8V32 PcLab 476 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca 6 godzin temu, Kadajo napisał(a): Można ? Można. Już się frajer nie uśmiecha ... Za rok, dwa koledzy i koleżanki o nim zapomną, nawet nie będzie miał do kogo zadzwonić z puchy. Tak jak mój sąsiad tylko rodzice zostali, kumple się wypieli a siedzi za nich bo nie sypał.
michasm Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca @8V32 PcLab to dopiero wyrok pierwszej instancji, nieprawomocny. Odwoła się od wyroku i zostanie w areszcie. Fryzurka I modne koszulki wciąż będzie nosić. Przed kolejnym wyrokiem pewnie wypuszczą go z aresztu. Za 3-4 lata zapadnie wyrok drugiej instancji, znacznie łagodniejszy, bo ludziom już się temat znudzi i Też się odwoła. Za 10 lat zapadnie wyrok sądu najwyższego, jeszcze łagodniejszy, dostanie max 5 lat z czego odejmą mu to co przesiedział w areszcie. Kij wie czy kiedykolwiek trafi do więzienia.
Camis Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca 4 minuty temu, michasm napisał(a): Przed kolejnym wyrokiem pewnie wypuszczą go z aresztu. Nie wypuszczą.
GordonLameman Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca 15 minut temu, michasm napisał(a): @8V32 PcLab to dopiero wyrok pierwszej instancji, nieprawomocny. Odwoła się od wyroku i zostanie w areszcie. Fryzurka I modne koszulki wciąż będzie nosić. Przed kolejnym wyrokiem pewnie wypuszczą go z aresztu. Za 3-4 lata zapadnie wyrok drugiej instancji, znacznie łagodniejszy, bo ludziom już się temat znudzi i Też się odwoła. Za 10 lat zapadnie wyrok sądu najwyższego, jeszcze łagodniejszy, dostanie max 5 lat z czego odejmą mu to co przesiedział w areszcie. Kij wie czy kiedykolwiek trafi do więzienia. Laickie brednie.
Tankietka Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca (edytowane) Kto go tam wie. W Polsce masę morderców z udowodnioną 100% premedytacją, długim planowanie zbrodni itd. dostaje 25 lat i wychodzi po 20 a co dopiero łagodnie traktowani mordercy zza kółka. Ogólnie średnia statystycznie kara w Polsce za morderstwo to 14–15 lat. Jajca. Z drugiej strony prawomocne wyroki od tych z 1 instancji są obniżane w 10-15% przypadkach. To dużo i niedużo. Na 5 lat mu nie obniżą ale na 15 lat i wyjście po 10 jak najbardziej realne. Oby nie, ale to Polska gdzie wyroki są śmiesznie niskie. Edytowane 16 Lipca przez Tankietka
hubio Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca (edytowane) Jak tak dzisiaj wysłuchałem uzasadnienia sędziego w całości to sobie pomyślałem, że tan cały Żak to dlatego się śmieje z tego przestępstwa bo to po prostu jakiś gangus. Być może powiązany z grupą. W takim środowisku przestępstwem to jest jak zapie...ą innego gangusa, a nie "wypadki drogowe". Jakby nie to, to po narkotykach albo alko dokonał innego przestępstwa. Ma tatuaż sugerujący podziwianie świata przestępczego. Podziwia przestępców. Stąd też ta arogancja. Pamiętajmy również, że on był już wcześniej KARANY! To po prostu gangus i tyle. A tacy ludzie nie rozróżniają dobra i zła. Nie mają żadnej etyki. Dlatego właśnie koledzy macho biegali po Łazienkowskiej i się "wspierali" zamiast pomóc umierającej rodzinie. Szkoda słów. Najgorszy sort ludzi - tacy macho z grup przestępczych co tylko kasa i popisywanie się dla nich liczy. No i kwestia o której mówię od wielu lat. Wielkie koncerny alkoholowe powinny mieć obowiązek założenia funduszu dla wszystkich ofiar ich substancji. Oczywiście to człowiek podejmuje decyzję o wypiciu tego czegoś co wpływa na głowę, ale podaje mu to koncern alkoholowy zarabiający miliardy.... Bo to kolejna tragedia po wypiciu. W Polsce przestępstwa drogowe pod wpływem alko sięgają 80%. Wszystkie przestępstwa 60%. To jest cena za przyzwolenie społeczne tego g. @michasm to tak nie działa. Na orzeczenie sądu apelacyjnego poczeka w AŚ. Tak samo na ewentualną kasację do SN. Może mu coś apelacja obniży. Jak ze 2 lata to będzie dla jego obrońców sukces. I na marginesie - quiz dla spostrzegawczych... Kim jest sędzia orzekający w tej sprawie...? 3.2.1 - otóż to rzecznik NeoKRS z nominacji Ziobry, ściśle powiązany z PiS w czasach "dobrej zmiany"... Ale wyrok wydał w mojej ocenie bardzo dobry. Szkoda, że prawo nie przewiduje za coś takiego dożywocia. Edytowane 16 Lipca przez hubio
michasm Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca @hubio tak, na wyrok czeka się w areszcie. Nie w więzieniu. No chyba, że sędzia uzna, że nie trzeba przedłużać aresztu, a wystarczy dozór i poręczenie majątkowe. Przykładem może być słynny kierowca autobusu z 2020 co prowadził po amfetaminę I rozwalił autobus. Był w areszcie a potem nie. Po apelacji oczekując na wyrok drugiej instancji prowadził samochód pomimo zakazu, potrącił pieszego I uciekł. A jak go złapali to znów miał przy sobie amfetaminę. Zakładam, że tutaj może być podobnie. Jeszcze sobie pojeździ. Pytanie kiedy przestaną mu przedłużać areszt. I gdzie wtedy ucieknie. Wciąż mnie dziwi taki wymiar kary. Najwyższy. Ludzie po kilkadziesiąt razy w ramach recydywy dostają wyroki za to samo przestępstwo I zawsze dostają wyroki z dolnych widełek. Ciężko sobie wyobrazić, że ktokolwiek z Polsce może dostać chociażby połowę maksymalnego wymiaru kary.
