Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 24.12.2025 o 18:58, TheMr. napisał(a):

Szybko poszło. Trump powie że to wina Ukrainy :E 

a tak z ciekawosci - czyja to wina ze ukraina wynegocjowala warunki pokojowe z zachodem a nie ze strona wojny? XDDDDDDDDDD

to od poczatku bylo komiczne

a tu jakis dobry news z innej kategorii:

Cytat

Belgia oficjalnie przystąpiła do postępowania przed Międzynarodowym Trybunałem Sprawiedliwości w Hadze, dotyczącego oskarżeń o ludobójstwo wobec Izraela podczas operacji wojskowej w Strefie Gazy.

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-izrael-w-stanie-wojny/news-belgia-dolacza-do-oskarzenia-przeciwko-izraelowi,nId,8053384

zawsze cos chociaz wszyscy wiedza ze nic to nie da

12 godzin temu, hubio napisał(a):

No nie zgadza się bo on to traktuje jako rozładowanie złych emocji, a nie dyskusję w przyjaznej atmosferze dla miłego spędzenia czasu. Nie tylko w tym temacie. Każdym... :) Pewno jakby zacząć polemizować na temat jakiś zapiekanek, które pokazuje to też by wszystkich pouczał :) 

nic nowego, dziwie sie ze mu w ogole odpisujecie na te pajacowanie 

Opublikowano
4 godziny temu, ptys napisał(a):

a tak wyglada pełnoskalowa wojna na Ukrainie, straszne rzeczy  tam się dzieją, nawet widać kilku potencjalnych poborowych ;) 

Przecież to fake,to nagranie z koncertu Tiësto na festiwalu UNTOLD w Cluj-Napoca (Rumunia) z sierpnia 2025 r.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
9 godzin temu, ptys napisał(a):

a od strony Białorusi, Kaliningradu masz bufor? czy Rosja musi nas koniecznie atakować z Ukrainy? a teraz nie rozwijamy się zaciągnietym ręcznym? co się stało z rozbudową portów, CPK, jak wpływa durny  pakiet klimatyczny na nasz przemysł? co rozwijamy się powstają nowe zakłady z cieżkim przemysłem jak funkcjonują odlewnie, huty czy zakłady azotowe?

Białorusini to nie rosjanie. Jednak Putinowi nie udało się skłonić baćki do ataku na Ukrainę. Zapewne po części dlatego, że nie wiedział jak się zachowają Białorusini. Kaliningrad ma bardzo ograniczone możliwości i brak mu tak ładnie nazywanej "głębi operacyjnej". W dodatku ze względu na położenie jest też zapewne dobrze zmapowany militarnie.

Cała reszta to temat na odrębną dyskusje, bo dzieje się niezależnie od wojny. Chyba że masz na myśli przyspieszoną rezygnację z węglowodorów przez ruskich śmieci. 

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Dzięki za wyjaśnienie.

jak widać ruskie trolle łykają propagandę bez jakiejkolwiek żenady. 

Na "X" jest masa podobnych wpisów, tego skurw******* jest ostatnio w cholerę w sieci.

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)

Pułkownik rezerwy wywiadu, Maciej Korowaj, mówił że nie można się doliczyć 1,2mln ruskich żołnierzy, nie ma ich w armii, nie ma ich na froncie, wśród zabitych i rannych, rozmyli się w powietrzu. Mówią o tym również ruscy blogerzy 

Edytowane przez 8V32 PcLab
Opublikowano
6 godzin temu, ptys napisał(a):

Rosyjskie bestialstwo na każdym kroku. Przecież zabłyskają tych biednych Ukraińców tam na śmierć.

Nie ma rady - trzeba Wpłacać.

Nawet jeśli to Rumunia, to też!

Godzinę temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Pułkownik rezerwy wywiadu, Maciej Korowaj, mówił że nie można się doliczyć 1,2mln ruskich żołnierzy

A gdzie on tak powiedział? Jakiś rok temu nie można się było doliczyć 300 tysięcy. Skąd nagle ponad milion? Bo tylu nawet nie wcielili przez rok.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, ptys napisał(a):

Zwracam honor rzeczywiście wideo z Rumunii 

:thumbup:

3 godziny temu, adashi napisał(a):

A gdzie on tak powiedział? Jakiś rok temu nie można się było doliczyć 300 tysięcy. Skąd nagle ponad milion? Bo tylu nawet nie wcielili przez rok.

