Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spokojnie, pionowa pozycja PS5 (również wersji Slim) jest całkowicie bezpieczna. Faktycznie, były pojedyncze przypadki wycieku ciekłego metalu, ale zazwyczaj działo się to przy nieumiejętnym montażu/demontażu konsoli. 

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, kanon7 napisał(a):

PS5 Slim - jak wygląda obecnie w slimkach wycieki ciekłego metalu w pozycji pionowej?
Zastanawiam się aby slimke dać pionową, ale jak z czasem ciekły metal się zachowuje?
Pytam poważnie :)  bez obaw dawać pionowo, czy jednak z doświadczenia po kilku miesiącach po rozebraniu konsoli, można zobaczyć że spływa, wycieka do gąbki go otaczającej?

Tak jak w facie czyli problem wybitnie marginalny, nagłośniony przez gwiazdki jutuba szukające kliknięć i nic więcej. Znam sporo osób posiadających PS5 fat/slim teraz pro - nie znam jednego przypadku takiej awarii konsoli.

Obstawiałbym że w stosunku do sprzedanych konsol to są nawet nie procenty a promile.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

W aktualizacji pojawiły się theme ps1,2,3,4 ale nie widzę zmiany opcji, aby uruchamiało się PS5 z motywem danej konsoli np. Ps1 a na YouTube gracze pokazują że tak mają. 
Ktoś coś, jakieś info? 

IMG_6703.jpeg

Opublikowano
1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Motyw dziwekowy byl tylko na 30lecie Playstation dodany poprzez aktuaizacje konsoli jak i rowniez zabrany. To co dodali to tylko motyw wizualny.

No i czemu nie zostawili tego jako opcje. Fajne dla miłośników wczesniejszych konsol, mi sie podobało

Opublikowano
W dniu 25.04.2025 o 19:48, maxmaster027 napisał(a):

No i czemu nie zostawili tego jako opcje. Fajne dla miłośników wczesniejszych konsol, mi sie podobało

Bo poczekają na kolejną "Anniversary" i odblokują jak będzie można na tym zarobić pieniążki.

For the Payers!

Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś grał w It takes two i mu się podobało to split fiction też mu się spodoba. Wczoraj młoda pozwoliła to z żoną 2,5h grałem 😁

W dniu 18.04.2025 o 17:36, LYCONE napisał(a):

Zawsze chciałem mieć taką :D

Od którego majfrienda brałeś? Ja co prawda mam swój sprzęt schowany w półce, ale może też bym sobie sprawił bo to tymczasowa sytuacja 😁

W dniu 23.04.2025 o 15:15, Phoenix. napisał(a):

Biję się z myślami bo lubię samochodówki i w FH4 na kompie swego czasu sporo grałem, ale boli mnie brak płyty. W sumie miałbym komplet GT7 do ścigania na torze, WRC24 rajdy i FH5 do swobodnego ścigania w różnych trybach, chyba poczekam na jakąś promocję. 

No i jeszcze za niedługo wreckfest 2 do rozpierduchy 😁

Edit: A i bym zapomniał - Snowrunner do jazdy terenowej ;)

Pod względem samochodówek jestem spełniony ;)

Edytowane przez Kowal_
Opublikowano
21 godzin temu, Kowal_ napisał(a):

Jak ktoś grał w It takes two i mu się podobało to split fiction też mu się spodoba. Wczoraj młoda pozwoliła to z żoną 2,5h grałem 😁

Od którego majfrienda brałeś? Ja co prawda mam swój sprzęt schowany w półce, ale może też bym sobie sprawił bo to tymczasowa sytuacja 😁

Jakiego majfrenda, przecież to limitka Sony za +2k zł :E

KOLighting, za tą kasę super jakość, zarówno plastiku jak i nadruku. 

Tą gierkę muszę sprawdzić koniecznie, bo z żoną ograliśmy z mega uciechą It takes two. 

Opublikowano
20 godzin temu, kanon7 napisał(a):

dokładnie 349,16 zł to uczciwa cena, a nie dotować skalpelów za 650 zł :E  przepłacać dwukrotnie :E :E :E 

No fakt przepłaciłem, teraz można powiedzieć że kupiłem od skalpera minęło pół roku i cena się ustabilizowała 

Opublikowano
W dniu 1.05.2025 o 17:16, Reddzik napisał(a):

Wpierw info o Microsofcie i podniesieniu cen gier i sprzętu i teraz kolej na Sony, to nie GTA6 dało nowy wymiar cen gier a właśnie Nintendo! Wszyscy idą tą drogą

Jak wyjdzie GTA6, prawie równo za rok to będzie kolejna podwyżka :E o ile nowej jeszcze np w okolicach świąt nie zrobią :cool:

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 1.05.2025 o 17:16, Reddzik napisał(a):

Wpierw info o Microsofcie i podniesieniu cen gier i sprzętu i teraz kolej na Sony, to nie GTA6 dało nowy wymiar cen gier a właśnie Nintendo! Wszyscy idą tą drogą

Dobrze, że kupiłem XSX 2TB za 2000 zł jeszcze przed podwyżkami :D

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, voltq napisał(a):

Jak myślicie skoro GTA 6 pojawi się za rok to nowe konsole też ?

Tak, dokładnie. R* czeka na bazę 3 mln użytkowników PS6, aby zaoferować im najlepszą jakość gry :E  w końcu satysfakcja dania 60 fps’ów + lepszej grafiki, jest bezcenne przy odrobieniu 2 mld $ (sic!) na produkcję GTA VI :E 

• Haha 1