Bóg to wytwór człowieka. To znaczy może istnieje gdzieś tam jakaś niezrozumiana siła czy byt dzięki której powstaliśmy. Jednak to nie jest bóg w sensie jakim my go widzimy.
A samo zło jest pokłosiem czynników rządzących rzeczywistością. Jeżeli szeroko rozumianą rzeczywistość uzna, że czynnik który my nazywamy złem ma rację bytu, sprawdza się, jest się wstanie powielić i kontynuować swoje istnienie, a nawet wystąpić jednorazowo, to to się po prostu dzieje.
@jagular ty podchodzisz do wiary od strony religii, ja od strony ogólnej. Stąd różnice. Ateiści też potrzebują w coś wierzyć, tylko nie jest to bóg jako taki. Choćby sama wiara w to, że boga nie ma, choć nie da się tego jeszcze przecież jednoznacznie udowodnić.
Oczywiście, że będzie. Ale po wyborach, o ile umożliwi to im przejęcie władzy. Do tego czasu wygodniej Konfederacji jawić się jako partia antysystemowa. Teraz to nie ma sensu.
Zresztą obie te partie to jedno i to samo, jedni bardziej postawili na socjal i starszych wiekiem, drudzy na drapieżnych młodych. Ale to tylko taktyka, w najważniejszych sprawach nie da się odróżnić jednych od drugich.
Nie, nie blokuje. Pokazuje po prostu po czyjej stroni stoi.
Polaków i prawa, czy po stronei pisowskiej
(tak, użyłem tu pisowskiej narracji :E)
Jak to nie? Wczoraj to było głosowane. Procedury muszą trwać, żeby Duda nie ułaskawił. Czego wy tutaj nei rozumiecie?!
Rekomendowane odpowiedzi