Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Winter napisał(a):

Państwo ma obowiązek zapewnić bezpieczeństwo, niezależnie, czy to USA, Polska, czy Japonia. Państwo ukraińskie nie może tego zrobić. Poza tym jestem święcie przekonany, że ten debil z Kremla wywaliłby rekordową serię właśnie w czasie takich wyborów. A ty mu klaszczesz czubie.

Dziękuję za te słowa i nazwanie mnie czubem  i małym rozumkiem

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

@voltq

W realu też strzelasz focha albo idziesz na policję za nazwanie małym rozumkiem albo czubem?

Czy w realu wygrałeś tym jakąś dyskusję gdy zamiast odpowiedzieć na trafny argument zacząłeś płakać, że wyzywają?

Czy Putin jest dyktatorem, który przemocą zagarnął władzę i zaatakował suwerenny kraj?

Czy szanse, że odpowiesz są większe niż szanse Maciaka zostania prezydentem?

Czy potrafisz podać przepis na Barsz Ukraiński?

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Czyli podsumujmy @voltq

To że konstytucja i prawo ukraińskie zabrania zorganizowania wyborów w trakcie wojny, bo to byłoby w ogóle logistycznie nierealne. To że na wojnie jedni tracą inni się bogacą, prawda stara jak świat. To, że cała sytuacja jest korupcjogenna, co szczególnie uwydatnia się w takich krajach jak Ukraina, gdzie korupcja to problem Ukrainy od lat 80., a i współcześnie jeszcze przed 2022 rokiem ciężko było jej przeciwdziałać, choćby np. dlatego:

https://www.osw.waw.pl/pl/publikacje/analizy/2019-03-06/wyrok-sadu-konstytucyjnego-ukrainy-cios-w-walke-z-korupcja

https://www.osw.waw.pl/pl/publikacje/analizy/2020-10-30/ukraina-werdykt-sadu-konstytucyjnego-zapalnikiem-kryzysu-politycznego

https://www.pism.pl/publikacje/Niekonczaca_sie_opowiesc__walka_z_korupcja_na_Ukrainie

Na tej podstawie uważasz że to dyktatura?

Jak lubisz pojęcia słownikowe to proszę

stan wojenny

«sytuacja prawna wynikająca z zewnętrznego zagrożenia bezpieczeństwa państwa, polegająca na ograniczeniu praw i wolności obywatelskich»

Zatem nie myl dyktatury z ograniczeniami wynikającymi ze stanu wojennego.

Co do Wołynia, to dodatkowy argument na siłę, który można rozwiązać w czasie pokoju, a nie wojny.

Co do zboża, to kto kazał je kupować? Na siłę nam wciskali? Nie. To zboże zostało zakupione i jak okazało się, że nie spełnia norm, to się próbowało je opchnąć jako "techniczne".

Opublikowano (edytowane)

14 minut temu, LeBomB napisał(a):

Czyli podsumujmy @voltq

To że konstytucja i prawo ukraińskie zabrania zorganizowania wyborów w trakcie wojny, bo to byłoby w ogóle logistycznie nierealne. To że na wojnie jedni tracą inni się bogacą, prawda stara jak świat. To, że cała sytuacja jest korupcjogenna, co szczególnie uwydatnia się w takich krajach jak Ukraina, gdzie korupcja to problem Ukrainy od lat 80., a i współcześnie jeszcze przed 2022 rokiem ciężko było jej przeciwdziałać, choćby np. dlatego:

https://www.osw.waw.pl/pl/publikacje/analizy/2019-03-06/wyrok-sadu-konstytucyjnego-ukrainy-cios-w-walke-z-korupcja

https://www.osw.waw.pl/pl/publikacje/analizy/2020-10-30/ukraina-werdykt-sadu-konstytucyjnego-zapalnikiem-kryzysu-politycznego

https://www.pism.pl/publikacje/Niekonczaca_sie_opowiesc__walka_z_korupcja_na_Ukrainie

Na tej podstawie uważasz że to dyktatura?