8V32 PcLab Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Mi się wydaje że mogą mu jeszcze doklepać, bo ma inne przestępstwa na koncie, a śledczy lubią takich jeleni co siedzą. Znajdą się pokrzywdzeni, świadkowie, a nawet koledzy będą na niego nadawać, bo on już siedzi, a oni nie chcą tam trafić. Prokuratura prowadzi przeciwko niemu śledztwo- udział w obrocie znaczną ilością środków odurzających
GordonLameman Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 6 godzin temu, 8V32 PcLab napisał(a): Mi się wydaje że mogą mu jeszcze doklepać, bo ma inne przestępstwa na koncie, a śledczy lubią takich jeleni co siedzą. Znajdą się pokrzywdzeni, świadkowie, a nawet koledzy będą na niego nadawać, bo on już siedzi, a oni nie chcą tam trafić. Prokuratura prowadzi przeciwko niemu śledztwo- udział w obrocie znaczną ilością środków odurzających W tej sprawie już nie. On ma inną równolegle się toczącą, jeśli dobrze pamiętam to o handel narkotykami. Szansa na obniżenie wyroku jest moim zdaniem niewielka - nie ma żadnych okoliczności łagodzących. A to co pisze Michaś to są po prostu głupiutkie bzdury
oldfashioned Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 9 godzin temu, 8V32 PcLab napisał(a): a siedzi za nich bo nie sypał. Nie za nich, tylko za to co zrobil.
GordonLameman Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 29 minut temu, oldfashioned napisał(a): Nie za nich, tylko za to co zrobil. Dokladnie. Ale ludzi dnie potrafią sie przyznać do tego co zrobili Wiec on już sobie wmówił ze siedzi za kolegów.
nozownikzberlina Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca (edytowane) https://brd24.pl/spoleczenstwo/bizneswoman-zabila-seniora-na-pasach-po-czterech-latach-wciaz-nie-ma-aktu-oskarzenia/ podobnie jak z córką lekarzy która nie może iść siedzieć za zabicie trzech osób, bo nie w bantustanie jak ktoś ma szparę między nogami + wpływowych rodziców to jest nadczłowiekiem btw jakim cudem biegli sądowi mogą tak mataczyć i nie ponoszą za nic odpowiedzialności? Cytat Śledczy z Prokuratury Rejonowej Szczecin-Zachód w Szczecinie umarzając sprawę oparli się na opinii, którą zamówili u biegłego do spraw rekonstrukcji wypadków drogowych Marka Młodożeńca. Biegły uznał, że Kinga K. w ogóle nie zawiniła – jego zdaniem przekroczenie dopuszczalnej prędkości nie miało znaczenia w zaistnieniu wypadku. tak samo z majtczakiem, biegły sądowy wręcz bronił majtczaka opowiadając niestworzone historie Edytowane 17 Lipca przez nozownikzberlina
michasm Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca @nozownikzberlina Problemem jest między innymi to jak mało zarabiają biegli sądowi. Raz, że wręcz odpycha to ekspertów, a dwa, że na nich wpłynąć sakiewką.
bourne2008 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Wstępne badania, wykonane przez wezwany na miejsce zdarzenia patrol chemiczny Państwowej Straży Pożarnej, wykazały, że w pojemnikach znajdują się żrące substancje zasadowe - wodorotlenki, prawdopodobnie stanowiące niebezpieczne odpady. Trwają intensywne poszukiwania kierowcy.
AndrzejTrg Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Kamera, akcja... można się rozejść z tiktokowego czego się nie robi dla atencji i wyświetleń... Choć z drugiej strony wyglądają na orków więc może nawet nie ustawione.