Mówił w ostatnim wywiadzie u Igora Janke 

Edytowane przez 8V32 PcLab
Opublikowano
W dniu 24.12.2025 o 20:12, kwiatek.pl napisał(a):

Tak przy WIGILII...

Źródeł nie będę Wam podawał, bo to ogólnodostepne info, nawet monety i tvpinfo pisze 🥰

wUkraina ma wypłacić odszkodowania w związku z szeregiem pozwów w sprawie bezczynności państwa podczas krwawych starć 2 maja 2014 r. w Odessie.

Trybunał zgodził się, że państwo ukraińskie mogło zapobiec tragicznym następstwom wydarzeń w Odessie, gdzie nacjonaliści ukraińscy zabili i spalili 48 etnicznych Rosjan. Sąd podkreślił że Ukraina nie ścigała urzędników, którzy nie wykonywali swoich obowiązków podczas zajść, a miejscowa policja "nie zrobiła praktycznie nic", aby zapobiec atakowi z użyciem broni palnej.

Ukraińskim władzom wytknięto także, że wozy straży pożarnej celowo wysłano z opóźnieniem do gaszenia pożaru Domu Związków Zawodowych, a milicja nie pomagała w ewakuacji ludzi. Trybunał uznał także, że władze lokalne umyślnie, pod pozorem "sprzątania", zniszczyły dowody na miejscu tragedii.

"W związku z tym Trybunał uznał Ukrainę za winną naruszenia artykułu Europejskiej Konwencji Praw Człowieka dotyczącego prawa do życia. Państwo ukraińskie musi wypłacić po 15 tys. euro odszkodowania krewnym każdej z ofiar oraz 12 tys. euro trzem powodom, którzy przeżyli, ale doznali poważnych poparzeń".

FB_IMG_1766603430580.jpg

szkoda że nie wycieli wszystkich "rdzennych" rusków   

W dniu 25.12.2025 o 13:10, Dimazz napisał(a):

Ten wykres jest naciągany delikatnie mówiąc. Ukraina jest w stanie wojny od kilku lat. Siłą rzeczy eksportuje to co może i to w niedużych ilościach. I wykres przedstawia globalny eksport.

Fabryki tam nie funkcjonują bo nie mają prądu, nie są bezpieczne i ciężko z logistyką. 

Ukraina gospodarkę przestawiła na przemysł wojenny i wszystko jest temu podporządkowane.

Mieliśmy spięcie z Ukrainą o produkty rolne bo nas wygryzają z europejskiego rynku. Nawet rząd interweniował.

Pierwszą branżą którą przejmą będzie transport bo będą tańsi. A Polska jest największym przewoźnikiem w UE.
Mięsną też a po ustabilizowaniu sytuacji można przenosić fabryki na Ukrainę bo są tańsi.

A na domiar złego oligarchowie ukraińscy już kupują zakłady w Polsce za pieniądze zarobione na wojnie.

Prawa ręka Zełeńskiego zwiała do Państwa Istniejącego Gdzie Chce. I nawet za bardzo nie kryją się z korupcją i wałkami. 

Skala korupcji i wałków na Ukrainie jest ogromna. Wojna to jeszcze spotęgowała. 

A na deser grupy przestępcze złożone z byłych wojskowych. To nie będą takie grzeczne dzieci jak obecne polskie grupy przestępcze.

Dla nas i dla całej UE przyjęcie Ukrainy w obecnym stanie to będzie duży cios dla UE.

A w momencie gdy Ukraina będzie w UE i zostanie zaatakowana wspólnota będzie miała problem.
Minimum 20 lat po zakończeniu wojny i przemianach które dostosują ich kraj do standardów UE.  Żadnych ulg 

Przecież Zełeński chciał zniszczyć grupę szukającą korupcji w kraju bo ludzie z jego otoczenia są w to umoczeni. Zachodnie pieniądze transferowali do swoich kieszeni. I nawet nie odpiera oskarżeń.

Chyba nie masz pojęcia o przemyśle w UA - fabryki w UA należące do naszego korpo w ostatnich 3 latach mają 200% normy - wyhamowali tylko po pierwszym ataku w 2022 ale 2 miechy później wszystko szło na pełnej. Tylko wschodnia część UA jest wyłączana reszta funkcjonuje prawie jak u nas.   

