Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

.....Ćwiczono intensywne wykorzystanie dronów - nawet do 100 lotów na kilometr frontu w ciągu doby. W praktyce oznacza to możliwość sparaliżowania obrony na newralgicznych odcinkach, np. w rejonie Przesmyku Suwalskiego, czyli pasa ziemi łączącego Polskę z Litwą, który w scenariuszu rosyjskim mógłby zostać przecięty w kilka dni. Tempo i sposób działania w tej fazie ma - zdaniem ppłk. rez. Korowaja - sparaliżować reakcję przeciwnika, zanim ten zmobilizuje rezerwy: szturmowo-rozpoznawcze działania prowadzone byłyby w tempie 1-2 dni na głębokość do 30 km (kluczowe punkty do 75 km). 

Według ppłk rez. Korowaja, Zapad-2025 pokazał, że po doświadczeniach wojny w Ukrainie w planach rosyjskich dowódców kluczową rolę odgrywają drony. Analityk podkreśla skalę ich użycia.

Według jego analizy, Rosjanie zakładają wykorzystanie dziesiątek tysięcy bezzałogowców w pierwszych dobach operacji. Na przykład 68 tys. dronów i podobnych środków w pierwszych 78 godzinach, co przekłada się na setki celów obsługiwanych na godzinę.

.....Wiele rzeczy im nie wyszło, wiemy to również z rosyjskich źródeł wojskowych - podsumowuje ppłk rez. Korowaj. - Rosjanie nie są gotowi do wojny z NATO. Póki są zaangażowani w Ukrainie, możemy czuć się bezpieczni. Jednak kiedy ta wojna się skończy, będą w stanie szybciej niż zakładaliśmy odbudować swoje zdolności - przestrzega.

https://wiadomosci.wp.pl/sledzil-manewry-zapad-2025-polski-pulkownik-opisal-nowa-taktyke-rosji-to-nie-byl-pokaz-7204067897527040a

Opublikowano

Przecież to ufo było nie drony

giphy.gif

55 minut temu, krukkpl napisał(a):

Jeśli używacie VPNów do rzeczy "tak bardzo nielegalnych" jak oglądanie Netflixa w innym regionie to raczej nie ma się czego obawiać... :) 

Chyba ze to dokument o Palestynie i cyk bomba samonaprowadzająca już pędzi ku twojemu oknu... :hihot:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

Jak tam? Z czego korzystacie? ;)

Ze swojego VPN MESH, a dokładniej hostuje u siebie Netbird. 

A jakieś potwierdzenie że Izrael kupił ExpressVPN?. 

Edytowane przez Camis
Opublikowano
18 godzin temu, Kadajo napisał(a):

A nie mówiłem. Nawet strzelać nie trzeba było :rotfl2:

Cholerny psychol.

No nie mówiłeś. Twierdziłeś, że jak będziemy strzelać to damy im casus belli, ja twierdziłem, że to niczego nie zmienia bo jak będą chcieli to znajdą jakikolwiek inny :)

Z innej beczki: 

https://www.ft.com/content/8f8caa82-0792-4d4e-b350-c484e024d725

https://wiadomosci.wp.pl/rosji-konczy-sie-paliwo-chaos-na-stacjach-benzynowych-7204379021875968a

#strzelać, zwłaszcza w rafinerie, niech zwykli ludzie poczują skutki wojny, może w końcu poparcie Putina zacznie spadać. 

Opublikowano

No jak nie. Pisałem że będą próbować z siebie robić ofiarę bo tak robią te kacapskie cymbały zawsze. Wspomniałem już o tym 19 września, w historii realnej ostatni wywiad z gen. Drewniakiem mówił dokładnie tak samo. Gdzieś jeszcze potem w którymś wywiadzie też to usłyszałem. Robią dokładnie to aby swoim ludka dalszą wojnę uzasadnić.