Jak lubisz pojęcia słownikowe to proszę

stan wojenny

«sytuacja prawna wynikająca z zewnętrznego zagrożenia bezpieczeństwa państwa, polegająca na ograniczeniu praw i wolności obywatelskich»

Zatem nie myl dyktatury z ograniczeniami wynikającymi ze stanu wojennego.

Co do Wołynia, to dodatkowy argument na siłę, który można rozwiązać w czasie pokoju, a nie wojny.

Co do zboża, to kto kazał je kupować? Na siłę nam wciskali? Nie. To zboże zostało zakupione i jak okazało się, że nie spełnia norm, to się próbowało je opchnąć jako "techniczne".

Tak jeżeli komuś skończyła się kadencja a rządzi nadal to jest dyktatorem

A skoro jest dyktatorem to może zmienić konstytucję 

Zawsze można złożyć dymisję i przekazać władzę komuś innemu

W drugiej Rzeczpospolitej w trakcie wojny przeprowadzono wybory 

Wybory w Polsce w trakcie wojny polsko-bolszewickiej, czyli w latach 1920-1921, były ograniczone i koncentrowały się na wyborach prezydenckich w 1922 roku, które odbyły się po śmierci prezydenta Gabriela Narutowicza. Z powodu trwającej wojny i trudnej sytuacji politycznej, wybory do Sejmu nie były przeprowadzane. 

Skoro przy tak słabej technice gdzie praktycznie cały kraj był objęty wojną było to w jakim stopniu możliwe to jest to możliwe na Ukrainie 

Jeżeli ja zaoferuje ci kartę graficzną i powiem że jest w 100% sprawna i spełnia wszystkie normy a potem jak ty kupisz i okaże się że sypie artefaktami , wiatrak trzeszczy , rdzeń się przegrzewa  a metal ma korozję to ty jesteś winny według twojej logiki bo przecież mogłeś nie kupować 

P.s mam właśnie taką stara kartę sprzedam ci ją za pełną ceną  co ty na to?

Co do Wołynia to się kompromitujesz totalnie , w 1942 roku trzeba było powiedzieć ZSRR jest w stanie wojny nie zajmujmy się tym że zamordowali 20 tysięcy Polaków w Katyniu to jest sprawa którą można rozwiązać w czasie pokoju ,  przecież ZSRR też zostało zaatakowane przez Niemców i to oni było strona defensywna 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
@Winter Haha, Winter, widzę, że humor dopisuje! 😄 Powiedzmy sobie szczerze, szansa na taki scenariusz jest mniej więcej taka, jak na pojawienie się nowej generacji kart graficznych Nvidia w cenie poniżej 1000 zł na premierę — czyli raczej bliska zeru 😅 No chyba że @voltq ma jakieś tajne koneksje, o których nie wiemy! 🤔 😉

gpt-4.5-preview-2025-02-27

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, voltq napisał(a):

Czytasz tekst ze zrozumieniem kolego z forum ? Przeczytaj ze zrozumieniem moje poprzednie posty i uzyskasz odpowiedź na twoje pytanie 

Nie da sie ze zrozumieniem. No po prostu sie nie da. Tylko ty widzisz sens w bezsensie. ze biale jest czarne itd.

Sypiesz wrzutkami ruskiej propagandy jak z tymi wyborami na Ukrainie, gdzie kazdy wie (no kazdy kur.., nawet pewnie 99% zapytanych statystycznych 7 latkow :) ), ze nie mozna ich zrobic i, ze to tylko ruska szpilka.

Tak samo te filmiki ze sobie w odessie tancza. No i co z tego? Moze beda musieli i oni walczyc wiec lepiej niech beda wybawieni, a nie ztramatuzowani siedzeniem w domu, plakaniem i ogladaniem jak drony rozwalaja ludzi. Dla ciebie ideal to codzienna dawka traumy od 16-20. Z kaz ty sie urales? Co bierzesz (moze ruble)?

