Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Trump może i obiecał koniec wojen i brak angażowania się USA w kolejne, ale nigdy nie mówił nic kiedy zacznie ten proces!

To albo słabo słuchałeś ,albo z pamięcią   już nie tal,  jak to było .... zakończę wojnę na UA  po jednej rozmowie z Putinem , następnie było krzyczane   "Wojna na UA skonczy się w ciągu 100 dni "  , Było też coś o tym ze za urzędowania Trumpa USA  nie  przystąpi ,nie zacznie żadnej wojny ! .

Zwykłe pitolenie dwulicowca  i obłudnika ...czy można być tym rozczarowanym NIE ,chyba ze jest się fanatycznym zwolennikiem Trumpa  to tak .

USA aniołkiem pokoju  .. po przez  użycie siły ,bomby i lotnictwo  . 

A ta śpiewka o bombach atomowych iranu  była już  przerabiana w IRAKU  tam też miała być broń masowego rażenia ,biologiczna i atomowa . Jak się okazało było wielki ujj  .

Nawet jak by Irak miał  wyprodukowaną broń atomowa to nie ma żadnej zdolności na  jej przeniesienie /wystrzelenie .

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi  o kasę ,ropę ,gaz ziemny  i inne dobra . A żydki  to jeszcze mają  chęć na  ich ziemie aby się tam  swoje kolejne kibuce stawiać

Edytowane przez raiders
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, lokiju napisał(a):

Czyli teraz to lecą te dobre bomby? A jak Putin zaatakuje to tymi złymi? 

Każdy Ukrainiec miał w domu obiekt robiący bombki atomowe? Wojsko wkroczyło do Iranu i gwałci, morduje, kradnie i robi wszystko co kryminaliści wyciągnięci z więzień chcą?

Prezydent Ukrainy zgadzał się z jakąś religijną doktryną mówiącą o anihilacji wszystkich Rosjan i najlepiej też wszystkich, co nie wierzą w jego wymyślonego przyjaciela w chmurkach?

Co trzeba mieć w głowie, żeby robić takie porównanie :boink:

A co do Fiutina, to z ciekawości zajrzałem na kanał Tima Poola i się nie zawiodłem. Fikołki piękne. Trump zły, ale dobry. Może teraz to niedobrze, ale ogólnie to jest super i najlepszy w historii i bieeeedni Irańscy cywile.

Ale bulwa o Ukraińskich cywilach to jakoś się z taką troską nie wypowiadał. 

Edytowane przez VRman
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Wiesz co? Nie wiem. Rosja i USA ciągle prowadzą jakieś wojny "w imię pokoju". Czy i Chinach można powiedzieć to samo?

Na Chiny napinamy się głównie ze względu na ustrój, ale mało kto wie jak się tam żyje naprawdę. Z filmów dostępnych w internecie ten kraj nie ma vibeu reżimu totalitarnego.

Jak ty coś napiszesz to ręce same opadają. 

Poczytaj o systemie zaufania społecznego i o inwigilacji: https://www.sprawynauki.edu.pl/archiwum/dzialy-wyd-elektron/304-nauka-i-gospodarka-el/4771-chinski-system-zaufania-spolecznego

https://businessinsider.com.pl/lifestyle/podroze/system-oceny-obywateli-w-chinach-efekty-dzialania/7yl1phz

https://noizz.pl/spoleczenstwo/za-zle-zachowanie-trafiaja-na-ekran-wstydu-to-moze-spotkac-kazdego/mtfwb9g

https://www.google.com/amp/s/www.rmf24.pl/fakty/swiat/newsamp-chiny-zainstaluja-na-wegrzech-kamery-z-systemem-rozpoznawani,nId,7529478

Co więcej, dopiero w tym roku zakazali zakładania kamer z rozpoznawaniem twarzy w łazienkach. Jeśli chodzi o inwigilację to ruscy idą w tym samym kierunku https://radiokierowcow.pl/artykul/2398827,tysiace-kamer-identyfikacja-twarzy-jak-w-chinach-towarzysz-major-online-media-moskwa-tworzy-system-identyfikacji-obywateli

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Zdzisiu napisał(a):

No to macie, prawdopodobnie realny początek 3 wojny światowej.

