Cappucino 463 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja (edytowane) Problemem nie jest żaden uran, tylko zbyt niska cena za ropę po tych najazdach. Ponoć pomarańczowy debil powiedział, że jest zaskoczony niską ceną tego surowca. A to przecież znany biznesmen wraz ze swoim synalkiem. https://businessinsider.com.pl/gospodarka/prezydent-donald-trump-zaskoczony-cena-ropy-spodziewal-sie-ze-bedzie-wyzsza/vcfwp2j Edytowane 5 Maja przez Cappucino
Paarthurnax Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Wiadomo, że uran jest tylko pretekstem... Ropa wcale nie musi być droższa na całym świecie ale może być droższa tylko w USA. Jak OPEC się totalnie rozleci to też może być różnie.
drex1 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja dziś w czeboksarach troche dronow polatało niektóre trochę zboczyły
TheMr. Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja USA obsrało zbroję A Iran niedawno uderzył w UAE, i inne państwa
TheMr. Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Czyli powrót do Obamy. Ale kto zarobił na rynku ten zarobił
Paarthurnax Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Iran naparza w ZEA - USA zawiera jednostronne porozumienie z Iranem UA naparza w Moskwę - ruskie ogłaszają jednostronne zawieszenie broni UA ogłasza zawieszenie broni - ruskie atakują Charkow i Chersoń Jeżeli Iran przystanie na rozejm to USA zrobi Epic Fury 2
Kris194 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja 22 godziny temu, areczek1987 napisał(a): Fanem Kukuły jak wiadomo nie jestem ale atakowanie jakiegokolwiek żołnierza za to, że walczy tym co ma akurat do dyspozycji to targowica na pełnej. Decyzje zakupowe dotyczące uzbrojenia podejmują politycy, nie żołnierze. Wojsko może jedynie zasugerować czego akurat potrzebuje.
8V32 PcLab Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja (edytowane) 31 minut temu, Kris194 napisał(a): Fanem Kukuły jak wiadomo nie jestem ale atakowanie jakiegokolwiek żołnierza za to, że walczy tym co ma akurat do dyspozycji to targowica na pełnej. Decyzje zakupowe dotyczące uzbrojenia podejmują politycy, nie żołnierze. Wojsko może jedynie zasugerować czego akurat potrzebuje. To była wypowiedź medialna i rolą każdego dowódcy jest mówić w świat, że użyje wszelkich środków aby bronić kraju i obywateli, bez względu na koszty. Tylko Memcen tego nie rozumie Edytowane 6 Maja przez 8V32 PcLab
areczek1987 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja 33 minuty temu, 8V32 PcLab napisał(a): To była wypowiedź medialna i rolą każdego dowódcy jest mówić w świat, że użyje wszelkich środków aby bronić kraju i obywateli, bez względu na koszty. Tylko Memcen tego nie rozumie Nauczka z konfliktu u wschodniego sąsiada powinna uczyć czego innego. Przedewszystkim nauczyć się jak to robią Ukraińcy, określić jakie środki na to mają, a potem zgadnąć jak przyszłościowe z tymi dronami jest(ofensywnie/defensywnie). Dopiero potem robić sobie możliwości w kraju i u tańszych sprzymierzeńców. Ale mówić wiele można. Jak długo nato to raczej nie będą tu wchodzić.
8V32 PcLab Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja (edytowane) Rozróżnić należy co się robi i mówi o problemach rzeczywistych w kuluarach, a co mówi się publicznie o bezpieczeństwie. Mencen chciał zdobyć rozgłos polityczny, wyszła kupa, zjechał go chyba każdy łącznie z Batyrem i Błaszczakiem Edytowane 6 Maja przez 8V32 PcLab
8V32 PcLab Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Na Łotwę wleciały ruskie drony, jeden trafił w skład ropy, ale nie wiem czy wybuchł pożar, czy to wabiki
Klakier1984 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Uściślając Cytat Szef łotewskiego MON Andris Spruds powiedział LSM, że drony zostały prawdopodobnie wystrzelone przez Ukrainę w kierunku celów na terytorium Rosji - podał Reuters. https://tvn24.pl/swiat/na-lotwie-rozbily-sie-obce-drony-st9035277 Zapewne nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek- taki już urok wojny przy granicy.