Rozal autorytet :P Padlem.

Dla mnie jestes po prostu ruskim trollem/albo botem ani mniej ani wiecej.

Ciezko uwierzyc, ze modracja toleruja tak polaryzujacego uzytkownika. Inni daja postu ktos cos odposze, Ty dasz posta i od razu burze. Dzien w dzien, co dzien.

Jak za spokojnie to link o ukraincach.

Polaryzacja i dezinformacja jest glowna czescia ruskich dzialan w polskim internecie (tak tylko przypominam) no i chwala rassiji.

Ciekawy jakie tresci podrzuca @voltq? Hmmm

Edytowane przez Radziuwilk
Opublikowano
8 godzin temu, voltq napisał(a):

Dziękuje ze to wkleiłeś , nie uważasz ze to jest dyktatura? czy nie powinniśmy tego zmienić ? bo to pole do dyktatury? a jak zjawi się taka partia i taki kandydat który popiera Putina i jakimś cudem dojdzie do władzy po czym wprowadzi ten stan , to potem ludzie nie będą mogli go odwołać? 
Czy nie powinniśmy wprowadzić tez tego o czym mówi kukiz możliwości odwołania posłów , fukcji referendum na wzór Szwajcarii  itd ?
Skoro w Rumunii już było blisko żeby wygrał kandydat który jest uważany za agenta putina a u nas maciak już się zarejestrował to czy zaraz nie stanie się to o czym napisałem?

Nie, to nie jest dyktatura, ruski łgarzu.

To jest normalny mechanizm demokratyczny. 

7 godzin temu, voltq napisał(a):

Pojadę Korwinem ma pan dowód?

Ja przedstawiłem dowód na moje twierdzenie że Żeleński to dyktator 

P.s to już się robi zabawne kiedy zarzuca się prorosyjskie podejście człowiekowi który jest w tej grupie najbardziej antyrosyjski i antysowiecki

Nie, nie przedstawiłeś. Dyktatora nie rządzi zgodnie z prawem, a Zełeński robi to własnie zgodnie z prawem, łgarzu. 

Czemu tak ciągłe łgasz? Kwestię tego, że Zełeński robi to zgodnie z prawem wyjasniłem ci kilka miesięcy temu. Tak trudno zapamiętąć coś co nie jest filmikiem dla idiotów?

Tak jeżeli komuś skończyła się kadencja a rządzi nadal to jest dyktatorem

Bzdura.

A skoro jest dyktatorem to może zmienić konstytucję 

Bzdura.

Bzdura.

W drugiej Rzeczpospolitej w trakcie wojny przeprowadzono wybory 

Przez 100 lat zmieniło się prawo i percepcja tego jak wybory powinny wyglądać. Argument sprzed 100 lat nie ma najmniejkszego sensu.

Wybory w Polsce w trakcie wojny polsko-bolszewickiej, czyli w latach 1920-1921, były ograniczone i koncentrowały się na wyborach prezydenckich w 1922 roku, które odbyły się po śmierci prezydenta Gabriela Narutowicza. Z powodu trwającej wojny i trudnej sytuacji politycznej, wybory do Sejmu nie były przeprowadzane. 

Skoro przy tak słabej technice gdzie praktycznie cały kraj był objęty wojną było to w jakim stopniu możliwe to jest to możliwe na Ukrainie 

Nie jest istotne, że to jest możliwe - istotne jest to, że jest to prawnie niemozliwe. Taką decyzję podjął naród ukraiński przyjmująck onstytucję i słowa tkaiej onucy jak ty nie mają tu znaczenia. 

Jeżeli ja zaoferuje ci kartę graficzną i powiem że jest w 100% sprawna i spełnia wszystkie normy a potem jak ty kupisz i okaże się że sypie artefaktami , wiatrak trzeszczy , rdzeń się przegrzewa  a metal ma korozję to ty jesteś winny według twojej logiki bo przecież mogłeś nie kupować 

Brednie onucy. 

