Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rosji nie satysfakcjonują te cztery obwody. To jest wariant w ramach rozgrywania administracji amerykańskiej.

Opcja z oligarchami chyba istniała w pierwszym roku wojny. Nie użyto jej. Teraz już nie istnieje. Oligarchowie przeciwni wojnie zostali zmarginalizowani, jeden nawet został zlikwidowany. Reszta świetnie się odnalazła w warunkach wojny.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Co do samego tekstu, koszt Shaheda obecnego to 80k-100k dolców więc nie jest aż taki tani jakby się mogło wydawać. 

@voltq Tak się znasz, że 1000 lat temu byłbyś moim niewolnikiem co najwyżej, także ciesz się, że możesz pisać bzdury na forum komputerowym. #Usuń konto. 

Widzę wychodzi twoja postawa komunistyczna i totalitarna, popierasz niewolnictwo , nie mam takich uprawnień żeby usunąć ci konto zresztą jest to bezcelowe bo założysz kolejne ,  na labie miałeś kilka multikont 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

Jeden wybrany kierunek frontu. A pod Toreckiem zasadzka Rosjan na wóz Ukraińców którzy również chcieli zebrać ciała poległych. Ponad 300 razy został pogwałcony "rozejm", o rozejmie mówić nawet nie można w takiej sytuacji. 

@voltq Nie miałem kilka multikont, także znowu pudło mój specjalny inaczej misiu. Usuń konto. Jeśli z mojego zdania wyciągnąłeś co popieram i za czym jestem, chociaż moja adnotacja była tylko pokazaniem gdzie byś się w świecie znajdował gdyby nie XXI w. i prawa człowieka, pokazuje, że masz mniej niż 60IQ i skończyłeś edukację na szkole podstawowej co w dalszym ciągu przyczynowo skutkowym sugeruje, że niewiele wiesz, niewiele możesz wnieść do społeczeństwa, i niewiele znaczysz. Usuń konto, i zbieraj te szparagi - bo przynajmniej przyczynisz się do popierania tezy którą kolportujesz - Polacy do szparagów. 

Edytowane przez TheMr.
  • Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, areczek1987 napisał(a):

A on nie miał gotowego planu w 2024? :D

Mogliby równie dobrze przestać go cytować, pokazywać etc. 

Trump nic nie wnosi, nic nie potrafi i nic nie może... biedna ta ameryka mają gorszego prezydenta niż my :D

• Upvote 1
Opublikowano

Gówno prawda, że nie ma kart. Ma, tylko że te karty wyrzuca, bo mu się nie podobają

- dołączenie do reszty zachodu i ciśnięcie Rosji na poważnie, sankcje, uszczelnienia, poważne podejście

- wsparcie Ukrainy tak jak w tym śmiesznym tekście który puszczał w 2024 (że niby jak ruski dadzą dupy z negocjacjami i to będzie ich wina, to wesprze Ukrainę tak, że ruscy pękną natychmiast i Ukraina się pozbędzie najeźdźców) - nikt rozsądny wtedy w to nie wierzył, mnie wyzywali za to że nie wierzę. Mówili, że to dowód na to, że Trump wcale nie jest proruski. Minęło pół roku i... "no taaa.."

Jego plan polegał na tym, żeby pogadać z Zelenskim, wytłumaczyć mu, że najlepiej to niech się podda, przycisknąć go, oddać Ukrainę ruskom, a swoim w Ameryca wciskać kity o byciu gołąbkiem pokoju który zakończył rozlew krwii.

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 7
Opublikowano
19 minut temu, VRman napisał(a):

Gówno prawda, że nie ma kart. Ma, tylko że te karty wyrzuca, bo mu się nie podobają

- dołączenie do reszty zachodu i ciśnięcie Rosji na poważnie, sankcje, uszczelnienia, poważne podejście

- wsparcie Ukrainy tak jak w tym śmiesznym tekście który puszczał w 2024 (że niby jak ruski dadzą dupy z negocjacjami i to będzie ich wina, to wesprze Ukrainę tak, że ruscy pękną natychmiast i Ukraina się pozbędzie najeźdźców) - nikt rozsądny wtedy w to nie wierzył, mnie wyzywali za to że nie wierzę. Mówili, że to dowód na to, że Trump wcale nie jest proruski. Minęło pół roku i... "no taaa.."

