Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

Holandia bierze przykład Trumpa. Chce wysłać migrantów do Ugandy

Holenderski rząd przygotowuje się do deportacji dziesiątek osób, którym odmówiono azylu. Mają oni trafić do Ugandy

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/holandia-bierze-przyklad-z-trumpa-chce-wyslac-migrantow-do-ugandy/srlbqe0

doskonaly przyklad dzialan pozorowanych ktore maja na chwile dluzej uspokoic ludzi zeby mozna bylo robic dalej to samo

rewolucyjne przepisy z furtka tak wielka ze nawet murzyn iq 20+ sobie poradzi XD

Cytat

Van Weel zaznaczył, że osoby LGBT+ nie będą wysyłane do Ugandy ze względu na jej dyskryminujące przepisy, które przewidują karę dożywocia, a nawet śmierci za homoseksualizm. — Uważam, że mamy odpowiedzialność wobec osób, które tam wysyłamy — powiedział.

XDDDDDDDDDDDD

co ciekawe, nawet panstwa afrykanskie maja pewne wymagania w przeciwienstwie do europejskich:

Cytat

Ministerstwo spraw zagranicznych Ugandy oświadczyło wówczas, że preferuje przyjmowanie osób z krajów afrykańskich i nie zaakceptuje osób z wyrokami karnymi ani nieletnich bez opieki.

XDDDDDDDDDD

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, kubikolos napisał(a):

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/holandia-bierze-przyklad-z-trumpa-chce-wyslac-migrantow-do-ugandy/srlbqe0

doskonaly przyklad dzialan pozorowanych ktore maja na chwile dluzej uspokoic ludzi zeby mozna bylo robic dalej to samo

rewolucyjne przepisy z furtka tak wielka ze nawet murzyn iq 20+ sobie poradzi XD

XDDDDDDDDDDDD

co ciekawe, nawet panstwa afrykanskie maja pewne wymagania w przeciwienstwie do europejskich:

XDDDDDDDDDD

Oni tam mają większą odklejkę niż to.

image.png.a192eb3ebada1a8cfebaa718e9b94669.png

Edytowane przez Fatality
  • Haha 1
Opublikowano

Dublin. W nocy 19/20 paźdz. koło ośrodka dla azylantów została zgwałcona 10-letnia Irlandka, która uciekła z domu dziecka. Podejrzanym jest imigrant z Afryki. W Irlandii od 6 lat, jego wniosek o azyl został odrzucony, a od 2025 ma decyzje o deportacji; niewykonaną.

Lewica:
nouns-nounsdao.gif

• Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

Dublin. W nocy 19/20 paźdz. koło ośrodka dla azylantów została zgwałcona 10-letnia Irlandka, która uciekła z domu dziecka. Podejrzanym jest imigrant z Afryki. W Irlandii od 6 lat, jego wniosek o azyl został odrzucony, a od 2025 ma decyzje o deportacji; niewykonaną.

na szczescie blyskawicznie otoczono smiecia nalezyta opieka

Cytat

RTE podaje, że 26-latkowi udzielono bezpłatnej pomocy prawnej i zapewniono tłumacza języka arabskiego.

4 godziny temu, oldfashioned napisał(a):

XD

po Polsku dla tych co nie rozumia:

Cytat

We wrześniu 2024, 16-letnia Meya Åberg została zgwałcona przez uchodźcę z Erytrei. Gwałciciel trafił do więzienia na trzy lata ale sąd w kuriozalnym orzeczeniu stwierdził również, że deportacja uchodźcy nie jest konieczna ponieważ gwałt nie trwał wystarczająco długo.

o to walczymy w UE XDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Spotkali się na piwie ministrowie obrony narodowej Polski, Niemiec, Francji i Anglii.

Anglik mówi: my zamontowaliśmy w Londynie 10 tysięcy kamer, nic nam nie umknie.

Francuz: u nas 20 tysięcy policjantów na ulicach, nie ma chuja, nie dojdzie do żadnego zamachu.

Niemiec: u nas uruchomiliśmy Bundeswehrę, drony, najnowszy sprzęt NATO, żaden terrorysta nie dokona zamachu!

Wszyscy patrzą na Polaka, a ten dopija piwo i ze zdziwionym głosem:

terroryści? jacy kurwa terroryści??

• Like 3
Opublikowano

https://www.theguardian.com/uk-news/2025/oct/28/man-arrested-after-dog-walker-dies-west-london-stabbings-

"The attack is not being treated as terrorism, and detectives are working to establish any relationship between the suspect and the three victims, police said"

Ja wiem jaki był między nimi związek, żaden. Napastnik to młody afgańczyk. 

Ani to nie był atak terrorystyczny, teraz to wielokrotne usiłowanie zabójstwa w pociągu też nie było zamachem terrorystycznym. Oby tak dalej Brytyjczycy ;)

• Upvote 1
Opublikowano
24 minuty temu, hwdp43 napisał(a):

https://www.theguardian.com/uk-news/2025/nov/02/cambridgeshire-train-attack-what-we-know-so-far

"Police said they were a 32-year-old black British national and a 35-year-old British national of Caribbean descent. Both were born in the UK."

Ciekawe jakiego są wyznania i czy się po prostu nie zradykalizowali. 

Opublikowano (edytowane)

No to wszystko jasne. Winny ataków jest opresyjny i rasistowski system, przez który tych dwóch czuło się wykluczonych. Przez ten wstrętny rasistowski systemowo (oraz patriarchalny!) kraj zrodziła się u tych biednych ludzi frustracja.

Należy zaostrzyć ściganie ludzi postujących memy które mogą wywoływać dyskomfort psychiczny u osób uciśnionych. 

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, Klakier1984 napisał(a):

Już podano że to obywatel WB :rudolf:

1 godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ciekawe jakiego są wyznania i czy się po prostu nie zradykalizowali. 

Odkąd bez pudła  można zgadnąć wyznanie i kolor skóry nie ma to większego znaczenia czy się zradykalizowali czy nie. Dlaczego co najmniej raz w miesiącu nie słyszę o ataku nożem na szyję jakiegoś zradykalizowanego białego chrześcijanina, albo chociaż buddysty albo ateisty?

Opublikowano

Dokładnie tak. Nie ma to już absolutnie żadnego znaczenia jeśli 1 na 20 newsów tego typu nie dotyczył albo czarnoskórych albo wyznawców religii pokoju. Przecież wiadomo, że nawet jak raz jest wyjątek, to następne 10x nie będzie.

Tylko lewicowe media gdzie mogą wtedy trąbią 1000x głośniej o sprawie. Najczęściej robiąc jeszcze jakieś śmieszne pogadanki o "przemocy skrajnej prawicy" przy okazji. :E

Ale o przemocy innego typu to ćśśśśś... to mowa nienawiści. Tego nie wolno!

Opublikowano (edytowane)

Problem w tym, że ludzie nie mają pojęcia. Myślą, że takie opinie to teorie spiskowe. Ja próbowałem kilkanaście lat temu tłumaczyć. Gadając ze starszymi osobami w rodzinie zrozumiałem, że wielu osobom po prostu nie mieści się w głowie, żeby w XXIw. istniał jakikolwiek religijny ekstremizm czy chęć przejmowania krajów.

A teraz dla niektórych państw, jak UK jest już za późno. A mimo to nadal, tam spora część ludzi nie rozumie, albo boi się powiedzieć, że rozumie, bo za taką myślozbrodnię są gwarantowane kłopoty.

Edytowane przez VRman