Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten idiotyzm  cenowy jest napędzany  przez sklepy  to wszystko czysta marża sklepów , za odrą PS5 PRO 899€  to samo we Francji czy Hiszpanii . 

Jak mam dać  w PL  6k za  PS PRO to już wolę zatankować do pełna  za 300zł wziąć urlop na żądanie w robocie i jechać do Berlina   do byle elektro marketu i zostawić tam moje 3800zł  .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Już i na zachodzie się prawie że wypsztykali z konsolek przed premierą GTA  

W Otto czy NBB przyjmują preordery na prosiaki, jeszcze na relatywnie niedługi termin. Amazon od 3 miesięcy ponoć czas minimalny oczekiwania na Pro  Media markt i podobne już całkiem wyprzedały i pewnie nawet jak coś wejdzie to jeszcze szybciej wyjdzie :E

RZe3fNy.png

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Z tą sprzedażą cyfrowa to pewnie jakaś "kreatywna księgowość" to jest niemożliwe żeby ludzie przepłacali tak mocno za posiadanie licencji która mogą w każdej chwili usunąć gdzie nowa gra na płycie jest tańsza i mamy ja na własność a używki to już w ogóle są tanie

Moje jedynie gry cyfrowe na konsoli to te które były dodawane do wydań płytowych jak np alan wake remaster czy spiderman remaster

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

@voltq Żadna kreatywna. Po prostu liczą przychód z sprzedaży całej cyfry wraz z DLC i różnymi dodatkami vs pudełka. 

Dodatkowo na pudełkach Sony znacznie mniej zarabia, bo musi się dzielić zyskiem z sklepami, dystrybucją, musi je wyprodukować. I tak wychodzi, że 80% ponad czy jakoś tak przychodu, czyli kasy co do nich trafia jest z cyfry.

Edytowane przez lukadd
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, Kadajo napisał(a):

Duża część gier jest wydawana tylko cyfrowo -> O zobaczcie mniej pudełek się sprzedaje :hihot:

Ale że mniej pudełek się sprzedaje niż kilka lat temu, czy 10 lat to prawda, znacznie mniej się sprzedaje i przez to Sony ma znacznie mniejsze z nich przychody.

Opublikowano
18 minut temu, lukadd napisał(a):

Ale że mniej pudełek się sprzedaje niż kilka lat temu, czy 10 lat to prawda, znacznie mniej się sprzedaje i przez to Sony ma znacznie mniejsze z nich przychody.

Cos nie mogę uwierzyć w te statystki które podają , nie ufam korporacji

Opublikowano
40 minut temu, lukadd napisał(a):

Ale pytaniem jest nie CZY, tylko DLACZEGO, a zaraz za tym powinno iść rozpisanie z ostatnich kilku lat, dokładne i UCZCIWE rozłożenie sprzedaży gier pudełkowych i cyfrowych. GIER. Nie DLC, nie "digital only". GIER, które są i na cyfrze i na płycie.

Ale oczywiście, że czegoś takiego nie zobaczymy, bo nie leży to w narracji korpo.

Dlaczego muzyka jest nadal wydawana na nośnikach, dlaczego filmy są nadal wydawane na nośnikach, a gry nie mogą… Odpowiedź jest tak prosta, że każdy ją złapie bardzo szybko.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Winter napisał(a):

Wszyscy moi znajomi kupują fizyki, jedynie FIFĘ biorą w cyfrze, bo jak cię najdzie chęć na meczyk online to nie trzeba ruszać tyłka z kanapy :E 

Przecież płyta może być ciągle w napędzie:hmm:

Opublikowano
13 minut temu, Kadajo napisał(a):

Dlaczego muzyka jest nadal wydawana na nośnikach, dlaczego filmy są nadal wydawane na nośnikach, a gry nie mogą… Odpowiedź jest tak prosta, że każdy ją złapie bardzo szybko.

Jest bardzo prosta, bo na muzyce i filmach na nośnikach korposy jeszcze zarabiają i nie opłaca im się tego ubijać. Tak samo jak wydawcy książek dalej zarabiają na wydaniach papierowych książek.

Odnośnie płytek z grami tak jak już nie raz pisałem, wina jest tylko graczy. W tym moja. Za mało kupujemy na fizycznych nośnikach. 

Opublikowano

To nie są żadne oficjalne dane.

Jedynie szacunki firmy analitycznej odnośnie jednej gierki. Nijak się to ma do całości, przychodów i zysków z sprzedaży.

Co by nie wklejać i nie kombinować gracze już dawno zdecydowali, sprzedasz pudełek maleje z roku na rok, aż dziś do takiego stopnia, że nawet Sony sobie odpuszcza pudełka :E 

Opublikowano
26 minut temu, lukadd napisał(a):

To nie są żadne oficjalne dane.

Jedynie szacunki firmy analitycznej odnośnie jednej gierki. Nijak się to ma do całości, przychodów i zysków z sprzedaży.

Co by nie wklejać i nie kombinować gracze już dawno zdecydowali, sprzedasz pudełek maleje z roku na rok, aż dziś do takiego stopnia, że nawet Sony sobie odpuszcza pudełka :E 

Sorry, ale jakoś w to nie wierzę. Koszty życia zaczęły w ostatnich latach gwałtownie rosnąć, a nie maleć, więc każdy szuka oszczędności, nawet na gierkach.