Eee tam - zapomniałeś chyba o najmocniejszej karcie czyli wypowiedzeniu przez USA wojny rosji i przekonaniu NATO do włączenia się do IIIWŚ... :D

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

a swoim w Ameryca wciskać kity o byciu gołąbkiem pokoju który zakończył rozlew krwii.

Swoi w Ameryce nie są zainteresowani rozlewem krwi, tylko nie wydawaniem środków na obce wojny. Dotyczy to Ukrainy, Izraela i innych konfliktów. 

Również patologii z USAID.

Ja nie wiem. Małpa by już to zrozumiała po takim czasie.

Opublikowano

@VRman

Tak jak nie przepadam za opiniami crush-a, to tym razem muszę przyznać mu rację.

USA nie mają obecnie interesu w tym żeby wspierać UA, a wręcz przeciwnie. 

Jakie Trump ma karty i co może zrobić? Nawet jak by chciał cokolwiek zrobić (a nie chce) i miał środki (a nie ma) to pozostaje konflikt interesów i opinia społeczna. Nie będzie ryzykował zabawy 1 vs 2. Amerykanie jeszcze mają skuteczne formy nacisku na rząd a ich wewnętrzna narracja od dawna jest taka, że ich główny wróg to Chiny, więc nie będzie "marnował" środków, które USA może będzie potrzebować jeszcze w tym roku...

Trump zagrał blefem i najpierw Zełenski powiedział sprawdzam, a teraz robi to putin. 

Ostatecznie może tylko pogrozić putinowi palcem (ale znów nie chce) i na tym się to skończy. 

Jakby na to nie patrzeć ruskie są amerykanom potrzebne (zarządzanie strachem, dźwignia surowcowa itd.)

USA szykuje się do ewentualnego konfliktu z Chinami i to jest dla USA priorytet, a reszta to są tylko środki do celu.

Możesz się z tym nie zgadzać, ja również chciałbym żeby trump był tylko ruską onucą ale prawda jest dla nas bardziej bolesna.

Przyszły czasy kiedy USA, FE, czy Chiny są takimi samymi uzurpatorami i tylko musimy wybrać, który obecnie lepiej dostrzeże i zrealizuje również nasze interesy, ponosząc przy tym akceptowalne koszty. Obecnie chyba tylko Chiny mają w tym jakąś korzyść.

To co piszesz miałoby prawo zaistnieć może jeszcze kilka lat temu, zanim USA zaczęło rozwalać system globalny. 

Po ruchach Trumpa USA spaliło mosty i nie ma już powrotu do poprzedniego systemu rynkowego, wartości i ideologii - to już nie funkcjonuje.

Opublikowano (edytowane)

Oni jednak są nieźle poje.....ni.... Kraje które w ustawodawstwie mają kary nawet za czytanie Mein Kampf i dominują mocno lewicowe i antynarodowe partie to te ruskie debile mówią o odradzaniu nazizmu... :rotfl:

Kogo wy k... wyzwoliliście w 1945 r.? Pół Europy zagarnęliście i na zakrwawione po wojnie Narody wprowadziliście terror miejscami nie mniejszy niż hitlerowcy. Niemcy oddali ludziom, którzy byli w obozach pracy przymusowej i koncentracyjnych oraz nawet spadkobiercom tych więźniów godziwe zadośćuczynienia a wy ruskie świnie nic nikomu nie oddaliście! Zamordowaliście w Polsce wielu patriotów, tysiące ludzi z elit. Zarówno w 1939 jak i potem w czasie okupacji Polski. Podobnie było w innych krajach. Jak macie czelność świętować jakiś dzień zwycięstwa? Byliście dokładnie takim samym bandziorem jak Hitler i się 2 bandziorów pokłóciło o łupy, a ten ruski się od 50 lat niestety skutecznie wybiela kogo on to nie ocalił. A ruscy obywatele (nie wierzę, że z niewiedzy bo mają różne źródła) uważają nas za niewdzięcznych bo niby nas "wyzwolili"... :) 

https://www.o2.pl/informacje/agresywna-retoryka-rosji-lawrow-o-odrodzeniu-europejskiego-nazizmu-7148755688966688a

Edytowane przez hubio
Opublikowano

To rosyjska narracja przygotowująca spoleczeństwo do wojny z Europa. I jest u nich silna od lat.

