AndrzejTrg 2 752 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Ameryka tego bezinteresownie nie dawała co widać po tym czego trumpek sobie żąda(no ale on jest odklejony),a czy Biden i US&A już prędzej o tym myśleli tego nie wiemy(może było powiedziane?) ?
GordonLameman 8 477 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 3 godziny temu, łukasz850 napisał(a): Europa powinna się wstydzić, że nie potrafią znaleźć zaledwie 50 mld dolarów rocznie, które ameryka daje ukrainie. Europa może kupić sprzęt i amunicje dla ukrainy. Tymczasem europejscy politycy wolą tylko narzekać, bo nie chcą dawac ukrainie Europa dała więcej niż USA. przestan powtarzac trumpowskie brednie. 9
łukasz850 143 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego (edytowane) 11 minut temu, GordonLameman napisał(a): Europa dała więcej niż USA. przestan powtarzac trumpowskie brednie. Ja licze tylko sama broń. Po za tym europa ma gospodarkę 8 razy większą od Rosji .Spokojnie może sama wspierać ukrainę. Nie można liczyć np: pomocy dla uchodźców. Edytowane 27 Lutego przez łukasz850 1
adashi 1 638 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 3 godziny temu, łukasz850 napisał(a): Europa powinna się wstydzić [...] wolą tylko narzekać, bo nie chcą dawac ukrainie Chcesz to dawaj Ukrainu sam. Zabronione to nie jest.
bergercs 1 410 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 9 godzin temu, hubio napisał(a): Oni się poddali i po wojnie nie mieli ani okupacji ruskiej ani zniszczonego i zbombardowanego kraju. hitler chciał mieć drogę tranzytową do rosji i Gdańsk... Czy powinno się zgodzić i co by to dało? .... Po za tym pozostaje kwestia Żydów gdzie to polskie władze musiałyby ich oddać. Taaa, z pewnością. Hitler tak kochał Polaków jak Putin Ukraińców:
GordonLameman 8 477 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Godzinę temu, łukasz850 napisał(a): Ja licze tylko sama broń. Po za tym europa ma gospodarkę 8 razy większą od Rosji .Spokojnie może sama wspierać ukrainę. Nie można liczyć np: pomocy dla uchodźców. To ile broni dała Europa?
łukasz850 143 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego (edytowane) 19 minut temu, GordonLameman napisał(a): To ile broni dała Europa? https://www.ifw-kiel.de/topics/war-against-ukraine/ukraine-support-tracker/ Tu masz. Ja podliczyłem i wychodzi 58 mld dolarów. USA dala broni 64 mld dolarów Edytowane 27 Lutego przez łukasz850
indexinfio 180 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Są inne wyliczenia, które niedawno zamieszczałem. Wartość pomocy wojskowej USA
GordonLameman 8 477 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 41 minut temu, łukasz850 napisał(a): https://www.ifw-kiel.de/topics/war-against-ukraine/ukraine-support-tracker/ Tu masz. Ja podliczyłem i wychodzi 58 mld dolarów. USA dala broni 64 mld dolarów Samej "military aid" Europa Dała 61,5 miliarda EUR. A finansowej dała więcej niż Stany. 1
łukasz850 143 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 2 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Samej "military aid" Europa Dała 61,5 miliarda EUR. A finansowej dała więcej niż Stany. I tak europa powinna dawac więcej. Uzbieranie dodatkowych 60 mld to nie jest dużo. Europa moze kupić sprzęt dla ukrainy 1
Czubatka Boża 176 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego (edytowane) Można powiedzieć że zbyt inteligentny człowiek jest zagrożeniem dla całego świata. Do tej pory uważa się Napoleon Bonaparte za bardzo kontrowersyjną postać historyczną. Edytowane 27 Lutego przez Czubatka Boża
GordonLameman 8 477 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 2 minuty temu, łukasz850 napisał(a): I tak europa powinna dawac więcej. Uzbieranie dodatkowych 60 mld to nie jest dużo. Europa moze kupić sprzęt dla ukrainy Ok, to dawaj.
łukasz850 143 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Teraz, GordonLameman napisał(a): Ok, to dawaj. Polska moze dać dodatkowo 5 mld dolarów. Niemcy 10, wielka brytania 10 itd.
GordonLameman 8 477 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 2 minuty temu, łukasz850 napisał(a): Polska moze dać dodatkowo 5 mld dolarów. Niemcy 10, wielka brytania 10 itd. A skąd wziąć sprzęt za to? Tu przecież nie chodzi o samą kasę...
