LeBomB 2 062 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja @AndrzejTrg powinno się ich obciążać wszystkimi kosztami, czyli kosztami całej akcji, kosztami naprawy nawierzchni oraz publicznie podawać ile ich akcja wygenerowała dodatkowych emisji. 2 3
AndrzejTrg 2 756 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja (edytowane) Temu o tym nie wspomniałem, ponieważ to jest oczywiste tylko to i tak by nie dotarło do takich osób. Edytowane 12 Maja przez AndrzejTrg
adashi 1 638 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Powinni ich zostawiać z większymi fragmentami asfaltu. Takimi po 20 kilo.
AndrzejTrg 2 756 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja (edytowane) 18 minut temu, LeBomB napisał(a): Po kolejnym rachunku by dotarło. Ale robiąc takie rzeczy, tzn. przyklejając się do asfaltu, myślisz że rachunek by coś dał? Ja jestem zdania że do takich, to nic już nigdy nie dotrze. To by było podobnie jak z zakazami prowadzenia pojazdu... Edytowane 12 Maja przez AndrzejTrg
GordonLameman 8 496 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Mogli ich zostawić, tylko zrobić objazd 1 1
AndrzejTrg 2 756 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Napisałem żeby słupkami ich odgrodzić i niech sobie czerpią energię ze słońca i asfaltu 1
Wercyngoteryx 82 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Czym oni się przyklejają że to tak trzyma?
trepek 1 362 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja 21 minut temu, Wercyngoteryx napisał(a): Czym oni się przyklejają że to tak trzyma? Gównianiun debilum.
Badalamann 991 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja W sumie też mnie interesuje co to za klej. Z jednej strony mocno trzyma, z drugiej nie może rozpuszczać skóry.
LeBomB 2 062 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja (edytowane) Jak widziałem na jakichś nagraniach, to wygląda jakby to był cyjanoakryl z jakimś aktywatorem. Niektórzy jeszcze posypują jakimś proszkiem. Niemiecka policja ma zapasy oleju rzepakowego, bo wtedy to czym się przyklejają szybciej odpuszcza i da się to ponoć zrobić bez wycinania asfaltu. Edit: tylko wtedy musiałby to być klej bardziej hydrofobowy, a cyjanoakryl raczej takim nie jest. Edytowane 12 Maja przez LeBomB 2
Camis 5 904 Opublikowano 12 Maja Autor Opublikowano 12 Maja (edytowane) 1 godzinę temu, LeBomB napisał(a): to wygląda jakby to był cyjanoakryl z jakimś aktywatorem. Niektórzy jeszcze posypują jakimś proszkiem. Może być to grafit w proszku, soda oczyszczona, popiół np z papierosa itp, wtedy wiązanie jest dużo silniejsze i wytrzymalsze. Na cyjanoakryl są odpowiednie rozpuszczalniki i bez problemu puszcza bez uszkodzenia skóry, u nas chyba jeszcze nie doszli do tego Edytowane 12 Maja przez Camis 1
LeBomB 2 062 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Te rozpuszczalniki pewnie drogie są, więc służby nie inwestują Dlatego jak najbardziej powinno się wybierać najdroższe metody ich usunięcia z drogi i obciążać kosztami naprawy a i kosztami emisji, a co!
Camis 5 904 Opublikowano 12 Maja Autor Opublikowano 12 Maja 2 godziny temu, LeBomB napisał(a): Te rozpuszczalniki pewnie drogie są, więc służby nie inwestują Nie są, 20G około 10zł, 500g ~80zł.
adashi 1 638 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Wow,osoba aktywistyczna (ta pani) w astrofazie?
Katystopej 992 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja (edytowane) 8 godzin temu, Wercyngoteryx napisał(a): Czym oni się przyklejają że to tak trzyma? Na 99% klej na bazie żywicy epoksydowej, coś jak klej ABplus Forbuild, używamy go do wklejania betonowych korków po ściągach w ścianach lub Lokset R. Rozpuszczalniki tego nie ruszą. Oni są debilami wylewając sobie to na dłonie i jednocześnie mając pretensje, że jakiś zwykły rozpuch użyty przez strażaków ich podrażnił Ja bym ich odkuł z większym plackiem i puścił wolno Edytowane 12 Maja przez Katystopej 1 1
Wercyngoteryx 82 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Gdzieś słyszałem że to zwykły super glue typu kropelka wymieszany z piaskiem.
AndrzejTrg 2 756 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja W sumie ciekawe jak sobie poradzi, ale chyba drugi raz się nie przyklei 🙂 a jeszcze jakby mandat i koszty naprawy dołożyć toć to kumulacja.
crush 3 575 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja 5 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): a jeszcze jakby mandat i koszty naprawy dołożyć To powinna być podstawa. Ale zaraz się ktoś zesra o wolności protestów i sprawa zostanie zamieciona.
Badalamann 991 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja (edytowane) @AndrzejTrg zapewne po prostu zgłosi się na SOR czy do przychodni. Edytowane 13 Maja przez Badalamann
kalderon 1 094 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja 3 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a): W sumie ciekawe jak sobie poradzi, ale chyba drugi raz się nie przyklei 🙂 a jeszcze jakby mandat i koszty naprawy dołożyć toć to kumulacja. Najlepsze jest to że to zdjęcie sprzed wielu lat z Niemiec, nie ma nic wspólnego z ostatnimi protestami OP w Polsce. Witamy w świecie propagandy i fake-newsów. 1 1
Klakier1984 728 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja 46 minut temu, Badalamann napisał(a): @AndrzejTrg zapewne po prostu zgłosi się na SOR czy do przychodni. Psychiatrycznej ?
LeBomB 2 062 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja 6 godzin temu, crush napisał(a): Ale zaraz się ktoś zesra o wolności protestów i sprawa zostanie zamieciona. Niech sobie protestują, ale bez utrudniania życia innym, narażania życia innych i bez niszczenia i przyczyniania się do niszczenia mienia.
Rekomendowane odpowiedzi