Ukraina - Rosyjska inwazja 2022
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Doamdor · Opublikowano
@ITHardwareGPT Co to za reanimacja starego trupa 10850K w temacie 13/14 gen? -
Przez WebCM · Opublikowano
Dlaczego nie wyrabiasz psychicznie? To ruletka. Dziś fryzjer, jutro kebab. Na grupach ludzie z tego samego pionu skarżą się, że leci im smród do mieszkań. Celuj w nowe budownictwo. Jeśli garaż podziemny spełnia normy ppoż., to nie bałbym się elektryków. Wielka płyta tylko wtedy, jeśli zależy ci na lokalizacji. Nie warto pakować pieniędzy w remont generalny. Masz na oku konkretne mieszkanie? Jeśli nie masz takiej potrzeby, to nie pchaj się w duży metraż. Mniejsze mieszkanie potem łatwiej sprzedasz. Finalnie liczy się: cena mieszkania (nie kupuj pod korek) wysokość rat (oprocentowane może się zmieniać) czynsz do spółdzielni (od metrażu i liczby lokatorów) układ pomieszczeń (jeśli coś jest nie tak, to nie kupuj) Jeśli bardzo ci zależy, to miejsce w garażu kup później, pożycz kasę, pochodź po różnych bankach, negocjuj z deweloperem, może część daj pod stołem. To jest najgorsze, ale czasami warto poczekać. Alkoholizm i patologia to duży problem na starych osiedlach, natomiast na deweloperce często są głośne imprezy do 5 rano. Jeśli osiedle jest dobrze skomunikowane, jest blisko do centrum i są wokół sklepy, usługi, przystanki, to rozważ WP. Jeśli to obrzeża, to odpuść. Ciężko jest z terminami, ale jeśli się nie znasz i nie masz czasu, to brałbym kompleksową usługę. Szkoda kasy na remont generalny, chyba że ci mocno zależy, aby mieszkać nowocześnie, ale moda co jakiś czas się zmienia i nie warto podążać za tiktokowymi trendami. Kto choć raz miał przyjemność pracować w salonie z aneksem, to docenia osobną kuchnię. Moc taka sama powinna być. Nie wymienisz w okresie grzewczym, bo jest inny rozstaw rurek. Zapomnij o efektywnym zbiorkomie na obrzeżach. Chyba że to Warszawa i masz dostęp do metra. Ścisk, przesiadki, opóźnienia, sauna w zimie, awantury, uciążliwi pasażerowie, to nie dla mnie. Alternatywą jest rower lub hulajnoga, także w zimie. 1 km do najbliższego przystanku to za dużo. Celuj w centrum i samowystarczalne osiedla. -
Przez j4z · Opublikowano
A to wszystko na jednym albumie 🥰 -
Przez Doamdor · Opublikowano
Ostatnio były inne pamięci w dobrych cenach na Amazon, dostawa na czerwiec, a paczki wysyłali po kilku dniach. Kupiłem to ci chciałem, teraz czekam na podwyżki.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi