Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Kris194 napisał(a):

Tak sobie właśnie spojrzałem

Demon's Souls (Remake):

Na allegro (płyta) - 150 zł

W PS Store - 339 zł

Powodzenia niektórym życzę z tą wyłącznie cyfrową dystrybucją. Ja wysiadam i zapewne nie będę jedyny.

Nie popadajmy w skrajności.

W PS Store co chwile organizowane są wyprzedaże, DS można kupić za 169 zł. Jeśli inne sklepy sprzedawałyby klucze to cena byłaby odpowiednio niższa.

• Haha 1
Opublikowano

Jest zwrot w tym ogłoszeniu, że będzie można nabywać od "retailers", ale na chwilę obecną ciężko jest określić co się pod nim kryje. A oczywiście większość liczy chyba na platformy z kluczami, które najczęściej oferują niższe ceny niż w oficjalnym sklepie. Tylko że Sony interesu w tym nie ma żadnego.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Jak dla Ciebie oficjalne dane Sony to nic to ja już na to nic nie poradzę. Ten ruch jeszcze im się odbije rykoszetem a jak im się wydaje, że są Rockstarem albo chociaż CDPR to...lol.

Piłem do tych słów:

Cytat

Osoby kupujące wersje pudełkowe mają po prostu mniejszą tendencję do kupowania trzydziestej Fify, 20 assassina itd. 

To są tylko i wyłącznie jakieś Twoje teorie, tyle.

Dane które wklejałeś znam, ale one i tak nic nie zmieniają (i do tego są "lekko" starawe, w głównej mierze tyczą się PS4 w sumie). Cyfra w ogólnej dystrybucji gier przeważa, trend jest wzrostowy od kilku lat i to była kwestia nieunikniona. Ja się z tego nie cieszę. To jest przykre, ale takie są fakty.

Opublikowano
19 minut temu, Vulc napisał(a):

Jest zwrot w tym ogłoszeniu, że będzie można nabywać od "retailers", ale na chwilę obecną ciężko jest określić co się pod nim kryje.

Jak to co, pudełko z kodem w środku.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Myślę ze Sony nie docenia backlashu jaki wywołało.

Zamiast poczekać na PS6 to oni sobie noże w kolana wbili i probuja tańczyć :hihot:

"Once again, Sony proves that when it comes with the black logo, it's because the big stuff is coming, you can prepare the funeral"

Jak ładnie ujęte a myślę, że najbardziej jak na ironię oberwą ich studia 1st party czyli samo serce tego co czyni PlayStation PlayStation.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
7 minut temu, Kadajo napisał(a):

Chyba nigdy wcześniej nie cieszyłem się tak bardzo, że moją platformą jest PCMR %-)

A czytałeś jakikolwiek regulamin PCtowych sklepików?

No chyba, że cieszysz się, że za te 1.5 roku wszyscy będą w :dupa:

Opublikowano
14 minut temu, slafec napisał(a):

Tu i tu cyfra, You will own nothing and be happy ;) 

Na PC już Ubisoft czy EA dostaje po dupie za odwalanie fuszerki dzięki "Stop killing games".

Zwróć uwagę ze STEAM, czyli największy gracz cyfrowy na PC nie robi graczom żadnych problemów.

Myślę ze dopóki Gabe stoi na czele Steam PCMR nie ma się czego obawiać.

A jeśli na PC coś się odwali to piraci zrobią sajgon ;)

Posłuchaj co Gabe mówił już w 2009 roku, tutaj nic się nie zmieniło. STEAM nadal się trzyma tych zasad.

Zwróć za to uwagę, co robi cała reszta (może oprócz Epica i GOG) łącznie z Sony.

1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Najlepsze gry są z GOGa. Kupujesz, ściągasz, możesz zrobić kopię na nośniku i odpalasz offline gdzie chcesz i kiedy chcesz :E 

Myślę, że po dzisiejszej akcji GOG zyska, jak i STEAM i PC ogólnie :D 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Może kapkę zyska, ale Sony też pewnie nie bez powodu wybrało ten okres na ten piękny komunikat. Obecnie Pcty jako sprzęt są drogie, bardzo drogie, Steam Machine to koszt ponad x2 Ps5  

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Całkiem możliwe, to ciekawe spostrzeżenie. Ale karma ich dopadnie, gracze PS poczuli się naprawdę zdradzeni, słychać rozczarowanie w sieci.

Oni (te korporacje) sami się wykończą jak będą odwalać taką fuszerę co chwile, pieniądze nie są nieskończone, jak się zorientują ze masa tych pomysłów to jednak była głupota to będzie już za późno.

Sprawa jest bardzo prosta, przestać być chciwa pizdeczka i zacząć coś robić faktycznie dla klientów.

Większość o tym zapomniała, bo ma kasę, zobaczymy jak się kasa skończy.

Opublikowano

Może i poczuli się, część się poczuła na pewno. Reszta ma wywalone bo i tak przeważnie kupowała cyfrę. Uciec też zbytnio nie mają gdzie.

PCty to jednak sprzęt bardziej dla entuzjastów dzisiaj niż dla typowego Kowalskiego. Ten jak zobaczy w sklepie kompa za 10k, a konsolke za 2k no to co tu gadać, wybierze to co tańsze na wejściu i prostsze w obsłudze.

Opublikowano
11 minut temu, lukadd napisał(a):

Najlepsze gry są z GOGa. Kupujesz, ściągasz, możesz zrobić kopię na nośniku i odpalasz offline gdzie chcesz i kiedy chcesz :E 

Szkoda, że jest tam tak mało gier (część wychodzi po długim czasie) i jeszcze trzeba płacić więcej niż za klucze na Steam. Do tego ich sklep ledwo zipie (takie można odnieść wrażenie jak składają sprawozdania finansowe).

17 minut temu, Kadajo napisał(a):

Posłuchaj co Gabe mówił już w 2009 roku, tutaj nic się nie zmieniło. STEAM nadal się trzyma tych zasad.

Wtedy robili fajne gry singleplayer, a teraz cisną w gaas. Czasy się zmieniają :placz:

Opublikowano
13 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ale karma ich dopadnie, gracze PS poczuli się naprawdę zdradzeni, słychać rozczarowanie w sieci.

Słychać, bo sprawa jest świeża. Pogadamy za rok. ;) Ludzie teraz krzyczą, że już nigdy nie kupią konsoli Sony, że to koniec. Jaka jest więc alternatywa? Xbox bez gier, Nintendo z tabletowym Switchem? Chciałbym, żeby się im to odbiło mocną czkawką, ale mam obawy, że wcześniej czy później rozejdzie się to po kościach. Gracze nie są konsekwentni, a tak wysoka sprzedaż cyfry nie wzięła się z powietrza. 

Opublikowano
5 minut temu, lukadd napisał(a):

Może i poczuli się, część się poczuła na pewno. Reszta ma wywalone bo i tak przeważnie kupowała cyfrę. Uciec też zbytnio nie mają gdzie.

PCty to jednak sprzęt bardziej dla entuzjastów dzisiaj niż dla typowego Kowalskiego. Ten jak zobaczy w sklepie kompa za 10k, a konsolke za 2k no to co tu gadać, wybierze to co tańsze na wejściu i prostsze w obsłudze.

PC to dzis znacznie prostszy temat niż ludziom się wydaje, zainteresują się. To nie jest 1999 :D

Jak zobaczą konsolkę za 6-7k, bo tyle będą wołać z PS6 to się zacznie.

Bo to nie będzie tak, że znikną tylko płyty, Sony wykorzysta każdy aspekt tego ze teraz ma graczy w garści, droższe gry, mało przecen, jeszcze droższe abo. Wszyscy wiemy ze tak będzie.

