Planuje zrobić deshroud aorus 2080 super (radiator jest git, ale wentylatory nie, bo dla producenta RGB było ważniejsze 😅), skoro p14 max i p14 pro chrupią przy starcie, to chyba najlepszym wyborem będzie 2x Arctic P14 Pro A-RGB, bo wyższe ciśnienie? Najbardziej zależy mi na ciszy, ale jedno chrupniecie przy starcie zniosę.
Witam,
Jestem tu nowy i szukam pomocy w OC pamięci DDR5, moja platforma to płyta AORUS Z690 Elite AX DDR5, 15 14600k i pamieći 2x 32GB Kingston Fury Renegate 6400 cl32 (KF564C32RWAK2-64), czy możliwe jest na tej płycie z tym CPU aby te pamięci pracowały stabilnie z częstotliwością 6400, Tryb XMP - 6400 komputer sie uruchamia, tylko Aida po kilku minutach pokazuje błąd..... Proszę o jakieś porady...
Jeśli wywala Ci bezpiecznik, a masz komputer podłączony do listwy zasilającej, ją też sprawdź. Zdarza się, że one szwankują pod obciążeniem. Generalnie zmieniaj pojedynczo kolejne elementy, powinieneś odkryć w którymś momencie co szwankuje. Trochę roboty, ale to bardzo ważna sprawa, by zasilanie działało nienagannie.
Rekomendowane odpowiedzi