Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

@lukadd@Jaycob

Persona 4 Revival dostanie POLSKIE NAPISY.

image.png.3d1cdfc58a5678cb13b167166d2b28b2.png

Trochę razi brak logiki ze stronu Segi - Persona 5 Tactica ma, Persona 5R nie ma, Persona 3 ma, Metaphor nie ma, teraz Persona 4 znowu ma... więc zakładam że Persona 6 mieć nie będzie. 

Świetna wiadomość! W Personę 3 Reload grało mi się super wygodnie z polskimi napisami. Tłumaczenie, jak dla mnie, bardzo spoko. Teraz ogrywam P5 Royal i niestety czasem muszę odpalać Google Obiektyw, żeby ogarnąć niektóre słówka, co bywa trochę upierdliwe.
Ciężko powiedzieć, czy Persona 6 też dostanie PL - mam nadzieję,że tak. 
W końcu Atlus się ogarnia, chyba już wiedzą gdzie leży Polska. :E 

Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Netflix robi serial Assassin’s Creed:o

a0jbcy.jpg

• Haha 5
Opublikowano

Ciekawe czy ten serial anulują już po pierwszym sezonie czy jeszcze przed nim. :E Film z Fassbenderem był słabiutki, ale momentami, naprawdę krótkimi momentami próbował łapać atmosferę serii. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Akcja stop killing games ładne kwiatki naprodukowała wśród przeciwników. Przez to że PirateSoftware nie odpuścił swojego zakłamanego przedstawienia tej sprawy, ludzie wzięli się za wytykanie jego innych kłamst. :E 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)

eh, było zrobić Adult Steam, osobną usługę, przenieść tam gry i zrobić możliwość przeniesienia gier aby mieć je tam za darmo jeśli się kupiło na Steamie wcześniej.

Nie korzystam, bo jak oglądałem "świerszczyki" to Wałęsa był prezydentem, więc w tym wieku i w dobie internetu, zupełnie nie kumam po co to komu. ALE jednak to bardzo zła wiadomość dla całej branży. Wszystko co obdziera Steama z realnych lub PRowych przewag nad resztą, jest szkodliwe dla graczy. Steam pod wieloma względami jest lepszy i wybierany jako "ostatnia spoko firma u której chcę kupować gry". 

Ja nawet steama nienawidzę za różne rzeczy. Ale mimo wszystko to zła wiadomość.

Cenzura jest zła. Trzeba bronić nawet najgorszego gejowskiego erotyka na Steamie i najgorszego chamskiego żartu w standupach. Po prostu won i tyle. A jak się Visie i innym bankom nie podoba to 'zapraszam ....lać" 

Steam powinien zrobić wielką kampanię aby wywołać nacisk oddolny. Politycy się powinni przestraszyć wyborców, a banksterzy praw ustalanych przez polityków. W idealnym świecie...

Niektóre konta na Steam mogą mieć dziś 22 lata.

Ale zróbmy cenzurę wszystkim, bo polityk sobie ustalił przepisy aby przedstawiać się jako "obrońca wartości rodzinnych" i tym podobne pierdu pierdu.

Z tego co wiem na Steamie nawet nie mogło być nic zbyt ostrego. 

Co za czasy, że robi się cenzura i zakazy jakby rządziły jakieś religie i jakaś zakonnica mówiła, że np. "telewizji nie wolno emitować nic po 20tej, bo to może naklaniać do grzechu". Won z tym całym pomyslem na kontrolowanie co kto może robić. Łamie prawo? Nie? To wy....

edit: Albo po prostu wyłączyć opcje płątności kartą dla tych gier. Nie podoba się to się inni operatorzy płatności znajdą.

Edytowane przez VRman
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
4 godziny temu, VRman napisał(a):

Z tego co wiem na Steamie nawet nie mogło być nic zbyt ostrego. 

Nie może, więc wydawcy stosują różnorakie myki. Są wydawcy gier dla dorosłych, którzy na Steama wrzucają swoje bardzo ocenzurowane wersje gier, a już po zakupie - osobno - przysyłają Ci linka do "update", który ściągasz bezpośrednio z ich strony, a na który Steam by w życiu nie pozwolił - typu seks z osobą w teorii 18+ a stylizowaną na 14 latkę, albo różnorakie fetysze, motywy typu mama-syn tata-córka itd. 