Gówno będzie nie wojna. Trampek zaatakował, pogroził. Tamci powywijają szabelkami przez kilka tygodni i będzie po ptokach. Z resztą to nie pierwszy raz tak piszecie przy okazji takich konfliktów. Poprzednio jak Iran zaatakował Izrael czy tam odwrotnie to też srali że będzie wojna i gówno z tego wynikło. 

• Upvote 2
Opublikowano

Srali, bo straszenie 3WŚ to jeden z głównych przekazów ruskiej agentury wpływów i ichniej propagandy.

Wszystko co robią ludzie nieprzychylni Fiutinowi to ryzyko 3WŚ. Na samym kanale Tima Poola znajdziesz pewnie ze 100 filmików z WWIII w tytule video.

A w sumie to aż sprawdzę...

No 60 na szybko, ale różnie pisze, raz world war 3, raz ww3, innym razem ww III. Pewnie dojedziemy spokojnie do setki. :E

Inne ruskie onuce mówią od 2022r. dokładnie to samo. Nawet u nas to słyszałem z kręgów gaśnicowych czy bosostopych tytanów intelektu.

• Upvote 3
Opublikowano

@Henryk Nowak Na razie wystarczy mi, że nie prowadzą co chwilę jakiś wojen powodowanych strachem przed przypuszczalnym atakiem. A problemy wewnętrzne, to sprawa Chin i ich obywateli w jaki sposób chcą żyć. Jak im się system nie podoba niech zrobią rewolucję. Nie interesuje mnie też jak się żyje w rosji, jeśli tylko przestaną atakować sąsiadów i mówić im jak mają żyć. W filmach różnych podróżników tej opresji wśród obywateli Chin nie widać. A z tymi ekranami wstydu, to nawet słodkie. Takim Frogom, Majchrzakom, żonobijcom, złodziejom, bandytom, dilerom i im podobnym nawet by się przydało, oczywiście po wyroku skazującym. 

• Confused 2
Opublikowano
Teraz, Suchy211 napisał(a):

Jak im się system nie podoba niech zrobią rewolucję.

(to fragment o Chinach)

Możesz mi powiedzieć jak mieliby to zrobić?

Wiesz po co tam wprowadzono totalną inwigilację? Wiesz jak się tam obchodzą z przeciwnikami politycznymi?

Chiny są nie do uratowania, bo mafia która tam rządzi jest ogromna i ma absolutną kontrolę nad wszystkim. Tam nawet za kawę nie zapłacisz bez identyfikującego cię telefonu. Na ulicach kamery i pakowanie miliardów w AI i systemy rozpoznawania już nie tylko po twarzy. Każde urządzenie może podsłuchiwać. I jak niby ty sobie wyobrażasz protest społeczństwa w takich warunkach? 

"może 3/4 narodu zginie, ale przynajmniej 1/4 będzie miała lepiej"? Tak mają rewolucjoniści pomyśleć i przystąpić do Elitarnego Oddziału Samobójców jak w filmie Monty Pythona?

• Upvote 5
Opublikowano

A jak twoim zdaniem odbywają się rewolucje? Wychodzisz na ulice i machasz tęczowymi flagami? Systemy jaki mają kraje, które my nazywamy cywilizowanymi tez odpowiednią ilość przelanej krwi kosztowały (choć nie wszędzie, były też pokojowe przemiany). Nie ma nic za darmo, a najwyraźniej mamy czasy, że jak coś jest zbyt drogie, to lepiej odpuścić, pochylić głowę i pod nosem sobie ponarzekać. Jak na razie Chiny swoje problemy załatwiają w generalnie swoich 4 ścianach, przynajmniej jeśli chodzi o rozwiązania militarne. USA i Rosja nie. Ta dwójka tylko uzna coś za zagrożenie i już wysyła najpierw bombowce, potem czołgi. 

• Upvote 1
Opublikowano

Ale nie da się tego co jest teraz w Chinach porównać do tego co było w historii.

