Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 2.12.2024 o 09:49, Kadajo napisał(a):

Czas panowie rozstać się z PC, nie dosłownie, bo jest jednak potrzebny nie tylko do zabawy, ale ogólnie kończę romans z rozbudowami i upgradami.
Nie ma to dla mnie już najmniejszego sensu, szkoda mi kasy, którą mogę przeznaczyć na inne pasje.
Tak ze trzymajta się ci, co mają "kryzys" może to wasza podświadomość mówi wam, to nie ma dalej sensu nie rób tego na sile.
Pozdrawiam PCMR :)

Widzę, że coraz więcej osób zaczyna rozumieć to co inni zrozumieli już lata temu. Witam w gronie oświeconych :)

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 2.12.2024 o 09:49, Kadajo napisał(a):

Czas panowie rozstać się z PC, nie dosłownie, bo jest jednak potrzebny nie tylko do zabawy, ale ogólnie kończę romans z rozbudowami i upgradami.
Nie ma to dla mnie już najmniejszego sensu, szkoda mi kasy, którą mogę przeznaczyć na inne pasje.
Tak ze trzymajta się ci, co mają "kryzys" może to wasza podświadomość mówi wam, to nie ma dalej sensu nie rób tego na sile.
Pozdrawiam PCMR :)

Eeee tam ja się nie rozstaję, jestem beton #PCMR  :E od 30 lat mam PC, a upgrejdy zawsze da się zrobić w średnim segmencie w dobrej cenie. :faja:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Lypton normalnie jak bym siebie widział.
Często mam tak, że myślę sobie "o dzisiaj mam trochę wolnego czasu wieczorem to w coś zagram".
Siadam w tym wolnym czasie i tak więcej czasu rozkminiam w co zagrać niż gram.
I praktycznie większość gier nie cieszy, nie wciąga, nie podoba się, to już było.
Nie mogę w sobie wzbudzić tej pasji, energii i chęci do eksploracji nowych tytułów, która była lata temu.
Czuję, że stałem się tak cholernie wybredny, że stwierdzam, że szkoda mi czasu na dawanie szansy kolejnej grze aby przekonać się czy warto w nią grać.

To gry są obecnie takie do doopy czy człowiek zdziadział?

Edytowane przez Umpero
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ktoś może orientuje czy można wymusić na GP aby zapisywał zapisane postępy w grze lokalnie?
Zainstalowałem sobie w ramach GP Aliens Dark Descent i chciałem wgrać swoje stare "savy", ale się okazało, że mi ich nie widzi, a nowe zapisy gier nie odkładają się lokalnie.

Opublikowano

IGN dał early access Path of Exile 2 ocenę 8. A gracze generalnie wychwalają.

Dla przypomnienia ta ostatnia podróbka Dragon Age dla ciepłych dostała 9.

Niech te strony w końcu zdechną.

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano

W temacie o Indym poruszałem z jednym użytkownikiem temat recenzji... to jest po prostu śmiech na sali, gdzie jako plus napisali "na sprzęcie z górnej półki chodzi jak złoto" borok rozum. Dlatego jak mnie interesuje tytuł to sobie sam sprawdzę i wtedy wiem na czym stoję.

Opublikowano (edytowane)

https://www.ppe.pl/news/358834/zdobywcy-2-nominacji-na-the-game-awards-z-wielkimi-problemami-zamiast-hitu-sa-masowe-zwolnienia.html

Teraz z masowymi zwolnieniami musi zmierzyć się firma Deck Nine Games, czyli autorzy między innymi Life is Strange: Double Exposure, The Expanse: A Telltale Series, czy też Life is Strange: True Colors. Ich ostatnie dwie produkcje okazały się finansową klapą - The Expanse prawie doprowadziło do drugiego z rzędu upadku Telltale Games, zaś nowe Life is Strange zostało zmasakrowane przez graczy za żerowanie na nostalgii, postaci Max oraz za umieszczanie w swoich grach postaci LGBTQ.

Zastanawiam się, ilu jeszcze ludzi musi stracić pracę w gamedevie i ile jeszcze studiów musi upaść by po tamtej stronie zrozumieli, że wszystko spod znaku LGBDDXXQQ to droga do pośredniaka? 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 3
Opublikowano

Oj dużo. Tutaj problem jest taki że jak świat nie zda sobie sprawy że LPG to są zaburzenia natury psychicznej to nic się nie zmieni. A takie mniejsze studia pewnie należą do jakiegoś molocha, który propagowanie takich treści na nich wymusza, a czemu wymusza? Bo mu się pewnie to opłaca 🙂, a Ci aby się utrzymać na powierzchni przystają na to myśląc że będzie dobrze, a jak się później okazuje to i tak lądują na lodzie. 

Opublikowano

Propaganda sukcesu wychodzi im bokiem. U mnie w firmie tydzień temu odbył się WIELKI EVENT dla społeczności LGBT - 4 artykuły na Sharepoincie, zaproszenia mailowe do zewnętrznych osób z innych współpracujących firm, 2 zewnętrznych speakerów, wypożyczony sprzęt PA i ekran 98'' dla potrzeb prezentacji, obsługa cateringowa itd. i zgadnij co - pojawiło się całe 12 OSÓB

Jak zobaczyłem zdjęcia to po prostu parsknąłem śmiechem. Wywalono sporo pieniędzy i zmarnowano ogromną ilość czasu na zorganizowanie tego wszystkiego, sztucznie nadając temu wydarzeniu "rangę ważności", a okazało się że interesuje to dosłownie kilkanaście osób. I to samo jest z grami, te wszystkie LGBT to nawet nie jest 3% graczy, a srają się z tym tematem, jakby robili to dla co najmniej połowy całej społeczności graczy. 

• Like 2