Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie rankingi są bezsensowne, bo w większość tych gier mało kto grał czy planuje zagrać. Równie dobrze mógłby nie istnieć. Największe rozczarowanie to co innego, ale jest już wątek o Dragon Ejdżu.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Scenarzyści odpowiedzialni za Anthem, Andromedę i Veilguard dołączają do teamu tworzącego Ghost of Yotei.

Główny pan od Vailguarda zatrudniony przez Wizards of the Coast.

Człowiek od marketingu Concorda zatrudniony przez Halo Studios.

Ta branża to jest lustrzana kopia kościoła katolickiego. Oni się tylko przenoszą z parafii na parafię jak ich złapią.

• Like 2
  • Sad 4
  • Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, crush napisał(a):

Główny pan od Vailguarda zatrudniony przez Wizards of the Coast.

Jakby ktoś nie skojarzył, tak - chodzi o Corinne. 🤭

19 minut temu, crush napisał(a):

Scenarzyści odpowiedzialni za Anthem, Andromedę i Veilguard dołączają do teamu tworzącego Ghost of Yotei.

GRbt1-VWUAEBjZH.jpg

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Później będzie wtopa i zdziwko co poszło nie tak...

no-ja-pierdole-powinno-wyjsc-inaczej-bub

Podobno GoT jest bardzo fajną gierką, ale patrząc co odpowiada za następną część, to im sukcesu jedynki nie wróżę.

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja tutaj tylko wspomnę, że Wizards of the Coast, gdzie trafiła Corinne, jest m.in. właścicielem Archetype - studia odpowiedzialnego za dobrze zapowiadającego się spadkobiercę serii Mass Effect, Exodus: Become the Traveler. Nic na razie nie wiadomo, ale mam złe przeczucia.

Opublikowano (edytowane)

Znów pojawiają się jakieś ploty o konsoli stacjonarnej od Valve. Nie powiem, to by mogła być ciekawa opcja jako drugie urządzenie stacjonarne do gier i ciekawa konkurencja dla Sony.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano

Wątpię w to. Już raz polegli. Sam pomysł może i ciekawy, ale ryzykowny. Valve musiało by stworzyć wydajną, przystępną cenowo i łatwą w obsłudze konsolę, która dawałaby przewagę nad PC i Playstation. Co mogłoby być trudne, jeśli chcieliby zapewnić dobrą wydajność.

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Wątpię w to. Już raz polegli.

Polegli choćby dlatego, że ani wtedy nie mieli systemu ani nie produkowali tego sami. Taki konsolo-pecet bez raka w postaci Windowsa mógłby się naprawdę nieźle sprzedać, szczególnie przy obecnych cenach komponentów PC.

Opublikowano

Może Windows 11 to rak, ale przynajmniej wszystko działa. SteamOS wciąż wymaga sporo pracy, brakuje kompatybilności i wydajności, zwłaszcza przy grach na kartach zielonych oraz zabezpieczeniach DRM. 

Opublikowano

Ludziom, którzy widzieli pierwsze podejście do Steam Machines, a mimo to robią sobie nadzieje, zazdroszczę/współczuję wyjątkowego optymizmu.

Lepsze cokolwiek niż nierobienie nic, ale te ich steam machines to był epic fail.

11 minut temu, Jaycob napisał(a):

oraz zabezpieczeniach DRM. 

To niech się wydawcy opamiętają z tym gównem (DRMy). 

Nie da się tego "naprawić". Jedyna opcja to spopularyzować granie na Linuksie na tyle, żeby wydawcy pomyśleli nad tym, ilu potencjalnych klientów tracą ograniczając się do Windowsa i doszli do wniosku, że:

image.png.a6bfc02aa073d9da8156850289b33394.png

Ewentualnie niech dadzą jakiś osobny tryb dla gier online. Blokowanie gier nastawionych całkiem lub głównie na single player, bo jakiś DRM, to kretynizm.

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, creatinfreak napisał(a):

Jakie gierki mają wbudowane benchmarki? Na pewno cyber, wu Kong, shadow of the tomb raider. Co jeszcze? Bo chce puścić sobie benchmarki na obecnej i nowej platformie.

Wczoraj pojawił się benchmark MHW:

https://store.steampowered.com/app/2246340/Monster_Hunter_Wilds/

A tak poza tym to:

• Cyberpunk 2077
  • Far Cry 6
  • Call of Duty: Modern Warfare II (2022)
  • Rainbow Six Siege
  • Shadow of the Tomb Raider
  • Hitman 3
  • Assassin’s Creed Valhalla
  • Assassin’s Creed Odyssey
  • The Division 2
  • Forza Horizon 5 
  • F1 2023
  • Dirt 5
  • Total War: Warhammer III
  • Total War: Three Kingdoms
  • Anno 1800
  • Civilization VI
  • Red Dead Redemption 2
  • Watch Dogs: Legion
  • Gears 5
  • Metro Exodus
Edytowane przez Jaycob
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
W dniu 4.02.2025 o 03:54, crush napisał(a):

Kij z Wizardami, jeszcze większy z Halo, ale na Boga...
Wychodzi na to, że aktorka do głównej roli nie została wybrana przypadkowo. Szykuje się chyba The Last of Yotei... I pomimo sarkazmu jakoś nie jest mi do śmiechu.

Opublikowano (edytowane)

Rzecz niesłychana, Football Manager 2025 został ANULOWANY! Po 33 latach (!) ciągłość serii zostaje przerwana.

Choć biorąc pod uwagę radiową ciszę po ogłoszeniu w październiku '24 przesunięcia premiery na marzec '25, nie jest to wielkie zaskoczenie.

Edytowane przez Lypton
Opublikowano

IMHO mocno na wyrost, ale grałem tylko w demo - rozgrywka wygląda zupełnie inaczej, bardzo mocno skillowa, bardzo mało taktyczna. Tzn. ja wiem, że w FEAR też trzeba było umieć w strzelanki, przeciwnicy byli mocni i przede wszystkim sprytni, a walka z kilkoma wymagała sprawności, przemieszczania się, celnego trafiania i użycia spowolnienia - ale przynajmniej w demie cały czas przeciwników było więcej, na znacznie bliższym dystansie, bez możliwości zasadzki/zajścia z flanki, z masą rushowania na naszą pozycję...

Ale są i tacy, którzy się z powyższym opisem nie zgodzą i będą polecać. IMHO Trepang ma się tak do FEAR, jak DOOM 2016 do DOOM Eternal.

• Sad 1
Opublikowano

hej co by panstwo wybrali do nagrywania krotkich video z rozgrywki 

opcje z NVIDIA App czy opcje ze STEAM? nie jestem wielkim fanem nagrywania, jednak czasem fajnie cos nagrac po to zeby nigdy tego nikomu nie pokazac :D