To, że do zakończenia "nośników" mamy jeszcze półtora roku mówi nam dwie rzeczy, po pierwsze sami nie są pewni jak mocny będzie backslash graczy (czyli znowu wszytko w naszych rekach), pokazuje też, kiedy premiera PS6.

1 minutę temu, Vulc napisał(a):

Jaka jest więc alternatywa? 

PC i otwarta platforma. Jak się ludziom zabiera wygoda albo stawia się ja za jakimś okrutnym paywalem to ludzie robią wtedy jedno. Szukają tańszej alternatywy.

PC może być droższy jako platforma do złożenia, ale daje takie możliwości ze końca nie widać. Ludzie to odkryją na nowo, jeśli nic się nie zmieni.

• Like 1
Opublikowano

MS to teraz powinien zagrać 

Spoiler

ddmcdqs-ecd2b865-fa25-4550-adf0-f5962af5

I zrobić reklamę, jak kiedyś Soni, że u nich to będą płyty i będzie można nawet pożyczać kolegom xd

5 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Nie no, tyle to nie... Ja strzelam 4-4,5k. Zobaczymy. 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Tak

5 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Chyba nigdy wcześniej nie cieszyłem się tak bardzo, że moją platformą jest PCMR %-)

Poczekaj na ceny nowych RTX'ów, RAM'u, NVME to przestaniesz być zadowolony zresztą ceny gier na PC już dawno są na podobnym poziomie co na konsolach i jedynie kluczykownie ratują sytuację

Screenshot-20260702-041129-Steam.jpg

5 godzin temu, lukadd napisał(a):

Ta najlepsze, chyby do zassania "za darmo" z Torrentów :hihot:. Zawsze mnie to bawiło jeszcze na PCLolu jak widziałem kompa za kilka tysiaków w sigu ale na gry już brakło i płacz jak tylko Denuvo skutecznie ograniczało dostęp do nowych tytułów na premierę :E

5 godzin temu, lukadd napisał(a):

Może kapkę zyska, ale Sony też pewnie nie bez powodu wybrało ten okres na ten piękny komunikat. Obecnie Pcty jako sprzęt są drogie, bardzo drogie, Steam Machine to koszt ponad x2 Ps5  

Ogłosili to bo R☆ z GTA VI im w tym pomogli, idealna okazja

4 godziny temu, Kadajo napisał(a):

PC to dzis znacznie prostszy temat niż ludziom się wydaje, zainteresują się. To nie jest 1999 :D

Bo to nie będzie tak, że znikną tylko płyty, Sony wykorzysta każdy aspekt tego ze teraz ma graczy w garści, droższe gry, mało przecen, jeszcze droższe abo. Wszyscy wiemy ze tak będzie.

To, że do zakończenia "nośników" mamy jeszcze półtora roku mówi nam dwie rzeczy, po pierwsze sami nie są pewni jak mocny będzie backslash graczy (czyli znowu wszytko w naszych rekach), pokazuje też, kiedy premiera PS6.

PC i otwarta platforma. Jak się ludziom zabiera wygoda albo stawia się ja za jakimś okrutnym paywalem to ludzie robią wtedy jedno. Szukają tańszej alternatywy.

PC może być droższy jako platforma do złożenia, ale daje takie możliwości ze końca nie widać. Ludzie to odkryją na nowo, jeśli nic się nie zmieni.

Konsole nadal będą tańsze od PC'tów (muszą być inaczej mało kto by je kupował) bo te już dawno odleciały cenowo w kosmos a to nie koniec grillowania. Valve właśnie pokazało jak wygląda dzisiaj rynek PC'tów i masz od nich STEAM Machine "konsole" do grania na TV z wydajnością gorszą od PS5 PRO ale za to z ceną wyższą i bez pada w zestawie 🙃

6f1f5eb35df1deb0a49e.png

Edytowane przez azgan