Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, Reddzik napisał(a):

Ale chyba możesz grać w gry cyfrowe? powiedz mi, że możesz:E

Amelinowe nie pomaluje :E

Ciekawy jestem czy to przypadkowo awaria czy ktoś chciał ludziom dobitnie przypomnieć jak to jest "nie mieć płyty" LOL

16 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Piątek wieczór więc idealne warunki na :pijaki: a nie jakieś gierki:E

Jakbym miał PS5/Pro też bym pił ... 

source.gif

:hihot:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

Ale chyba możesz grać w gry cyfrowe? powiedz mi, że możesz:E

No właśnie co ciekawe na tym złomie można grać w gry cyfrowe offline :E 

Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

Możesz coś ściągnąć, pograć online itp. :Up_to_s:

Tutaj jak serwery leżą to nawet płytka nie pomoże, bo nie pograsz online. Ściągnąć też nie ściągniesz patcha, ani update. Przez co i tak jest się ograniczonym głównie do grania w to co ma się zainstalowane i połatane :E Dla tego trzeba mieć duży dysk.

Takie życie konsolowca :hihot:

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Właśnie, a gierki swoje ważą a będą ważyć jeszcze więcej :) Ciekawe jaki docelowy dysk będzie w PS6 ale jak znowu walną coś pokroju 825GB to będzie śmiech na sali, a większe dyski swoje też kosztują. 

Za konsolami ogólnie nie przepadam, jedyne co mi się podobało to możliwość przejścia gry i jej późniejszego odsprzedania, a w moim wypadku można by powiedzieć że grałbym prawe za free, ponieważ do gier nie wracam. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Nic? Przechodzisz to śmietnik:E

I za każdym razem jak masz ochotę pojeździć w takiego np. GT7 to go instalować godzinę z płytki i jeszcze 20 minut patche pobierać :E Daj spokój. To samo Forza itd. Ulubione gry co się grywa muszą być na dysku. 

Jak ktoś takich nie ma to nie ma problemu. Jak ktoś ma i gra jeszcze w jakieś onliny to przechlapane, sam COD to jakoś z 150giga :E 

Oczywiście mówię o tych co traktują PS5 jako główną platformę do grania. Bo jak ktoś ma 2 czy 5 platform i traktuję konsolkę do zagrania w jedną czy dwie gierki w roku to wiadomo :E 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)

Ja mam 1TB w swoim PS5, dokupiłem. W kompie mam 2x 1TB SSD i 1TB nvme(na AM4 miałem jedno łącze). Miałem kupić nowy nvme(bo teraz mam więcej miejsca), by odciążyć systemowy z gierek ale jakoś szkoda było mi kasy, a teraz po tej cenie to nie wezmę. Przepadło. :rotfl:

Ja mam kilka gierek na konsoli, jedne co ogrywam co jakiś czas, a inne instaluję na bieżąco co ogrywam. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
Teraz, ODIN85 napisał(a):

Nie pierwsza i nie ostatnia:E

A to wiadomo. I ta ich jakość sprzętu. Kupiłem do PS5 te słuchawki Pulse i po 4 msc nauszniki się odkleiły od plastiku. Jedno wielkie gówno nie firma.

• Upvote 1
Opublikowano

obraz.png.2f10d7046f34bf569d1a774d04d27b29.png

Sony niestety ale jest coraz gorsze. Wiele nietrafionych decyzji, bo dla nich liczy się tylko hajs. Dla mnie pogrzebali się przy tej generacji. Szkoda bo kiedyś wielka firma, która dyktowała trendy w branży a dziś zbity piesek jak w tych memach. Ale ego mają większe niż niejedna większa firma. A prawda jest taka że Too much ego will kill you talent! 

Opublikowano
6 minut temu, lukadd napisał(a):

Z padami jest loteria, ale ogólnie w czasach Halla to pad od PS i xboxa to bida.

Mam dwa pady Dualsense i oba driftują więcej lub mniej ale czuć. Wymieniłem na TMR, tzn zleciłem, musiałem zapłacić.

Np Dualshock z PS4 normalnie działa, odpukać wszystko jest ok.  

Opublikowano
3 godziny temu, lukadd napisał(a):

A słuchawki od Sony to jeszcze ujdą te WH-1000XM4 lub M5.

Ja mam Pulse Elite, ostatnio pękły oba pałąki:hihot: w momencie normalnego zakładania... dramat.

I teraz chciałbym kupić Inzone H9 II

W grach podobno grają świetnie...ale 

testował je ktoś może w filmach/serialach? Lubię dobry Bass.

Opublikowano
5 godzin temu, lukadd napisał(a):

Z padami jest loteria, ale ogólnie w czasach Halla to pad od PS i xboxa to bida.

A słuchawki od Sony to jeszcze ujdą te WH-1000XM4 lub M5.

Żadna loteria. Nawet grając w same exy padły:E a te od Ps4 działają do dziś.

Opublikowano
10 godzin temu, lukadd napisał(a):

Przerabiałem sporo padów i jak na razie to pady od Xboksa, PS5 i Switcha, to dla mnie najwygodniejsze kontrolery. I nie przeszkadza mi tutaj brak Halla czy dodatkowych przycisków funkcyjnych. Natomiast z tych trzech kontrolerów, najgorzej wykonany jest ten od Sony.