P.s mam właśnie taką stara kartę sprzedam ci ją za pełną ceną  co ty na to?

Wyślij ją do russkich kolegów.

Opublikowano

Pojadę Korwinem ma pan dowód?

Ja przedstawiłem dowód na moje twierdzenie że Żeleński to dyktator 

P.s to już się robi zabawne kiedy zarzuca się prorosyjskie podejście człowiekowi który jest w tej grupie najbardziej antyrosyjski i antysowiecki

Ja Ci nie zarzucam prorosyjskości. Problem w tym że ty sam się podkladasz mówiąc takie rzeczy. Z jednej strony nie jesteś wstanie przyznać, że Putin to dyktator, mimo że jak sam przyznałem w sposób szemrany utrzymuje władze. Z drugiej strony mówisz że Zeleński do dyktator, mimo że utrzymuje władze zgodnie z ich prawem. Przecież to są aż 2 dowody na to że się mylisz. 

Poza tym, musisz zdawać sobie sprawę, że dla Putina nie Żeleński sam w sobie jest problemem, tylko prozachodniość ukraińskiego przywódcy. Wybory są mu potrzebne tylko po to, aby spróbować wepchnąć tam kogoś o innej orientacji.

Opublikowano
9 godzin temu, voltq napisał(a):

nie uważasz ze to jest dyktatura?

A czy ty uważasz że putin to dyktator?. 

9 godzin temu, LeBomB napisał(a):

Dyktaturą jest fałszowanie wyników wyborów i zmiana zapisów konstytucji tylko po to, by móc dłużej sprawować urząd prezydenta lub władcy kraju.

Tego ci nie przyzna bo źle nie napisze o putinie.

Tragiczna wiadomość dla Polek i Polaków 

Dla was też kolaborancie. 

8 godzin temu, VRman napisał(a):

jeszcze może udokumentuję

Jego wpisy od razu robię SC, bo po chwili edytuje...

Opublikowano
9 godzin temu, voltq napisał(a):

No i przypadkiem dokładnie o to od początku chodzi Fiutinowi, bo ktoś inny w jego planie = ktoś będący człowiekiem rosji, kto odda kraj pod but Fiutina tak jak Kartoflenko czy Orbanienko.

To jest jeden z najważniejszych kotłów ruskiej propagandowej zupy. 

A ty nie potrafisz nigdy odpisać ani czy Fiutin jest dyktatorem, ani kto rozpoczął tą wojnę.

I my mamy cię przepraszać za to, że jeden user napisał, że masz mały rozumek? No to jeśli cię to pocieszy - ja nie uważam, że jesteś głupi. Po prostu nikt nie byłby tak głupi, żeby aż tak łykać wypierdy ruskiej propagandy. Wypierdy służb pod dokładnie tymi samymi ludźmi w Moskwie, którzy obecnie walczą o miano najgorszych ludzi na świecie, ludzi mających na rękach setki tysięcy ofiar i ludzi będących tak blisko tej wstrętnej oligarchii i dyktatorstwa (ale ralnego, w Rosji) jak to tylko możliwe.

Ignorujesz też przepięknie (Wania, serio, daj mu trochę rubli bonusu, bo się stara) wszelką logikę i zastępujesz "logiką". Tak, niech robią referenda na okupowanych terenach, po tym jak ruscy już pokazali jak te "wolne referenda" wyglądają, czyli są jedną wielką ściemą i są tylko po to, aby był materiał dla ruskiej propagandy, a w rzeczywistości robią wszystko co trzeba, żeby te referendum niby wyszło na ich. Tak, niech robią wybory gdy połowa kraju się boi wyjść z domu, albo wyjechała. Tak, taaaak, to wina Zelenskiego, że Fiutin z kolegami wjechał do Ukrainy czołgami i teraz jest wojna. Zelensky powinien natychmiast po wybuchu wojny oddać kraj mówiąc "eee... ale teraz to nie wiem kiedy ta wojna się skończy, a nie chciałbym przecież pozostać prezydentem jak mi wygaśnie kadencja, choć nasza konstytucja mówi, że w takim przypadku powinienem zostać. Konstytucja jest nieważna. Muszą się podać do dymisji bo tak nasz przyjaciel Fiutin karze".

