Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem szczerze że myślałem co kupić w Kwietniu. Wybór padł na Rycerze Gotham i Immortal Fenyx Rising. Razem zapłaciłem 249 zł.

Powiem szczerze że bardzo lubię kupować gry w pudełku. Cyfrowe gry mam z abonamentu ps+ lub mam kupione z promocji.

Są artykuły które mówią że sprzedaż gier pudełkowych małeje a 10 generacja konsoli to ostatnie które będą miały napędy. Moim zdaniem pudełkowe wydania g8et na konsole przetwają próbę czasu i pozostaną na rynku.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
15 godzin temu, Czubatka Boża napisał(a):

Powiem szczerze że myślałem co kupić w Kwietniu. Wybór padł na Rycerze Gotham i Immortal Fenyx Rising. Razem zapłaciłem 249 zł.

W nawiązaniu do twojego tematu z działu konsolowego No i tutaj widać przewagę wydań cyfrowych. Gotham Knights kosztuje ok. 47 zł w PS Store, a Fenyx Rising jest w abo Ubisoft+ Classics za 34 zł na miesiąc.

Na marginesie dodam, że ten zestawik w wersji cyfrowej na PC kosztuje 25 zł. 10 zł za klucz Gotham Knights z Humble Choice i 15 zł za Fenyxa w Sklepie Ubisoftu.

Opublikowano
W dniu 26.03.2025 o 20:54, bleidd napisał(a):

Gramy sobie w pracy w Among Us w 6-8 osób ale zaczyna nam się gierka nudzić. Szukam czegoś podobnego - lokalny multi gdzie każdy ma jakąś rolę do wykonania i gra jest mocno interaktywna, no generalnie coś podobnego do Amonga. Ktoś coś by polecił pod takie wymagania?

Jeśli gracie w vanilla Amonga to mody potrafią bardzo zmienić rozgrywkę, chyba najbardziej popularny to Town of Us. Z podobnej bajki jest Town of Salem i Dale & Dawson Stationery Supplies (w Salem nie grałem, Dale & Dawson polecam)

• Thanks 1
Opublikowano
15 godzin temu, Stjepan napisał(a):

485646707_2029873134184981_7774240807403

Śmieszne by było, gdyby nie było prawdziwe. 

Zmarnowałem 4 godziny swojego życia, bo sąsiad poprosił o pomoc w wyborze lapa dla córki. Dałem do wyboru dwa modele, po przeprowadzeniu "wywiadu", żeby wiedzieć do czego ma służyć i jakie są potrzeby. 

Nie byłem w temacie, więc rozeznanie się od zera wymagało czasu i wysiłku.

Na drugi dzień sąsiad mi powiedział, że kupili inny.. bo wolała biały.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Już za pół godziny Wielka Pre..  Wielkie Rozczarowanie skandalicznie złą wydajnością w trybie przenośnym (to się zateguje upscallerem AI ;)) i chorą ceną z dupy

Żeby nie było nieporozumień. Nie mam nic do ludzi, którzy to kupią i będą happy.

Chodzi mi o to, że dziś większość np. platformówek wygląda jak gówno, bo robią pod Switcha 1, który jest na poziomie Xboxa 360 z 2005r. A teraz przez następne 10 lat będą tłuc gry pod sprzęt gdzieś tak ala konsola  z roku 2008, gdyby taka istniała, bo to do PS4 nie podskoczy na pewno. I tak, strasznie jestem na wydajność CPU i trochę na wydajność (czysty raster) wk..ny. 

Czekaliśmy tyle, a dostaniemy w sumie coś czego ludzie się 4 lata temu spodziewali jako Switch PRO. plus wincyj RAMu, wincyj AI i dużo większą moc w trybie stacjonarnym, co na pewno posiadaczy S2 ucieszy, ale nie zmienia niestety nic w kwestii, o której napisałem wyżej.

Edytowane przez VRman
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Galaktowi chodziło chyba raczej o to jak wypadnie upscalling.

Poniżej wrzucam porównanie pokazujące różnicę mocy S1 vs. S2.  i mój rancik na niemoc konsoli, co zwinę, bo nie każdego interesi.

