Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, kubikolos napisał(a):

teraz po twojej odpowiedzi widze ze trafilem dokladnie, spaliles sie swoim ale, misiu

nie ma zadnego ale, Polacy w zadnym kraju nie byli tak przyjmowani jak ukraincy u nas, tu nie ma zadnego pola do sugestii ze robimy czegos za malo, tak jak pisalem robisz dokladnie to co na zachodzie, wylales mnostwo jadu na Polakow i kilku uzytkownikow z forum ;)

Niczego nie spaliłem. Nikt nie będzie chciał się integrować jeśli będzie traktowany jak śmieć. Dla zwykłych ludzi należy być ok. Zobacz przykład z forum. - winter jest 20 lat w Holandii i chce wracać, nie zintegrował się, narzeka na Holandię, nie chce tam zostać, nie jest jednym z nich. Ty chcesz popełnić ten sam błąd co zachód. 

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
39 minut temu, Mar_s napisał(a):

@Henryk Nowak Sorry kolego ale właśnie rzuciłem kwitem, mam dosyć walki z wiatrakami i jeszcze zbierania batów za nieswoje winy.

Także już mnie nie wywołujcie bo zrezygnowałem z moderowania.

F dla jego. 

24 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Natomiast nożownik nie dostał zpp ani nawet nie został upomniany w postach. Dziwi mnie to bo wg mnie to co pisał było skandaliczne. 

spokojnie, przyjdzie kryska na Matyska, kwity się zbierają.

35 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Dodaj mnie do ignorowanych. 

To Ty jego dodaj.

Opublikowano
2 godziny temu, Winter napisał(a):

Ty wklejasz linki z 22r. jak już dawno tak nie jest i system został uszczelniony, nawet nie masz pojęcia co się dzieje w Polsce, w kontekście Ukraińców, wyłapujesz jakieś pojedyncze przypadki patologi i głosisz jak by to była norma.  

• Upvote 4
Opublikowano
Cytat

Rzeka pocisków dla Ukrainy. Nie wiadomo skąd pochodzą

Jan Lipavsky, czeski minister spraw zagranicznych, ogłosił ambitny cel dostarczenia Ukrainie tylko w tym roku łącznie 1,8 mln pocisków artyleryjskich, z czego ponad 1 mln sztuk już dotarło na front. Czesi nie podają źródła pochodzenia amunicji podkreślając, że dostawcy chcą pozostać anonimowi przed światem.

Lipavsky potwierdził, że w tzw. czeskiej inicjatywie amunicyjnej, która została zapoczątkowana w 2024 r., bierze udział już 16 krajów. Chęć finansowania tego przedsięwzięcia jest duża, podobnie jak efekty, jakie udało się osiągnąć.

Lipavsky ujawnił, że dzięki tej inicjatywie Ukraina otrzymała w zeszłym roku 1,5 mln sztuk amunicji artyleryjskiej (kal. 155 mm oraz kal.122 mm). W tym roku ma być ich jeszcze więcej, nawet 1,8 mln sztuk. Czeski minister spraw zagranicznych zaznaczył, że działania te pozwoliły na znaczne zmniejszenie przewagi rosyjskiej artylerii na polu walki, co przyczyniło się do utrzymania ukraińskich linii frontu.

– Dzięki naszej inicjatywie amunicyjnej udało się pięciokrotnie zmniejszyć przewagę artylerii rosyjskiej na polu walki i przyczynić się do utrzymania ukraińskich linii frontu – powiedział Lipavsky dodając, że wstrzymanie tej inicjatywy byłoby "prezentem dla Putina".

Nadal jednak nie wiadomo skąd pochodzi amunicja. Spekuluje się, że z Turcji, Korei Południowej, a nawet Republiki Południowej Afryki, ale czeskie władze nigdy nie ujawniły żadnego ze swoich dostawców.

https://tech.wp.pl/rzeka-pociskow-dla-ukrainy-nie-wiadomo-skad-pochodza,7193689379859200a

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Wracając do tematu wątku: 

https://forsal.pl/praca/aktualnosci/artykuly/9725495,do-polski-przyjedzie-ponad-milion-ukraincow-to-mozliwe-po-zakonczeniu.html

Cytat

Co zrobią Ukraińcy, gdy zakończy się wojna w ich kraju? Co czwarty mężczyzna w Ukrainie (25 proc.) oraz co piąta Ukrainka (17 proc.) rozważa emigrację, a Polska pozostaje liderem wśród krajów wybieranych przez Ukraińców 

Cytat

Młodsze pokolenie jest najbardziej skłonne do opuszczenia Ukrainy - co trzecia osoba w wieku 18-29 lat wyraziła chęć wyjazdu

Cytat

Z ostatniego badania "Barometr Polskiego Rynku Pracy" Personnel Service wynika, że Polska pozostaje liderem wśród krajów, które Ukraińcy wybierają jako cel migracji zarobkowej - 43% respondentów planowało powrót do pracy do kraju nad Wisłą, a 10% deklaruje chęć osiedlenia się tutaj na stałe w najbliższych latach.

https://personnelservice.pl/ponad-1-mln-ukraincow-moze-przyjechac-do-polski-po-zakonczeniu-wojny

Także ja mając niemal wyłącznie pozytywne wrażenia dot. Ukraińskich imigrantów jestem bardzo zadowolony :) 

Dodajmy do tego to https://www.money.pl/gospodarka/wielka-zmiana-mlodzi-ukraincy-moga-opuscic-kraj-7193686076168960a.html - kolejne dziesiątki/setki tysięcy pracowników i studentów dla Polski :)

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, voltq napisał(a):

@Henryk Nowak  pomawia moją skromną osobę co jest niezgodne z regulaminem forum , będzie jakaś reakcja @Zhao ?