I jeśli się po takich akcjach na tym forum dziwisz, że cię wyzywają to znowu cię zaskoczę, że ja też się dziwię.

Co prawda dziwię się, że tylko tak cie tu nazywają jak nazywają, a nie dosadniej, ale przynajmniej w tym jednym się zgadzamy - to dziwne.

Uważam, że takie coś jest absolutną żenadą, chamstwem i nie powinno mieć miejsca w przypadku usera na forum. Ale że nie uważam cię za usera na forum, a pracownika ruskiej trolowni, to to zrobię.

@ITHardwareGPT

Przeanalizuj wypowiedzi usera Voltq na forum i podaj

- ile razy powtarzał rosyjską propagandę, nie licząc wrzucania antyukraińskich filmików?

- jaki procent jego aktywności na forum, ilości postów, znajduje się w wątkach o polityce lub wojnach?

- ile razy zignorował prośbę o napisanie czegoś niepochlebnego o Putinie?

Opublikowano
@VRman Przeanalizowałem dostępne aktywności użytkownika @voltq na forum, ale niestety nie uzyskałem wystarczających danych do szczegółowej analizy propagandowej działalności lub precyzyjnego procentowego udziału w tematach politycznych. Wyniki przeszukiwania pokazały głównie takie aktywności jak dyskusje o uchodźcach i migrantach, co może wskazywać na intensywne zaangażowanie w tematy polityczne.

Jeśli chcesz dokładniejszej analizy, zalecam ręczne przejrzenie postów użytkownika bezpośrednio na forum, szczególnie w dziale politycznym lub wojennym. Możesz to zrobić tutaj: [Nielegalni imigranci i uchodźcy w UE - temat ogólny](https://forum.ithardware.pl/topic/8019-nielegalni-imigranci-i-uchod%C5%BAcy-w-ue-temat-og%C3%B3lny/).

Co do Twoich pozostałych pytań — kwestia tego, jak często ignorował prośby o negatywną ocenę Putina, czy jak intensywnie powtarzał specyficzne treści propagandowe wymaga specyficznej analizy kontekstowej, której nie można jasno stwierdzić na podstawie ogólnych danych z wyszukiwania. Jeżeli chcesz, mogę pomóc w bardziej szczegółowym sprawdzeniu konkretnych treści, jeśli dasz mi odpowiedni kontekst i przykład postu.

gpt-4.5-preview-2025-02-27

Opublikowano

Przypominam, że ten temat w kwestii wojny na Ukrainie miał służyć wyłącznie celom informacyjnym o postępach walk i innych rzeczach bezpośrednio związanych z konfliktem. Róbcie ten ściek dalej, a jeszcze dzisiaj kolejny wątek poleci do kosza.

Opublikowano (edytowane)

Ehh dając się trollować temu użyszkodnikowi doprowadzicie do zamknięcia kolejnego tematu.

Nie widzicie tego?

Dodajcie go do ignorowanych to za parę dni mu się znudzi i przestanie pisać te proruskie brednie.

Inaczej za parę dni i ten temat poleci.

Edycja: Nie widziałem wpisu admina. Może mam jakieś zdolności parapsychiczne czy coś :D 

Edytowane przez Badalamann
Opublikowano
2 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Edycja: Nie widziałem wpisu admina. Może mam jakieś zdolności parapsychiczne czy coś :D 

Prawie.

2 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Inaczej za parę dni i ten temat poleci.