Spoiler

Tymczasem już po prezentacji i nie zdziwił brak pokazania jakiekolwiek gry, która by wyglądała wyraźnie lepiej niż to, co potrafi Switch. 

A tutaj nawet jest porównanie. Zwróććie uwagę, że nawet poligonów pancerz nie dostał więcej, co sugeruje potwierdzenie plotek o kupiasto wolnym CPU w trybie przenośnym. Krajobraz dostał tu i tam dwa krzaczki więcej. Jakby była różnica w CPU to byśmy ją od razu widzieli w ilości geometrii na ekranie.

Tutaj zresztą nie wiem czego dotyczy porównanie. Jakaś tam różnica jest, ale niewielka, ale:

- jak porównują tryb Docked to różnica w portable vs portable będzie o połowę mniejsza

- ta gra ma chodzić w 720p. (hurra!) tylko że S2 ma ekran 1080p (no to cały ten upgrade wuj strzeli przez upscalling i wyjdzie na w zasadzie to samo, chyba, że na S1 też poleci poniżej 720p)

Dziwne, ale jeszcze nie ma nawet ogólnej specyfikacji. Oczywiście clickbaity na pudelkowych PPE i tym podobnych są, z tytułami "znamy pełną specyfikację!" ale jakie różnice w zegarach CPU i GPU chociażby, ile cache w procu, to już nie. Specyfikacja to że ekran ma 120Hz i starczy :E

No niestety. Switch całą masę gier trzyma o 20 lat do tyłu, a teraz jest szansa, że S2 pobije nawet ten rekord w zacofaniu. Naprawdę szkoda, bo akurat branża ma dość gównianych korpogier AAA i rynek indie będzie oferował mnóstwo potencjalnie fajnych gierek... które będą wyglądały jakby były robione pod Klocka 360 z 2005r. 

Podam przykład:

Ja w 2012r. "nie mogę się doczekać kiedy następna gra Trine wykorzysta moc PS4!"

Rok 2025: Najnowsza odsłona serii* wciąż stoi mniej więcej tam gdzie Trine 1 robione pod x360/ps3, bo dev wymyślił, że to ma chodzić także na switchu. 

(Już mniejsza o to, że serię kompletnie zaorała nowa lead artist i mnie już ta seria nie interesuje wcale, ale kiedyś to była naprawdę świetna platformówka)

Ostatnią ofiarą niemocy Switcha był Prince of Persia. Owszem, grafika<gameplay, ale no sorry. Gry na Switcha w 60fps wyglądają biedniej niż gry na x360 pod 30fps. Bo i nie może być inaczej. Moc obu konsol jest prawie dokładnie taka sama + Switch ma trochę więcej ramu i technologie, których i tak nie bardzo da się używać w grach robionych pod stałe 60fps i natywną 720p Switcha 1.

Edytowane przez VRman
Opublikowano

@galakty

Myślałem, że o scalling chodzi, bo przecież przecieki, że sam sygnał Switch 2 da radę wypluć w 4K  chyba z rok temu już. Tak samo jak PS3 1080p czy PS5 8K. 

@Kadajo

To się w pale nie mieści, że dopiero teraz, ale są wydawcy, chyba WB, którzy na fali hejtu (zasadnego) w stronę Trumpa, tweetowali ostanio, że nie zamierzają z DEI rezygnować, a nawet będą jeszcze mocniej dbać o te uciśnione mniejszości i prześladowane pułcie. 

PS. Poziom profesjonalizmu na PPE, PEŁNA specyfikacja Switcha 2, o:

image.png.4da3e6c772afe3518066daafab483b5b.png

Całkiem spoko. Ludzie będą kupować Switcha 2, modować i puszcza modele AI, bo 256GB pamięci na pewno się do tego przyda ;)

Opublikowano

No i oczywiście znów pomimo słabnącego dolara jesteśmy trzeci od góry w cenie The Last of us part 2 remastered  Różnica 3 zł 57 groszy od szwajcarów.

Silent Hill 2 na nasze powinien kosztować 190 zł a nie 299 zł...