KiloKush Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca 23 godziny temu, nozownikzberlina napisał(a): https://brd24.pl/spoleczenstwo/bizneswoman-zabila-seniora-na-pasach-po-czterech-latach-wciaz-nie-ma-aktu-oskarzenia/ podobnie jak z córką lekarzy która nie może iść siedzieć za zabicie trzech osób, bo nie w bantustanie jak ktoś ma szparę między nogami + wpływowych rodziców to jest nadczłowiekiem btw jakim cudem biegli sądowi mogą tak mataczyć i nie ponoszą za nic odpowiedzialności? tak samo z majtczakiem, biegły sądowy wręcz bronił majtczaka opowiadając niestworzone historie Bizneswoman hehe niezłe określenie na bycie córką właściciela sieci salonów samochodowych grupy Gezet
Suchy211 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca W dniu 16.07.2026 o 23:31, Tankietka napisał(a): Kto go tam wie. W Polsce masę morderców z udowodnioną 100% premedytacją, długim planowanie zbrodni itd. dostaje 25 lat i wychodzi po 20 a co dopiero łagodnie traktowani mordercy zza kółka. A jak zgwałcę i zamorduję Ci siostrę, a potem ty długo będziesz planował i wykonasz na mnie zemstę, to powinieneś siedzieć więcej niż 20 lat? Przecież zamordujesz mnie z premedytacją? W dniu 16.07.2026 o 23:15, GordonLameman napisał(a): Laickie brednie. Zamiast tego napisz jak to twoim zdaniem będzie wyglądać i będzie git. A tak nie wiem, czy ty się po prostu nie zgadzasz bo wiesz, a po prostu się nie zgadzasz, ale też nie wiesz.
hubio Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Widzicie? Nawet nie wiedząc o tym: https://www.o2.pl/informacje/oskarzaja-lukasza-z-nie-chodzi-o-wypadek-w-warszawie-7307737253169152a pisałem, że to gangus... No i mamy pięknego gangusa. Gdzie w świecie grup przestępczych jakieś wypadki drogowe (w ich mniemaniu) to jakieś przestępstwa. Chłop się tłumaczy przed samym sobą i kolegami, że mu wjechała oferma pod maskę bo nie umie jeździć i o co w ogóle come on...? Szybkie fury i GTA to są "wartości" takich ludzi...
tomcug Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Takie odpady powinny być po prostu utylizowane, sprawa jest jasna, nie ma żadnych wątpliwości co do jego winy. A typ jeszcze się skarży, że 20 lat to "surowy wyrok" Cytat Któregoś razu usłyszałam bardzo nieprzyjemne, agresywne ataki ze strony tych bliskich: "Dlaczego tak się patrzę, czy widziałam siebie w lustrze?". Żebym się opamiętała. Patrzyłam na tych ludzi, bo chciałam zrozumieć, dlaczego tak młodzi ludzie postępują w ten sposób. Na każdej rozprawie miałam poczucie, że jestem gdzieś na jakiejś imprezie – ujawnia pani Ewelina. – Nie widziałam u tych ludzi żalu, że kogoś zabili, że zabrali życie młodemu człowiekowi. Oni przychodzili, witali się, śmiali – dodaje pani Bożena, matka ofiary. Wdowa opowiedziała także o tym, z czym rodzina musiała się zmierzyć, zanim rozpoczął się proces. Był moment, w którym i ja poczułam się zagrożona. Jeszcze przed procesem grób mojego męża był systematycznie niszczony. Wyrywane były kwiaty, wyrzucane rzeczy z grobu, a nawet był on spalony – mówi pani Ewelina. https://www.o2.pl/informacje/zak-odebral-im-meza-i-syna-teraz-ujawniaja-szokujace-informacje-niszczono-grob-7308539744008192a Jaki diler, tacy znajomi.
AndrzejTrg Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Wyciąć co się nadaje, a później zutylizować. W ogóle tą prukwę co go broniła też powinni dokładniej prześwietlić "Prokuratura przekazała, że Żak miał prosić znajomych o dostarczenie narkotyków określanych slangowo jako „Antek” i „Pszczółka”. Na sali sądowej odczytano jego treść: − Ogarnij mi to, o co cię prosiłem, przez adwokatkę, tego antka i pszczółkę" więc raczej musiała wiedzieć ocb.
KiloKush Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca 17 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Wyciąć co się nadaje, a później zutylizować. W ogóle tą prukwę co go broniła też powinni dokładniej prześwietlić "Prokuratura przekazała, że Żak miał prosić znajomych o dostarczenie narkotyków określanych slangowo jako „Antek” i „Pszczółka”. Na sali sądowej odczytano jego treść: − Ogarnij mi to, o co cię prosiłem, przez adwokatkę, tego antka i pszczółkę" więc raczej musiała wiedzieć ocb. WTF? No super jeśli dragi można sobie ogarnąć dzięki Pani Adwokat. Prokuratura nie ma z tym problemu? A ten ich slang to pokazuje tylko jakie to tępe osobniki. No nikt by się nie domyślił hahaha.
AndrzejTrg Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Chyba najbezpieczniejszy środek przemytu. A nie sądzę że to był jednorazowy przypadek.
GordonLameman Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Jeśli mu wnosiła dragi to już po niej i bardzo dobrze
Rekomendowane odpowiedzi