Polska jest w ich propagandzie wciąż wymieniana jako główny, opanowany/skolonizowany przez Anglosasów, niewdzięczny za wyzwolenie od nazistów kraj. Który trzeba znowu wyzwolić.

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Norrberrto napisał(a):

Możesz się z tym nie zgadzać

Sedno problemu z dyskusją tutaj. Wypowiedzi skrajnie emocjonalne, roszczeniowe i wypowiadane z perspektywy "ja" albo "my Europa".

Kompletny brak zrozumienia, że ktoś tysiące kilometrów stąd może widzieć to inaczej.

Opublikowano

albo putin sam juz nie wie czego chce albo stosuje "zawansowane rosyjskie szachy 5D" co chwila zmieniając zdanie albo *uj wie co (moze w samej Rosji zaszły jakieś czynniki które wpłyneły na ten komunikat)

Cytat

Władimir Putin zaproponował zatrzymanie inwazji przeciwko Ukrainie na obecnej linii frontu - donosi "Financial Times". Według rozmówców dziennika rosyjski dyktator miał powiedzieć wysłannikowi USA Steve'owi Witkoffowi, że Rosja może zrzec się roszczeń względem czterech częściowo okupowanych ukraińskich obwodów, które pozostają pod kontrolą Kijowa.

https://wydarzenia.interia.pl/ukraina-rosja/news-media-putin-proponuje-zatrzymanie-inwazji-wskazuje-na-linie,nId,21397049

Opublikowano
6 godzin temu, crush napisał(a):

Swoi w Ameryce nie są zainteresowani rozlewem krwi, tylko nie wydawaniem środków na obce wojny. Dotyczy to Ukrainy, Izraela i innych konfliktów. 

Również patologii z USAID.

Ja nie wiem. Małpa by już to zrozumiała po takim czasie.

Oglądam prawicowców typu Tim Pool, Awaken with JP i nawet do niedawna Cejrowskiego. Chyba wiem i rozumiem więcej z ich argumentów niż Ci się wydaje.

Rozumiem doskonale logikę tego argumentu. Tylko że uważam, że sprawa jest skomplikowana, a nie taka prosta jak chcą to widzieć osoby tak prosto to tłumaczące jak w zacytowanym fragmencie Twojego posta.

4 godziny temu, Norrberrto napisał(a):

Amerykanie jeszcze mają skuteczne formy nacisku na rząd a ich wewnętrzna narracja od dawna jest taka, że ich główny wróg to Chiny, więc nie będzie "marnował" środków, które USA może będzie potrzebować jeszcze w tym roku...

I dlatego odmawia Zelenskiemu zakupu uzbrojenia? Poza tym to co od(wali)ł Trump ma katastrofalne skutki dla USA i całego zachodu. Skutki niebezpośrednie. Wygrana Rusków też będzie niosła sporo kolejnych. To nie tak, że pozwolenie Fiutinowi zroibić z Ukrainą co chce zostanie bez kosztów dla Ameryki. 

To jednak jest skomplikowany temat i mi się wydaje, że nie nadaję się do zabrania się za niego kompleksowo i wyczerpująco. Ja pewnie połowy rzeczy, gdzie coś się z czymś innym jakoś łączy, nie wiem. 

To raczej zadanie dla profesjonalistów i to takich naprawdę fachowych i ogromną wiedzą i doświadczeniem. 

Z resztą posta się zapoznałem, ale nie przychodzi mi do głowy żaden komentarz. Po części się zgadzam, ale tylko po części. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Badalamann napisał(a):

To rosyjska narracja przygotowująca spoleczeństwo do wojny z Europa. I jest u nich silna od lat.

Polska jest w ich propagandzie wciąż wymieniana jako główny, opanowany/skolonizowany przez Anglosasów, niewdzięczny za wyzwolenie od nazistów kraj. Który trzeba znowu wyzwolić.