Nawet niedawno był o tym gdzieś artykuł. 

Opublikowano
2 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Nie może, więc wydawcy stosują różnorakie myki. Są wydawcy gier dla dorosłych, którzy na Steama wrzucają swoje bardzo ocenzurowane wersje gier, a już po zakupie - osobno - przysyłają Ci linka do "update", który ściągasz bezpośrednio z ich strony, a na który Steam by w życiu nie pozwolił - typu seks z osobą w teorii 18+ a stylizowaną na 14 latkę, albo różnorakie fetysze, motywy typu mama-syn tata-córka itd. 

Nawet niedawno był o tym gdzieś artykuł. 

Ten pierwszy przykład to się zgodzę. Steam to powinien banować. Developer powinien być postawiony przed sądem, a ludzie co w to grają wysłani na przymusowe testy psychologiczne, z wariografem włącznie. 

Co do fetyszy nie zahaczających o nic nielegalnego i złego, to niech sobie będą, o ile nie zaczną tego wpychać na siłę do tradycyjnych gier, że grasz w grę RPG a tu nagle opcja flirtu z matką bohatera. 

• Haha 1
Opublikowano

po lewej - niedostatki technologii

po prawej - niedostatki talentu, umiejętności i gustu, predyspozycji do robienia w grach, niedostatki inteligencji wydawcy który narzuca co studio ma robić czy kogo zatrudniać. Niedostatki 'fucks given" w kwestii tego jak gra wyjdzie, jak chodzi itd.

• Like 1
Opublikowano

To masz szczęście. Moi znajomi (43-52 lata) to albo nie mają czasu na nic, albo są tak leniwi (lub tak żyją, że w efekcie są leniwi np. od pitego od rana piwa w każdą sobotę) że dosłownie łańcuchami trzeba zaciągać, za rączkę prowadzić, a przy byle okazji i tak jest "nie, wiesz co, mi się nie chce, wolę sobie serial obejrzeć". Dodadzą jeszcze czasem że ich to nie bawi, choć jak już gramy razem, to średnio co 20s słyszę "ale zajebista gierka" i "ale fajnie". 

Ale są i tacy, których się dało re-aktywować, z którymi się świetnie gra co-opy w gierkach VR, choćby ledwo stali na nogach po 10 godzinach harówy w upalny dzień i choćby to było jedyne półtora godziny jakie mają tygodniowo na jakąkolwiek rozrywkę poza spędzaniem czasu tylko ze swoją rodziną. 

Ogólnie to im większy alkoholizm tym gorzej namówić do wspólnej zabawy, taka smutna konkluzja :(

Jak zabawa polega na czymś innym niż na wspólnym chlaniu to z góry jest niechęć.

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś ludzie mieli dzieci, by pomogły im się utrzymać na starość, teraz będą potrzebne, by mieć z kim grać :E 

Fajna, lecz trochę przerysowana składanka, bo czasem dobiera największe gnioty i stawia je obok wyjątkowych gier... No, ale gry AAA powinny adaptować świetne technologie, a nie o nich zapominać. ;) Będzie też kilka fajnych komentarzy devów.
Przynajmniej znowu mam ochotę odpalić Crysis... Ale ciekawe tam było mutli do zabawy, nie to co obecne skórkowe esporty. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, musichunter1x napisał(a):

Dobry filmik i gdyby korporacje z Nvidią na czele nie wymyśliły RT, PT i innych pierdół to może gracze bardziej by się zaczęli zastanawiać czemu wymagania sprzętowe cały czas tak z dupy wzrastają.

Opublikowano

To samo jest w filmach.

Oglądałem wczoraj tą żałość pod nazwą Oszukać Przeznaczenie - Więzy Krwi, i byłem w szoku jak ujowo ten film się prezentuje. Porównałem sobie nawet kilka scen z Oszukać Przeznaczenie 2 sprzed 22 lat, i tam efekty specjalnie wyglądały O NIEBO LEPIEJ - połączenie efektów praktycznych z CGI tam robiło naprawdę dobrą robotę, a tutaj totalne CGI wylewające się z ekranu wyglądało jak side job jakiegoś kiepskiego trzeciorzędnego grafika. To jest to samo co tutaj porównujecie na filmikach. 

• Like 3
  • Upvote 1