W dniu 26.12.2025 o 18:00, kwiatek.pl napisał(a):

Jestem ZA

wystarczy że ty się zamkniesz i będzie si :D

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Zacząłem czytać od góry i byłem pewny, że czytam jakiegoś ruska, Miediewlewa, Pieskowa, Zaharową, Fiutina czy innego Sołowiowa. 

A tu Trump.

No ale on wcale nie jest na smyczy rusków. Jeszcze niech powie, że Fiutin zaatakował, bo chciał dobrze, bo chciał pomóc ludziom, którym pod rządami Zelenskiego było źle. :E

A co do "final stages" - to moim zdaniem jasna sprawa, że Trump chce się z tych negocjacji wycofać. Powie, że Ukraina nie chciała pokoju i niech sobie w takim razie walczy ile chce, a go to już nie obchodzi. Od prawie roku jest niemal oczywiste, że tak się skończy jego dążenie do pokoju.

2 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Za te śmieszki to Załenski sobie przegrał wojnę :E 

Nie, ale fakt, że nie powinien pokazać, co myśli o tych bzdurach. Swoją drogą to ZNOWU widzę jest tam w stanie mocnego niewyspania. Co za fail ludzi z jego otoczenia, że nie zrozumieli jeszcze, że jet lag strasznie przeszkadza w rozmowach, bo ostatnie czego Ukraina potrzebuje, to sytuacja gdy debil Trump wyprowadza Zelenskiego z równowagi i kończy się tym, że i Zelenskiemu ubywa IQ, a to się kończy tak jak donosili ostatnio: że za zamkniętymi drzwiami po prostu Zelenski i Trump wzajemnie na siebie darli mordy i tyle z tych "rozmów" wyszło. 

Trzeba być BARDZO sprawnym intelektualnie, aby gadać z debilem łatwo się nakręcającym i agresywnym. Tu trzeba było Zelenskiego specjalnie przestawić na godziny w USA na kilka dni przed wylotem, ale ktoś to olał. Może sam Zelensky, nie wiem, ale żeby obok nie było ludzi od tego.. 

w sporcie o gówno mają od tego ludzi którzy jeżdżą z zawodnikami, a tu potyczka o miliony żyć i nie? Kretynizm.

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano

Jak mi ktoś z przełożonych opowiada pierdoły i niestworzone rzeczy, to nie powiem mu "weź, zamknij mordę, ponieważ pierd*** głupoty" tylko też reaguję mimiką :) 

Czy jet lag czy coś innego, Trump wzywa na rozmowy to się stawiasz bez gadania, ponieważ powiem później że masz go w dupie i niechcesz zakończenia wojny... A Trumpowi by to było na rękę. 

• Upvote 1
Opublikowano

Podsumowanie 2025 roku.

250k żołnierzy RUS kosztem ~4000 km2. Zdobycie trzech mało ważnych punktów, brak załamania linii obrony. Wolski podobnie opisuje sytuację. 

Problem Ukrainy - ludność, dezercję. K/D ratio wygląda o wiele lepiej. 

• Upvote 1
Opublikowano

O jakich śmieszkach piszecie? Ja wczoraj obejrzałem całą konferencję obu przywódców i Załenski był jak zbity pies. Widać jak bardzo to wszystko na nim się odciska. Raczej robił dobrą minę do złej gry. Mi go bardzo szkoda. Oby jakoś tą ruską zarazę powstrzymać.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubio napisał(a):

O jakich śmieszkach piszecie? Ja wczoraj obejrzałem całą konferencję obu przywódców i Załenski był jak zbity pies. Widać jak bardzo to wszystko na nim się odciska. Raczej robił dobrą minę do złej gry. Mi go bardzo szkoda. Oby jakoś tą ruską zarazę powstrzymać.

Uczestniczy w grze, w której warunki dyktują chiny, rosja i usa. Ta trójka ma realny wpływ. Ukraina jest tylko pionkiem.

Edytowane przez łukasz850
Opublikowano
4 godziny temu, hubio napisał(a):

No jest tam fragment jak Trump mówi jak to dobrze rosja chce dla Ukrainy, że parsknął śmieszkiem. Wyżej jest filmik.