drex1 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Donald Trump bez uprzedzenia sojuszników z Zatoki Perskiej rozpoczął operację „Projekt wolność” w cieśninie Ormuz. Stany Zjednoczone musiały się wycofać z tej decyzji z powodu sprzeciwu Arabii Saudyjskiej - podaje NBC News. https://www.money.pl/polityka/kleska-operacji-trumpa-w-ormuzie-sojusznik-usa-mial-dosc-7283276433958976a.html jeszcze trochę i zostanie mu jeden sojusznik..kacapia
Paarthurnax Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Iran raczej zleje te negocjacje - jak zwykle https://edition.cnn.com/2026/05/06/world/live-news/iran-war-trump-strait-of-hormuz Takie postępowanie może spowodować że nie tylko zabraknie sojuszników ale niedługo każdy jak zobaczy flagę amerykańską to najpierw będzie strzelał a później pytał...
sino Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja 20 godzin temu, Kris194 napisał(a): Fanem Kukuły jak wiadomo nie jestem ale atakowanie jakiegokolwiek żołnierza za to, że walczy tym co ma akurat do dyspozycji to targowica na pełnej. Targowica to powstanie warszawskie czyli pewna klęska i masakra wiadoma z góry. Kukuła to debil, ale gorsze że także Kosiniak, Błaszczak i całe stada miernot prowadzące nas do klęski. Rosja tego słucha i wykorzysta. Przypomnę, że w 2020 był Covid. Pipipi z PIS użyli 260 mld zł w 2 mies by uratować życie ok. 26000 staruszków. Czyli po 10 mln za łebka, za przedłużenie życia o 1-4 lata. Życie ma cenę! Gdy ktoś zarabia 5000 zł miesięcznie (czyli ok. realnej średniej), to 60 tys w rok, 2,4 mln w 40 lat. Plus wartość dodana. Razem życie niemowlaka jest warte rzędu 5 mln zł (starca dużo mniej, choć sądy uważają odwrotnie). Tu też miernota Kukuła wystrzela 1 bln zł szybko, gdy Rosja wyda 100 mln do 1 mld. Dla nas katastrofa, dla nich drobniaki. Na takich zasadach to Kuba zmasakruje USA. Już testowane podczas wojny z Iranem (gdzie kraje arabskie wydawały po 1000-10000 razy więcej za 1 drona). Skuteczność Ukraińców jest tu zbyt mała, ale jedyna możliwa, jeśli stado dronów z Kuby poleci do USA to z drugiej strony poleci kilka atomówek (jakby się Trump w Iranie nie wystrzelał to już by się do Kuby dobierał).
ptys Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja W dniu 5.05.2026 o 21:43, areczek1987 napisał(a): wstęp do złodziejstwa i zadłużenia kraju na niespotykaną skalę
8V32 PcLab Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja 4 minuty temu, ptys napisał(a): wstęp do złodziejstwa i zadłużenia kraju na niespotykaną skalę Nie kłam PiS zaciągnął 800 miliardów kredytów na zbrojenia, którego nie widać, ja pamiętam słowa Kaczyńskiego że mu się przyśniło 500 Himarsów, tylko o rakietach zapomnieli, pomijam że 50 Himarsów by mam wystarczył z naddatkiem.
areczek1987 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja 24 minuty temu, 8V32 PcLab napisał(a): Nie kłam PiS zaciągnął 800 miliardów kredytów na zbrojenia, którego nie widać, ja pamiętam słowa Kaczyńskiego że mu się przyśniło 500 Himarsów, tylko o rakietach zapomnieli, pomijam że 50 Himarsów by mam wystarczył z naddatkiem. I co uśmiechnięta koalicja zrobiła? Nie mogę znaleźć tego mema z Frodo Baginsem...
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Zasady "przechwycania" dla nieogarniętych ;)
Rekomendacja dodana przez Kadajo
1 reakcja
Pokaż odpowiedź