łukasz850 143 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 3 minuty temu, GordonLameman napisał(a): A skąd wziąć sprzęt za to? Tu przecież nie chodzi o samą kasę... Można kupić sprzęt od Trumpa. Chętnie się zgodzi.
Czubatka Boża 176 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Znalazłem ciekawy artykuł: Wołodymyr Zełenski o wizycie w Waszyngtonie. Zgoda, ale pod pewnymi warunkami https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/wolodymyr-zelenski-o-wizycie-w-waszyngtonie-zgoda-ale-pod-pewnymi-warunkami/ex02c7z
GordonLameman 8 477 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 4 minuty temu, łukasz850 napisał(a): Można kupić sprzęt od Trumpa. Chętnie się zgodzi. Na co się do tej pory zgodził? Jaki jest czas dostawy?
TheMr. 2 606 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Ludzkie odpady dostały się do władzy, bez kręgosłupa.
hubio 1 175 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego https://wiadomosci.wp.pl/jest-umowa-ws-surowcow-to-bedzie-najgorsza-wiadomosc-dla-kremla-7129425542187968a
VRman 2 642 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego (edytowane) onet i wp od zawsze copium 100%. Putinowi nie chodzi o nic poza władzą, a żeby ją utrzymać musi się pokazać jak car zdobywca, więc wykorzysta chwilowy rozejm i zaatakuje ponownie. Ewentualnie może przesunąć atak, najpierw atakując jakieś inne państwo. Poza tym nic co uzgodni fiutinowska marionetka Trump nie może być "najgorsze dla Kremla" z zamej zasady. Edytowane 27 Lutego przez VRman
Gość Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 2 godziny temu, łukasz850 napisał(a): I tak europa powinna dawac więcej. Uzbieranie dodatkowych 60 mld to nie jest dużo. Europa moze kupić sprzęt dla ukrainy Podobno Urszula ma drobnych kilka miliardów w lewej kieszeni. Zapytaj ją.
VRman 2 642 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego (edytowane) Mój neutralny stosunek do Mazurka właśnie przestał istnieć. Trzeba być naprawdę pierdzielniętym albo przekupionym, żeby ot tak, sobie zignorować fakt, że gość był anty-uklraiński i "wyrażał się pochlebnie" o Rosji i jeździł sobie do niej robić sobie wesołe focie z Kremlem w tle. Zignorować w świetle tego co się na świecie obecnie dzieje i jak bardzo aktywna, rozbudowana i skuteczna jest ruska propaganda. Trzeba być, posłużę się ulubionym określeniem Mazura: skończonym kretynem, żeby to zignorować i pierdzielić jakieś głupoty o demokracjach i deep state. Czy demokracja jest często pozorna i coś ala deep state'y istnieje? Oczywiście. Nie wiem czy w Rumunii, ale to grupy interesów pompują swoje pacynki, co widać po tym kto był prezydentem w USA przez ostatnie 8 lat. Ale żeby tak sobie pierdzielić trzy po trzy grając do jednej bramki z ruską propagandą i bronić demokracji nawet jeśli jej obrona oznacza oddanie się wpływom tak bardzo przecież demokratycznych ruskich "Deep state'ów" to trzeba naprawdę mieć nasrane we łbie albo mieć jakiś inny powód. Zobaczcie w komentarzach. Ruska trolownia zasrała wszystko. A wcale nie jest tak, że widownia Kanału Zero czy Mazurka to w większośći zwolennicy fiutina. Skąd więc taki zalew komentarzy, z obowiązkowymi kliszami tu i ówdzie? A zobaczcIe na kanał Cejrowskiego. W pogadance z Lisickim tak włażą w ruską propagandę, że aż im się ona uszami wylewa. I znowu trole w komentarzach bardzo aktywne. Milion razy to powtarzam: propaganda i agentura wpływu Rosji to ich największa broń. Groźniejsza niż atomówki. I nikt z tym nic nie robi. I nie zrobi, bo lewica dała trolom fiutina wspaniały oręż w postaci obrony "o, jak zawsze każdego kto się nie zgadza nazywają ruskim agentem". Edytowane 27 Lutego przez VRman 3
huudyy 2 853 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 36 minut temu, VRman napisał(a): Mój neutralny stosunek do Mazurka właśnie przestał istnieć Dopiero? 2
Gość Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Przecież wiadomo, że Robercik z Krzysiem bardziej trzymają z PiSem.
Rekomendowane odpowiedzi