VRman 2 950 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 @adashi Nie interesuje mnie co gadał o szczepionkach, bo nie po to oglądam filmiki na jego kanale, ale brzmi bardzo poważnie. Niezbyt mi pasuje do niego. Możesz pokazać gdzie takiego kalibru bzdury wypowiada? Na pewno o Polskę chodziło? Co do reklamowania szajsu to komercha i ew. nieuczciwość, a nie szuria. 1
adashi 1 663 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Na pewno o Polskę. Jak byłbyś tego ciekawy to trzeba by poszukać na kanałach typu EterTV czy Dziki Preppers. Na discordach co wygadywał to na pewno już przepadło. O ile tego jeszcze nie pokasowali, bo szuria konsekwentnie usuwa filmy z nieudanymi przepowiedniami i aktualizuje też marketing. Te dwa kanały na 100%, inne też. Mnie się prowadzić poszukiwań nie chce. Znajome nazwisko mi wpadło w oko i tylko tyle. 1
VRman 2 950 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 (edytowane) OK, to ja póki co zakładam, że coś pokręciłeś, a jak kiedyś znajdziesz jakiekolwiek dowody na to, co napisałeś, to chętnie się zapoznam. Edytowane 1 Kwietnia 2025 przez VRman 1
8V32 PcLab 363 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Lisowski występował i nadal udziela wywiadów w Polsacie, na temat wojny w Ukrainie. To nie wiem czy wybrali by jakiegoś szuriata 1
MaxaM 1 774 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 (edytowane) Edytowane 1 Kwietnia 2025 przez MaxaM 2
Kris194 4 848 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Co do Mercedesa to nie uwierzę póki ktoś jutro nie potwierdzi z wiadomych względów
Camis 6 157 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Mordo w 24h zakończę wojnę!. 2 1
MaxaM 1 774 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 (edytowane) Nie no szkoła Dworczyka jednak na pełnej Edytowane 1 Kwietnia 2025 przez MaxaM 2
Camis 6 157 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2025 FEJK, SZACHY, KLAMSTWO!!!! 1
łukasz850 166 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 6 godzin temu, MaxaM napisał(a): Po co putin miałby negocjować? Codziennie zdobywa jakies nowe ziemie ukrainy. Jestem ciekawy dlaczego ukraińcy się cofają. 1
AndrzejTrg 2 912 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 (edytowane) Może zaczyna im ludzi brakować i skupiają się aby bronić "ważniejszych" terenów? Nie wiem Edytowane 2 Kwietnia 2025 przez AndrzejTrg
TheMr. 2 865 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Ukraińcy zbyt mało mielą żeby im ludzi nie starczyło. Bazując na przewidywaniach, to 25-30k ludzi miesięcznie mają, a tracą 35-40k, jest to minus, ale żeby Ukraina wytworzyła przewagę osobową to bez szans. Rosjanie w marcu zdobyli najmniej terenu od 2023 roku - 192 km2. A straty rekordowe bądź blisko rekordów. Tak jak większość już przestała analizować i rozpisywać się o przyszłości, tak można wyciągnąć wniosek że wojna dużo pokaże na przestrzeni lata-jesieni. Pokój to mrzonki, o której mówi tylko Trump w stylu - nie obchodzi mnie kto zaczął, podajcie sobie ręce. 1 1
bourne2008 1 375 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 (edytowane) Standardowa gadka ... wojna rozstrzygnie się w "lato-jesień", potem rozstrzygnie się w zimie. Potem znowu że na wiosnę. W międzyczasie już na pewno bedzie kontrofensywa albo dwie. A potem koło się zamyka. Jedno jest pewne. Wojna zakończy się w jakąś porę roku. Edytowane 2 Kwietnia 2025 przez bourne2008 1 2
Badalamann 1 078 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Nie rozstrzygnie się, tylko będą wówczas intensywne ofensywy, na pewno rosyjska. Zobaczymy co zrobi Ukraina i jakie siły przygotuje. I nie ma tu żadnej magii. Latem ziemia jest na tyle sucha by dao się sprawnie używać ciężkiego sprzętu poza drogami. 2
indexinfio 200 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Obecnie Rosjanie koncentrują wojska w Donbasie ściągając je z innych kierunków. W związku z tym niebawem mogą rozpocząć ofensywę na tym kierunku. Podobno mają znaczną przewagę liczebną nad siłami ukraińskimi. Moim zdaniem to jest obecnie najważniejsze. W szybki rozejm przestałem wierzyć. 1
