo byli zaatakowani od północy , południa i zachodu przez Niemcy , od wschodu przez ZSRR i od południa przez Słowację i cały kraj został podbity , na Ukrainie mówi się o około 20% terenu objętych wojną 

Godzinę temu, hubio napisał(a):

No nie... Powiedział - prawdę, że jest agresorem. Skąd taki wniosek po moim poście, że powiedział, że nie jest?

Nie - wtedy jeszcze to była gdzieś w okolicy ud :) Państwo nie zniszczone, nie zbombardowane i bez ubytku 10mln :) 

Spokojnie za chwilę się okaże że to Polska zaatakowała Ukrainę i my jesteśmy agresorem , tak jak mówi się że to polska wywołała druga wojnę światową 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
19 minut temu, voltq napisał(a):

Spokojnie za chwilę się okaże że to Polska zaatakowała Ukrainę i my jesteśmy agresorem , tak jak mówi się że to polska wywołała druga wojnę światową 

Jeśli ktoś w Twoim środowisku mówi, że Polska wywołała 2 wojnę światową to:

1) tłumaczy to głupoty, które tu ciągle wklejasz i wypisujesz

2) zmień środowiska na takie, w którym średnie IQ jest wyższe niż 50. 

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 4
Opublikowano

Przeczytałem to co jest w internecie prezentowane jako ta umowa o pięćdziesięcinie z USA. Jest to tak niekonkretne, że może mieć charakter co najwyżej umowy przedwstępnej albo i listu intencyjnego. Do tego musi to zostać ratyfikowane przez ukraiński parlament. Więc uważam, że oprócz aktu pokory Zełeńskiego nic istotnego się w piątek przy ewentualnym podpisywaniu tego nie wydarzy. Dopiero jeśli zacznie się obudowywanie tego konkretami będzie można mówić o neokolonializmie itp.

Co oni chcą w zasadzie odbudowywać, jak na nieokupowanym obszarze zniszczenia są niewielkie, chyba nie terytorium rosyjskie?

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Badalamann napisał(a):

Pewnie środowisko fanów konfederosji.

W dyskusjach historycznych z ich strony można usłyszec że "trzeba się było dogadać z Hitlerem".

Nie jestem prawicowcem, ani lewicowcem, ale takie głosy to ja akurat najczęściej słyszałem z ust lewaków na Wykopie, którzy w tej samej wypowiedzi dodawali, że "to przez debili z prawicy i ich debilnym wierzeniom w patriotyzm, Polskę jako wybrańca narodów " itp.

Za to zgodzę się, że w konfie jest za dużo prorosyjskich, a fani tej partii mocno przesiąknęli ruską propagandą :(

edit: tylko że to nie wątek o polityce.

Edytowane przez VRman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...