Żadne pomówienia:

image.thumb.png.5074e119a8eae2ae6ccc020bed45c1f8.png

Twierdzisz, że cała Ukraina jest banderowska? Twierdzisz, że wszyscy Ukraińcy to naziści albo terroryści? 

To samo uprawia Winter.image.thumb.png.0489272087ec3dc4b8d37021279fdeec.png

To jest nie tylko mowa nienawiści ale to może po prostu być karalne:

Cytat

Kodeks karny – art. 257

„Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.”

Jeśli publicznie nazywasz cały naród np Ukraińców, nazistami” i wypowiedź ta ma charakter znieważający, może to zostać zakwalifikowane jako przestępstwo z art. 257.

• Confused 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Żadne pomówienia:

Twierdzisz, że cała Ukraina jest banderowska? Twierdzisz, że wszyscy Ukraińcy to naziści albo terroryści? 

Jeśli publicznie nazywasz cały naród np Ukraińców, nazistami” i wypowiedź ta ma charakter znieważający, może to zostać zakwalifikowane jako przestępstwo z art. 257.

Znów mnie pomawiasz kolego z forum, nigdzie nie napisałem że cała Ukraina jest banderowska i nigdy nie twierdziłem że wszyscy Ukraińcy to faszyści i terroryści 

Jakąś reakcja na łamanie regulaminu i pomawianie ? wzywam @Zhao reakcja ? Kilkukrotnie wzywany udaje że nic się nie dzieję, jak ja napisałem żeby kolega z forum oblał się wodą to jego reakcja była bardzo szybka i zdecydowana 

Gdzie ci wszyscy płomienni szermierze i przeciwnicy mowy nienawiści i pomówień? Jak ktoś z waszej strony obraża i pomawia innych to nie reagujecie 

https://dzieje.pl/aktualnosci/marsze-pamieci-stepana-bandery-na-ukrainie

https://kresy.pl/wydarzenia/marsz-pamieci-bohaterow-narodu-ukrainskiego-we-lwowie-z-banderowskimi-flagami/

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-przez-kijow-przeszedl-marsz-upamietniajacy-stepana-bandere,nId,5743552

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/antypolski-marsz-na-ukrainie-lwow-miastem-bandery/pxkmfwf

https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C757256%2Cukraina-ulicami-kijowa-przeszedl-marsz-ku-czci-bandery.html

https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art958211-marsz-z-pochodniami-ukraincy-swietowali-urodziny-stepana-bandery

Rozumiem że te wszystkie artykuły są wg ciebie sfałszowane przez ruskich agentów? Tak uważasz @Henryk Nowak ?

Popierasz to ? Marsze ku czci Hitlera i Stalina też będziesz popierał ?? 

Edytowane przez voltq
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Żadne pomówienia:

Przez takie kłótnie moderator może zamknąć temat. To jest forum. To co tu jest pisane nie ma wpływu na przebieg wojny. Tylko tak naprawde Donald Trump i sami ukraińcy mają wpływ. Nie rozumiem skąd u was te emocje. Jak ktos pisze debilizmy trudno, jego problem

Historia ukrainy jest dosć trudna. Z tym trzeba rozmawiac delikatnie.

Edytowane przez łukasz850
  • Confused 1
  • tomcug zablokował(a) ten temat
  • tomcug odblokował(a) ten temat
Opublikowano (edytowane)

Co za niespodzianka, Trump i jego fani po raz kolejny wyszli na idiotów (chyba, że dalej twierdzą, że to jest sztuka negocjacji i cześć większego planu, który rozumie tylko Trump). Tylko szkoda, że po drodze witał mordercę na czerwonym dywanie a żołnierze US army przed nim klęczeli. Ciekawe na kogo zrzuci winę za to, że nie będzie spotkania Żeleńskiego z Putinem. Wygląda na to, że ten drugi wykorzystał potusa w celach propagandowych i nic więcej. No to czas, żeby USA nałożyło te straszne sankcje o których była mowa niedawno. 

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

"Nic się nie stało" za 3..2...1....

Tną nam kable na Bałtyku. Wysadzają magazyny. Robią podpalenia. 

Nic.

Ale przez lata: dać broni dalekiego zasięgu Ukrainie Europa nie może, bo to może skłonić rosję to wypowiedzenia Europie wojny.

Ale takie ataki na Europę nie. 

Jedno trzeba przyznać ruskiej propagandzie, że dobrze rozumie nauki Goebbelsa i perfekcyjnie dobiera te 20% prawdy  do 80% kłamstw. 

Oni często grają kartą "Europa upada, Unia upada, wszystko upada, UE nie może nic".

No i takie newsy są dla nich niczym wygrana w totka. Prezent.

A może i dokładnie po to zakłócali.

Władze Europy to niestety jednak w wielu aspektach faktycznie jakieś kompletnie nieporozumienie, a bab na tylu najwyższych stanowiskach nie powinno być w trudnych czasach, bo się kompletnie nie nadają. Problem jednak jest jeszcze taki, że facetów, którzy się nadają też nie widać. Bo czy Tusk lepiej by zadbał o interesy i bezpieczeństwo Europy niż Ursula? No śmiem wątpić.

Niemoc, słabość  - to są sygnały jakie Europa wysyła rosji nie reagując na kolejne i kolejne i kolejne I K O L E J N E akty sabotażu i w sumie bezpośredniego ataku.

Wyobrażacie sobie co by było jakby inny kraj wyciął samolotowi z Fiutinem taki numer?

Albo Puchatkowi?

Oceniam szanse, że nie skończyłoby się potraktowaniem tego jako wypowiedzenie wojny na 0%. 

Ale Ursula jest z tych od malowania kredą i tweetów "thoughts and prayers".

Edytowane przez VRman
  • Upvote 4