Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie spodziewałem się ocen wyższych niż 8/10, przy skali tego projektu. To jest zabawka głównie dla fanów, gracze obyci głównie z nowoczesnymi produkcjami, dostaną tym drewnem tak mocno po gębie, że 2h nie trzeba będzie grać, żeby dokonać zwrotu. :E 

5 minut temu, caleb59 napisał(a):

Parodia nie gra. Chyba też wezmę.

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Póki co jedyna taka wada, która mi się rzuca w oczy to że wszystko się zlewa. W oryginalne jednak przeciwnicy i przedmioty do wzięcia to były widoczne z daleka, a teraz bardzo wszystko zlane i czasem idę na pałę i wpadam na jakiegoś zwierza :D

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Kupiłem mapę kolonii. Tu nie ma jakiś znaczników zadania gdzie iść czy coś?

Nie ma. I nie będzie.

Postacie mówią ci gdzie iść albo kogo szukać. 

Teraz, TmK napisał(a):

Na PS5 serio aż taka padaka jeśli chodzi o ilość klatek? 

Ja nie widzę problemu ;) 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Doceniam, że w napisach końcowych na końcu wymienili gotowe rozwiązania z których korzystali, np. system pogodowy:

https://www.fab.com/listings/84fda27a-c79f-49c9-8458-82401fb37cfb

Widziałem go w wielu grach AA na UE, ale oni pierwsi chyba wymienili, że z tego skorzystali :D

Ale tak sobie myślę, że THQ nieźle rozegrało to z recenzjami. Jakby dali kopie do recki z tydzień czy dwa wcześniej to różnie mogło być z ocenami, a tak stwierdzili, ze fajni Gothica sa wstanie wiele wybaczyć i lepiej nie psuć nastrojów reckami. Chyba mieli racje : )

Edytowane przez MroczneWidmo
Opublikowano (edytowane)

20260605212539_1.thumb.jpg.9f85eb7424c2c6e86e57f95e02c3d0cd.jpg

W spoilerze Wrzód i jego gadki, aż za dobrze to sobie przypomniałem co to za TYP... aż mnie korci:hihot:

Spoiler

20260605222557_1.thumb.jpg.111a9d9107cd7c08e61eaa31ca49cb2a.jpg20260605222435_1.thumb.jpg.49c64687dd003dbc070705426110ab4e.jpg20260605223302_1.thumb.jpg.96c60f6a252657f23f79d066a1f786d7.jpg

edit:
Co do dźwięku, to w aparacie słuchowym- robi za słuchawki, jest ok z głośnością, po prostu gra nie wspiera 5.1. W słuchawkach też jest dużo lepszy dźwięk i lepsza atmosfera.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

Drewno jak cholera ale wygląda ładnie. ;)

Gothic 1 Remake   05.06.2026 19_52_46.png

1 godzinę temu, ju-rek napisał(a):

Zrzutekranu(71).thumb.png.91541a4e46cafbbdfe7cbf4970a30aeb.png

Graficznie cieszy oczy 

Godzinę temu, MroczneWidmo napisał(a):

Jako fan Gothica jestem usatysfakcjonowany. Hiszpanie dali radę. Ma swoje wady, ale czuć że zrobili co mogli z tego co mieli i pewnie nie jakiegoś największego budżetu.

Nowych graczy do serii to raczej nie przyciągnie, ale baza fanów oryginałów jest na tyle wielka, ze widzę niezłe liczby kręcą na steam.

Nawet powiedziałbym, że zrobili coś z tym UE5 bo nie wygląda to jak każda gra na tym silniku.

To chyba najważniejsze, kwestie techniczne mogą zawsze jeszcze poprawić

Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

To jest kurna Mesjasz:clap: Jak mi się to podoba. Walka powoli co raz lepsza, czuć że jesteśmy niczym, a z czasem będzie lepiej. 
Póki co jest super. 

I gitara :witojcie:

Opublikowano
Godzinę temu, Tomek_ITH napisał(a):

77.48% pozytywnych ocen, 60k osób grających

Dobry wynik 👍

Godzinę temu, MroczneWidmo napisał(a):

Póki co jedyna taka wada, która mi się rzuca w oczy to że wszystko się zlewa. W oryginalne jednak przeciwnicy i przedmioty do wzięcia to były widoczne z daleka, a teraz bardzo wszystko zlane i czasem idę na pałę i wpadam na jakiegoś zwierza :D

Niby to jest bardziej realistyczne 

Godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Zajebiste "kwiatki" :hahaha:

Godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

Na razie nie ma tragedii 1.5h gry za mna, zero problemów jesli chodzi o kwestie techniczne.. bugów które by utrudniały rozgrywke na razie nie zauwazyłem ;) 

11111.png

Czyli jest O.K jak na premierę