Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, DEFTONES101 napisał(a):

W tej grze działa DLSS i FG? Bo po wstępnych testach mam wrażenie, że nie. 

A co w tym Remaku dobrze działa, może tak będzie szybciej napisać:hahaha:?

2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

piszą że FG i vsync nie działa

Aaa to super :Crash:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Keller napisał(a):

Sugeruję, że nie wiem. Tak jak nie wiem czy potwór spaghetti istnieje. Nie widziałem. Ale w móżdżku PEWNEGO SIEBIE istnieje. Bo on wie. Bez dowodow :lol2: 

Co za absurdalny przykład. Każdy klucz musi pochodzić od wydawcy. Mógł trafić do klienta różnymi drogami, ale tylko wydawca może je wygenerować. Jeśli nie przyjmujesz tego źródła do wiadomości, źródła najbardziej oczywistego i logicznego, ale równocześnie nie dajesz nic w zamian, to proszenie o dowody jest niepoważne.

Edytowane przez Vulc
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Vulc napisał(a):

Jeśli nie przyjmujesz tego źródła do wiadomości, źródła najbardziej oczywistego i logicznego, ale równocześnie nie dajesz nic w zamian, tylko proszenie o dowody jest niepoważne.

:lol2: :lol2: 

Czyli ja mam dowieść czegoś co sami nie umiecie udowodnić :lol2: 

śmieszne przerzucenie ciężaru dowodu :) to robicie.

PS oczywistym jest że masz IQ 30. I nie udowodnisz mi że masz 150 to mam rację. Niestety też nie zrozumiesz bo nie odróżniasz co jest oczywistością udowodnioną, a oceną/hipotezą.

---

Przerzucenie ciężaru dowodu (ang. shifting the burden of proof) to błąd logiczny lub nieprawidłowa technika argumentacyjna polegająca na tym, że osoba stawiająca twierdzenie oczekuje, iż to druga strona udowodni jego fałszywość, zamiast sama przedstawić dowody na jego prawdziwość.

Zasada jest prosta:

Kto twierdzi, ten powinien przedstawić dowody.

Przykład

Osoba A mówi:

„W moim garażu mieszka niewidzialny smok.”

Osoba B pyta:

„Masz jakieś dowody?”

Osoba A odpowiada:

„Udowodnij, że go tam nie ma.”

To właśnie przerzucenie ciężaru dowodu. Brak możliwości obalenia twierdzenia nie stanowi dowodu, że jest ono prawdziwe.

W dyskusjach

Przykłady:

„Udowodnij, że Bóg nie istnieje.”

„Udowodnij, że nie ma kosmitów odwiedzających Ziemię.”

„Udowodnij, że ta teoria spiskowa jest fałszywa.”

Jeżeli ktoś twierdzi, że coś istnieje lub miało miejsce, to na nim spoczywa obowiązek przedstawienia dowodów.

To są oczywistości - bo zbadane przez innych, a nie "ja wiem lepiej bo tak".

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DEFTONES101 napisał(a):

W tej grze działa DLSS i FG? Bo po wstępnych testach mam wrażenie, że nie. 

Działa bardzo dobrze
Samo DLSS 4.5 na jakość nie zapewnia super płynności w 4k i  detalach na "Eksperymentalne", ale wystarczy obniżyć o jedno pole jakość oświetlania i chyba cieni i można grać bez FG

Vsync ZAWSZE ustawiamy w sterowniku, a nie w grze!

Edytowane przez PaVLo
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Keller napisał(a):

:lol2: :lol2: 

PS oczywistym jest że masz IQ 30. I nie udowodnisz mi że masz 150 to mam rację. Niestety też nie zrozumiesz bo nie odróżniasz co jest oczywistością udowodnioną, a oceną/hipotezą.

---

Przerzucenie ciężaru dowodu (ang. shifting the burden of proof) to błąd logiczny lub nieprawidłowa technika argumentacyjna polegająca na tym, że osoba stawiająca twierdzenie oczekuje, iż to druga strona udowodni jego fałszywość, zamiast sama przedstawić dowody na jego prawdziwość.