Teraz masz 100% pewność, że się władza dowie. Nie ma szans, żeby się tam ludzie jakkolwiek zorganizowali. Nie ma szans aby się mogli jakkolwiek informować.

Każda grupka, która by próbowała, skazana by była z góry na porażkę.

Jest różnica między

- może zginiemy, ale przynajmniej obalimy tyranię

a

- na pewno zginiemy i raczej nic nie wskóramy przy tym

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Winter napisał(a):

Chiny zamiast wojny kinetycznej wolą zniewalać państwa. Przykład masz już teraz na przykładzie krajów Afryki. W tym roku już mają pierwsze ogromne sumy do spłaty i zacznie się płacz.

Bomby nie dają wyboru, akwizytora z szemrana umową możesz po prostu wywalić za drzwi. Po za tym nie sądzę, aby Chiny zmusiły te kraje do zaciągnięcia zobowiązań. Same to zrobiły. I jeszcze jedno. Sam dług nic jeszcze nie oznacza. Pytanie co co stało sfinansowane z tego długu. Nie wiem czy wiesz, ale poziom rozwoju obecnego świata w dużej mierze wynika z powstania instytucji długu. 

• Upvote 1
Opublikowano

@Suchy211 Kurcze jaką rewolucję? Puchatek wytępił opoyzcję wśród ludności a także wewnątrzpartyjną.

Przy czym cywile i tak nie mieli nigdy żadnej szansy wygrać, jedyne co to mogła byc zmiana wewnątrz samej partii, ale to raz że już też niewykonalne, a dwa to inni partyjniacy robiliby to samo co obecni.

By pokonać reżim chiński koneiczna będzie wojna. Po przegranej z państwami zachodnimi zmieni się conajmniej grupa trzymająca władzę. A jak dobrze pójdzie to i system.

Natomiast nie ma co w tym momenci skupiać się na Chinach. Najpierw reżim w Iranie, a i potem przed Puchatkami trzeba zająć się Koreą Płn.

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Na razie wystarczy mi, że nie prowadzą co chwilę jakiś wojen powodowanych strachem przed przypuszczalnym atakiem.

Tybetańczycy, Ujgurowie czy Tajwańczycy mają zupełnie inne zdanie.

49 minut temu, Suchy211 napisał(a):

A problemy wewnętrzne, to sprawa Chin i ich obywateli w jaki sposób chcą żyć. Jak im się system nie podoba niech zrobią rewolucję

A problemy wewnętrzne, to sprawa Korei Północnej i ich obywateli w jaki sposób chcą żyć. Jak im się system nie podoba niech zrobią rewolucję

Ale dyrdymały chłopie walisz od rana, nawet południa nie ma.

33 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

A jak twoim zdaniem odbywają się rewolucje? Wychodzisz na ulice i machasz tęczowymi flagami?

OJAPIERDZIELE. PLAC NIEBIAŃSKIEGO SPOKOJU, mówi ci to coś?!?!?!

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 3
Opublikowano

Ciekawe co na to fani Trumpa z tego forum, bombardowanie państw ok ale chociaż lewaków dupa boli :boink:

Jeden nawet wrzucał swoje emotki:

:dj:

Po jego wyborze. 

1750554254079-png.9461094

Cytat

Trump do izraelskiego dziennikarza Baraka Rawida: "We had great success tonight. Your Israel is much safer now."

https://www.skyscrapercity.com/threads/izrael-konflikt-palestyńsko-izraelski-i-irańsko-izraelski-2023-5785-5786-flejm-kto-lepszy-gorszy-brig.2409140/post-193690220

Cytat

Trump na Fox News: użyto 6 GBU-57 na Fordo i 30 Tomahawków wystrzelonych z łodzi podwodnych na inne instalacje.

Cytat

Nalot na Iran był ćwiczony wspólnie przez USA i Izrael rok temu.

https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/report-us-and-israeli-militaries-practiced-tonights-iran-strike-during-biden-administration/

Cytat

"President Trump took a bold decision for the United States, for Israel, for all of humanity. The world is now a safer place."

https://www.newsweek.com/trump-confirms-us-strikes-three-iranian-nuclear-sites-2088870

Będzie powtórka?:

Cytat

Trump o Iranie:
"They should make peace immediately. They should stop immediately. Otherwise they'll get hit again."