Paarthurnax 475 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 1 godzinę temu, bourne2008 napisał(a): Standardowa gadka ... wojna rozstrzygnie się w "lato-jesień", potem rozstrzygnie się w zimie. Potem znowu że na wiosnę. W międzyczasie już na pewno bedzie kontrofensywa albo dwie. A potem koło się zamyka. Jedno jest pewne. Wojna zakończy się w jakąś porę roku. Nie dość, że nie czytasz ze zrozumieniem "można wyciągnąć wniosek że wojna dużo pokaże na przestrzeni lata-jesieni" to pierdzielisz głupoty jak zwykły troll. Nie masz nic sensownego do powiedzenia to się nie wypowiadaj. 1 1
voltq 1 372 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 7 godzin temu, TheMr. napisał(a): Ukraińcy zbyt mało mielą żeby im ludzi nie starczyło. Bazując na przewidywaniach, to 25-30k ludzi miesięcznie mają, a tracą 35-40k, jest to minus, ale żeby Ukraina wytworzyła przewagę osobową to bez szans. Rosjanie w marcu zdobyli najmniej terenu od 2023 roku - 192 km2. A straty rekordowe bądź blisko rekordów. Tak jak większość już przestała analizować i rozpisywać się o przyszłości, tak można wyciągnąć wniosek że wojna dużo pokaże na przestrzeni lata-jesieni. Pokój to mrzonki, o której mówi tylko Trump w stylu - nie obchodzi mnie kto zaczął, podajcie sobie ręce. Trzeba przyjąć wszystkich imigrantów z Afryki przywieźć ich na granice z Ukraina , tam Żeleński przyzna wszystkim obywatelstwo ukraińskie i przewiezie na pierwsza linie frontu , sytuacja win-win
Dimazz 652 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Wolski mówił że Rosja ma dwie armie zachomikowane to jest około 250k ludzi. One mają służyć do prawdopodobnych ofensyw.
hubio 1 283 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 2 godziny temu, voltq napisał(a): Trzeba przyjąć wszystkich imigrantów z Afryki przywieźć ich na granice z Ukraina , tam Żeleński przyzna wszystkim obywatelstwo ukraińskie i przewiezie na pierwsza linie frontu , sytuacja win-win Pisałem o tym jakieś pół roku temu, żeby w Europie, a może potem w Afryce zrobił centra rekrutacyjne i sporo płacił i tak uzupełnił braki kadrowe. Skoro putler sięga po Koreańczyków to dlaczego Ukraina ma nie sięgać po imigrantów? Być może zachodni sojusznicy się nie zgodzili, być może Ukraińcy nie wpadli na taki pomysł, a być może są święcie przekonani, że Ukraińcy sami będą bronić kraju do ostatniego żywego mężczyzny, kobiety i dziecka... Czasami słuchając ostatnie 1,5 roku Załenskiego można odnieść takie wrażenie, że to ostatnie... putin ma obecnie za dużą przewagę żeby się zgodził na jakikolwiek rozejm. Obecnie pewno chce zająć już całą Ukrainę. Spełni się więc "sen" osób z tego wątku o dalszym wsparciu Ukrainy i zobaczymy jak długo Ukraina się będzie broniła. Daj Boże jak najdłużej, ale to tylko moim zdaniem kwestia właśnie modlitwy, a nie realnej siły. Ale już zganiać nie będzie można na Trumpa, że cofnął pomoc i dlatego przegrali. Żadnego pokoju niestety nie będzie. O rok, 2 lata za późno... 1
Suchy211 1 398 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 (edytowane) Może by i to zadziałało, ale za bardzo doby żołd, a później obywatelstwo... no przecież nie Ukrainy, tylko kraju UE w którym chcieliby się osiedlić. Po za tym są takie problemy jak bariera językowa i tak dalej. To musiałyby być całe oddziały składające się z przedstawicieli jednej narodowości czy języka z dowódcą umiejącym porozumiewać się z Ukraińcami. Poza tym, gdyby Afrykańczycy mieli ducha walki nie byliby aż tak zacofanym kontynentem. Oni się leją do nas, ale do wygodnego życia i chilloutu którego są nauczeni, a nie do ryzykowania życiem na wojnie, nawet za dobre pieniądze. Edytowane 2 Kwietnia 2025 przez Suchy211 1
hubio 1 283 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 2 godziny temu, Suchy211 napisał(a): Poza tym, gdyby Afrykańczycy mieli ducha walki nie byliby aż tak zacofanym kontynentem. No, ale z kim niby mieliby walczyć? Walczą niestety sami ze sobą, ale też sporadycznie. Akurat kolonizatorów wypędzili. Zacofanie raczej wynika z innych przyczyn.
Rekomendowane odpowiedzi