Zasada jest prosta:

Kto twierdzi, ten powinien przedstawić dowody.

Przykład

Osoba A mówi:

„W moim garażu mieszka niewidzialny smok.”

Osoba B pyta:

„Masz jakieś dowody?”

Osoba A odpowiada:

„Udowodnij, że go tam nie ma.”

To właśnie przerzucenie ciężaru dowodu. Brak możliwości obalenia twierdzenia nie stanowi dowodu, że jest ono prawdziwe.

W dyskusjach

Przykłady:

„Udowodnij, że Bóg nie istnieje.”

„Udowodnij, że nie ma kosmitów odwiedzających Ziemię.”

„Udowodnij, że ta teoria spiskowa jest fałszywa.”

Jeżeli ktoś twierdzi, że coś istnieje lub miało miejsce, to na nim spoczywa obowiązek przedstawienia dowodów.

Mogę zapytać kolegę z plaionu :D pasuje? :D czy jak nie pokaże ktoś na filmie jak generuje kody to też nie będzie dowód?

Edytowane przez MroczneWidmo
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, MroczneWidmo napisał(a):

Mogę zapytać kolegę z plaionu :D pasuje? :D

Panie, możesz nawet prezydenta spytać. Jak tylko dostanę dowody, że tak było, że OFICJALNIE producent/dystrybutor powie, że sprzedaje klucze kluczykowniom (i to wszystkim, a nie tylko wybranym z listy OFICJALNEJ), to zamilknę. A jak nie powie, tylko powie że nie bierzcie, bo na tym tracimy (dałem źródła z takimi wypowiedziami) to sorry. Na razie tylko ja źródła dałem przeciwne, a wy tylko jakieś domysły i anegdoty.

Edytowane przez Keller
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Keller napisał(a):

Tak, dokładnie. Dlatego, że to Twoja wersja tonie w oparach absurdu, jako że jak do tej pory nigdy nikt nie słyszał o generowaniu kodów na lewo. Siłą rzeczy muszą pochodzić więc od wydawcy, to jest ich pierwotne źródło. I żadne, dziecinne obracanie kota ogonem nic w tej kwestii nie zmieni. Aczkolwiek jeśli masz ochotę nadal się kompromitować, droga wolna. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No, no. Wygląda bardzo dobrze. Optymalizacja spox. Gram z ustawieniami experymentalnymi na wszystkim, dlss quality i FG I klatkarzu base 60 a z FG ponad 100fps na 3440x1440p... Całkiem, całkiem nie powiem. Drewna aż tak nie czuć jak w wiesku 3 bez modów :P

Edytowane przez aureumchaos
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Keller napisał(a):

Czyli ja mam dowieść czegoś co sami nie umiecie udowodnić

To ty próbujesz wmówić, że klucze gier biorą się z kosmosu, a my ci mówimy, że wszystkie pochodzą od wydawcy :E One się same nie rozmnażają :E 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Vulc napisał(a):

Tak, dokładnie. Dlatego, że to Twoja wersja tonie w oparach absurdu

Udowodnij, że to absurd a nie że nie umiesz wyjaśnić skąd kluczykownie mają kody.

To tylko ocena. Wg mojej oceny klucze są z 4 liter brane. No i masz w to uwierzyć, bo tak jest "logicznie" wg mnie. Nikt nie powiedział że twoja logika jest lepsza od mojej. Bo nie udowodnisz. Nie masz skali pomiaru. Masz tylko wierzenie w coś.

:lol2: śmieszne jak niektórzy myślą że są logiczni a każdą technikę manipulacji tutaj da się nazwać co robicie. I tak, ciężar dowodu spoczywa na was, a nie na mnie.

Taplajcie się ile chcecie w urojeniach "logicznych" i "oczywistościach". Trochę bawi, że macie tak silną wiarę we własne przekonania (a przekonanie to też nie dowód).

Edytowane przez Keller
Opublikowano
1 minutę temu, Reddzik napisał(a):

Gra wygląda mega ładnie jak dla mnie. Póki co jedynym minusem to ciche dialogi, bardzo ciche jako, że jestem osobą niedosłyszącą to mi to doskwiera, Diego czy bohater byli ledwo słyszalni. 