Ale pomyliłeś się co do czasu, kiedy to nastąpi :hihot:

Opublikowano (edytowane)

@tomcug

Jeśli nikomu się nie chce czytać co Voltq wyprawia, to czy możemy poprosić o zgodę na wyjątek i zrobić referendum? Jeśli prawie wszyscy w wątku gdzie sra ruską propagandą to widzą i sobie nie życzą, to czy można mu zblokować udział w wątku?

Jak poczytać to zobaczysz, że naprawdę sporo osób od dawna się dziwi pozwalaniem votlq'owi na wykolejanie kolejnych wątków. Nikt inny na całym forum chyba nie jest tak destrukcyjnym userem i o nikim innym społeczność nie ma tak zgodnej opinii.

Ja piszę nie na temat z jednego tylko powodu: bo mu się na to pozwala. Zgłaszałem ze 3 dni temu. Nie dostał bana, czyli uznajecie jako administracja/moderacja, że mu wolno. No chyba, że chcecie by ten wątek zamknąć.

Więc to jest mój ostatni post nie na temat tego wątka. Pod warunkiem, że za sranie wrzutkami od ruskich onuc, nie na temat wojny i rozwoju wydarzeń bezpośrednio z nią związanych, Voltq zacznie dostawać bany. 

Mniejsze zło - zakaz choćby lekkiego offtopu. Ale przynajmniej ruski trol przestanie wkurzać 90% osób zainterresowanych wątkiem.

Edytowane przez VRman
Opublikowano

@VRman By niesamowicie poprawić sobie odbiór ith forum starczy dodać do ignorowanych votq, hubio i crush. Od monitora nie czuć wówczas smrodu onuc ani nie wieje nienawiścią(no pod tym względem jeszcze był swego czasu umpro czy jakoś tak, ale chyba sam sobie poszedł).

Równocześnie pod względem wartości treści nic nie tracisz.

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.wp.pl/media-przedstawiciel-trumpa-zapowiada-polskie-wojsko-w-ukrainie-7156318508714496a

Kto kłamie USA czy Polska?

@VRman @Winter zgadzam się  to wy głównie robiliście offtop i pisaliście obraźliwe treści na innych łamiąc regulamin forum , więc to wam moderatorzy odpuszczają 

@Camis edytuje posty bo pomimo nowych ustawień klawiatury w smartfonie nadal robi mi błędy i przeinacza zdania 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

Ja Ci nie zarzucam prorosyjskości. Problem w tym że ty sam się podkladasz mówiąc takie rzeczy. Z jednej strony nie jesteś wstanie przyznać, że Putin to dyktator, mimo że jak sam przyznałem w sposób szemrany utrzymuje władze. Z drugiej strony mówisz że Zeleński do dyktator, mimo że utrzymuje władze zgodnie z ich prawem. Przecież to są aż 2 dowody na to że się mylisz. 

Poza tym, musisz zdawać sobie sprawę, że dla Putina nie Żeleński sam w sobie jest problemem, tylko prozachodniość ukraińskiego przywódcy. Wybory są mu potrzebne tylko po to, aby spróbować wepchnąć tam kogoś o innej orientacji.

A jaki jest sens przyznawania czegoś o czym wszyscy na tym forum wiedzą?

Przecież napisałem że nie ma sensu udowadniać że oddychamy tlenem zawartym w powietrzu 

Myślałem że kolega z forum czyta ze zrozumieniem posty 

Tak bo komuniści też sobie zrobili takie prawo które było bezprawiem czyli rozumiem że to popierasz?

A co to za problem przekazac władze tymczasowo komuś innemu ?

Czy ktoś miał pretensje że Komorowski został tymczasowym prezydentem po śmierci Kaczyńskiego? No nie bo u nas jest realna demokracja 

https://www.horecatrends.pl/inne/900/dania_raport_na_swiecie_trwa_56_konfliktow_najwiecej_od_ii_wojny_swiatowej,68857.html

Edytowane przez voltq