1750562849489-png.9461310

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Camis napisał(a):

Ciekawe co na to fani Trumpa z tego forum, bombardowanie państw ok ale chociaż lewaków dupa boli :boink:

Przecież takie typy będą się cieszyły ze wszystkiego co Orange man zrobi. 

Inna sprawa mnie bardziej bawi, że skrajne prawicówki typu Young boys wycofują swoje poparcie dla Trumpa za wsparcie narodu wybranego XDD 

Jestem ciekaw jak to wpłynie na cały świat islamski, czy nie będziemy widzieć wzmożonych akcji terrorystycznych w chociażby Europie.

Opublikowano
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

Tybetańczycy, Ujgurowie czy Tajwańczycy mają zupełnie inne zdanie.

A problemy wewnętrzne, to sprawa Korei Północnej i ich obywateli w jaki sposób chcą żyć. Jak im się system nie podoba niech zrobią rewolucję

Ale dyrdymały chłopie walisz od rana, nawet południa nie ma.

OJAPIERDZIELE. PLAC NIEBIAŃSKIEGO SPOKOJU, mówi ci to coś?!?!?!

Tybetańczycy - część Chin, Ujgurowei - część Chin, Tajwan jeszcze nie został zaatakowany. 

Co do Korei Północnej, przyłączyła się do wojny przeciw Ukrainie wiec argument nieważny. Jednak gdyby chodziło tylko o problemy wewnętrzen? Jak najbardziej, niech je sami rozwiążą albo z nimi żyją. 

Co do placu, jak chcesz robić rewolucję przeciwko reżimowi, to nie wchodzisz jak jakieś bydło na dużą otwartą przestrzeń wykrzyczeć jaki to jesteś niezadowolony. 

Godzinę temu, Winter napisał(a):

Chiny to diabeł, który czeka aż podpiszesz cyrograf. Początkowo będziesz zadowolony, ale gdy przyjdzie do realizacji zapisów umowy to się mocno zdziwisz.

Miałem do czynienia przez pewien czas z Chińczykami. Zarówno z Chin, jak i tymi urodzonymi tutaj w Europie. Totalne pierdolce. NATO złe, UE złe, USA złe, Chiny dobre. To są ludzie z wypranymi mózgami. Nawet zwykły prosty Chińczyk jest przekonany, że odgrywa rolę w polityce partii komunistycznej, która chciałaby zniewolić cały świat na chiński sposób. 

Jedyny komentarz na ten temat, który ma dla mnie jakąś wartość, bo pokazuje nastawienie Chińczyków wobec zewnętrznego świata. 

Opublikowano

I tym sposobem Trump wpycha Iran w objęcia Putina przy okazji narażając się na ataki terrorystyczne . Chyba, że o to mu chodziło aby był pretekst do wyzwolenia złóż ropy. To jest dziadostwo, że inny kraj wlatuje sobie samolotami do innego niepodległego państwa, coś bombarduje a nawet nie są w stanie wojny ze sobą.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Winter napisał(a):

Nie przypominam sobie, żeby Iran kiedykolwiek nam groził. Aż tak mocne to żydowskie lobby jest na świecie?

Dość wysoki poziom antysemityzmu nie bierze się z niczego. Uprzedzania antysemickie w jednym kraju jakoś da się wytłumaczyć. Ale jeżeli trend jest ogólny, to wina nie leży wyłącznie po jednej stronie.

https://fra.europa.eu/sites/default/files/fra_uploads/pr-2024-antisemitism_pl.pdf

@Pentium D I jeszcze udziela walidacji agresji putina. Teraz twierdzenie putina że walczy zagrożeniem ma zwyczajnie większą wartość. Zwłaszcza dla kogoś kto stoi z boku, jak na przykład, nie wiem, Filipiny, Urugwaj, a nie ma w tym interesu jak my. 

Edytowane przez Suchy211