U mnie udźwiękowienie jest normalne, głosy są głośne i wyraźne. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, lukadd napisał(a):

@Keller A na allegro skąd sprzedawcy mają pudełka z grami z np. PS5. Pewnie chodzą po media marktach, kradną i później sprzedają przez allegro :hihot:

Tak samo pytam skąd burza pochodzi, albo deszcz. Moim zdaniem od posejdona. To jedyne logiczne rozwiązanie. Oczywistość. Fakt. Nie muszę dać dowodu. Ziew. Będę hejtował każdego naiwnego który myśli, że z kluczykowni idzie kasa do producenta. Dasz dowód, zmienię zdanie. Póki co dyskusja łysego o włosach.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, lukadd napisał(a):

No i sam już widzisz jak twoje teorie są głupiutkie :E 

Ty nawet nie wiesz czym jest analogia, ani hipoteza, ani przekonanie. Z czym do ludzi? Widać na forum komputerowe max, by w gierki pograć i żyć spokojnie bez głowy. Nawet nie widzisz, że robisz to co ja zrobiłem z tym posejdonem. Nawet nie widzisz. A to robisz. I nie ma dowodów, jesteś GUPI jak nie rozumiesz!

Dyskusję kończę > czekam na nowe opinie o grze, bo to jest zabawne tylko co najwyżej.

---

Dla tych co myślą.

Różnice są logiczne i dotyczą poziomu pewności oraz roli w procesie poznania.

1) Przekonanie

Przekonanie to subiektywne uznanie czegoś za prawdziwe.

opiera się na odczuciu, doświadczeniu, intuicji, autorytecie lub selektywnych informacjach

nie wymaga metody ani weryfikacji

może być prawdziwe lub fałszywe, niezależnie od tego, jak silne jest

Status: psychologiczny (co ktoś uważa)
Przykład: „Uważam, że suplement X działa, bo mi pomógł.”

2) Hipoteza

Hipoteza to testowalne założenie, które można sprawdzić.

jest sformułowana tak, by dało się ją obalić lub potwierdzić

stanowi punkt wyjścia do badań

nie jest jeszcze uznana za prawdę

Status: naukowy, roboczy
Przykład: „Suplement X zmniejsza objawy Y u 60% osób z Z.”

3) Dowód

Dowód to zestaw danych lub rozumowanie, które silnie uzasadnia prawdziwość twierdzenia.

ma na celu potwierdzenie lub obalenie hipotezy

Status: epistemiczny (uzasadnienie prawdy)
Przykład: randomizowane badania kliniczne pokazujące statystycznie istotny efekt

Kluczowe różnice (skrót)

Przekonanie: „wierzę, że coś jest prawdziwe”

Hipoteza: „zakładam, że coś może być prawdziwe i sprawdzam to”

Dowód: „mam dane, które to wspierają”

Relacja między nimi

Najczęściej proces wygląda tak:

Przekonanie → coś „wydaje się prawdziwe”

Hipoteza → przekonanie przekształcone w testowalne twierdzenie

Dowód → wyniki testów potwierdzające lub obalające hipotezę

Edytowane przez Keller
  • Haha 2
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Reddzik napisał(a):

To skąd ja miewałem klucze w postaci skanu z pudełka, to było perfidne zdjęcie z pudełka, miałem kilka gier w ten sposób na cdkeys a teraz zwane loaded. 

Kiedyś na niektórych serwisach oferowali możliwość kupna pudełka, ale nikt praktycznie tego nie kupował, bo wysyłka z np. USA, albo innego kontynentu gdzie sklep ma siedzibę :E

Koszt wysyłki takiego fizycznego opakowania z grą i obsługą to koszt zwykle kilkunastu+ dolarów czyli grube kilkadziesiąt zeta  :E Więc dużo prościej po prostu wysłać fotkę kodu z opakowania e-mailem :E Bo i szybciej, bo koszt wysyłki zerowy i znacznie niższy obsługi.

Edytowane przez lukadd