Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, MaxaM napisał(a):

Jak do tej pory, to USA cieszyło się, że robili najbardziej opłacalną inwestycję. Rozbrajając mocarstwo, głównego konkurenta, wydając grosze ;) 

Tak, tak. Tak super biznes, że nikt w UE nawet nie był zainteresowany produkcją amunicji dla nich.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Winter napisał(a):

Ciekawe, czy tak samo się oburzałeś, jak nas ten kurdupel obrażał w ONZ. Sowiecki model dyplomacji.

a ty w dalszym ciągu nie rozumiesz, że nie chodzi mi wcale o złe podejście Zelenskiego, tylko o to, co Trump robi ze swoim krajem.

Teraz, Winter napisał(a):

Tak, tak. Tak super biznes, że nikt w UE nawet nie był zainteresowany produkcją amunicji dla nich.

no to patrz jak to teraz wygląda XD

Pokażę Ci to na wykresach może bardziej:

lamusy z EU:

obraz.png.e9b74a2d404066c130bf040a9fb79e31.png

obraz.png.3ccf2380603848687f93245f01c299dc.png

obraz.png.779ae6551793fee58841095957668c63.png

i MAKE AMERICA GREAT AGAIN

obraz.png.a263ad23bb34c21ed25e4889fa4a72f0.png

obraz.png.8e684d2ae2f9830e00480655ebe58605.png

obraz.png.2311eb3f4ea6c5e33bed9bdc47b65001.png

Trump to taki szkodnik, że szkodzi każdemu, z wyjątkiem tych, którzy faktycznie są zagrożeniem.

6 minut temu, MaxaM napisał(a):

Jak do tej pory, to USA cieszyło się, że robili najbardziej opłacalną inwestycję. Rozbrajając mocarstwo, głównego konkurenta, wydając grosze ;) 

+1

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
3 minuty temu, huudyy napisał(a):

a ty w dalszym ciągu nie rozumiesz, że nie chodzi mi wcale o złe podejście Zelenskiego, tylko o to, co Trump robi ze swoim krajem.

no to patrz jak to teraz wygląda XD

Pokażę Ci to na wykresach może bardziej:

lamusy z EU:

obraz.png.e9b74a2d404066c130bf040a9fb79e31.png

obraz.png.3ccf2380603848687f93245f01c299dc.png

obraz.png.779ae6551793fee58841095957668c63.png

i MAKE AMERICA GREAT AGAIN

obraz.png.a263ad23bb34c21ed25e4889fa4a72f0.png

obraz.png.8e684d2ae2f9830e00480655ebe58605.png

obraz.png.2311eb3f4ea6c5e33bed9bdc47b65001.png

Trump to taki szkodnik, że szkodzi każdemu, z wyjątkiem tych, którzy faktycznie są zagrożeniem.

+1

Spadki nastąpiły zaraz po ogłoszeniu ceł.

Ty Amerykaninem jesteś, że tak się o USA martwisz?

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

a Ty jesteś Amerykaninem, że tak kibicujesz Trumpowi, skoro to naraża Polskę na niebezpieczeństwo?:heu:

Pisałem wielokrotnie po co mi Trump, ale nie dociera.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Pisałem wielokrotnie po co mi Trump, ale nie dociera.

Bo to bzdurne i dość infantylne podejście. 

Mniej więcej takie:

„Stańmy nad przepaścią i udajmy, że skaczemy, to może zamontują barierki”

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano

Infantylne to jest liczenie, że kraj z drugiego końca świata ma nas bronić.

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Bo to bzdurne i dość infantylne podejście. 

Mniej więcej takie:

„Stańmy nad przepaścią i udajmy, że skaczemy, to może zamontują barierki”

Ja bym powiedział, że nieszczere. Nie jestem za PiSem/Trumpem/Putinem, ale...

Opublikowano
21 minut temu, Winter napisał(a):

Spadki nastąpiły zaraz po ogłoszeniu ceł.

Ty Amerykaninem jesteś, że tak się o USA martwisz?

Mam babcie w Czikago i tatę w Ramstein. Co to w ogóle za pytanie? 

Przede wszystkim mieszkam w Polsce, a nie wyjebałem dzidę na szparagi pod Amsterdam - mieszkam w kraju, który graniczy z państwem pogrążonym w wojnie, obok eksklawy zbrodniczego reżimu, który już nie raz nas ostrzegał, że jesteśmy następni. 

Ja wiem ze z perspektywy mieszkańca lepszej części Europy możesz mieć ten konflikt w dupie, czy to kto komu pomaga, ja tylko patrzę na z perspektywy chłopaka któremu nie widzi się zeta w Orzyszu. 

Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Mam babcie w Czikago i tatę w Ramstein. Co to w ogóle za pytanie? 

Przede wszystkim mieszkam w Polsce, a nie wyjebałem dzidę na szparagi pod Amsterdam - mieszkam w kraju, który graniczy z państwem pogrążonym w wojnie, obok eksklawy zbrodniczego reżimu, który już nie raz nas ostrzegał, że jesteśmy następni. 

Ja wiem ze z perspektywy mieszkańca lepszej części Europy możesz mieć ten konflikt w dupie, czy to kto komu pomaga, ja tylko patrzę na z perspektywy chłopaka któremu nie widzi się zeta w Orzyszu. 

Kolejny z niby wyższą kulturą, a same przekleństwa.

Opublikowano
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

Nigdzie się nie chelpilem moim wychowaniem, za to ty zgrabnie omijasz temat XD 

Pracuję i mieszkam za granicą, jak kilka milionów Polaków. Cała moja rodzina mieszka w Polsce. Co tobie w ogóledo tego typie? 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, MaxaM napisał(a):

To najpierwej chcieli tak jak piszesz, a teraz chcą na odwrót?

Opublikowano (edytowane)

@adashi

No tak, bo obecna polityka ma cokolwiek związanego nawet z polityką Trumpa. Najpierw chcieli dobrze dla kraju, a teraz chcą na odwrót i rozmontowują od środka? Przecież kwestia Ukrainy, to tylko fragment tego co złego się dzieje teraz w USA. Z jednej strony America First, a robią rzeczy odwrotne.

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano

@VRman ale może na polskim forum piszmy jednak w jęz. polskim :flaga: Ja wiem, że tu część osób bardziej się czuje Europejczykami niż Polakami, czasami sam tak mam, ale są jakieś granice. Tym bardziej, że nie wszyscy znają angielski, a co więcej nie muszą znać. I tak już wstawiacie ciągle anglojęzyczne twity, ale pisanie po angielsku to chyba przesada.

Opublikowano
59 minut temu, adashi napisał(a):

To najpierwej chcieli tak jak piszesz, a teraz chcą na odwrót?

To już w głowie wielkiego Pomarańczowego siedzi co tak naprawdę chce i czemu tak nagle zależy mu na zbliżeniu z Putinem. Wszak to on sam jako pierwszy użył zwrotu "odwrócony Nixon" już w 2017r.

2 minuty temu, crush napisał(a):

Trzeba poprosić Dudę żeby przetłumaczył.

Dys is, dys is, dys is... friend in dick!

Opublikowano

Ja uważam, że Wielki Pomarańcza rzeczywiście chciałby odbudować przemysł USA. Nie papierowe PKB bazujące na usługach, ubezpieczeniach, instrumentach pochodnych i innych bzdetach, tylko realną siłę gospodarczą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...