Wiem, że to postępująca propaganda, ale w czasach Jelcyna i jakieś kilka lat potem wydawało się, że idą w innym kierunku. Powstał chyba nawet jakiś zespół w sprawie Katynia. Zresztą były też oficjalne obchody jeszcze w 2010 r gdzie jak wiemy doszło do katastrofy a więc 15 lat temu rosjanie uznali swoją winę za Katyń i nie negowali tego co zrobili. A tu cyk. Mija 15 lat i już wszystko było ok. Dlatego też pisałem, że mam o to pretensje nie tylko do władz, ale i społeczeństwa bo nie wierzę, żeby nie wiedzieli jak było naprawdę tylko łatwiej im udawać. To nie jest zastraszone społeczeństwo z Korei Płn bez żadnych zewn. źródeł wiedzy. Oczywiście teraz od 3 lat idzie już na grubo mocna retoryka antypolska i antyeuropejska jako grunt pod ewentualny przyszły konflikt.

Natomiast pozostawiając już te analizy niejako z boku to jako Polak to mi się nóż w kieszeni otwiera jak słyszę o tych ich "wyzwalaniu"... Wszystkich dokoła chcą "wyzwalać"... Teraz padło na nieszczęsną Ukrainę... A powinni mocno się rozpędzić i pier....ć w te puste łby żeby wyzwolić się od głupoty i imperializmu i pomyśleć, że żyją 10 gorzej niż przeciętny Polak czy Europejczyk... Jednak ruskie to stan umysłu...

Powinni też pamiętać, że jak za mocno przeciągną strunę i nie skończy się tylko na Ukrainie, ale zaczną prowokować kraje natowskie przy granicy jak Polska, kraje bałtyckie, Finlandię i Norwegię to nawet jak będą liczyć, że nikt na te prowokacje nie odpowie to żeby się nie przeliczyli jak im armia natowska wjedzie do kraju.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, hubio napisał(a):

Natomiast pozostawiając już te analizy niejako z boku to jako Polak to mi się nóż w kieszeni otwiera jak słyszę o tych ich "wyzwalaniu"... Wszystkich dokoła chcą "wyzwalać"... Teraz padło na nieszczęsną Ukrainę... A powinni mocno się rozpędzić i pier....ć w te puste łby żeby wyzwolić się od głupoty i imperializmu i pomyśleć, że żyją 10 gorzej niż przeciętny Polak czy Europejczyk... Jednak ruskie to stan umysłu...

Zwyczajna zazdrość i zawiść nimi kieruje. To najgorszy sort sąsiada. Taki z memów i stereotypów, który sam nie będzie pracował aby było mu lepiej a innych spróbuje ściągnąć do swojego poziomu. Najgorsze jest to, że taki sort człowieka oni sobie wyhodowali na drodze selekcji. A ponieważ mają atom i przez to nie da się ich pokonać i wyprostować tak już z nimi zostanie do końca świata w sensie jaki my go rozumiemy. Serio wypadałoby to obmurować wielkim murem i nasrać wokół obrony przeciwlotniczej, również takiej przeciwko pociskom balistycznym i strzelać do wszystkiego co spróbuje stamtąd wylecieć, ale też tam wlecieć. A nielegalnych przemytników nawet nie próbować łapać i sądzić. Po prostu zabijać przy kontakcie wzrokowym. Co 500 lat moża by tam zajrzeć. Może za 1 tysiąc lat się wyprostują. W krótszym okresie nie da się wychować sortu ludzi o innych cechach charakteru.

Kiedy Korwin wymyślił pojęcie "ludzki śmieć", to miał rację. Takie coś faktycznie istnieje. Tylko powinien objąć ta definicją również rusków.

Armia natowska na ich terytorium może ich cmoknąć w pompę bo atom.

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 1
Opublikowano

@Suchy211 wystarczyłoby zająć jak Japonię i zmieniono by stan ich umysłów. Japończycy z jednego z najbardziej imperialistycznych i wojowniczych narodów świata stali się jednym z najbardziej pacyfistycznych i potulnych. Wystarczyło jakieś 25 lat :)

Opublikowano

Z Japończykami pomógł atom. Tutaj nie pomoże. Gdyby Japończycy się nie pokłonili dostali by tyle tych atomówek, że cofnęliby się do epoki kamienia łupanego. Wyobrażasz to sobie? Poligon na którym są miasta? I żywi ludzie? Kapitulacja i podporządkowanie się była jedynym wyborem Japończyków. Z ruskami tego nie powtórzysz, bo "po co nam świat bez rosji".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...