AndrzejTrg 2 840 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 3 minuty temu, jankooo napisał(a): 2.Proponowanie grania w piraty jako alternatywa jest rozwiązaniem dla głupców. Przy dzisiejszej fantazji hackerów i popularności różnego szkodliwego oprogramowania ściąganie piratów to proszenie się o kłopoty. Od bardzo dawna nie zagrałem w piracką kopię a czy kod do mojej gry nabyty np. na g2A pochodzi potencjalnie z legalnego lub nie żródła to jest inna para kaloszy. Kolego, jak się jest debilem to nawet ściągając legalne oprogramowanie można trafić na syf i wiedz że piraty są bardziej czystsze niż niektóre legalne oprogramowania tam nie masz ukrytych ptaszków do zainstalowania tony niechcianego badziewia itp. I nie bronię piractwa, ale "porządne" trackery na żaden badziew sobie nie pozwolą, to tak odnośnie syfu w piratach. I nawet teraz mając wyłączonego defendera i nie posiadając antyvira mogę ściągnąć pirata bez jakiejkolwiek obawy.
Pawelek6 267 Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Tak dodam, że w erze pudełek z płytami, nie raz używało się cracka po to aby nie żonglować płytami co chwilę, by gra startowała bez niej. Czyli człowiek kupił sobie legalnie oryginał aby następnie go scrackować. I tak jak wyżej, nie ma co bronić pirata, ale to nie znaczy, że zawiera wirusy, wręcz przeciwnie, często jest mniej badziewia różnego typu, które legalnemu użytkownikowi tylko uprzykrza życie. Bywały w końcu takie sytuacje, że piraci mogli grać, a posiadacze oryginalnych kopii gry nie, bo coś się sypało i trzeba było czekać na patcha. Edytowane 7 godzin temu przez Pawelek6 3
hubio 1 206 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Ja się tylko zastanawiam cały czas skąd te kluczykowanie biorą te klucze? Jestem sam zainteresowany bo chciałbym legalnie wejść w ten bizness. Pomijam oczywiście patologie w stylu kradzionych kart. Szukałem więc znalazłem info, że kupują np. w innych krajach i sprzedają w innych czerpiąc profity z różnic cen no i że kupują bezpośrednio albo pakiety. Ale gdzie niby są te bundle? No i jak bezpośrednio? Są działy sprzedaży np w Activision co sprzedają po 1000 kluczyków poza steam? Dużo jest tych kluczykowni, ale skąd oni mają te klucze to dla mnie zagadka.
jankooo 298 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 4 godziny temu, Pawelek6 napisał(a): ale to nie znaczy, że zawiera wirusy, wręcz przeciwnie, często jest mniej badziewia różnego typu, które legalnemu użytkownikowi tylko uprzykrza życie Np brak zabezpieczenia przeciw piraceniu... Jakbyś tego nie tlumaczył to zwykłe złodziejstwo a w tym świecie tylko w filmach zlodzieje maja honor. Jak tylko znajdą sposób to spróbują oskubać. Zresztą nawet gdyby bylo totalnie odwrotnie to nic to nie zmienia
bleidd 583 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 17 godzin temu, VRman napisał(a): G2A jest z Polski? WTF? Ale szok. No jak dla kogo Współzałożyciel G2A założył ZEN.com, z resztą obie firmy współpracują dość blisko ze sobą (choć teraz już mniej niż kiedyś).
bleidd 583 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 19 godzin temu, Kadajo napisał(a): W miarę się zgadza, dużo uproszczeń i skrótów ale na potrzeby szybkiego materiału na YT można wybaczyć, chociaż 90% filmu to opis tego jak G2A działało kiedyś a nie obecnie.
Rekomendowane odpowiedzi