Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, kalderon napisał(a):

Trochę. Karim Ahmad Khan, gość który wydał nakaz, jest islamistą, w swoich wystąpieniach i pismach często cytuje Koran (taką książeczkę, która nakazuje mu zabijać niewiernych, a przede wszystkim wszystkich Żydów), wielokrotnie bronił Hamasu, wybielał jego zbrodnie, wspierał wykreślenie Hamasu z listy organizacji terrorystycznych. To trochę tak jakby ruski prokurator wydał nakaz aresztowania Zeleńskiego.

Uważasz, że ludobójca Netanjahu jest lepszy ?? On się specjalnie od Putina nie różni w kwestii wojny. Musi ją ciągnąć jak najdłużej bo dopóki trwa ciężko będzie go rozliczyć. Naturalnie możemy tu sobie gdybać o punkcie widzenia względem punktu siedzenia....

ps. u Karima masz problem z Koranem, zabijaniem niewiernych. Chętnie poznam Twoją opinię na temat wyznawców tej księgi, którzy tak ochoczo się do UE zwalają :>

9 minut temu, crush napisał(a):

:salut:

Izrael jako taki mi zwisa.

Ale usuwanie Islamu to jest dla mnie pozytyw.

Więc teoretycznie można powiedzieć, że jestem neutralny co do Bibi.

Pełna zgoda. Mam jednak lekki ubaw z osób, którym przeszkadza wiara kolesia od nakazu aresztowania żyda, jednocześnie w europejskiej polityce tych samych świrów witają z otwartymi ramionami.

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano
9 godzin temu, Klakier1984 napisał(a):

@Badalaman pierwszy z brzegu wyznawca

Że co? Netanjahu to ultrakonserwa. Jak Ci się uroiło że miałbym być jego wyznawcą? xD

Ja zwyczajnie popieram walkę z terrorystami. Szczególnie gdy wybicie jakiejś bandy staje się koniecznością. A tak jest z hamasem po ich ataku i zbrodniach z października 2023.

Co równie ważne Izrael robi to co dobre i dla nas, Zachodu - tępi bojówki proirańskie na bliskim wschodzie. CO jest przygotowaniem do zrobienia porządku z reżimem ajatollahów w samym Iranie.

Obecnie wchodzą rajdami coraz głębiej w Liban i zerują hebzollah. I robią to mimo że muszą walczyć na silnie zurbanizowanym terenie, gdzie terroryści mają umocnienia i tunele budowane od lat.

Kurcze oni nawet robili tam uderzenia powietrznodesantowe z skokami z malej wysokości. Bezpośrednio na teren zurbanizowany, kontrolowany przez hezbollahowców.

Także tu z mojej strony jest pełny podziw dla IDF.

Opublikowano

Właśnie ultra-konserwa, morderca, a ty go podziwiasz :) i naturalnie unikasz poruszenia niewygodnego wątku. Dwa słowa komentarz na temat działań MTK ?? Czy może to już jednak jest skompromitowana instytucja i nie ma co się na nią oglądać ;)

7 minut temu, Badalamann napisał(a):

Ja zwyczajnie popieram walkę z terrorystami. Szczególnie gdy wybicie jakiejś bandy staje się koniecznością.

Link do jakiś danych poproszę ilu zabił zabił tych terrorystów, a ile to przypadkowe ofiary ?? 

Opublikowano

Tak, Izrael robi dobrze dla zachody wywołując kolejne konflikty na bliskim wschodzie. Już Syria i Libia mam pokazała jak obalanie dyktatorów w tamtym regionie wpływa na Europę. Mało to mamy "gości" pod białoruską granicą.

Opublikowano

@Klakier1984 Nie mam jakiejś większej wiedzy na temat MTK, więc trudno mi się wypowiadać.

Kojarzę tyle, że wszyscy go zlewają. W tym USA, nasz główny sojusznik militarny. Ale też i wrogowie jak Rosja.

Wydaje mi się że to taka "pałka" na małych watażków z bieda państw, ale mogę się mylić bo zwyczajnie się tą organizacją nie interesowałem i nie kojarzę sensownych spraw ani wyroków tej instytucji.

Nie wiem nawet po co mnie wołasz w związku z tymże MTK.

Opublikowano

Złego? Nie kpij. Izrael robi doskonałą robotę. I to rękami i krwią swoich własnych żołnierzy a nie w formie konfliktu zastępczego czy tylko samymi kontraktorami.

Także dla Izraela jako państwa i IDF jako sił zbrojnych jestem pełen podziwu.

Teraz z Trumpem w USA powinno być w tamtym regionie jeszcze lepiej. W najlepszym scenariuszu uda się wybić bojówki proirańskie w regionie a potem wejść i posprzątać ajatollahów w samym Iranie. Wówczas wytrącimy Iran z osi zła, przed głównym starciem.

A może, w wersji już absolutnie idealnej, uda się osłabić ta antyzachodnią koalicję na tyle, że unikniemy konieczności walki w wschodniej Europie, w tym u nas czy naszymi siłami w Państwach Bałtyckich. Ale tu trzeba by wyniszczyć jeszcze masę sił rosyjskich na Ukrainie. Tu już Trump może być przeszkodą a nie wsparciem. Okaże się niebawem.

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Złego? Nie kpij. Izrael robi doskonałą robotę.

Wręcz nieprawdopodobne jest to co piszesz, aż dziw bierze, że ty ponoć uchodźców na naszej granicy żałujesz, a tam, że strzelają do wszystkiego co się rusza zupełnie Ci nie przeszkadza- wprost niebywałe. Jak dobrze wiesz ja też nie pałam miłością do islamistów, zwłaszcza radyklanych ale są jednak jakieś granice ludobójstwa.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
16 godzin temu, Klakier1984 napisał(a):

Uważasz, że ludobójca Netanjahu jest lepszy ??

To jest najbardziej nieudolne ludobójstwo w historii ludzkości.

Nie, nie ma żadnego ludobójstwa w Gazie, jest bardzo efektywne zerowanie organizacji terrorystycznej która mości się za plecami własnych obywateli (którzy w 80% popierają taką działalność, zamach 7 października i jego skutki), a śmierć owych żywych tarcz wykorzystują do tworzenia propagandy wzbudzania litości.  Hamas nigdy nie ukrywał i nie ukrywa że to jest celowa taktyka działania na którą dały się nabrać lewicowe delikatne serduszka. Szczególnie komicznie wygląda obrona Palestyńczyków przez aktywistów LGBT - tych samych LGBT których Palestyńczycy zrzucają z budynków czy ciągną za samochodem aż do śmierci (bo nie można po prostu zabić, trzeba się pastwić) bo są obelgą dla Allaha i są niegodni stąpania po jego ziemi.

16 godzin temu, Klakier1984 napisał(a):

ps. u Karima masz problem z Koranem, zabijaniem niewiernych. Chętnie poznam Twoją opinię na temat wyznawców tej księgi, którzy tak ochoczo się do UE zwalają :>

Mam problem bo on oznacza że nie jest on bezstronny. Wyznawcy księgi uciekają ze swoich krajów urządzonych jak księga nakazuje bo im źle, a potem chcą się w ten sam sposób urządzać tutaj (pedofilia, zoofilia, mordy honorowe, okaleczanie dziewczynek). Naturalnie nie jestem fanem, islam jest do gruntu obrzydliwą religią.

• Like 1